Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
34283 replies to this topic

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Bevallom, nem most néztem szét, mivel kb. mindennap foglalkozok forgalomtechnikával :) A tervezési meló szerves része az is, hogy megfelelõen legyenek kitáblázva az utak. Csak nekünk ettõl kicsit bõvebb "leírásunk" van, mint a KRESZ, amit a közutak forgalomszabályzásnak szabványaként tartanak számon.

De hogy legyen neked is igazad, mert úgyis ezt szeretnéd: nem tudok sok KRESZ dolgot fejbõl én sem, de mindig kezem ügyében van az aktuális, így valamennyire képben vagyok vele :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Köszi a felvilágosítást Epyc, de vald be, most néztél te is szét, hogy is mûködnek ezek a szabályok.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Beégtem, négyet találtam el az új kreszbõl...

"Mikor hajthatnak rá az autók a nyitott kerékpársávra?"

"Autók akkor hajthatnak rá, ha elõznek, szembõl jövõ jármû elõl térnek ki, vagy jobbra kanyarodnak." (Ezt adta jó válasznak.)
Lehet én vizsgáztam régen, de mikor is kell kitérnem egy szembejövõ!? jármû elõl? Arról nem is beszélve, hogy jobbról tilos elõzni tudtommal.

Elõzhetünk jobbról autóval (egyirányú utca, 2 forgalmi sávval pl. a Hódos melletti rész a Baksay-n), szembejövõ jármû elõl akkor kell kitérned, ha van az utca elején egy ilyen tábla: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg és bizony ezen utca jobb oldalán lehet kerékpársáv is festéssel leválasztva és ez esetben igénybe veheted, ha ezzel a kerékpáros forgalmat nem zavarod. Jobbra kanyarodás meg simán csak útkeresztezõdés, amin átvezet sárga kockázva a kerékpársáv.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,246 posts

Reggeli agytorna:

http://index.hu/belf...vi_kresz-teszt/

A Mikor hajthatnak rá az autók a nyitott kerékpársávra?-t benyaltam... adtak egy pofont annak, hogy jobbról nem elõzünk autóval... vattafakk. A többi ment, mert okos vagyok:-D

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
7/10 :D

(szégyen)

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Elsõre ötöt eltaláltam.....................
Asszem ez bukta!Konkrétan hibás válaszok:1c, 2b, 3c, 5a, 10c

Headshot!

Jaja,szembõl érkezõ elõl kitérni....pl a 4 esen, ha ukrán kamionverseny van.Na, ott célszerû az árokba hajtani!
Persze csak ha látsz ilyen táblát.........................

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Beégtem, négyet találtam el az új kreszbõl...

"Mikor hajthatnak rá az autók a nyitott kerékpársávra?"

"Autók akkor hajthatnak rá, ha elõznek, szembõl jövõ jármû elõl térnek ki, vagy jobbra kanyarodnak." (Ezt adta jó válasznak.)
Lehet én vizsgáztam régen, de mikor is kell kitérnem egy szembejövõ!? jármû elõl? Arról nem is beszélve, hogy jobbról tilos elõzni tudtommal.

Dina-mit

Dina-mit

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
Reggeli agytorna:

http://index.hu/belf...vi_kresz-teszt/

Dina

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
mégsem, törölhetõ.

lunática

lunática

törzsvendég

• fórumtag
  • 517 posts
Röfi háromezredik hozzászólása :pisze:

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts

Szerintem abba Röfi beleszorulna. :)

:doghouse:

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Jó, rendben, megbeszéljük. ;) Köszi szépen!

lunática

lunática

törzsvendég

• fórumtag
  • 517 posts
Ha neked kell, és csak néha, akkor meg még egyszerûbb a helyzet: van az üléshez két szerelékem, az egyiket felrakjuk a bringádra és keresztgyerek-bringáztatáshoz akkor is oda tudom adni, ha amúgy még használjuk. ;)
Azokon a hétvégeken biztosan, amikor Dóra nincs is itthon... :(

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
A keresztgyereknek (2 éves múlt) kéne, vagyis az én binyómra, de õt bicikliztetném néha. Még ráér, majd ha jobb idõk lesznek, valamikor tavaszra kellene. Köszi szépen! ;)

Bubi:Mikor lesz már pinyógála?

Atusch

Atusch

törzsvendég

• fórumtag
  • 400 posts
Szerintem abba Röfi beleszorulna. :)
A szerver túlterhelt picit. Próbáld egy perc múlva!

lunática

lunática

törzsvendég

• fórumtag
  • 517 posts
Röfi, te kerestél vmelyik nap gyerekülést? Mikor kellene...?
Nekem van, egyelõre használom, de már remélem, nem túl sokáig. Abban bízom, nyáron Dórika kirepül (nem szó szerint, van benne biztonsági öv :) ) és rendszeresen a kisbringán jön majd mögöttem, nem csak hébe-hóba, mint tavaly.
Régi fajta Hamax, sztem láttad már, nem rugós, de biztonságos - még Annának vettem jó 10 éve, az akkor kapható legjobb volt.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Zotya! Az ember mindig jobbat vár...
Üdv itt! Olcsó, használt 42-es korit nem tudsz esetleg?

mcsontos

mcsontos

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Ájj, de sukár ez a sertés!Asszem kidobom az összes blekkmetálos meg dárenbészes szaromat, veszek egy HARMÓNIKÁT, azt beállok mellé haknizni!Kéne egy surranó, amibe beledugom a bõ szárú márvány-koptatott farmeromat!

Csipisz, elsõ sorban állnék :D
mármint a koncerten :cheers:

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts

Csipisz: a punk korszak végét jelentette nekem ez a szám! :""""")

Ájj, de sukár ez a sertés!Asszem kidobom az összes blekkmetálos meg dárenbészes szaromat, veszek egy HARMÓNIKÁT, azt beállok mellé haknizni!Kéne egy surranó, amibe beledugom a bõ szárú márvány-koptatott farmeromat!

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 posts

Mostmár itt is elérhetõ vagyok!
ZoliKA ;)

Üdv zozoba! :-)

hoppá, én a szerkesztésben voltam........vagy nem? :-) sok jóborból a kevés is megárt :-)