Halihó
A templomos kis köcsögöket utáljuk egy páran,és ha netalán arra vetemedsz,hogy elmagyarázd neki,hogy miattuk tiltják ki a kerósokat meg egyéb szankció: oszt ki nem szarja le..válasz a reakció.Valahogy az bizti,hogy nekünk bicikliseknek kellene õket moderálni,vagy hogy menjenek ki a nagyerdei koripályára,direkt nekik van pálya építve(illetve még a Szabadságtelepnél is).
Lassan késõ,de hátha valaki még bevállalja:
DEAC Túraszakosztály Következõ Túrája: Szlovák Paradicsom
Indulási idõpont: 2010.05.15. 05:30 (találkozó az Egyetem tér Both-Dega melletti parkolójában)
Útvonal: Hrabusice (Káposztafalva) - Sucha Béla-szurdok - (ha jól haladunk, kis kitérõ a Kysel-szurdokba) - Vörös kolostor - Hernád-áttörés - Hrabusice
Idõtartam: kb. 6-7 óra
(Hrabusice távolsága Debrecentõl kb. 250 km.)
A Sucha Béla patak szurdokában vízesések mellett, sziklafalak közt helyenként akár 10 méter magas létrákon kapaszkodunk fel. (A turistaút itt egyirányú, csak felfele szabad haladni.)
Képek itt:
Magyar verzioA Hernád-áttörésnél a függõleges sziklafalakra erõsített pallókon haladunk láncokba kapaszkodva, alattunk néhány méterrel a folyó. Képek:
Magyar verziohttp://www.slovensky...phornadu08v.jpgFigyelem! A szokásosnál veszélyesebb túra lesz, tériszonyosoknak nem ajánlott!
Fizikailag nem nehéz, a táv is rövid (kb. 15-16 km).
A nemzeti parkba belépõ van, ami 2009-ben 1,50 euró volt. A Vörös kolostornál büfé található.
Útlevél vagy új típusú személyi igazolvány ne maradjon otthon!
Jelentkezés: a Sportigazgatóságon 2010. május 12. 12:00-ig
5000 Ft utazási költség befizetésével.
(min. 40 fõ jelentkezõ esetén az utiköltség csak 4000 Ft).
ONLINE jelentkezés: KÖTELEZÕ az utazási díj befizetése UTÁN:
Debreceni Egyetem SportigazgatTovábbi információ: Török Zsolt <torokzsoltantal@freemail.hu>