Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34283 hozzászólás a témában

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Kedves Gábor, igazad van. De úgy érzem azért az alap szintet (50%) itt mindenki megüti, felesleges kekeckedni.
Izom egyébként nem alapsztintû hibát vét azzal, hogy kisbetûvel kezdi a mondatokat, holott ezt rajta kívül itt senki sem mûveli ebben a "rohanó világban".
Bezzeg mondat végi írásjelet tud használni. Pedig ahoz is egy plusz billentyût kell leütni. Önmagát minõsíti helyesírásával aki ír... :P
Na jól felpörgettem magam. Nemhogy TI is inkább bicikliznétek...

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás

Ez Muraközi lenne? Azt a csávót én sem bírtam.

Mura a közgázon tanít, anno dékán is volt, de ma már csak tanár.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
epyc ne offoljál már megint! :D

ezt a szabály dolgot a végén nem értem, mert BUTA VAGYOK! amugy tényleg nem.

amúgy hosszú ú!

most gondolkodtam, hogy nem mindenkinek van érzéke hozzá. volt egy lány osztálytársam, mindenbõl 4es körül volt, de a helyesírása MINDIG egyes. de kajakra!

megértem, hogy dédapáink 1-2 osztály után nem írtak helyesen, de a maiaknak minden adott hozzá, hogy tanuljanak

de csak a drog meg a szex!!! vagyis a szex meg a szipó:)

javítok, a fórumszabályzatra gondoltál, és nem helyesírási szabályra, mostmár kicsit okosabb vagyok:D

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Múlt hét a divatról,ez a hét a nyelvtanról fog szólni? :D

Ebben a nagy virtuális világban is van bõven szleng kifejezés,amit egyes fiatal versenyzõk elõszeretettel használnak.
Henrik is ezt a palettát célozta meg,ha nem tévedek...ennyi.

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás

akkora gõgfaszt még hordott a hátán a világ,mint szeretett közig tanszékvezetõnk

Ez Muraközi lenne? Azt a csávót én sem bírtam.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Röfi: a logikai bukfenc az érvelésedben (nyelvtan kontra kerékpár), hogy az egyiket tanítják iskolában és bizony ILLENE tudni, míg a másik csak hobby. Hogy kinek melyik, ezt döntse el magában, de véleményem szerint elég nagy szégyen az, ha nem tudod legalább alap szinten mûvelni az ANYANYELVEDET. Ha ezért engem elküldenek melegebb éghajlatra, vállalom, de aki elküldött, az is vállalja, hogy analfabéta. Nincs ezen mit szépíteni, maximum mindenféle szabályzat mögé lehet bújni, de azért az beszédes.

Bár, biztosan rosszul látom :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
Krisz:

közig tanszékvezetõnk

ha lenne olyan szó, hogy közig, akkor úgy kéne írni, hogy közigtanszék-vezetõnk

ehun a szabály

na már itt sem vok!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
nem az a hiba

nem szép dolog kisbetûvel kezdeni a mondatot, de ebben a felgyorsult világban sajnos ez van. ez azért mégsem olyan hiba, mint a "itt vagyok a boltba" címû nóta

én is hibázok, engem bárki kijavíthat TÖRVÉNYILEG is :-)))

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
nemtom mia hiba. meek eszek vmit. :D

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Izom: Az a hiba, hogy minden mondatot kis betûvel kezedel? Ez az angol billentyûzettel pedig elég könnyen javítható mûvelet.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

Izom: Ezt a sommázatot, hogy hoztad össze? Jogászok hozzák a törvényeket? Hova jártál te egyetemre? Közig-és Alkotmányjog tanárod most szomorúan lehajthatja a fejét.

Debrecenbe jártam egyetemre.

egynémelyik lehajthatja a fejét, fõleg egy, de azért, mert akkora gõgfaszt még hordott a hátán a világ,mint szeretett közig tanszékvezetõnk

te is jól tudod, hogy készül a törvény: végy egy ötletet, a jogász megfõzi, a politikus tálalja

nehogy azt higgye valaki, hogy a törvényeket a képviselõk alkotják. õk csak kitalálják, hogy mit akarnak nagyjából, a jólfizetett jogászok megalkotják a szöveget (persze az adott pártnak megfelelõen kiskapukat nyitvahagyva), és a ház szavaz róla

aztan ogy elnök, közt elnök, majd közlöny

innen már mehet a bírság, lehet lopkodni, kinek mi

ja, persze e is lehet tartani õket:)

Krisz, elrejtettem a hsz-ban neked egy hibát, törvénybe iktatom neked, hogy javítsd ki! :D
bár annyira nem szabályos hiba.buhah

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Értem én Röfi, csak egy egyetemi hallgatótól ez elég durva volt. Konkrétan, mindenkit felülmúlt.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Üdv itt Henrik.

Fórum etikett: (28) Ha egy hozzászólást csak azért írunk meg, hogy kritizáljuk a másik mondandójában talált helyesírási hibá(ka)t, ne küldjük el. Vagy minket küldenek el, de melegebb éghajlatokra. A fórumozók nem szeretik az önjelölt nyelvtanszakértõket. Meg azokat is persze, akik képtelen leírni normálisan egy mondatot, de ez most egy más téma.

Ezt minden illetékesnek szánom...
Van aki a nyelvtanhoz, míg más a biciklihez hülye, vagy más-más témakörben hibázik nagyokat. :P
Ám ez a fórum a biciklizésrõl szól.

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás
Üdv utólag is Hencsa
Neha osszeszavakat a keverem

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

Meg akinek nincs akváriuma? :D

Már bocsánat, de ez a szánalmas leegyszerûsített valami teljes terjedelmében egy HOFI elõadás része. Csak azért, hogy ezzel ne érjék be azok akik nem ismerik az eredeti elõadást, mert ez így magában nem egy jó vicc. De ahogy Hofi elõadta, na azon lehetett röhögni.

emlekeztetonek:

116. § (1) A kerékpárt fel kell szerelni
a) könnyen kezelhetõ, megbízható kormányberendezéssel,
B) két, egymástól függetlenül mûködtethetõ fékszerkezettel, melyek közül az egyik az elsõ, a másik a hátsó kerékre hat,
c) hangjelzõ berendezéssel, amely csak csengõ lehet,
d) egy elõre fehér, vagy kadmiumsárga fényt adó lámpával,
e) egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta idõben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelzõ lámpával,
f) hátul egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színû fényvisszaverõvel,
g) legalább az elsõ keréken legalább 1 db borostyánsárga színû, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverõvel (küllõprizmával).
A g) pontban elõírt fényvisszaverõt a kerékpárokra 1991. évi december hó 31. napjáig kell felszerelni.

na most egy, vagy ketto fenyvisszavero kell? ha egyet teszek fel, akkor van sapka, ha kettot, nincs sapka. ha felteszek 3at, megbuntetnek? amugy kurvara egzaktul meg van hatarozva, ha kotozkodnek, akkor fel kell tenni egy 0,2*0,2 cmeset a nyeregcsore es kesz bele se kothetnek.

helyesbitek, kedobb szerepel:

(3) A kerékpárra felszerelt fényvisszaverõknek sötétben, tiszta idõben - olyan jármûbõl, amelynek távolsági fényszórója azt megvilágítja - 150 méterrõl észlelhetõnek kell lenniük.

na majd tesztelgeti a zsaru, hogy 150 meterrol latszik-e. foleg ha nappal fog meg

ennyire eletszeruek a magyar torvenyek, es nem csak ezen a teruleten

most nem akarok leszolni innen senkit, de minden jogasz buzi! :D:D

Izom: Ezt a sommázatot, hogy hoztad össze? Jogászok hozzák a törvényeket? Hova jártál te egyetemre? Közig-és Alkotmányjog tanárod most szomorúan lehajthatja a fejét.

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Az én városim is a szabályoknak megfelel. Én még a támvillát is teleragasztottam fényvisszaverõ matricával.

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás
Utólag gondolok bele, hogy pl. a Mátra Martonnál a verseny szabályzatban benne van ez:
A Vuelta Sportiroda rendezvényein a közlekedési szabályok betartása (KRESZ) a szervezõk és a résztvevõk számára egyaránt kötelezõ! Különös tekintettel az alábbiakra:
- Jobbra-tartási kötelezettség
- Elsõbbségadási kötelezettség
A túrák/versenyek részleges útvonal biztosítással, a közúti forgalom fenntartása mellett zajlanak.
A rendõrség és a szervezõk utasításait be kell tartani!

Elõttem van a kép, hogy állítják le a mezõnyt bírságolni, mert nincs küllõprizma, lámpa...

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

Halihó

Fiximen csak a "c" teljesül.... azt is csak a gyalogosok miatt tettem fel ;)
A listát végigolvasva amúgy van valakinek "szabályos" kerója itt???

Üdv Henriknek,ne vedd a lelkedre a beszólásokat,itt mindenki harapós ;) ,cserébe te is beugathatsz.. :D

Hátsófék híján majdnem:-D Sanyin is van küllõprizma, mert nem az elsõ mizéria ez már, hogy erre szálltak rá a fakabátok!

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Nekem nincs egy szabályos keróm se, de eddig ha látták a rend éber õrei, hogy szabályosan közlekedek a közúton és legalább van villogóm, akkor békén hagytak. Ez szerintem nem betarthatatlan, de tény, hogy a CM-en nem sikerült sok embernek maradéktalanul betartania ezt a pár elõírást :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

István74

István74

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

Halihó

Fiximen csak a "c" teljesül.... azt is csak a gyalogosok miatt tettem fel ;)
A listát végigolvasva amúgy van valakinek "szabályos" kerója itt???

Üdv Henriknek,ne vedd a lelkedre a beszólásokat,itt mindenki harapós ;) ,cserébe te is beugathatsz.. :D

Én csak azért kértem a bemutatkozást, hogy a "keménymag" nehogy elriassza Henriket a fórumról. :)

Nekünk 3 szabályos kerónk is van. Igaz, szabálytalanul közlekedünk vele. :D