Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
34283 replies to this topic

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Hja, sajnos jogszabály szerint szopóágon vagyok, mert semmi tiltó nincs. Mondjuk "vicces", hogy a kapubejáró sem tiltott parkolás céljára, de ami tény, az tény, mi még nem értünk meg agyilag arra a szintre, hogy ne csak a saját érdekeinket nézzük, hanem kicsit oda figyeljünk a környezetünkre és ne tegyünk keresztbe a másiknak, még ha jogszabály nem is tiltja. Ezt ésszel fel kell érni, sokaknak nem megy. Nem baj, körüljártam a témát, elolvastam pár ide vonatkozó jogszabályt és mivel tényleg nincs legális orvoslás a problémámra, így akkor marad sok apró csíny. Üzenetet azt persze hagytam a magam kis csipkelõdõ és szofisztikált stílusában (tényleg semmi vulgáris nem volt benne), de sajnos nem lehettem jelen, amikor elolvasta :)

enté: felfestés itt nem játszik, mert mondom, nem leállósáv, hanem 2x1 forgalmi sáv. Van pár kedves ismerõsöm a városnál, megpróbálom velük lezsugázni azt, hogy kitegyék az utca elejére a Megállni TILOS! táblát. Onnantól ha ott parkol bárki is, sérti a KRESZ-t és simán hívhatom a rabló kocsit, meg a rendõrt is. Ezzel max annyi kényelmet vennék el a többi embertõl, hogy nem a ház elõtt, hanem a házak mögött lévõ parkolóban lennének kénytelenek megállni (~100 m. séta max.), ami egyébként ugye full üres. (bár ismerve az embereket, továbbra is megállna mindenki az utcán, de innentõl jogos lenne minden rendõri, vagy közterületi büntetés:))

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
Még szép, hogy megérte:)

Lecsa

Lecsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 888 posts

Mondjuk mi is kaptunk érte egy igazgatóit.

De nem megérte? :"D

Biking may be hard, but it's easier than growing up!

http://porcsinbros.aminus3.com

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
Szerintem is a cetlivel próbálkozz.

Anno a gimiben egy kocsi többször úgy állt rá a többire a parkolónál, hogy az egyik osztálytársam nem tudott kiállni, megfogtuk vagy 6an a kocsit, és hosszában betettük egy konténer meg egy fa közé, aztán abbahagyta.

Mondjuk mi is kaptunk érte egy igazgatóit.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Enté: Ideje volt már avatart váltanod, kicsit kaotikus volt számomra az a gomolyag. Mikor nyertek UCI versenyt Morati-val?

1997 MTB World Cup - M. Martinez
1998 MTB World Cup - M. Martinez
1998 MTB World Championship - C. Dupouey
1998 MTB World Championship U23 - M. Martinez
1999 Cyclocross World Championship U23 - B. Wellens
2001 Cyclocross World Championship Junior - M. Bina

De a kérdés nem is az, hogy mit kell MAJD tenni, hanem hogy hogyan lehet eltávolítani/eltávolíttatni onnan legálisan jármûvet. Koncentráljunk erre :)

A legálisra legfeljebb néhány kiadós dudaszót tudok ajánlani, hosszabb távon pedig esetleg ez lehet megoldás.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts
Epyc, ha nem áll ott tilosban az autó, akkor kb. semmit sem tehetsz.

A rendõrség nem foglalkozik vele, a közterületes sem, mert az a rész ahol a kocsik parkolnak nem a tiéd.

leírom a saját storym: A gyerekeket reggel szoktam kocsival is vinni oviba. Persze a panel házak mögött állok meg, ahol a pince részen garázsok vannak.
Úgy állok meg hogy két garázsajtó közt vagyok, tehát az ajtók nyithatóak és be lehet állni kocsival a tulajnak. Egyszer megyek ki az oviból a kocsihoz, hát ott hõbörög nekem 3 fickó, hogy mit képzelek, és amúgy is, meg húha. Nem tud kiállni a kocsival. Kérdezetm hogy mutassa már mrg hogy hol nem tud kiállni! Hát az ajtót nem tudja teljesen kinyitni. Mondtam hogy adja visza a jogsiját, mert ott egy teherautóval meg lehet fordulni. De akkor õ hívja a közterest. Mondtam hogy az nem jön ki, mert a garázs elõtti rész nem az õ tulajdona, csak az ajtón belüli rész. Mondtam hogy sietek, de ha megnyugszik akkor megvárom a rendõrt. Bár tiltó tábla nincs. Habzott a szája, de nem tudott mit csinálni.
Pár hónappal késõbb ugyan ez a történet, de a paraszt direkt mellém állt a kocsijával, hogy ne tudjak beszállni az ajtón. Nem gond beszálltam az anyósülési oldalon. Ééééés találtam egy cetlit a szélvédõmön, hogy feljelent. Aranyoooos:) Kapott egy válaszcetlit a szélvédõjére hogy meg ne próbálja mert rosszul jár, és ne akadályozzon engem legközelebb, mert akkor tényleg irgum-burgum. Persze semmi nem történt...... Hiszen nem tud hivatalosan tenni SEMMIT.

Ismerõs rendszerint a szomszéd kerítése mellé parkol teherautóval 10cm-re. Õ is kapott fenyegetést, de a közteres kijött és elmondta hogy az utcafront nem magántulajdon, hanem KÖZTERÜLET, ezért ott az áll meg aki akar.

Epyc, nézz utána a jogszabályoknak, hogy tényleg lehet-e tenni valamit. Ha nem, akkor szopó!

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Én a "garázsom elõtt" úgy értelmeztem, hogy le áll az ajtó elé. Ha mindig ugyan az a pár autó parkol elõttetek írnék egy levelet a szélvédõjükre, hogy legközelebb elszállíttatod. Ezt õ úgysem tudja, hogy igazán nem kivitelezhetõ. Így nem sérül az autó sem és szerintem "korrektebb" vagy mint õ.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Röfi: lejtõs, igen. De nem értem ez most hogy jön ide.

Az akadályoztató tárgyak felejthetõek, mert ûrszelvénybe esnek, ugyanis a behajtás a garázsba közvetlenül az útról történik, az út sávra meg nem lehet kitenni semmit se. Mutatom rajzzal, hogy hogyan is kell elképzelni (elnézést az elnagyolt rajzért, pár perc alatt dobtam csak össze):
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Így talán egyszerûbb értelmezni :) De a kérdés nem is az, hogy mit kell MAJD tenni, hanem hogy hogyan lehet eltávolítani/eltávolíttatni onnan legálisan jármûvet. Koncentráljunk erre :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Vénember73: Debrecen-Nyírábrány-Érsemjén-Székelyhíd-Létavértes-Debrecen (virsligumival)

Epyc: Ha jól tudom nálatok lejtõs a garázsbeálló ugye.

Enté: Ideje volt már avatart váltanod, kicsit kaotikus volt számomra az a gomolyag. Mikor nyertek UCI versenyt Morati-val?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Mit kellene tennem hivatalosan (nem, nem akarom megrongálni, kiszúrni a kerekét az autónak), hogy eltávolítsák a garázsom elõtt álló autót? Valaki találkozott már ilyen esettel?

Keresztben vagy hosszában áll? Biztos van valamilyen hivatalosan is beépíthetõ tereptárgy.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 posts

Kazinczy-emléktúra után valakinek nincs kedve egy "Román körhöz"? (Persze csak a pöri után.)

Én úgy gondoltam, hogy a pöri helyett Székelyhídon át a létai határ, majd retur Érsemjénbe, szóval én csak a koszorúzásra megyek, aztán pedál.

Szerintetek holnap is ilyen idõ várható ? :)

Nem, jobb lesz!

szmaica

szmaica

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Sziasztok !

Ki megy innen a Kazinczy-emléktúrára ? Ha nem titok ?
Szerintetek holnap is ilyen idõ várható ? :)

Üdv.: Mariann ;)

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
Nos ismerõsi körbõl hallottam olyan verziót hogy elgurították a garázs elõl arrébb. S olyat hogy a garázsajtóra ki lett írva " Garázsbejáró, nem parkoló" S ilyet " A garázs elé állni szigorúan TILOS".
A gurítást úgy oldották meg hogy autóemelõvel megemelték a kerék alá egy olyan szerkezetet tettek amivel eltudták gurítani.
Ahol lakom pl olyan van hogy lehajtható vascsõ van a garázs elé téve. S amikor jön a tulaj lehajtja beáll és vissza felhajtja.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Nem bringás téma következik, így akinek szúrja a szemét, az legyen szíves lapozni.

Szóval, egy ideje rendszeressé vált, hogy autók állnak le a garázsbejárónk elõtt, megakadályozva ezzel a bejutást a garázsba. A rendõrség sajnos nem nagyon tud mit tenni, mert nincs kint az utca elején tiltótábla, a garázsbejáró elõtti rész pedig nem tiltott terület (kicsit ilyen WTF? kategória, de oké, legyen így). A közterületfelügyeletet hívtam, de õk szombaton nem veszik fel a telefont, valamint ügyfélfogadás (és gondolom az én ügyem is ebbe tartozik) csak kedden és talán csütörtökön van (ebbe nem vagyok biztos, de fix, hogy heti 2 nap és egyik sem hétvége). Mit kellene tennem hivatalosan (nem, nem akarom megrongálni, kiszúrni a kerekét az autónak), hogy eltávolítsák a garázsom elõtt álló autót? Valaki találkozott már ilyen esettel?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts
Röfike: Merre jöttök? Mennyit? Mikor?

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Kazinczy-emléktúra után valakinek nincs kedve egy "Román körhöz"? (Persze csak a pöri után.)
Itózs: Én a Rákóczi 75-ön megfogadtam idén nem lesz több Zemplén, talán majd jövõre...
Enté: A múltkor is csak azért írt mert eladó neki valami. Izom is ezt csinálja, de õ legalább ír is néha valamit. :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Ez nem apróhírdetõ! Ne csak akkor gyere a topikba, ha valamit el akarsz passzolni.

Még szerencse, hogy téged ismerünk és mindenkihez van egy kedves szavad! ;)

Szóljak Puminak, hogy vigye le?

A hétvégén elnézek valamikor. Majd a portán keresem.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Ez nem apróhirdetõ! Ne csak akkor gyere a topikba, ha valamit el akarsz passzolni.
Ismeretlenül amúgy sincs több esélyed eladni, mintha az apróba tennéd fel (ott ráadásul többen is látnák).
Köszi.

Jaaaaa! Hogy Õ árulja! Sorry, ez nekem nem jött át így elsõre, azt hittem keres ilyen nyeregcsõbilincset... :)

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts
Amikor akarsz. Most nem vagyok bent. Pumukli ott van. Ha akarod leviszi a portára és te ott felveszed. van egy kis rekléám fólia rajta, de majd leveszed.
Szóljak Puminak, hogy vigye le?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Találtam 3mm vastag tejfehér plexit. 193mmx560mm.

Tökéletes! Mikor mehetek érte?

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]