Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34283 hozzászólás a témában

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Bezzeg Kanadában a havat is máshogy takarítják... Street snow removal - Montreal, Canada - YouTube

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Ja, csak én a hókotrólapát helyére tennék kettõt hármat, különbözõ szögekbe beállítva, és az elsõ kerékrõl forgatnám.:D

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Ne mutogass ilyen képeket,mert szerintem azóta Csipisz már gyártja a körfûrészkereket :D

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Feltöltött képFeltöltött kép
Mindenre van megoldás!
Elõször el kell takarítani a havat,azután jöhet a speciális kerékpár!:D

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Mackó, mi a baj?:-)

3 dolgot utálok a kerékpározásban: a kerékpárutakat, a kerékpárutakat és a kerékpárutakat.:mad:
Twelve times ironman

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 hozzászólás

Minden autóút* a bringásoké, kivéve a sztráda! :D

*Közút.

zozoba

zozoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 575 hozzászólás
Coldi-nak adok igazat "Minden bicikliút a gyalogosoké!" Valamint kiegésziteném azzal, hogy: Minden autóút a bringásokés, kivéve a sztráda! :D

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

A hatvan utca-kishegyesit rendszeresen használom, a hideg meg a fixim pillanatnyi betegeskedése miatt vagy a polobicaj, vagy a svájci az útitársam, szóval nem száguldozok. Így télen elég csekély a gyalogos-bicajos forgalom, de még így is észnél kell lenni rajta nagyon. A gyalogok befoglalják ott is, ahol el van szeparálva a járdától, az üzletekhez érkezõ teherautók simán keresztbe állnak rajta, és a keresztbe érkezõ autóforgalom is eléggé aggasztó, ahol nincs lámpa, ami meg forgalom szempontjából igen indokolatlan helyen van. (eddig vagy 30x vártam végig egy pirosat, és kb 5x volt forgalom keresztben.) Azt meg Durciék példájából már tudjuk, hogy az újabb szabályok szerint a gyalogkeró használata kötelezõ.
Mackó: igaz, régebben ez esetben a "kerékpárral választható, de használatának mellõzése nem bírságolandó volt"? legalábbis eddig ezt így tudtam. pl akkor se basztak meg a kolegáid, amikor a sámsonin az úton mentem. mondjuk lehet azért, mert épp akadt egy autó, ami meg a kerékpárúton ment hosszában....
Mindegy, ha gyorsabban akarok átjutni a városon, próbálom kerülni ezeket az alibi-utakat. Csak lassan ez azt jelenti, hogy jó nagyot kell kerülni hozzá. Mert mi lesz ezeken az utakon, ha beindul a szezon? Brr, belegondolni is rossz.....

Úgy látom, hiányoztál az eligazításról...
(A többit privátban.)
Twelve times ironman

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
A hatvan utca-kishegyesit rendszeresen használom, a hideg meg a fixim pillanatnyi betegeskedése miatt vagy a polobicaj, vagy a svájci az útitársam, szóval nem száguldozok. Így télen elég csekély a gyalogos-bicajos forgalom, de még így is észnél kell lenni rajta nagyon. A gyalogok befoglalják ott is, ahol el van szeparálva a járdától, az üzletekhez érkezõ teherautók simán keresztbe állnak rajta, és a keresztbe érkezõ autóforgalom is eléggé aggasztó, ahol nincs lámpa, ami meg forgalom szempontjából igen indokolatlan helyen van. (eddig vagy 30x vártam végig egy pirosat, és kb 5x volt forgalom keresztben.) Azt meg Durciék példájából már tudjuk, hogy az újabb szabályok szerint a gyalogkeró használata kötelezõ.
Mackó: igaz, régebben ez esetben a "kerékpárral választható, de használatának mellõzése nem bírságolandó volt"? legalábbis eddig ezt így tudtam. pl akkor se basztak meg a kolegáid, amikor a sámsonin az úton mentem. mondjuk lehet azért, mert épp akadt egy autó, ami meg a kerékpárúton ment hosszában....
Mindegy, ha gyorsabban akarok átjutni a városon, próbálom kerülni ezeket az alibi-utakat. Csak lassan ez azt jelenti, hogy jó nagyot kell kerülni hozzá. Mert mi lesz ezeken az utakon, ha beindul a szezon? Brr, belegondolni is rossz.....

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 hozzászólás
Minden bicikliút a gyalogosoké.

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Nikwax mosószer....még a kezeden is érzed a hatását,a lavorból is csak úgy pereg ki a víz :)
Ezzel szoktam a kabátokat is mosni,tényleg jó.

Bicikliútnál a "kerékpársáv kijelölés" a legjobb,csak egy kis festék,és csak úgy nõ a kerékpárutak kilométere...
Azért én szívesebben használom az úthálózatot,és nem szeretném ha minden áron elválasztanák a kerékpáros/autós forgalmat. Helyette meg kellene tanulni a kulturált egymás melletti közlekedést.
No,de ne károgjunk jó magyar szokás szerint,értünk teszik.

Pókmalac
Fixi

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Mackó, mi a baj?:-)
Korcs: Bocs, most nézem, az enyém a Singletrack modell. Az meg Cordurából van, ezért a durva elnyûhetetlenség. Én is próbáltam ócsó Sport directes impregnáló spray-vel, de nem sokat ért.

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Jó hír a bringásoknak: kilenc helyen épül kerékpárút Debrecenben – Debrecen hírei, debreceni hírek

Ó, hogy az a......!

(bunyós, köpködõs emotion):mad:

Twelve times ironman

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Jó hír a bringásoknak: kilenc helyen épül kerékpárút Debrecenben – Debrecen hírei, debreceni hírek

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

Szerintem senkit nem zavar ha ideírok pár sort. Nekem nagyon bejön a gatya. A nagy melegek kivételével mindig hordom, mert a cuppanós engem feszélyez. Nagyon strapabíró. DH-zni is használom (na meg 1 hét Mega is van benne) és még nem sikerült kiszakítanom. Õszre meg leimpregnálom és így nem ázik át a fröcsitõl. Szeretem, hogy sok és mély zseb van rajta és a dereka jól szûkíthetõ. Imádni fogod. Honnan vetted egyébként?

Közvetlenül a Berguson Kft.-tõl!

By the way... impregnáló mosószerrel ügyködött már valaki sikeresen?! Próbálkoztam (dechatlon-os újraimpregnálós mosószer), de elkeserítõ volt az eredmény... Akinek volt már sikerélménye, árulja már el mia titka! (Márka, hogyan használta, stb.. minden érdekel!)

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
[quote name='korcs']Megoldódott, de azért kösz! Viszont egy-két mondatot írhatnál róla (akár privátban, hogy ne terheljük mindenfajta kerékpáros dologgal a fórumot, höhöhöhöhö), hogy mennyire vált be, mennyire tartós (mondjuk így utólag késõbánatebgondolat), de megköszönném!

Szerintem senkit nem zavar ha ideírok pár sort. Nekem nagyon bejön a gatya. A nagy melegek kivételével mindig hordom, mert a cuppanós engem feszélyez. Nagyon strapabíró. DH-zni is használom (na meg 1 hét Mega is van benne) és még nem sikerült kiszakítanom. Õszre meg leimpregnálom és így nem ázik át a fröcsitõl. Szeretem, hogy sok és mély zseb van rajta és a dereka jól szûkíthetõ. Imádni fogod. Honnan vetted egyébként?

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Tolvajkergetõéknél már elõre sejthetõ volt, hogy elvadul a dolog, meg persze kellett egy újabb kereseti forrás. Annyi haszna legalább volt, hogy megborzoltak pár tolvajt-bár a rendõrség/bíróság reakcióját látva azok is kb csak felbátorodnak, hogy "jé, meg se lettünk ba..va. Lopjunk többet mostantól." Ez a része eléggé rondálmány a dolognak.
Azért én szeretnék próbaképpen találkozni egy spybike-al beszerelt állapotban, nem hiszem hogy 3 percnél több idõre lenne szükségem hogy kiszedjem, meglazítás után akár menet közben is. Így ha tolvaj lennék, lenne egy biciGlim, meg a simkártya kivétele után egy spybikeom. Az "eladó fél nélkül pótolhatatlan" szerszámot meg jeladó aktiváló cuccot meg szerintem egy reszelõ és egy János segítségével valahogy csak megoldanám.:D

zozoba

zozoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 575 hozzászólás
Most kaptam az infót: eladó egy Trek 1.7 új 56-os vázzal szerelt(2008) , Chorus 2x10-es rendszer, Rigida Dp 18-al elõl 18, hátul 24 küllõs kerékszettel, Miche Grandtur négyszöges hajtómûvel(új), összepakolt bringa(alapvetõen használt a gép) 500euro(150.000.- Ft), ha valakit keresne ilyen gépet. Penge a gép, a használat a felniken, a fogsoron, ill. a f/v-kar gumin látszik. Fénykép a mail-emben van , ha kell küldöm!

zozoba

zozoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 575 hozzászólás
Az a vicc, hogy amiért elitélték Tomcat bátyót azt nem kimondva mûvelik a "nemszeretem emberek".
Más: téli havas gyalogtúra lesz kialakulóban, ha addig el nem olvad. Valószinüleg a jövõ hét végére.

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Csipisz,csak neked.

Pókmalac
Fixi