Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
34283 replies to this topic

Kocka

Kocka

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Vasárnap én is letudtam egy Duna középtávot, igaz a Zemplénben. Mogyoróska után találkoztam 5 cseh kerékpárossal, éppen egy térkép felett tanakodtak. Baskóra szerettek volna eljutni, mivel én is oda tartottam felajánlottam nekik, hogy menjünk együtt. Így is lett. Út közben megtudtam, hogy kb. egy hetet töltenek nálunk két keréken. A tervezett útvonaluk: .... Mogyoróska-Baskó-Tokaj-Tiszafüred-Miskolc-Eger-Kékes tetõ-Esztergom-Stúrovó. Elég jól tudtak jönni a hegyen, pedig elég rendesen fel is voltak málházva, az egyikük még egy utánfutót is húzott.

Más:
Fékbetétet szeretnék cserélni, de nem tudom annyira visszanyomni a dugattyúkat, hogy az új fékbetétek közé a tárcsa is bemenjen rendesen. Van ehhez valami célszerszám? Mivel érdemes próbálkozni?

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts
No hazaértünk mi is. Idõben kint voltunk, a rajtszámok már este nálunk voltak (köszi Atuschnak), a bringák is megérkeztek, tulajdonképpen kész voltunk. Beálltunk a rajthoz, nem olyan rossz helyre. Elkezdtük nyomni, 10km-nél csatt, láncszakadás. Kesztyû le, láncbontó elõ, patentszem le a stucniról. A patentszem szakadt el, de az újat nem tudtam összenyomni, gondolom egy kicsit kapott az is. kiszedtem aláncból, beraktam a patentszemet, majd nekiiramodtam a táv hátralévõ részének. Olyan 38km körül találkoztam az egyik ellenfelemmel, mondta, hogy Fenyvesi Peti 2 percre van tõlünk. Gondoltam, hogy csak valami technikai gond lehet, késõbb beszéltünk, és mondta, hogy a fékével volt gond. A lefelén ott állt szélen, elmentem mellette, majd nyomtam tovább, de egy bukás azért még belefért. Fenyvesi meg a bukás között mentem el Levi mellett, aki éppen defektet szerelt, kijutott neki 2 is belõle. Úgy számoltam, hogy 4. leszek, erre a végén meg közlik, hogy 3. lettem. Az eredményhirdetésrõl annyit, hogy logikus módon lett összerakva. Hosszú felnõtt, nõ, master1,master2, majd rövid felnõtt ffi,nõ master1,2,3 ffi és nõ, majd U19, 17,15, majd közép... Na szóval legutolsónak hívtak ki. Nyertem 2 Schwalbe Smart Sam gumit.

Aminek a dobogónál is jobban örülök, hogy végre nem fájt (annyira) a derekam. Végre megtaláltam a jó beállítást, így simán lehajoltam a verseny után, amit ezelõtt nem mondhattam el.
Köszi a gratulációkat.
Dányi

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Anno én szóltam, hogy oltári szopó....tavaly voltunk az 50-en, idén az ártéri retek kimaradt, de a többi úgy látom, nem.Kidõlt fák már akkor is voltak.A tölgyfás számomra az egyik legjobb rész volt, a tengerszemes mászóka pedig a legemlékezetesebb mászásom.18 kilós, 200-at mozgó keróval.A kis egyéni gyõzelmem...:D

A szúnyog meg miért nem pusztul már ki?És ha valaki erre azt mondja, hogy a tápláléklánc része, és kihalna vele 1 millió madárfaj, akkor a válaszom:
ÍRTSD KI A SZÚNYOGOKAT, VESZEK 9a negyvenmilliomodikon tonnányi eledelt a madaraknak!

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Dagi: GRATULA!!! Csak így tovább!!! Látod már hamarabb is kellett volna normális távokat nyomnod! ;)

Mit meséljek? Jót nem sokat tudok.
Szakadó esõben értünk Patakra. Szaunázva a 30+ fokban mentünk fel egy mezõn ahol élve megettek a szúnyogok (több száz). Késõbb ahogy a mellékelt kép is mutatja megcsúsztam a nyálkás füvön és megnéztem víz alatt az ebihalak táncát. Ekkor még élveztem, de amikor a Komlóskai várhoz jóformán alíg tudtuk felvinni a bringákat már nem volt õszinte a mosolyom. Volt egy elég meredek rész amit úgy benõttek a kis tölgy cserjék, hogy az utat alíg látva ereszkedtünk le. Ez annyiból jó volt, hogy szinte eldõlni sem tudtunk olyan sûrû volt és a szúnyogoknak esélyük sem volt a közelünkbe férkõzni. Ezután jópár igen sáros és egyébb okokból nehezen járható rész jött. Aztán szépen ránk is esteledett...
Mint késõbb kiderült a szervezõk KÉT ÉVE nem járták be és kerékpárral még egyszer sem teljesítették egyik útvonalat sem. Szerintem annó (néhány évig) elindult egy pár elvetemült bringás akik utána nagyívben kerülték ezt a TT-t. A szervezõk viszont úgy gondolták, milyen jó ötlet, hírdessük meg bringásoknak is. Igen oda volt írva, hogy extrém túra, de csak a 110-es távhoz.
A körülményekrõl annyit, hogy a gyalogosok is nehezen járhatónak ítélték az útvonal jó részét... (Persze Enté szerint csak 5%-ban volt szar.) A 75km-t 11,5 óra alatt csináltuk meg úgy, hogy a tengerszemet a sötétedés miatt már nem tudtuk vállalni, és nekem is elgem lett a kerékpáros gyalogtúrából.
Maga a szervezés nem lett volna rossz, de más útvanalat kéne kitalálni a bicósoknak.

Tanulságok:
-Milyen jó is az, ha a szervezõk ismerik az aktuális terepviszonyokat és ennek megfelelõen igazítják, ha kell az útvonalat. (EKG Zemplén 50)
-A vizes fû nagyon tud csúszni.
-Lánckenésre nagyon jó pl. a Margarin, de kifogástalan a sertészsír is! (só és hagyma nélkül)
-Legközelebb csak úgy megyek TT-re, ha elõtte elolvasok egy beszámolót. (amit nem Enté írt) :)
-A Zemplénben olyan katasztrófális állapotban vannak az útvonalak (útra dõlt fák, vízmosások, burjánzó (ruha szálát kihúzó) bozótok), hogy idén szerintem nem megyek többet arra.
Várjuk az 50-et teljesítõk beszámolóját is.

Rákóczi TT 75 (ezt csak azért írom, hogy ha késõbb rákeresek, mert Enté megint hív akkor azonnal kiverjem a fejembõl az indulást) :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Rákóczi TT
Röfi majd mesél... :)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Kategória 69, összetett 235.....
De jó volt!
Viszont jövõre leteszem a lantot, a Duna messze alúlmúlt minden elvárásomat....Pedig nincsenek nagy igényeim:D
Ez milyen már, hogy a rajtcsomagból kimaradt a póló, valaki rá is kérdezett mi van, erre benyögik, hogy csak beérkezés után kapjuk meg....(persze odatántorgok a pólós pulthoz, és még kérjem is ki....)
Azzal magyarázták, hogy az utóbbi idõben rámentek arra, hogy el se indulnak, csak a póló miatt neveznek.
?????????
Még ha gratis lenne, de rajta van a "kifizetett cuccok listája-n."
Az itatópontok a vicc kategóriát súrolták, és itt nem a kiszolgálást minõsítem.Az teljesen okés volt. Megemlítettem a sót, de erre csak csodálkozást kaptam. Meg sót, elõször egy versenyzõ elõvarázsolt sótartójából, késõbb a karomról...:S
Az izotóniás szilváson jó volt nagyon, itt kritikán aluli, más-más színárnyalatúra hígítva, horror ízben.Elindultam egy x-iontossal (ingyen, a kulacshoz...) aztán amikor elfogyott, utántöltöttem 1x.Van még 3 deci belõle....
A jelölés jó volt, a lejtõk jók lettek volna, ha nem kerül elém egy valaki többször is, aki szerintem 3 garnitúra fékbetétet elhasznált, és maximálisan leszarta hogy épp elõzik, vagy elõznék...2x estem a "hirtelen satufék egy diónyi kõ miatt" megmozdulásainak következményeként, elment az elsõ váltásom, a váltófülem (45 fokban hajlott ki, azután az elsõ váltásnál bedobta küllõre....15 perc volt kibogarászni, a nyûglõdés miatt még láncbontás is volt....)
Ez a pech része a dolognak, de amúgy élveztem a kiruccanást.Még elégedett is vagyok kicsit, az edzetlenségem alapján szarabbat vártam.
Köszönetek:
epyc, király volt a fuvar! Minden a helyén maradt...
Lecsó, kösz a szállást!
Dagi!A szétroncsolt mp3 lejátszód nélkül asszem néha megvesztem volna...
Zorán: kösz a kék pirulát.Majd érdekelne, mit is vettem be.De jól jött, nem savasodtam szénné.
Eszter, vagy Anna!Jó szemed van, én néha a kormányt sem láttam...Kössz a buzdítást!

És mindenkinek köszönöm a társaságot!Jó kis hétvége volt!

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Dani stabilan hozta a Duna bronzot! Szép volt!
http://www.tempospor...top2maraton.pdf

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

mcsontos

mcsontos

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Na megvolt tegnap életem elsõ hegyi élménye :)
A helyenként gyalog is alig járható helyek megnehezítették a dolgot, plusz az utolsó emelkedõnél én is kezdem elfogyni, de azért elsõ élménynek tetszett, jól elfáradtam, de ez a kellemes fáradság volt :)
Köszönöm

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
Halihó

Zsolti vigyázz,mert máris a fejedre nõ! :D
Boldog szülinapot!

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Köszi a köszöntéseket. Idén leértékelõdött ez a nap- a fiam elhomályosítja.:-)

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,122 posts

Halihó!

Még bicikli-karbantartok, de hamarost összeszedem magam és útrakelek. :-)

Most már lerakhatod és indulhatsz.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

Atusch

Atusch

törzsvendég

• fórumtag
  • 400 posts
Halihó!

Még bicikli-karbantartok, de hamarost összeszedem magam és útrakelek. :-)
A szerver túlterhelt picit. Próbáld egy perc múlva!

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Kacsa: ha Zolinaknak privátot küldesz, akkor már csak egy folyót keress, és boríts bele egy kulacs vizet....
Kb olyan felesleges, mert Zoli kb hetente, ha fel tud nézni.Szóval vagy hívd fel, vagy személyesen!

lunática

lunática

törzsvendég

• fórumtag
  • 517 posts
Boldog születésnapot, Zsolti! :)

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,246 posts
Kösz a segítséget a Chili II személyzetének! A bringát megvették, tegnap már áradoztak is róla. Remélem a bátorság is megjön hozzá;-)

Kaccsa

Kaccsa

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Zozo: ment egy prmessage, majd lesd meg lécci!

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Atusch: Részemrõl, én megteszlek a hírszerzés központi operátorának! Már épp a sárgumin agyaltam...
Írásban is boldog szülinapot az illetékesnek!
Levi, a mai beköszönésért majd számolunk...:D?:D!

pumpikutya

pumpikutya

törzsvendég

• fórumtag
  • 384 posts

Itózs: BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Csatlakoznék az elõttem szólóhoz ... Füled érjen bokádig!!!
Az ifjú trónörökös hogy érzi magát?

További szép estét mindenkinek!

Atusch

Atusch

törzsvendég

• fórumtag
  • 400 posts
Itózs: BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Atusch

Atusch

törzsvendég

• fórumtag
  • 400 posts
Ez mostanában jött Sportaktív hírlevélben:
* * * * *
Friss hírek a Duna Maraton pályáról

A pálya 80%-a felszáradt, helyenként kisebb pocsolyák lesznek, de ez nem vészes.
Feltétlenül gondoskodnotok kell szúnyogriasztó sprayrõl, amivel tanácsos rajt elõtt befújni magatokat,
mert sok a szúnyog az erdõben.
Szemüveg a bogarak ellen, és vízzel teli kulacs a rajtnál nagyon fontos!
A pálya mindhárom távon nehezebb a tavalyinál, a lefeléknél a keresztben lévõ vízmosásoknál
óvatosan közlekedjetek!
Olyan helyen, ahol kátyús részen haladsz, feltétlenül számítani kell vízelvezetõ átfolyóra!
A pályán keresztben kidõlt fék nincsenek, folyamatosan lehet haladni.

Rövid távosok figyelem: a Sóstói rét és a Mester rét közötti szakaszon az élmezõny és a rövid táv vége egy jól elõkészített dózer útszakaszon két irányban halad (oda-vissza).Ezt a szakaszt középen szalaggal elválasztjuk, és 10 rendezõ segíti a versenyzõket.
Ez a közép és a hosszútávosokat nem érinti. Kérjük, tartsátok be a jobbra tarts szabályt!

Mint azt tudjátok, két rajt lesz, elõször a hosszú táv a közép távval indul 10-kor, és utánuk külön rajttal a rövid táv 10.15-kor.
Mind a három táv a Salamon torony felé indul lassú rajttal, a 11-es útnál kezdõdõ Salamon torony út kezdetétõléles rajt.
Innen nagyon kemény lesz a pálya elsõ szakasza, okosan kell beosztani az erõtöket.

Frissítõállomások távolságai és helyei:

Rövid táv:

8.5 km-nél Mester rét (ez közös a közös a közép és hosszú távnak is.

17 km-nél Mester rét (visszatérõ ág)

Közép táv:

8.5 km-nél Mester rét (ez közös a közös a közép és hosszú távnak is)
Pilisszentlászló: 17.5 km-nél
Pilisszentkereszt: 28.3 km-nél (csak víz)
Dobogókõ: 31 km-nél
Pilisszentlászló: 44 km-nél
Mester rét: 58 km-nél

Hosszú táv:

8.5 km-nél Mester rét (ez közös a közös a közép és hosszú távnak is)
Pilisszentlászló: 17.5 km-nél
Pilisszentkereszt 28.3 km-nél (csak víz)
Dobogókõ: 31 km-nél
Hoffman kunyhó: 43 km-nél (csak víz)
Dobogókõ: 47.5 km-nél
Pilisszentlászló: 60 km-nél
Mester rét: 70 km-nél

Mindenkinek jó versenyzést kívánunk!

* * * *