egy kérdés:
anno vki (talán Dani) említette hogy debiben lehet vhol olcsón porfesteni. ehhez kellene pár info; pontosan hol, milyen határidõvel, mennyire kell elõkészíteni a vázat, mennyibe kerül? lenne vagy 2-3 váz, ...
Itt szoktunk:
Omega Color ' 97 Kft. - Elektrosztatikus Porfests, Porszrs, SzemcseszrsElõkészítés: A középcsapágyat kell leginkább levédeni. Ezt én úgy oldom meg, hogy belekapatok 2-3 menetnyire egy egy csapágycsészét két oldalról, a kettõ közzé meg beteszek egy csövet.A melegítés miatt még így is elég kivenni néha, a menetet pedig célszerû átmetszeni a szinter után. (eddig egy váznál nem kellett, a kb 15 bõl, ami friss szinter után megfordult nálam.)
A nyeregcsõbe, fejcsõbe elég az a papírcsõ, amit betesznek, és a villa menetet, fékcsonkot is ki szokták takarni, persze azért illik erre megkérni õket. Egyéb menetekbe (kulacstartó, csomagtartószem.) csavar, csak itt is célszerû hosszabb darabokat alkalmazni, mert egyrészt a melegtõl belesül kicsit, másrészt a szinter miatt se imbusz, se egyéb szerszám nem fogja, marad a kombináltfogó.
Elõkészíteni kb ennyire kell, az acél vázam pl tele volt levonózva. A szemcseszóró leszedi.
DE: alu váznál célszerû leszedni a levonókat, mivel rugalmassága miatt nehezen kopik le a szórás alatt, így szép nagy lyukat homokszórhatnak a csõ falára.... (Ismerõsömé pl behorpadt vagy fél centi mélyen, meg 5 centi hosszan....)
Árak: kicsit emeltek, de 5k/ váz+villánál nem hiszem, hogy többe kerül.
Enté:Nem mintha bajom lenne vele, csini "San Francisco design" a mez, de sosem értettem ezt az uci-fan dolgot. Az uci azért van, hogy néha bosszantó szabályokkal álljon elõ a versenyzõk életében (emiatt nem is zavar: egyiket se tudnám asszem átlépni...

). Ha úgy vesszük, az uci csíkozás a törvényhozás logója, ennyivel a parlament is jöhet a mezekre.
Bár való igaz, a csíkozás tetszetõsebb.
A félreolvasások elkerülése végett: én is használok egy két ucicsíkos dolgot.És igen, a parlament valóban hülyén festene egy mezen.