Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
34283 replies to this topic

Kutya.7

Kutya.7

vendég

• fórumtag
  • 157 posts
Hello mindenkinek

Korcs: Boldogat

Köszönöm a jókívánságokat :D

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Mackó: akkor marad a sör, mint izotóniás ital? :D Nyugtass meg, hogy azt fogyaszthatom nyugodt szívvel :D

De csak utána, csak utána!:D

Most már tényleg mennem kell!
Twelve times ironman

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Mackó: akkor marad a sör, mint izotóniás ital? :D Nyugtass meg, hogy azt fogyaszthatom nyugodt szívvel :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Köszi, fiúk, akkor várom Gréta válaszát, remélem, olvassa :) Meg Mackóét, ha röviden leírnád a lényegét még egyszer..

Titty: köszi, igazad van, a szõlõcukrot egésznapos R'n'R versenyeken is falja, de most nem jutott eszembe :)
(Red Bullt viszont nem teszek neki; még én sem innám meg, nagyon ártalmasnak tartom.)

Na, akkor még 1x belevágok:

A szõlõcukor rövidtávú energiaforrás, gyorsan elég, kerékpározáshoz alkalmatlan.

A zselék, energiaitalok- és szeletek a megengedett teljesítményfokozók (adjuváns szerek) csoportjába tartoznak. Igazából az összes gyártó u.aazal a néhány trükkel manipulál, teszi eladhatóvá a termékeit:

• emelt adag – tehát egy lórúgásnyi - B vitamin komplex, ami még nem lenne baj, hiszen ez vízben oldódó, kiürül. Némelyik termékben olyan mértékben van jelen, hogy még másnap is érzed a hatását.
  • koffein és tarurin (pl. a Red Bullban) tartalom akkora, hogy nálunk be is volt tiltva. A gyártó ezért inkább meghamisítja a feltüntetett hatóanyag értéket, hogy forgalomba hozható legyen a termék. Az ilyen koffein – taurin „cucc” egyébként is csak rövid 20-30 perces versenyre alkalmas, mert késõbb „bepunnyadunk”, ha a koffein hatása megszûnik. A taurin májkárosító hatása közismert!
  • aminosavak hozzáadása, pl. L-carnitin. Hosszútávon hasznos, segít mobilizálni a zsírtartalékokat, amelyek kimeríthetetlenek. Az L-carnitin jelen van a szervezetben, gyereknek felesleges felturbózni. Hosszútávú futáson, kerékpáron, triatlonon viszont kell!
  • multivitaminok hozzáadása emelt dózisban: a baj a zsírban oldódó vitaminokkal (A. D, E, K,) van, a felesleg nem ürül ki. Ez még felnõttre is káros.
  • a zselékben szénhidrát-komlex, B vitamin, koffein, taurin van, valamint némi „felpiszkáló cucc” ne kérdezzétek mi, nem tudom. Ilyesmit gyereknek? A zselé arra jó, hogy a kiürülõ CH tartalékokat pótolja, igazából hasznos, a verseny vége felé, de csak felnõtt versenyzõnek.

A gyártók titka, hogy mi mindent kevernek még bele a termékbe, legálisan, vagy illegálisan, most csak egy példa, aztán mennem kell, futok egy Józsa- Bodát.

A pataki féle Power Lean (a pozsonyi származású Pataki László testnevelõ prof. az USA-ba disszidált a 80-as években) izotóniás italában ephedrin (tiltott, listás hatóanyag, köhögéscsillapító!) volt.
Magyar TF-es atléta is megbukott vele, pedig ez csak egy amatõröknek való sportital volt…
A botrány óriási volt, több tízezer terméket vissza kellett hívni.

A verseny során csak a CH tartalékok merülnek ki, ezért kell pótolni. „A zsírok a szénhidrátok tüzében égnek el.” A gyerek sejtjeinek mitokondrium tartalma (itt történik a „zsírégetés”) magasabb, ezért hatékonyabban mobilizál zsírt. A frissítõpontokon van elég csoki, banán, keksz, frissítõ ital, ezekkel végig kell tudni menni, vagy ha nagyon ügyes a gyerek, vigyen magával (zsebben) néhány kekszet, nápolyit. Meg kell tanítani, hogy a verseny közben is biztonságosan egyen-igyon.
Nem úgy mint egyik-másik edzõtársam, aki egy banánt sem tud megenni menet közben…

Bocs, ha hosszúra sikerült!
Twelve times ironman

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Eszter: szerintem az itatójába tehetsz egy kis izo port. 11 éves lánynak nem hinném, hogy egy kis plusz vitamintól, ásványi anyagtól baja lenne (amit egyébként is ki fog izzadni és sima vízzel szerintem nem lehet pótolni), de kíváncsi vagyok Oszi és Mackó véleményére is :) ZseLLét, meg RedBull-t én sem adnék.

Szmötyi: mindig így kezdõdik...! Elõször egy verseny, aztán kettõ, végül már a külföldi maratonokat szervezed :)

Kutyának meg gólzáporban gazdag születésnapot :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Szmötyi

Szmötyi

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Szervusztok!
Elõször is, hoztam képeket: Erdõbénye. Ezek csak a pólós képek, gondoltam felrakom ide, itt mindenki megtalálja. ;)
Másodszor pedig bemutatkoznék, mert sokan közületek még nem ismernek Ildi vagyok, from Debrecen (mily meglepõ) és igazándiból ezer éve biciklizek, de csak hobbi szinten, sosem mentem túl sokat, de ált. minden nap tekertem valamennyit, most a bényei maraton volt az elsõ "komoly" versenyem és annak ellenére hogy nem volt könnyû (..meleeeg), nagyon megtetszett. Egyenlõre ennyi.

Jah, és ha már így éjfél után vagyunk: Boldoog szülinapot Kutty! :) :)

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts
Boldogat Korcs!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

(Red Bullt viszont nem teszek neki; még én sem innám meg, nagyon ártalmasnak tartom.)

szia!

a zselékben sincs egészségesebb anyag szerintem
ha a teljesítés a cél, akkor nem kell semmi plusz dolog, a frissítõn elég lesz a kaja-pia.
csak legyen mellette valaki, aki szól neki, hogy útközben is egyen-igyon, el ne éhezzen, mert itt a szint miatt gyorsabban éget a szervezet. apuka majd biztos intézi;)

idézek:
"a zselé a gyengéknek, a fék a buziknak való" :D

lunática

lunática

törzsvendég

• fórumtag
  • 517 posts
Köszi, fiúk, akkor várom Gréta válaszát, remélem, olvassa :) Meg Mackóét, ha röviden leírnád a lényegét még egyszer..

Titty: köszi, igazad van, a szõlõcukrot egésznapos R'n'R versenyeken is falja, de most nem jutott eszembe :)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Igen Anna. (Bocs)
Szerintem kérdezzük meg Grétát, õ keni a kaja témát nagyon mostanában, sõt! Saját (bio) receptje is van! ;)

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Szõlõcukrot vagy csokit, vizet (vagy egy red-bullt felütni ugyanannyi vízzel.)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

lunática

lunática

törzsvendég

• fórumtag
  • 517 posts
...mármint Anna? Kb. 2 és fél - három óra alatt mentünk 36 km-es Db.-Pallag-Józsa-Zelemér-vissza Józsa másik úton-Db. kört, de üldögéltünk Zeleméren, meg keresgéltünk valami lovastanyát, megálltunk Pallagon fagyizni stb. - ha végigtekerjük, sztem jó 2 óra alatt lett volna meg neki. Az idõ nem számít (csak kaja szempontjából), csak ki akarja próbálni az "igazi" maratont és erre Bükköt gondoltam alkalmasnak.

Mackó: kár, hogy kitörölted, érdekelt volna, mert eddig sem tartottam neki valónak ezek használatát, de igazából nem tudtam miért, inkább csak megérzésbõl, "még nem neki való" alapon. Meg különösen érdekel, mit adnál neki helyette. Mondhatom neki, hogy minden frissítõnél egyen banánt és csokit, de épp azt akarom, hogy két frissítõ között is legyen mindene, amire szüksége lehet. Jobb, ha megáll enni-inni, mint ha elcsigázottan számolgatja a kilométereket a következõ etetõig.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Luna: Mennyi idõ alatt tekeri le az adott távot Eszter?

lunática

lunática

törzsvendég

• fórumtag
  • 517 posts
Röfi: felesleges ironizálni, nem a dobogó miatt kérdezem, az eddigi eredményeit sima csokival és csapvízzel, saját erõbõl érte el - mint mondtam, eddig még az enyémbõl sem ehetett-ihatott.

Bükkön elõször megy rövidtávon és nem az eddigi 4-5 km-es gyerekfutamban, viszont nem én leszek vele, hanem az apja kíséri. Azért kérdeztem, mert úgy akarok neki enni-, innivalót tenni, hogy ha kimerül, tényleg erõre kapjon attól, amit enni tud. 500 kalóriás zabszelet és itatózsák (tiszta vízzel) lesz nála.

35-40 km-t simán letekert már velünk terepen, sárban és porban is, de csak itt Debrecen környékén, hegyi terepen nem. Erõvel tuti bírni fogja, de pl. a hõség és a hegyen töltött ki tudja, mennyi idõ próbára teheti. Ezért érdekelne, ti mit csomagolnátok neki, nna.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Köszi Srácok! :) (ilyenem sem lesz... :( )
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Szerintetek van ellenjavallata annak, hogy Anna zselét meg izotóniás italokat, energiaszeleteket toljon? Mármint egészségügyi szempontból úgy, mint pl. a kávéfogyasztásnak, ilyesmi. (Nyilván nem konkrétan a koffeinre gondolok, hanem bármi másra, ami árthat neki bennük, vagy legalábbis váratlan reakciót válthat ki az azokhoz nem szokott szervezetbõl. Eddig nem engedtem neki, hogy ilyeneket egyen.)

Sokat írtam, de kitöröltem.

Röviden: van!
Twelve times ironman

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Ha az én lányom lenne biztos nem adnék neki, de ez az én véleményem. Nem kéne minden áron a dobogó...

lunática

lunática

törzsvendég

• fórumtag
  • 517 posts
Boldog névnapot, Korcs! :)

Szerintetek van ellenjavallata annak, hogy Anna zselét meg izotóniás italokat, energiaszeleteket toljon? Mármint egészségügyi szempontból úgy, mint pl. a kávéfogyasztásnak, ilyesmi. (Nyilván nem konkrétan a koffeinre gondolok, hanem bármi másra, ami árthat neki bennük, vagy legalábbis váratlan reakciót válthat ki az azokhoz nem szokott szervezetbõl. Eddig nem engedtem neki, hogy ilyeneket egyen.)

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Beza. Bemozduláskor 1-2 centivel nõ a tengelyek távolsága.Egy láncvezetõ megóggya, persze nem lesz szép.

Boldog Korcsot!

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Pont annyit változik a hátsó tengely távolsága a középrész közepétõl, hogy ne tudd SS-nek használni. :(
A lánc hossza nem fog változni. :)