Jelentkezz be Regisztrálj
Debreceniek ide! #2
Posted 2013. January 25. - 10:10
Ma Kossuth rádió,Napközben, kerékpáros közlekedés télen...
Posted 2013. January 25. - 09:40
Posted 2013. January 24. - 19:50
Ezzel a semmirekellõvel kicsit filozofálgattunk a TDF könyv adatain(10 éves távlatokban), s azt hámoztuk ki, hogy az elsõ megmérettetés 1903-ban 25,8-as átlagot hozott a nyertesnek, úgy hogy egy "gázpalackos " jármûvel "egyedül" csapat nélkül tolta le a távot!
A harmincas évekig megmaradt a 30km/h átlag , majd a háború után meglódultak a sebességben. A háború miatt kihagyva '47-ben volt elõször "túrdeflanc" , és az '50-es évek táján jelentek meg a csapatok, ill. a bowdenes váltók! A '60-as évek végén eltûntek elölrõl az alsó csõre a kulacsok, a mezek elejérõl, hátra a zsebek és igazi csapat szellem alakult ki.
1973-ban 33,5km/h- átlag volt. Majd a nagy technikai áttörés, (1983-ban 37,7km/h) a Look pedál, bújtatott fékek, pozicionált váltókarok, ill '80 vége '90 eleje a fékváltó karok kezdete, térhóditása! A '90-es évek pedig, a váz anyagok kavalkádját hozták. Hogy mikor jött be a "teljesitmény fokozó szerek" világa ? Nem tudjuk, mert manapság 3 kávé után is tiltó listára kerülsz!
Posted 2013. January 24. - 19:29
Amúgy mindenkinek ajánlott.
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Posted 2013. January 24. - 18:59
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Posted 2013. January 24. - 09:06
Posted 2013. January 23. - 14:17
Normálisan kell táplálkozni, kerülni kell a mûkajákat, édességet és a nyers tejet! Inkább tejtermék, tészta, zöldség, gyümölcs és csirkehús, hal.
A tejet egyéni okok miatt kerülöd (nem szereti a gyomrod pl.) vagy van rá valami általános ok?
Posted 2013. January 21. - 23:26
Régen a Palettában lehetett kapni, mégpedig olyat, hogy max kaparóval szedted le, annyira rágyógyult. Krumplin hátsó villáján olyan van, mint kötelezõ fényvisszaverõ elem (piros, bár a képen narancsnak látszik a fényvisszaverés miatt, höhöhöhö).
Ma meló után megpróbáltam beugrani, de 17-ig voltak nyitva, én meg elkövettem azt a hibát, h 16:58-kor érkeztem .
De nem baj szerdán megint megtámadom õket!
Köszi a tippet (itt is).
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) Ne szólj szád nem fáj fejed.
Posted 2013. January 21. - 10:25
Boldog új évet mindenkinek (rég nem írtam már ide).
Szeretnék venni fényvisszaverõ matricát (fehéret és vöröset). Nem kell sok csak pár négyzetcenti
Régebben úgy hallottam táblaboltban lehet ilyet kapni. Igaz-e? Illetve ha igen melyik boltba menjek DB-ben?
Régen a Palettában lehetett kapni, mégpedig olyat, hogy max kaparóval szedted le, annyira rágyógyult. Krumplin hátsó villáján olyan van, mint kötelezõ fényvisszaverõ elem (piros, bár a képen narancsnak látszik a fényvisszaverés miatt, höhöhöhö).
Posted 2013. January 20. - 20:18
Szeretnék venni fényvisszaverõ matricát (fehéret és vöröset). Nem kell sok csak pár négyzetcenti
Régebben úgy hallottam táblaboltban lehet ilyet kapni. Igaz-e? Illetve ha igen melyik boltba menjek DB-ben?
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) Ne szólj szád nem fáj fejed.
Posted 2013. January 20. - 18:28
Én továbbra is rajongó és mûvelõ maradok, hisz továbbra is készülünk a Giro máj. 14. és 15. szakaszát megnézni, s közben kerózunk is a környéken( Persze ha az idõ engedi) Nassfeld pass, Mangart, Altopiano del Montassio, Ossiacher-see, és még ki tudja mi fér bele ebbe a 3,5-4 napba!?
Ja és még annyi, hogy egy verseny megnyeréséhez kell egy stabil háttér, mint itt Mackónak a család! Egyedül kevés az ember mint sivatagban egy vízcsepp!
Posted 2013. January 19. - 21:21
Már nem dolgozol? A héten láttalak, úgy távoztál palánkjeggyel, hogy csak lestem! Mondom ez nekimegy a kerítésnek, de úgy átslisszoltál rajta.......
Magánnyomozónak kéne menned.
Posted 2013. January 19. - 20:57
Amikor a MÁV-nál dolgoztam,
Már nem dolgozol? A héten láttalak, úgy távoztál palánkjeggyel, hogy csak lestem! Mondom ez nekimegy a kerítésnek, de úgy átslisszoltál rajta.......
Posted 2013. January 19. - 18:48
Halihó
Mackó,akkor most már elárulhatod,hogy te mit szedsz
Ez így igaz,ahogy írtad,Az a nemnormális,aki elhiszi hogy egy ilyen körverseny megy dopping nélkül.
Voltak már olyan hangok is,hogy legalizálják valamilyen szinten...
Inkább ne legalizálják, mert azzal a csalást legalizálják. :mad:
Mit szedek?
Csakugyan kíváncsi vagy rá? Vagy csak úgy írtad?
Lássuk csak: 12 éves korom óra bringázok, 14 évesen már 120 km-eket mentem, 20 évesen átúsztam a Balatont, maratonit futottam stb. Meg még sokféle marhaságot.
Amikor a MÁV-nál dolgoztam, Romániába jártam át bringázni vonattal Nagyváradig, onnan fel a Nagy-biharra, Pádisra. Persze nem mtb-vel, mert olyan akkor még nem létezett (ugye milyen hihetetlen: nem volt mtb!) hanem egy olyan orosz Szputnyikkal, amit most cyclocrossnak neveznek.
Mit szedek? Tulajdonképpen semmit, azt szoktam mondani, h az ironmanen a 9 órával kezdõdõ idõhöz semmit sem kell(ett) szedni. Most meg már minek?
Normálisan kell táplálkozni, kerülni kell a mûkajákat, édességet és a nyers tejet! Inkább tejtermék, tészta, zöldség, gyümölcs és csirkehús, hal. De amúgy mindenevõ vagyok, nem kell túlparázni ezt sem. Edzés után sör, futás után minden megkezdett 10 km után jár egy sör. Bringán minden megkezdett 30-40 km után, mondta Szekeres Feri bácsi, a többszörös maratoni bajnok. Ez bejött nekem is, de elismerem a feketeerdei körök után (220 km) nem mindig szoktam meginni 5-6 sört.
Rendszeresen kell a multivitamin és Ca-Mg-Zn (hogy ne sérülj le) és C-vitamin (hogy ne fázz meg és ne gyengülj le), vaskészítmények a haemeoglobin-képzés miatt, valamint versenyidõszakban – és csak akkor - L-Carnitin. Ehhez különben könnyû hozzászokni és késõbb majd a lépcsõn sem bírsz felmenni L-Carnitin nélkül. Nem szabad alábecsülni a teljesítményfokozó hatását! Lásd: korosztályos Európa és világbajnokaink, akiknek az edzõik vacsora helyett is L-carnitint. Volt 3-4 jó évük, aztán kiégtek. Szóval józan határok közt mindent!
Nagyjából ennyi.
Posted 2013. January 19. - 15:50
Posted 2013. January 19. - 15:07
Mackó,akkor most már elárulhatod,hogy te mit szedsz
Ez így igaz,ahogy írtad,Az a nemnormális,aki elhiszi hogy egy ilyen körverseny megy dopping nélkül.
Voltak már olyan hangok is,hogy legalizálják valamilyen szinten...
Posted 2013. January 19. - 14:36
Tegnap a Discovery Chanel-en leadták egy részét az Armstrong-os riportnak, ma folytatódni fog!
Hát nem egy kihallgatás szagú a mûsor! Kicsit túl megbánó feje van a hataloméhes Armstrong papának!
Megfogadtam, h nem szólok hozzá az Armstrong ügyhöz, mert olvasgatva ezt-azt, látom már h sok bolond újságíró van aki most azt hiszi, h húúúú mekkora bûnt követett el. Pedig semmi szégyenkezni valója nincs. Még mindig õ a világ legjobb kerékpárosa.
Mindazok közül persze akik doppingoltak (doppingolnak). Na és? Virenqe is bebukta, pedig Fr.o.-ban nemzeti hõsnek számított. Pantani ugyanígy, bele is halt. Még akkor sem tért észhez sem az UCI, sem a Tour szervezõbizottság, h talán le kéne redukálni a távokat, a szinteket. Sõt, azt nyilatkozta egyszer az egyik kb 120 kilós kövér disznó, valami fõszervezõ lehetett, h ez igazából nem is sok. 3500 km nem sok? Hagyjuk már ezt a nyilas dumát!
A második helyezettek azért nem kapták meg a Tour gyõzelmeket, mert köztudott, h mindenki kokszol. A doppingolók mindig elõbbre járnak mint a felderítés. Armstrong ezt tudta, tudja. Tudja azt is, ha ez így marad, a késõbbi gyõztesek is megbuknak majd. Mert õk sem csak zöldbabot esznek. Ez elégtétel lehet neki. Nem sajnálom, de ennyi erõvel az összes tour-gyõztestõl elvehették volna a gyõzelmeket. Ez a kerékpársport szégyene, nem Armstrongé. A Giro-n is a Vueltán is.
Ha lenne végre egy normális ember, már rég átszervezte volna az összes nagy körversenyt és nem napi 160-250 km-t mennének 1-2. kategóriás hegyekkel. Dopping nélkül próbálna felmenni egy ilyen hegyre! 2 napot pihennie kellene utána. Az egész egy vicc.
Az meg egy hülye aki azt elhiszi, hogy csukott szájjal , a fülén át vett levegõvel és 100-120-as pedálfordulattal (ülve!!!) megy fel valaki 2400-2600 m magaslatra. Ez élettani képtelenség (lásd magaslati edzés hatásai szakirodalom!) Majd másnap megint, aztán megint és ez így megy 3 hétig, alig pár nap pihenõvel. Ilyen ember dopping nélkül nincs, mert ez a teljesítmény fizikai, élettani lehetetlenség. De a TV-ben (is) jól eladható, ül a pali a fotelben egy sör mellett, profi a közvetítés, Knézy nyomja a hozzá nem értõ link szöveget és mindenki meg van õrülve. De azon már nem gondolkozik el, h a heti mennyiség több mint 1000 km és az mind hegy, nem a hortobágyi 33-as.
Én mentem annak idején 1000km-es hetet, nem mondom, h nem lehet megcsinálni, de az csak edzés volt, nem 3 hetes verseny.
Egy szó mint száz, ne nagyon tiszteljük, de ne is utáljuk ezeket a kerékpárosokat, mert nem õk az igazi bûnösök, hanem akik a sportágat idejuttatták.
Posted 2013. January 19. - 11:36
Hát nem egy kihallgatás szagú a mûsor! Kicsit túl megbánó feje van a hataloméhes Armstrong papának!
Posted 2013. January 18. - 18:59
Posted 2013. January 17. - 13:49
Egybõl Benkó Barbi jutott az eszembe és az olimpia! Mivel ott az elsõ váltókar besz@rt. Ez a megoldás, hogy akkor inkább úgy fejlesztünk, hogy ne is legyen váltókar, mert akkor nem lesz vele gond?! Ez nagyon gáz!!!!! Maradjon csak meg a marokváltás , az az õ profiljuk!