Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
34283 replies to this topic

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Most vasárnap kerül megrendezésre Nyíregyházán a VII Robinson kupa.
Akinek van kedve egy jót versenyezni, annak ott a helye!

A pályáról egy videó az alábbi linken található:
Terepverseny a J

Versenyrõl plakát:
VII. Robinson Kupa

U. az a pálya, mint a 2009-es.

Röfi! A 700x23C-nek 210-et kell beállítani. Ennyi és kész!
Ha 100km-en csal 2-300 m-t, az baj? Nincs jelentõsége.
Twelve times ironman

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A 9 órás rajtra szerintem odaérünk. ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Most vasárnap kerül megrendezésre Nyíregyházán a VII Robinson kupa.
Akinek van kedve egy jót versenyezni, annak ott a helye!

A pályáról egy videó az alábbi linken található:
Terepverseny a J

Versenyrõl plakát:
VII. Robinson Kupa

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts

Van itt valakinek forrasztópákája és használni is meri?

Itt van a fiókomban és merem használni. DE ingyen nem dolgozom!

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,122 posts

Szabi emlékeim szerint elég sokat kókányol vele.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts
Ezekre jön valaki?Szarvask,vagy Egri B

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,246 posts

levegõ a bicóboltból (igaz pénzbedobós)
holland - holland.knapptomi.fotoalbum.hu
Amsterdam

Nagyon jó:-D Itthon már zsákban vinnék az összes levegõt, csak mert ingyen van:-D Vagy rátelepedne egy kétesszármazású lufiárus:-D Egyébként úúúúgy tetszenek ezek a patkózárak, de annyira nem hasznosak és nem praktikusak , cserébe viszont horror áron vannak...

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

Amsterdam

Ilyenek voltak Gardán is ingyé, csak ott két csõ jött ki. (egy presta és egy autó) :)

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts
Hatvan utca felõl:

Feltöltött kép

mazsola

mazsola

törzsvendég

• fórumtag
  • 611 posts
Amsterdam

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,246 posts

Szabi, a Kossuth teres témával kapcsolatban.

Én nemtom, hogy melyik 2 végén van a tábla, de hogy oldalról sok utcában nincs, az is tuti. És ha ott megyek be? Ha valaki arra jár, majd sasolja már meg hol van milyen tábla, esetleg fotóval.

Aztán lehet mondani a fakabátoknak, hogy gyerecsak, nézzük már meg hol jöttem be, és tedd el a csekket.

Járda határol sok kis utcát... járdán meg nem bringázhatsz, az elejét meg a végét kell nézni. A többi szerintem oszlopokkal le van zárva...

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,122 posts

Avid Jucy 3 fékpofához rúgót keresek. Magában beszerezhetõ, vagy csak fékpofával együtt kapható?

A Chiliben a kütyük közt néha szokott kallódni, amúgy csak pofával együtt kapható.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

István74

István74

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts

Én nemtom, hogy melyik 2 végén van a tábla, de hogy oldalról sok utcában nincs, az is tuti.

Nemrég megnéztem, az úttestek felõl (Hatvan u, Piac u) stb. mindenhol ott a tábla.

István74

István74

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Avid Jucy 3 fékpofához rúgót keresek. Magában beszerezhetõ, vagy csak fékpofával együtt kapható?

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Én nemtom, hogy melyik 2 végén van a tábla, de hogy oldalról sok utcában nincs, az is tuti. És ha ott megyek be? Ha valaki arra jár, majd sasolja már meg hol van milyen tábla, esetleg fotóval.

Aztán lehet mondani a fakabátoknak, hogy gyerecsak, nézzük már meg hol jöttem be, és tedd el a csekket.

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
Halihó

A templomos kis köcsögöket utáljuk egy páran,és ha netalán arra vetemedsz,hogy elmagyarázd neki,hogy miattuk tiltják ki a kerósokat meg egyéb szankció: oszt ki nem szarja le..válasz a reakció.Valahogy az bizti,hogy nekünk bicikliseknek kellene õket moderálni,vagy hogy menjenek ki a nagyerdei koripályára,direkt nekik van pálya építve(illetve még a Szabadságtelepnél is).

Lassan késõ,de hátha valaki még bevállalja:
DEAC Túraszakosztály Következõ Túrája: Szlovák Paradicsom

Indulási idõpont: 2010.05.15. 05:30 (találkozó az Egyetem tér Both-Dega melletti parkolójában)

Útvonal: Hrabusice (Káposztafalva) - Sucha Béla-szurdok - (ha jól haladunk, kis kitérõ a Kysel-szurdokba) - Vörös kolostor - Hernád-áttörés - Hrabusice
Idõtartam: kb. 6-7 óra
(Hrabusice távolsága Debrecentõl kb. 250 km.)

A Sucha Béla patak szurdokában vízesések mellett, sziklafalak közt helyenként akár 10 méter magas létrákon kapaszkodunk fel. (A turistaút itt egyirányú, csak felfele szabad haladni.)
Képek itt:
Magyar verzio
A Hernád-áttörésnél a függõleges sziklafalakra erõsített pallókon haladunk láncokba kapaszkodva, alattunk néhány méterrel a folyó. Képek:
Magyar verzio
http://www.slovensky...phornadu08v.jpg

Figyelem! A szokásosnál veszélyesebb túra lesz, tériszonyosoknak nem ajánlott!
Fizikailag nem nehéz, a táv is rövid (kb. 15-16 km).

A nemzeti parkba belépõ van, ami 2009-ben 1,50 euró volt. A Vörös kolostornál büfé található.
Útlevél vagy új típusú személyi igazolvány ne maradjon otthon!

Jelentkezés: a Sportigazgatóságon 2010. május 12. 12:00-ig
5000 Ft utazási költség befizetésével.
(min. 40 fõ jelentkezõ esetén az utiköltség csak 4000 Ft).

ONLINE jelentkezés: KÖTELEZÕ az utazási díj befizetése UTÁN: Debreceni Egyetem Sportigazgat
További információ: Török Zsolt <torokzsoltantal@freemail.hu>

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,246 posts
Na ide is benyomom már azt a közérdekû kommentet, amit kaptam a bringabuzin, mert jogos, érdekes és hasznos... bár lehet valamelyik fórumos írta:-D

Mi az, hogy "a Nagytemplom a belvárosban van és onnan ki van tiltva a kerékpárforgalom"?? Ki tiltotta ki? Senki! A táblák sima "Mindkét irányból behajtani tilos" fajták, amik alatt a következõ kiegészítõ tábla szerepel: "kivéve engedéllyel". Namármost a KRESZ 14. § 14. bekezdése (a január elsejével hatályba lépõ, és az elõzõ is, már jó régóta) a következõt mondja, idézem: "Ha az (1) bekezdés n) pontjában említett jelzõtábla alatt „Kivéve engedéllyel”, „Kivéve taxi”, vagy „Kivéve ..... (tömegközlekedési vállalat)” feliratú kiegészítõ tábla van, az útra engedéllyel rendelkezõ vagy a kiegészítõ táblán feltüntetett jármûvel, továbbá kerékpárral és állati erõvel vont jármûvel szabad behajtani."
Az elsõ bekezdés n) pontjában pontosan a "Mindkét irányból behajtani tilos" tábla szerepel, a kívül piros, belül fehér, kör alakú.

Engem nem büntettek meg a rendõrök (akkor épp gyalog voltam), de odamentem, és megkérdeztem, hogy mégis milyen alapon büntetik sorra a bicikliseket, amikor oda szabad behajtani. Arra hivatkoztak, hogy a bicikli is jármû, és csak engedéllyel hajthat be. Amikor közöltem velük, hogy a "Kivéve..." kiegészítõ tábla megléte esetén a biciklis behajthat, már elkezdték a díszburkolat védelmét emlegetni, utána pedig megfenyegettek, hogy a rendõri munka akadályozása miatt bevisznek... itt hagytam ott õket, de az esetet megírtam a Haon-nak, aki azóta se foglalkozott vele. Így jobb híján minden ismerõsöm lelkére kötöttem, hogy alá ne írja a helyszíni bírságot, inkább jelentesse fel magát, mert ott bizony szabad biciklizni.

Kis utánajárással kiderítettem, hogy az egész hátterében a BMX-esek és az utcán száguldozó fiatalok állnak, emiatt történt lakossági bejelentés (feljelentés?), emiatt lettek oda kiküldve rendõrök, hogy csináljanak valamit a biciklisekkel, csakhát ugye a száguldozókat nem olyan könnyû gyalogosan elcsípni, bûnhõdjenek hát a békés bringás polgárok...

Szóval kerékpáros társaim, a KRESZ ismerete mindenek elõtt! És könyörgöm, a bicajt szereljétek fel LÁMPÁKKAL, vagy minimum fényvisszaverõkkel, mert kész életveszély, ahogy a többség közlekedik, én szégyellem magam miattatok. :(

A vége elég érzelgõs, de KRESZ-t jól idézi!

dr.juci

dr.juci

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Kedveseim!
Eladóvá vált Bakony Maraton Rövid nõi nevezésem...Akit érdekel keressen, privi, telefon, füstjelek, falfirka,miegymás.

Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentõ példának.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Seprûnyelet neki!
:D
De tényleg.Indulásnál tartasz rajta, aztán egyre kevesebbet.Célszerû nem aszfalton, (pl a nagyerdõn, amíg mi pólózunk, majd drukkolunk neki!)
és némi placebo hatásként mondhatod azt is, hogy már nem is fogtad a vége felé....

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."