Az esõ– és belvíz elvezetése eddig is gondot okozott a mélyebben fekvõ területeken, de ami most van, az már katasztrófa–közeli állapot."
Basszus, ezt én már vagy 10 évvel ezelõtt észrevettem a román körökön. Volt, hogy a városban mezitláb toltam át a bringát a kerékagyig érõ vízben.
Hát ennyivel vannak lemaradva. sajnos. 
Az elmúlt években elég sokat dolgoztam állami közutakon és azt kell mondjam, hogy a helyzet itthon is siralmas. A padkák fel vannak hízva az utak mentén, a víz maximum akkor tud átfolyni az árokba, ha az utat már teljesen ellepte. A szántóföldek minden részét beszántották beleértve az árkokat, nyári utakat, nyúlgátakat (ami a szintben lentebb lévõ területek elárasztását hivatott kiküszöbölni). Utána meg jön a fõ közlekedési úton kolbászoló traki, meg kombájn, meg a dugók és a halálos közlekedési balesetek a türelmetlen sofõrök miatt. Sírnak a gazdák, hogy áll a víz a területeiken (érdemes végignézni a 35-ös melletti területeket. a legnagyobb nyári szárazságban is állt idén a víz rajtuk), ami nem is csoda, hiszen a régen bevált "elvezetjük egy tárolóba, majd száraz idõszakokban onnan öntözünk" (tegyük hozzá, ez külföldön még a mai napig él és nagyon jól mûködik...) filozófiát mesterien b*szták szét. Arról már nem is beszélek, hogy mindig belefutunk valami kis meglepetésbe, hogy pl.: a fõ közlekedési út helyszínrajzi és földhivatali szinten átvezet a szántóföld kellõs közepén, holott a telekhatárai 20-30 méterrel arrébb vannak. Nem, nem az útépítõk a hibások, hanem hogy sok esetben az átkos rendszer óta nincsenek átvezetve a földhivatalban ezen területek változásai (mert ez pénzbe kerül, mert ezzel foglalkozni kell). Sajnos azt tudom mondani, hogy baromira felelõsek vagyunk a történtekért és meg is érdemeltük azokat a természeti csapásokat, amik most megtörténtek velünk.
Na, ezért ért a Sajó és a Bódva vize a Decathlonban, meg az Auchanban a második polcig.:mad:
Azért a történet itt sem olyan egyszerû, mint ahogy a média leadta és rohadtul nem a felelõs embereket távolították el a tisztségükbõl. Ha érdekel valakit, szívesen elmondom, hogy valójában miért a MOL-t kellene felelõsségre vonni