Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34283 hozzászólás a témában

köti

köti

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
kérdés: ha valaki csapatot szervez csillebérce és hiányzik két ember akkor szóljon már rám! fontos! elõre is köszi

Daninak meg gratula!
Naná, hogy normális vagyok! A hangok is megmondták!:D

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
Eladó 2 jegy Woody Allen: Semmi pánik c. darabjára.

a Debreceni Nyári Színházi Esték keretén belül lesz

július 7.szerda (esõnap július 8.) 20.30
helyszín: a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképzõ Fõiskola udvara

Woody Allen: Semmi pánik
Centrál Színház elõadása
komédia
Fordította: Galla Miklós

Axel Magee a fiatal amerikai diplomata korán kitûnt kortársai közül: uzsonnáját egyszer véletlenül békeszerzõdésbe csomagolta. Most mégis kap egy utolsó esélyt: két hétre átveheti az apjára bízott közel-keleti nagykövetség vezetését. Könnyû dolga lesz! A szokásos adminisztráción túl csak egyetlen vacsorát kell lebonyolítania, egy olajmágnás tiszteletére. Ekkor azonban a szép és bizakodó napfényes délelõtt bemenekül a nagykövetségre Walter Hollander az amerikai turista feleségével és bájos kislányával Susan-nal, akiket felbõszült fegyveres üldözõik kémkedéssel gyanúsítanak...
Ez a vígjáték tette 1965-ben Woody Allent a Broadway ünnepelt szerzõjévé.

Szereplõk:
Walter Hollander - Magyar Attila
Marion, a felesége - Borbás Gabi
Susan, a lányuk - Nagy Cili
Axel Magee - Simon Kornél
Magee nagykövet - Schlanger András
Drobney atya - Papp János
Ahmed, titkosügynök - Mihályfi Balázs
Kilroy, követségi titkár - Janicsek Péter
Hatami, szakács - Kárász Zénó
Mrs. Burns - Bede-Fazekas Anna
Bashír szultánja - Urmai Gábor
Szultána, a felesége - Kovács Vanda
egy vendég - Verebély Iván

Díszlettervezõ: Rózsa István
Jelmeztervezõ: Rátkai Erzsébet
Dramaturg: Radnai Annamária, Baráthy György
Rendezõasszisztens: Vándor Veronika
Rendezõ: Puskás Tamás

2800 ft volt darabja, odaadom olcsóbban

mazsola

mazsola

törzsvendég

• fórumtag
  • 611 hozzászólás

Halihó

Szép hibátlan Rózsaszín biciklid lett ;)

Mennyi bukás van a Touron...
Szombaton én is úgy kanyarodtam be az országútival,hogy csúszott mindkét kerék.Szerintem jópáran szurkoltak a zebrán egy jó esésért,de sikerült korrigálni.

augusztsban viszem a várva várt kerekeidet :) hátha azzal majd nem csúszkálsz:)

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Nem, az enyém gyönyöhû piros.
Röfi: Úgy jó lesz, ahogy írod. Ha mozgósat akarok az Enduro-ra ülök. Elég ha pont annyit mozog, hogy a derekamat védje. Rövid, közép távok ezzel is leküzdhetõk lesznek. Mivel ismertek, ezért nem mondok semmit a használati terminus várható hosszára, de ezek a gépek most nagyon a szívemben vannak-lesznek.:-)

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Szép hibátlan Rózsaszín biciklid lett ;)

Mennyi bukás van a Touron...
Szombaton én is úgy kanyarodtam be az országútival,hogy csúszott mindkét kerék.Szerintem jópáran szurkoltak a zebrán egy jó esésért,de sikerült korrigálni.

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Elõször arra gondoltam mikor olvastam, hogy beléptél a klubba, hogy te is a mi ovinkba (régi iskola) jártál, de ezt gyorsan el is hessegettem. :)
Üdv a klubban, jól választottál! Fox tag, utolsó ilyen évjárat és nem is drága. Remélem tovább fog szolgálni mint egy hónap, de biztos tetszeni fog, még ha csak 100-at is mozdul és azt sem mindig. :D
Ez is rózsaszín mint a Bubié?

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Sokkal okosabbat én sem tudok mondani. Erõs, széles lapos csavarhúzó és régi fékpofát bent hagyva szétfeszít. Ha mégsem akkor hernyócsavar kicsavar a fékkarnál és így nyomod szét a fékpofákat. Ezt még nem próbáltam, mert az elsõ megoldás eddig mindig bevált. Viszont a csavarhúzóval nem kell finomkodni. Be a fékpofák közé, aztán ami a csövön kifér. Ez a technika egyedül a négy dugattyús Avid Code-oknál nem mûködött. Az egy más fék. A többi kétdugattyúsnál szét kell tudni feszíteni.
Röfi, Soma: beléptem a klubba. Epic tulajdonos lettem. Õ lett az enyém. KerA részletekrõl késõbb.

ixos

ixos

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Epyc-nek sajna igaza van!
Ráadásul most új verõlegényeket is alkalmaztunk...
Inkább fizessetek!!! :D
Kölyökkoromban minden este egy bicikliért imádkoztam. Aztán rájöttem, hogy Isten nem így mûködik. Loptam magamnak egy biciklit, aztán kértem Istent, hogy bocsásson meg nekem. (Emo Philips)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
ixos behajtja rajtatok, ha nem fizettek :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Gondoltam, hogy beírom, de úgy voltam vele, úgyis tudod, mert ezt már az oviban is megbeszéltük. :)

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

Halihó

Most hallom Röfit,hogy én mondtam Soma....
Úgy sem lesz annyi,akkor Debrecen fele be sem fogja fizetni,mert nem bírja..

persze hogy nem bírja. és nem csak a fele

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Az E.On két debreceni erõmûve......

Halihó

Most hallom Röfit,hogy én mondtam Soma....
Úgy sem lesz annyi,akkor Debrecen fele be sem fogja fizetni,mert nem bírja..

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
Az E.On két debreceni erõmûve, a Debreceni Kombinált Ciklusú Erõmû ás a gázmotoros erõmû szintén kikerül a kát-körbõl ez év végén. „Miután nem tudjuk az eddigi módon, támogatott áron eladni az áramot, és a támogatást érvényesíteni a hõ eladásakor, ennek hatása meg fog jelenni az árainkban” – közölték kérdésünkre a cég kommunikációs osztályán. Az E.On számításai szerint ez a fogyasztói árakban nagyjából 70 százalékos emelést eredményezne, ami ebben a városban nagyjából 30 ezer fogyasztási helyet – elsõsorban itt is lakást – jelent.

innen

Daninak pedig gratula!

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Akkor Itózst kérdezd, õ a formula mestere. :)

Kocka

Kocka

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

Milyen féked van?

Formula Oro K18

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Milyen féked van?
Az Orsiét vissza tudtuk nyomni, csak az volt a gond, hogy nagyon ferdén állt a két pofa még akkor is, amikor a dugattyúk szinte ki sem értek a féktuskóból. Nagycsavarhúzó és pucold ki jól szerintem mennie kell. ha meg nem akkor valamelyik szakszervíz (nem akarok részrehajló lenni) megoldja neked. ;)

Kedves Lámpás kolegina: Kérjük használja a "Bejegyzés módosítása" gombot legközelebb.
Ha nem szólok, akkor rámkiabálják hogy részrehajló vagyok, mint neked Gréta a múltkor.

lámpás

lámpás

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

Dagi: GRATULA!!! Csak így tovább!!! Látod már hamarabb is kellett volna normális távokat nyomnod! ;)

Mit meséljek? Jót nem sokat tudok.
Szakadó esõben értünk Patakra. Szaunázva a 30+ fokban mentünk fel egy mezõn ahol élve megettek a szúnyogok (több száz). Késõbb ahogy a mellékelt kép is mutatja megcsúsztam a nyálkás füvön és megnéztem víz alatt az ebihalak táncát. Ekkor még élveztem, de amikor a Komlóskai várhoz jóformán alíg tudtuk felvinni a bringákat már nem volt õszinte a mosolyom. Volt egy elég meredek rész amit úgy benõttek a kis tölgy cserjék, hogy az utat alíg látva ereszkedtünk le. Ez annyiból jó volt, hogy szinte eldõlni sem tudtunk olyan sûrû volt és a szúnyogoknak esélyük sem volt a közelünkbe férkõzni. Ezután jópár igen sáros és egyébb okokból nehezen járható rész jött. Aztán szépen ránk is esteledett...
Mint késõbb kiderült a szervezõk KÉT ÉVE nem járták be és kerékpárral még egyszer sem teljesítették egyik útvonalat sem. Szerintem annó (néhány évig) elindult egy pár elvetemült bringás akik utána nagyívben kerülték ezt a TT-t. A szervezõk viszont úgy gondolták, milyen jó ötlet, hírdessük meg bringásoknak is. Igen oda volt írva, hogy extrém túra, de csak a 110-es távhoz.
A körülményekrõl annyit, hogy a gyalogosok is nehezen járhatónak ítélték az útvonal jó részét... (Persze Enté szerint csak 5%-ban volt szar.) A 75km-t 11,5 óra alatt csináltuk meg úgy, hogy a tengerszemet a sötétedés miatt már nem tudtuk vállalni, és nekem is elgem lett a kerékpáros gyalogtúrából.
Maga a szervezés nem lett volna rossz, de más útvanalat kéne kitalálni a bicósoknak.

Tanulságok:
-Milyen jó is az, ha a szervezõk ismerik az aktuális terepviszonyokat és ennek megfelelõen igazítják, ha kell az útvonalat. (EKG Zemplén 50)
-A vizes fû nagyon tud csúszni.
-Lánckenésre nagyon jó pl. a Margarin, de kifogástalan a sertészsír is! (só és hagyma nélkül)
-Legközelebb csak úgy megyek TT-re, ha elõtte elolvasok egy beszámolót. (amit nem Enté írt) :)
-A Zemplénben olyan katasztrófális állapotban vannak az útvonalak (útra dõlt fák, vízmosások, burjánzó (ruha szálát kihúzó) bozótok), hogy idén szerintem nem megyek többet arra.
Várjuk az 50-et teljesítõk beszámolóját is.

Rákóczi TT 75 (ezt csak azért írom, hogy ha késõbb rákeresek, mert Enté megint hív akkor azonnal kiverjem a fejembõl az indulást) :)

Az 50es táv hasonlóan pocsék volt. Én sem másztam már fel a tengerszemhez. A csapat többi része bevállalta azt a maradék 16 kmt. Kalapemelés, hogy kibírták még azt a röpke 3 órás szívást. Nekem Makkoshotykánál elég volt a bringacipelésbõl.

lámpás

lámpás

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

Más:
Fékbetétet szeretnék cserélni, de nem tudom annyira visszanyomni a dugattyúkat, hogy az új fékbetétek közé a tárcsa is bemenjen rendesen. Van ehhez valami célszerszám? Mivel érdemes próbálkozni?

Nézd meg elõbb h nincs e kosz benne. A múltkor nekem is hasonló problémám volt, és fél óra macera után kiderült, hogy a berakódott kosz miatt nem megy be az új betét rendesen.

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Kocka: vedd ki a fékbetéteteket és vastag fejû csavarhúzóval, vagy a kezeddel nyomd vissza jó erõsen. Vissza kell mennie.

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás
Csipisszel. :)

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/