Jelentkezz be Regisztrálj

Debreceniek ide! #2
Írta 2010. július 05. - 10:09

Más:
Fékbetétet szeretnék cserélni, de nem tudom annyira visszanyomni a dugattyúkat, hogy az új fékbetétek közé a tárcsa is bemenjen rendesen. Van ehhez valami célszerszám? Mivel érdemes próbálkozni?
Írta 2010. július 04. - 23:12

Aminek a dobogónál is jobban örülök, hogy végre nem fájt (annyira) a derekam. Végre megtaláltam a jó beállítást, így simán lehajoltam a verseny után, amit ezelõtt nem mondhattam el.
Köszi a gratulációkat.
Dányi
Írta 2010. július 04. - 22:24

A szúnyog meg miért nem pusztul már ki?És ha valaki erre azt mondja, hogy a tápláléklánc része, és kihalna vele 1 millió madárfaj, akkor a válaszom:
ÍRTSD KI A SZÚNYOGOKAT, VESZEK 9a negyvenmilliomodikon tonnányi eledelt a madaraknak!
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Írta 2010. július 04. - 22:05

Mit meséljek? Jót nem sokat tudok.
Szakadó esõben értünk Patakra. Szaunázva a 30+ fokban mentünk fel egy mezõn ahol élve megettek a szúnyogok (több száz). Késõbb ahogy a mellékelt kép is mutatja megcsúsztam a nyálkás füvön és megnéztem víz alatt az ebihalak táncát. Ekkor még élveztem, de amikor a Komlóskai várhoz jóformán alíg tudtuk felvinni a bringákat már nem volt õszinte a mosolyom. Volt egy elég meredek rész amit úgy benõttek a kis tölgy cserjék, hogy az utat alíg látva ereszkedtünk le. Ez annyiból jó volt, hogy szinte eldõlni sem tudtunk olyan sûrû volt és a szúnyogoknak esélyük sem volt a közelünkbe férkõzni. Ezután jópár igen sáros és egyébb okokból nehezen járható rész jött. Aztán szépen ránk is esteledett...
Mint késõbb kiderült a szervezõk KÉT ÉVE nem járták be és kerékpárral még egyszer sem teljesítették egyik útvonalat sem. Szerintem annó (néhány évig) elindult egy pár elvetemült bringás akik utána nagyívben kerülték ezt a TT-t. A szervezõk viszont úgy gondolták, milyen jó ötlet, hírdessük meg bringásoknak is. Igen oda volt írva, hogy extrém túra, de csak a 110-es távhoz.
A körülményekrõl annyit, hogy a gyalogosok is nehezen járhatónak ítélték az útvonal jó részét... (Persze Enté szerint csak 5%-ban volt szar.) A 75km-t 11,5 óra alatt csináltuk meg úgy, hogy a tengerszemet a sötétedés miatt már nem tudtuk vállalni, és nekem is elgem lett a kerékpáros gyalogtúrából.
Maga a szervezés nem lett volna rossz, de más útvanalat kéne kitalálni a bicósoknak.
Tanulságok:
-Milyen jó is az, ha a szervezõk ismerik az aktuális terepviszonyokat és ennek megfelelõen igazítják, ha kell az útvonalat. (EKG Zemplén 50)
-A vizes fû nagyon tud csúszni.
-Lánckenésre nagyon jó pl. a Margarin, de kifogástalan a sertészsír is! (só és hagyma nélkül)
-Legközelebb csak úgy megyek TT-re, ha elõtte elolvasok egy beszámolót. (amit nem Enté írt)

-A Zemplénben olyan katasztrófális állapotban vannak az útvonalak (útra dõlt fák, vízmosások, burjánzó (ruha szálát kihúzó) bozótok), hogy idén szerintem nem megyek többet arra.
Várjuk az 50-et teljesítõk beszámolóját is.
Rákóczi TT 75 (ezt csak azért írom, hogy ha késõbb rákeresek, mert Enté megint hív akkor azonnal kiverjem a fejembõl az indulást)

Írta 2010. július 04. - 21:09

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. július 04. - 21:03

De jó volt!
Viszont jövõre leteszem a lantot, a Duna messze alúlmúlt minden elvárásomat....Pedig nincsenek nagy igényeim:D
Ez milyen már, hogy a rajtcsomagból kimaradt a póló, valaki rá is kérdezett mi van, erre benyögik, hogy csak beérkezés után kapjuk meg....(persze odatántorgok a pólós pulthoz, és még kérjem is ki....)
Azzal magyarázták, hogy az utóbbi idõben rámentek arra, hogy el se indulnak, csak a póló miatt neveznek.
?????????
Még ha gratis lenne, de rajta van a "kifizetett cuccok listája-n."
Az itatópontok a vicc kategóriát súrolták, és itt nem a kiszolgálást minõsítem.Az teljesen okés volt. Megemlítettem a sót, de erre csak csodálkozást kaptam. Meg sót, elõször egy versenyzõ elõvarázsolt sótartójából, késõbb a karomról...:S
Az izotóniás szilváson jó volt nagyon, itt kritikán aluli, más-más színárnyalatúra hígítva, horror ízben.Elindultam egy x-iontossal (ingyen, a kulacshoz...) aztán amikor elfogyott, utántöltöttem 1x.Van még 3 deci belõle....
A jelölés jó volt, a lejtõk jók lettek volna, ha nem kerül elém egy valaki többször is, aki szerintem 3 garnitúra fékbetétet elhasznált, és maximálisan leszarta hogy épp elõzik, vagy elõznék...2x estem a "hirtelen satufék egy diónyi kõ miatt" megmozdulásainak következményeként, elment az elsõ váltásom, a váltófülem (45 fokban hajlott ki, azután az elsõ váltásnál bedobta küllõre....15 perc volt kibogarászni, a nyûglõdés miatt még láncbontás is volt....)
Ez a pech része a dolognak, de amúgy élveztem a kiruccanást.Még elégedett is vagyok kicsit, az edzetlenségem alapján szarabbat vártam.
Köszönetek:
epyc, király volt a fuvar! Minden a helyén maradt...
Lecsó, kösz a szállást!
Dagi!A szétroncsolt mp3 lejátszód nélkül asszem néha megvesztem volna...
Zorán: kösz a kék pirulát.Majd érdekelne, mit is vettem be.De jól jött, nem savasodtam szénné.
Eszter, vagy Anna!Jó szemed van, én néha a kormányt sem láttam...Kössz a buzdítást!
És mindenkinek köszönöm a társaságot!Jó kis hétvége volt!
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Írta 2010. július 04. - 19:11

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. július 04. - 15:32

A helyenként gyalog is alig járható helyek megnehezítették a dolgot, plusz az utolsó emelkedõnél én is kezdem elfogyni, de azért elsõ élménynek tetszett, jól elfáradtam, de ez a kellemes fáradság volt

Köszönöm
Írta 2010. július 03. - 17:02

Zsolti vigyázz,mert máris a fejedre nõ!

Boldog szülinapot!
Írta 2010. július 03. - 13:52

Írta 2010. július 03. - 12:09

Halihó!
Még bicikli-karbantartok, de hamarost összeszedem magam és útrakelek. :-)
Most már lerakhatod és indulhatsz.
"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/
Írta 2010. július 03. - 10:40

Még bicikli-karbantartok, de hamarost összeszedem magam és útrakelek. :-)
Írta 2010. július 03. - 10:24

Kb olyan felesleges, mert Zoli kb hetente, ha fel tud nézni.Szóval vagy hívd fel, vagy személyesen!
Írta 2010. július 03. - 08:45

Írta 2010. július 03. - 08:33

Írta 2010. július 03. - 00:26

Írta 2010. július 02. - 23:58

Írásban is boldog szülinapot az illetékesnek!
Levi, a mai beköszönésért majd számolunk...

Írta 2010. július 02. - 22:23

Itózs: BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
Csatlakoznék az elõttem szólóhoz ... Füled érjen bokádig!!!
Az ifjú trónörökös hogy érzi magát?
További szép estét mindenkinek!
Írta 2010. július 02. - 21:03

Írta 2010. július 02. - 20:21

* * * * *
Friss hírek a Duna Maraton pályáról
A pálya 80%-a felszáradt, helyenként kisebb pocsolyák lesznek, de ez nem vészes.
Feltétlenül gondoskodnotok kell szúnyogriasztó sprayrõl, amivel tanácsos rajt elõtt befújni magatokat,
mert sok a szúnyog az erdõben.
Szemüveg a bogarak ellen, és vízzel teli kulacs a rajtnál nagyon fontos!
A pálya mindhárom távon nehezebb a tavalyinál, a lefeléknél a keresztben lévõ vízmosásoknál
óvatosan közlekedjetek!
Olyan helyen, ahol kátyús részen haladsz, feltétlenül számítani kell vízelvezetõ átfolyóra!
A pályán keresztben kidõlt fék nincsenek, folyamatosan lehet haladni.
Rövid távosok figyelem: a Sóstói rét és a Mester rét közötti szakaszon az élmezõny és a rövid táv vége egy jól elõkészített dózer útszakaszon két irányban halad (oda-vissza).Ezt a szakaszt középen szalaggal elválasztjuk, és 10 rendezõ segíti a versenyzõket.
Ez a közép és a hosszútávosokat nem érinti. Kérjük, tartsátok be a jobbra tarts szabályt!
Mint azt tudjátok, két rajt lesz, elõször a hosszú táv a közép távval indul 10-kor, és utánuk külön rajttal a rövid táv 10.15-kor.
Mind a három táv a Salamon torony felé indul lassú rajttal, a 11-es útnál kezdõdõ Salamon torony út kezdetétõléles rajt.
Innen nagyon kemény lesz a pálya elsõ szakasza, okosan kell beosztani az erõtöket.
Frissítõállomások távolságai és helyei:
Rövid táv:
8.5 km-nél Mester rét (ez közös a közös a közép és hosszú távnak is.
17 km-nél Mester rét (visszatérõ ág)
Közép táv:
8.5 km-nél Mester rét (ez közös a közös a közép és hosszú távnak is)
Pilisszentlászló: 17.5 km-nél
Pilisszentkereszt: 28.3 km-nél (csak víz)
Dobogókõ: 31 km-nél
Pilisszentlászló: 44 km-nél
Mester rét: 58 km-nél
Hosszú táv:
8.5 km-nél Mester rét (ez közös a közös a közép és hosszú távnak is)
Pilisszentlászló: 17.5 km-nél
Pilisszentkereszt 28.3 km-nél (csak víz)
Dobogókõ: 31 km-nél
Hoffman kunyhó: 43 km-nél (csak víz)
Dobogókõ: 47.5 km-nél
Pilisszentlászló: 60 km-nél
Mester rét: 70 km-nél
Mindenkinek jó versenyzést kívánunk!
* * * *