Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
34283 replies to this topic

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts

De azt hittem te is nyomod ezeket izomból.

Halihó

Akkor az út végén fordulsz el balra,jobbra meg pallag?
Ha van rá idõ,meg ha elõtte nem kerózok,ilyenkor meg marad az agrár...

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

ixos

ixos

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Tehát nincs középút! Vagy 30.000 vagy 100.000?
Alapállapotban szinte mindenki 0,8 alatt van, kivéve akik felette! :)
Vagy kerek 0,8-nál szabadon távozhatsz? Arról nem szólt a fáma...

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts
Még a kerékpárral közlekedõket is megszondáztatják a húsvéti fokozott közúti ellenõrzések alkalmával!
Zéró tolerancia elv alapján minden szabálysértõ ellen feljelentést tesznek!
A január elsejével módosított jogszabályok szerint az a kerékpáros, aki 0,8 ezrelék alatti alkoholos befolyásoltság alatt biciklizik, 30 ezer forintos bírságra számíthat, míg e fölött, akár 100 ezerre is büntethetik.

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,246 posts

Jó nagy az a pálya,ha 3 kör 15 km.... :)

Jaja, ott lesz a verseny is, 8 kör... kint a temetõ sarkánál elmész Pallag felé, majd tábla jelzi hol a visszafordító (egy fára van felerõsítve, kis lópikula). Ott pár száz méter és fordulsz vissza a párhuzamos útra. Egy kör kicsit több, mint 5km. De szakavatott maratonozók biztos jobban tudják..én a túlélésre megyek és csak féltávon abszolút amatõr. De azt hittem te is nyomod ezeket izomból.

dr.juci

dr.juci

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Dani, már alig várom, hogy lássam élõben a gyönyörûséges binyiglit Feltöltött kép

Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentõ példának.

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
Halihó

Jó nagy az a pálya,ha 3 kör 15 km.... :)

Most mondja a rádió,húsvétkor szondáztatják a kerósokat is,30.000huf az ittasság díja.

Pókmalac
Fixi

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,246 posts

Konkrétan milyen maraton volt ez?

Konkrétan semmilyen, csak felkészülés... már ha lehet annak nevezni, váltóban indulunk kollégával, vagyis 21km fejenként... most meg nyomtunk 3 kört kint a pályán ~15 km, de valami nem stimmelt...zoknival vagy cipõvel, mert talpam kissé tropa. Így bringázni tudok, járni meg kb úgy mint Õ. Szal gyengék vagyunk, nagyon gyengék:-D

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Igen, Ixos bizonyított közöttünk, amikor megjelent egy menyasszony a téren, és ott helyben 5 pontot ígértem annak aki egy képen lesz vele, hezitálás nélkül rárabolt...:D
A kocsma a Zöldfa utcai aranykorona? nevû hely.A tulaj maximálisan tolerálta az ajtónyitogatást ötpercenként.....

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Dina-mit

Dina-mit

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
Konkrétan milyen maraton volt ez?

Dina

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,246 posts
Hehehehe én meg pont mentem varratni, mondtam is Rittynek, hogy mennyi fixi, single, hogy divatbajött... aztán leesett, hogy olyan szar idõben csak az alleycat-esek rohangálnak bringával:-D De újra tudok járni és ez már nagy szó, ne fussatok soha, szar, utána fáj... köcsög maraton és én hülye...

ixos

ixos

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Elsõ AlleyCat-em!
Egy nappal a verseny elõtt még nem volt térképem. A netet végigböngésztem, de semmi használhatót nem találtam, amihez lett volna utcajegyzék is. Szerencsére a munkahelyemen találtam pár elfekvõ telefonkönyvet. Fél délelõttöm ráment, mire esõállóra gyártottam, de sikerült egy pöpec kis térképet összehozzak (amin egyébként rajta volt a Faiskola utca is :P )
Az út megtervezése után egybõl indultam is a Faiskola utcához. Onnan irány a torony emeletek száma megtudakolása céljából (bár ott laktam majd 1 évig albérletben, mégsem voltam biztos az emeletek számában). Ránéztem a feladatlapra. A listában az elsõ idõkapu 13:45+20 percre volt belõve. Volt még 2 percem, így úgy döntöttem elmegyek az állatot a kapun megkeresni. 14:05-re értem a Petõfi térre. Ott derült ki, hogy a másik idõkaput sikerült lekéssem. Jobban ránézek a térképre, és akkor látom, hogy 2 sorral lentebb valóban ott van feltüntetve az Ûrhajósok terén a találkozó. Ezzel borítékolva volt, hogy még a dobogó közelérõl is lecsúsztam. Ha jól tudom, akkor 15 pont múlott rajta. Jobb híján mentem csokit venni/leadni, rendszámot nézni, trafószámot nézni. Itt megint sikerült elbambuljam a dolgot, mert nem figyeltem, hogy ott is volt 1 + feladat (menülap beszerzése).
Innen irány a könyvtár. Onnan meg a Zöldfa utcai kocsma. 17:00-ra értem a kocsmához. Még sehol senki, így mentem a Fórumhoz Csipiszékhez. A pontok összeszámolásakor az elején még reménykedtem, mert nem tudtam, hogy mennyit ért az az idõkapu, amit sikerült kihagyjak. Sajnos túl sokat!
Elsõnek nem is volt ez olyan rossz. A menyasszonyos +5 pontommal talán még a dobogó közelébe is kerülhettem volna. Na majd legközelebb.
Köszönöm az élményt!
Legközelebb is megpróbálok csatlakozni, és jobban odatenni magamat.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
sziasztok!

milyen kocsma az az alleycates képek végén?

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
Halihó

Ma Terence Hill szülinapja van.. :D

Pókmalac
Fixi

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Bakker, rengetegen meglelték, a papír-gps bónusz is oda vitt, csak annak a feladata az volt, hogy számold meg a fonott bútorokat.
A feladatlapon meg azt kérdeztem milyen orvosi rendelõ van ott, hát, mit mondjak, helybõl 5 tábla hirdeti hogy fogászat....
Egy srácnak ugrott be hogy hoppá, nézzünk már egy utcanév táblát a gps-es feladat alatt!:D

Dani: Megérte várni a beszámolóra, remekül sikerült.Felloptam a sm re is.....Képet még nem közlök.....:D
Viszont el is felejtetted, milyen jól összeöltöztél a keróval Chris King uci sapkában!

Kövesd ezt az útvonalat
Menj a segner térre, keresd meg a táblaboltot. Ha megvan, állj szembe vele és indulj el jobbra. Fordulj balra, majd megint balra. Kövesd az utat, és az elsõ lehetõségnél tarts jobbra.Tovább. Megint jobb, majd egybõl bal. Egyenesen, majd kövesd az utat. Aztán jobbra, majd balra. 3 fekvõrendõrnyit elõre, majd balra.Elsõ buszmegálló tábla amibe belefutsz tartalmazza a továbbiakat.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,122 posts
Gratula! Volt aki megtalálta a Faiskola utcát? :)

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts
Alleycat, avagy egy díjnyertes bringa története.
Történt egyszer, hogy kedves barátunk, Csipisz, lecserélte hõn szeretett kék fixiét. Lecsaptam rá azzal a céllal, hogy Debrecen egyik legszebb fixiét építsem meg, természetesen titokban, ami így kb. 2 hónap elteltével nyílt titok lett, de akinek nem kellet róla tudnia, az nem is tudott. Az az ötlet, hogy világbajnoki csíkozást kapjon nem tudom honnan jött, és bár elég nagyképû, nekem tetszik. Na a váz tulajdonba vétele után jöhetett a festés, és kapva az alkalmon, hogy Csontiék viszik a sajátjukat, elvitték az enyémet is, amirõl õk úgy tudták, hogy Csipisz egy hadházi haverjáé. Na a festés megvolt, megvettem a kormánycsapágyat, Csipisz segített berakni a vázba, és jöhetett a matricázás. Hogy ne csak esztétikus, hanem hasznos is legyen a csíkozás, fényvisszaverõs matricával csináltam. A felnik fehér Vuelták, mert én nem szerettem volna leszintereztetni, hogy azt majd lekoptassa a fék. Az agyak viszont le lettek festve a vázzal egyszínûre, sajna kívül-belül, így belülrõl ki kellett csiszolni, ami a futásteljesítménynek nem tett valami jót, de hát ez van. Az elsõ kerék radiál, a hátsó 3x, a küllõk ezüst színûek, a küllõanyák pedig UCI színben pompáznak. A hátsó agy B+ flip-flop 18-as lánckerékkel mindkét oldalán. A középcsapágyházba is ment festék, ami olasz menetes, amibe így nehezen tudtunk volna vágni menetet, így maradt a kromofág. A hajtókart le akartam políroztatni, hogy szép legyen, de szerencsére megoldódott, hála Krisznek, akinek immáron egy szép fekete hajtókar díszeleg a bringáján, a régi karja meg az enyémen ;) A bringa összképébõl a rikító rózsaszín markolat lóg ki, aminek története van. Bejött egy lány a boltba, hogy már nem bírja nézni a koszos markolatát, aminek a tapintása mellesleg olyan, mint a Donald rágógumié. Én már ekkor tudtam, hogy nekem kell. Kértem Csipiszt, hogy ne vágjuk le, próbáljuk meg más módon leszedni. Ahogy elkezdte lehúzni, megláttuk a belsejét a markolat eredeti színével. Azzal, hogy ezt raktam fel, természetesen nem nemi identitásomat szeretném tükrözni, hanem az emlõrák elleni küzdelmet. A már sokat emlegetett Tisza-csepel fixi megerõsítette az elgondolásomat, ami a polír hajtókar-fehér lánctányér volt, de mivel már nem volt idõ leszintereztetni maradt az egyszerû "lefújom, oszt jó lesz az" festésmód, amiben Oláh Marci segített. De neki köszönhetem a bringa nevének kezdõbetûjét is, amiben sok munka van, még ha ez nem is látszik egybõl. Juci természetesen az UCI csíkozás miatt kapta a nevét, akarom mondani azért, mert imádlak Juci :D Az esõs idõre is kellett gondolni, így a sárvédõk is kaptak hosszanti csíkozást, ami este is jól fog jönni, mert ugyi fényvisszaverõsek. Fékerõm pedig lesz, mert Csipisz hegesztett a vázra V-fék csonkot.
100 szónak is egy a vége, köszönöm mindenkinek a segítséget, a titoktartást (még ha el is szólta magát véletlenül ;)), és a sok szeretetet. Sok munka volt vele, de megérte. Így én is beállok a (pimp)fixis sorba.
Köszönet:
Csipisznek a vázért, hogy eljött hozzám szerelni, segített az átverésben, a tanácsokért, alkatrészekért, egyszóval mindenért
Oláh Marcinak a festésért, meg a feliratért
Krisznek a hajtókarért
A csinos lánynak a markolatért
Hajdú Barnának a nyeregért (ami 1-2 napon belül kész lesz, és majd akkor kaptok rendes képeket a bicóról)
Kálmánnak, hogy felrakta a fogaskereket.
Kikinek a hátsó kerékkel való szenvedéséért
Csontinak a festésért :)
Entének a matricáért, amit még régen adott
és végül, de nem utolsó sorban Levinek, hogy sokszor olyan bamba volt. :D
Remélem nem hagytam ki senkit, de ha mégis, bocsi.

Alleycat: Elõzõ nap buli volt, reggel mentem haza, anyának segíteni kellett, meg kellett venni a csavarokat a sárvédõhöz, a vázon lévõ matricázást újra kellett csinálni, egy ideiglenes nyerget keríteni rá, pedált berakni, sárvédõket felszenvedni, volt még teendõ bõven. A lényeg, hogy a 3 órakor kezdõdõ Alleycatre, olyan fél 4 körülre értem oda, amiért itt is szeretnék minden érintettõl elnézést kérni, de ahogy mondani szokás minden kezdet nehéz. Csipisz tudta miért kések, és megértett, így az idõkapukat eltolta 20 perccel, jó fej volt. Megkaptam a feladat lapot, kikerestem a térképen a megkeresendõ célokat (köszönet a térképért lewikének), majd indulás. Elõször a Tinódi utcán lévõ könyvtárhoz mentem leolvasni a nyitva tartást. Ránéztem az órámra, illetve a lapra, és konstatáltam, hogy van 9 percem a Szabó Kálmán utcáról az Intersparral szemben lévõ Ûrhajósok terére eljutni. Sikerült. Az út alatt megállapítottam, hogy a 42-18-as áttétel nem a gyors haladásról híres, de legalább pörgettem egy jót. Az ûrhajósok terén Kata várt, ahol ki kellett tölteni egy Kresz-tesztet (6-ból 1, tudom, siralmas), és kaptunk 2 bónusz feladatot. Az egyik az volt, hogy fotózkodjunk egy (élõ)macskával, amiért 4 pont járt, ha a kerón ülve teszed ezt, az +2 pont. Ha ezen kívül lefotózol egy macskát az 2 pontot ért. Az elõbbi macerásabb volt, de sikerült. A másik egy GPS feladat volt, amit ha leírnék beleõrülnék, de majd fel lesz töltve és el lehet olvasni. Innen elmentem a petõfi térre, ahol Csipisz várt. Itt több feladat is volt. Igyál egy lapos üvegbõl, amiben volt valami pia. Hát az elõzõ esti buli miatt nem esett túl jó az a jó minõségû paprika pálinka, de csak lecsúszott. Majd venni kellett egy max.50ft-os csokit, amit Nefrazéknak kellett elvinni a fórumba a blokkal eyütt. Aztán keresni kellett egy lányt, akit le kellett fotózni úgy, hogy a bringádat fogja. Az uccsó feladat pedig egy gondolkodást igénylõ feladat volt, a Csipisz rajtszámán lévõ 6UL-DV8 betû-szám kombinációból kellett egy angol kifejezést kihozni. Innen eltávozva, a debrecen legmagasabb házához vettem az irányt, ahol meg kellett tudakolni, hogy hány lakott emelete van. A ház elõtt lévõ kis boltnál voltak Csontiék, ezt kihasználva megvettem a csokit, amíg vigyáztak a bringára. Innen Fórum, majd Késmárk utca 7/b kapuján lévõ állatot kellett megnézni. Ez a feladat szíven ütött, mivel vagy 20 percet kerestem, mire megtaláltam, tettem mindezt úgy, hogy 5 éve heti 10 alkalommal megyek el elõtte. Itt találtam macsekokat is, így a képkészítõs probléma is megoldódott. Jöhetett a Dorogi utca, ami hozzám közel van, így beugrottam haza is lakatért, meg lámpáért. Menet közben felhívtam a szomszéd lyányt, ha otthon van jöjjön ki modellt állni a bringával. Nem volt otthon, így találkoztam egy csinos szõke kb. velem egykorú lánnyal, akitõl a pillanat hevében elfelejtettem elkérni a számát. De legalább van róla képem :D. Dorogi utca után irány az Apafája utca végén lévõ trafóház, aminek a számára volt kíváncsi Csipisz, illetve volt még egy feladat, egy árlistát vagy étlapot kellett elvinni a célba. Innen a Segner tér felé vettem az irányt a GPS-es feladat teljesítése végett, közben a Csapó fõzelékbárnál megálltam egy árlistáért. Egy feladat volt még, a Faiskola utcán lévõ orvosi rendelõ fajtájáról kellett információval szolgálni. Abban reménykedve, hogy Itózs barátja a Google,és éppen gép elõtt ül felhívtam, még a kérdést sem mondtam, amikor mondta, hogy nem tudja, hogy hol van a faiskola utca :). Elmentem a célba, volt nagy csodálkozás a biciklire, de még nagyobb volt a csodálkozás, amikor kiderült, hogy én nyertem. Volt nagy öröm-bódottá, mivel az eddigi kb. 4 Alleycatemból kb. minden dobogóas voltam, de sosem nyertem. Ez most sikerült egy új, kényelmetlen(az ideiglenes rugós retro nyereg borzasztó volt), szokatlan, a Malihoz képest lassabb bringával. Az érem stílusosan lánckerék volt, de abból készült az ajándékul kapott sörnyitó is.
Nekem kell megszervezni a következõt, aminek annyiból nem örülök, hogy az eddigi Alleycatek szervezési szintje alá nem akarom adni, ami nem lesz egyszerû.
Errõl ennyit.
Dagi

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Nincs valakinek S szériás polár órához használati útmutatója?
Az ODO nullázása érdekelne.

Köszi!

S120, S150 felhasználói k.k. van.
Hívjon fel katona!:)
Twelve times ironman

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts
Picasa Webalbumok - 11156134737186931... - 2010-03-27 cs...

De ismerõs nekem....;)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Nincs valakinek S szériás polár órához használati útmutatója?
Az ODO nullázása érdekelne.

Köszi!

nefraz

nefraz

törzsvendég

• fórumtag
  • 821 posts
Hi all!

A szombati elliket képei: Picasa Webalbumok - 11156134737186931... - 2010-03-27 cs...

Felhívnám a figyelmet az utolsó elõtti, elõtti képen Dani rendkívül bágyadt arckifejezésére. :)

A tapasztalat az az iskola, ahol megtanuljuk, hogy milyen hülyék vagyunk .
A monti
A városi