Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34283 hozzászólás a témában

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

A magellan-t mondták, hogy milyen kópia, csak nem emlékszem, de az egyik nagyobb cég modelljére hajaz. Ebben az évben már tesztelték is :)

A fotók alapján a Scott-nak és az új Merida bringáknak ilyen a rugóstag/himbakar/váz kialakítása. Ha jól emlékszem, akkor talán a Scott találta fel ezt a kialakítást. Ha nem így van, akkor javítsatok ;) Engem az érdekelne, hogy milyen tag az ott benne? (halkan jegyzem meg, hogy ez a matt fekete - arany kombináció, ez kérem BÜNTET!)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás
Keresnék nõi binyiglit egy 10-es körül. Nem kell semmi csuda, mûködjön.

Bocsi, hogy szétkommentelem az oldalt, de most szóltak és pont kicsúsztam a 15 percbõl.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
Koszi mindenkinek a pentek esti Goldsprintet, jo volt porgetni egyet-kettot. :) Orulok, hogy megismertem a tarsasagot, remelem lesz majd lehetosegem eljutni par alleycatre a nyaron.

Jo latni, hogy mar van Goldsprintben, poloban es alleycat-szervezesben konkurenciaja Pestnek! :D

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

Ja igen van össztelós Magellan. Nem nagy szám.

A telefont egyébként simán kikódolják. Minden márkáéhoz van valamilyen general kód, amivel vissza lehet állítani. Én még régebben basztam el a Vodánál. Bementem és sec perc alatt megcsinálták. Arra viszont sajna nem emlékszem, hogy mit kértek hogyan bizonyítsam be, hogy tényleg enyém a telkó.

A magellan-t mondták, hogy milyen kópia, csak nem emlékszem, de az egyik nagyobb cég modelljére hajaz. Ebben az évben már tesztelték is :)

Amikor elhagytam a telefonomat, akkor kellett új SIM kártya, de megvan róla a számla is, szóval legen igazatok, köszi. :)

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Ja igen van össztelós Magellan. Nem nagy szám. Mondjuk biztos olcsóbb lesz, mint a nagy neves gyártóké. Ugyanúgy arany színû himbakarral, és forgásponttal próbálják nála is feldobni a designt. A többi Pyxisbõl kiindulva szerintem vele sem lesz gond. Bár én akkor már inkább egy Giant-et vennék...

A villáról majd jön az infó. De akár ki is próbálhatod. Én is azt hittem egyébként, hogy iszonyat horror ára lesz, de nem. Mikor írta, hogy 50 még kb 1-2 óra volt, hogy eldöntsem kell. Már csak egy telópumpát kell majd szereznem. De azt majd a köv havi fizuból, mert most elég sok elment 1 nap alatt.

A telefont egyébként simán kikódolják. Minden márkáéhoz van valamilyen general kód, amivel vissza lehet állítani. Én még régebben basztam el a Vodánál. Bementem és sec perc alatt megcsinálták. Arra viszont sajna nem emlékszem, hogy mit kértek hogyan bizonyítsam be, hogy tényleg enyém a telkó.
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Ez a papucs mérhetetlenül ronda :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Darts: Azért elég jó az a Specialized is... ;) Még ha Ember szerint el is vannak szállva maguktól. :D :D

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Na akkor csak annyit szeretnék elmondani,hogy nekem is kellemes volt ilyen útitársakkal utazni!
A kiállításon nagyon sok szép kerékpárt láttam,de igazából a következõ márkák tetszettek:Cervelo,KTM,Cannondale,Giant,Trek,Ghost,és Merida.
Goldsprintet is láttam 24-es idõvel...
A bent készített fotó nekem nem olyan jól sikerültek,de majd Merxitõl megkapom az Õ fotóit,és azután felrakom!
Megnéztük még a Himalája,és a lakókocsi kiállítást is.
Hamar eltelt ez a pár óra,és örülök,hogy mindenki jól érezte magát!:)
Expo - expo.darts.fotoalbum.hu

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

Tegyük fel: Tegyük fel, hogy Dagi már megint nagyot bulizott a hétvégén. :D :D

Ez így igaz, életemben elõször dugdostak pénzt az alsógatyámba erotikus táncért :D :D
De ennek semmi köze ahhoz, hogy egy fél év alatt jó, ha 3x használtam a PIN kódot, amirõl így csak sejtéseim vannak, hogy mi lehet. A PUK kódról meg már csak sejtésem sincs :S

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Dani: nem egy embertõl hallottam vissza (meg külföldi fórumokon is sok helyen olvasni), hogy gondjai voltak a DT-vel. Ahogy EMBER is mondta, puhább az anyaga. Persze mindenki azt vesz, amit akar, de egy biztos, a 18e HuF-os listaárat nem éri meg. Persze ez meg már megint más kérdés :)
PUK kód ügyében valszeg tudnak majd segíteni, csak kell hozzá számla, vagy szerzõdés, amivel igazolod, hogy a tied az a kártya, amihez kéred a kódot.

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás
Újra van össztelós pyxis?! Woooow!

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
DT: 2006 óta hajtok akkor használtan vett két gyári Dt kereket. 40-el defekteltem salakon, akkor kicsit felütöttem a hátsót, de ezen kívül még nyolcasom sem volt. Sok kilóméter van már bennük, de én nagyon elégedett vagyok.

Tegyük fel: Tegyük fel, hogy Dagi már megint nagyot bulizott a hétvégén. :D :D

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

German:A 1.2 villa. Megszereztem. Az ára 50 volt.

Tyíha, azt hittem 100 körül próbálja eladni. 50-et szerintem, mondom szerintem simán megért! Ahogy elnéztem, nem nagyon volt ez ütve-verve! Majd menettapasztalatokról jöhet az infó! Kitolom bringabuzira is, ilyet úgyse nagyon lát az ember! Szóval képtár, leírás minden jöhet:-D

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

Persze tisztában vagyok vele. Eléggé könnyû, és ahogy eddig olvastam a DT-k felnijei a többihez képest puhák. A kereket fõleg az agyak miatt vettem meg. Eredetileg xt-vel akartam fûzetni egy zsír új kereket, de ahogy számoltam így jöttem ki belõle a legjobban. És még egy R is került a végére. Jó nem egy Chris King, de elmegy :)

Epyc kereke ha jó emlékszem úgy nyeklett meg, hogy egy vastagabb bot került a küllõi közé. Szerintem az elég sok felnivel végzett volna, nem hiszem, hogy sok gondod lesz a DT-vel. Az meg a másik, hogy 100x hamarabb vennék egy XTR agyat, mint Chris King-et.

Más: Tegyük fel, hogy elfelejtem a PIN kódomat, és már PUK kódot kéri a telefon, de nem találom a kártyát, amin rajta van. Ha bemegyek a T-mobile-hoz, gondolom nem tudnak rajtam segíteni. Vagy igen? Mondom, csak tegyük fel, mit tehetnék, ha ez tényleg megtörténne. :D

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás

EMBER: XR 4.2D nem biztos, hogy a legjobb választás... Én elképesztõen könnyen tettem bele egy olyan nyolcast, hogy kikalapálni sem lehetett belõle. Szóval fenntartásokkal kezeld inkább :)

Persze tisztában vagyok vele. Eléggé könnyû, és ahogy eddig olvastam a DT-k felnijei a többihez képest puhák. A kereket fõleg az agyak miatt vettem meg. Eredetileg xt-vel akartam fûzetni egy zsír új kereket, de ahogy számoltam így jöttem ki belõle a legjobban. És még egy R is került a végére. Jó nem egy Chris King, de elmegy :)
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
van valakinek kék (a véknyabb) defektgátló szaLLagja?

gey kerékbe kellene. ha nem lesz senkinek, akkor veszek egy csomaggal, és akkor nekem lesz egy felesleges

ez esetben rendelést felveszek:)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Csipisz, lunática, amit tegnap meséltem: Cerbona Tokyo egyik éjjelnappalijából és a Loki kabát :) Ez utóbbira rosszul emlékeztem :D

EMBER: XR 4.2D nem biztos, hogy a legjobb választás... Én elképesztõen könnyen tettem bele egy olyan nyolcast, hogy kikalapálni sem lehetett belõle. Szóval fenntartásokkal kezeld inkább :)

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
A kiállítás jó volt. Igaz több különlegességet vártam, de lehet, hogy a kor elõrehaladtával tudnak kevésbé izgatni a dolgok.
Mivel kicsi a memóriakártyám nem fotóztam sokat. Igazából el is feledkeztem róla. De Merxi egészen profi felszerelést hozott, szóval szerintem a bõvebb képanyagért nála kell reklamálni :)
Az út kifejezetten kényelmes volt hála Darts-nak, és "kis szerény" családi autójának :) Soha rosszabbat.
A trek kicsi és zsúfolt standon hagyományosan szép kerók voltak. Valamiért nem is a csúcsmodellek izgattak fel, hanem a hagyományos alu 2-300'000-es egyszer megveszed és sokáig használod alu típusok.
A Merida placc már jóval nagyobb volt, és természetesen kiraktak minden drága és szép kerót (az új karbonos 29-es természetesen külön fõhelyen). Falra ki volt rakva mibõl is legózzák össze a karbon vázakat. Érdekes volt megszemlélni. Egyébként ez a karbon váz belülrõl sokkal szebben volt kidolgozva, mint a késõbbi Scott...
A Speci stand szép volt, de tõlük többet vártam. Ahoz képest, hogy mennyire el vannak szállva maguktól (mondjuk azért jók is, meg õk legalább tényleg fejlesztgetnek) többet is invesztálhattak volna a standba.
A legnagyobb élmény a Bike mag stand volt. Õk kiállították Yasec-ot :) Csak azt vettem észre, hogy áll egy magas vékony sárga pólós farmeros srác egy Yasec mellett és dumál valakivel. Odamentem megcsodálni a gépet, meg lõni róla 3 fotót, mire kiderült, hogy õ a kerékpár :) Elbeszélgettem vele. Ez volt az expó legnagyobb élménye. Gyakorlatilag mindenben megegyezett a véleményünk. Ha lenne pénzem még személyesen is támogatnám õt egy országúti váz megvételével, de sajna ez még mindig 200 fölött van. Egyébként a keró, ami mellett álldogált gyönyörû volt, és az õ személyes tulajdona. Igazából a részletek kidolgozása, az odafigyelés, és az apró szellemes megoldások tetszettek benne a legjobban.
A Scott standon gyönyörû 899 gr-os Scale vázas ful legkönnyebb alkatrészes bringa álldogált. Mellette pedig egy normál Scale váz állványon. Belekukucskálva a fejcsõbe és megtapizva a belsõ szerkezetet nem tûnt olyan szépnek, mint a Meridák karbonjai.
Paul-Lange csop: A normál Dura-Ace és elektromos társa között tehettünk különbséget nyomkodható platformokon. Igazán megdöbbentõ volt számomra, hogy az elektromos mennyire precíz, és gyors. A hátsó váltó szélsõséges helyzetbe való állítása során az elsõ váltó igaz picit, de leköveti a lánc vonalát, hogy ne súroljon be. Okos megoldás. És mindezt teszi gondolkodás nélkül azonnal. Bár az akku alkalmazása ellen még mindig vannak fenntartásaim a váltás területén, de hogy az elgondolás életképes konstrukció arról meggyõztek.
A Mali standja egészen nagy volt és szellõs. Itt leginkább az alu Cannondale-k jöttek be. Indítványoztam is hogy az asszony egy 465'000-es gépet kapjon innen. Nekem is nagyon bejöttek a merev Fatty-s képek. Látszik, hogy a csõformákon elgondolkoztak egy kicsik hogy is lenne a legjobb.
A Giant standon is remek kis gépek voltak nagyon készséges eladókkal. Élmény volt beszélgetni velük.
Jut eszembe. Direkt vittem fel pénzt, hogy ha esetleg lehetne cipõt venni, akkor most itt az alkalom, de sajna nem. Ahova pedig beültem (Mavic) ott sem volt minden méret. Pedig állítólag úgy készültek, hogy minden méretbõl legyen egy (még ha különbözõ fajta is), de sajna nem jött össze. Szóval a cipõbeszerzést határozatlan idõre felfüggesztem. Majd a Chili-be visszatérek, ha megjönnek a modellek. A Paul-Lange-nál már fel sem merült bennem a kérdés, hogy cipõt kunyizzak tõlük...
Menni kéne már teregetni, szóval zárom soraim:
A Cervelo stand tágas volt mégis sok keróval, és kerékszettel. Mondjuk szerintem a gyárilag épített kerekeket néha túlárazzák (de ez nem csak rájuk jellemzõ). Ha jól emlékszem volt ezen a standon egy Fondriest (asszem az volt...) iszonyat ronda. Felháborító, hogy neves régi nagy múltú olasz vázgyártók mivel képesek elõhozakodni. Szentségtörés.
Az orbeák szépek voltak. Külön váz nem volt kirakva tapizni, de az egybe gépeik meggyõzõek.
Jut eszembe: Magellan: Az új Pyxis összeszerelve szép volt. Ha a felirat nem csap matt lenne, hanem polir arany sokkal ütõsebb lenne a design. A sajátom valahogy masszívabbnak tûnik, mint az ide modell. Bár jó az új is, de nem cserélném le.
Na lassan tényleg megyek.
A vásárfia, mit viszont nem a vásáron vettem:
German:A 1.2 villa. Megszereztem. Az ára 50 volt. Itthon tettem rá stucnit-kormányt, és nyomkodtam egy darabig. Nagyon értelmesen mozog. Az elején lineárisan, de aztán egy pontnál elkezd felkeményedni, és nagyobb erõ kell a további útja kimozgásához. A rugóstag + és - kamrás. Becsúszók szép állapotúak. Ami külön tetszik benne, hogy ha rá kerülne a trugyi, akkor nem felfele tolja, hanem lefele magáról, így ugyanaz a kosz nem kerül rá megint a szimeringre. Leszedtem róla a rugóstagot, és a csapágyak egészen finoman forognak. Egy kis ellenállása van, de ez szerintem természetes. Majd szétbontom és kap újakat valamikor. A rugóstaghoz egyenlõre nem merek nyúlni. Most mozog rendesen. Ha lesz hozzá elég bátorságom nekigyürkõzöm. A helye viszont már meg van. Egy kék Chris King fogja körülölelni egy Cro-Mo csöveg Pyxisben (még le kéne szedni róla a piros gányt amit az elõzõ tulajtól kapott, és festetni valahol fehérre), Tune nyeregcsõvel, SLR-el. A gép többi része még nem végleges, de ezek már tuti hogy egy családot fognak alapítani. Valszeg a másik keróról fognak rá áthuppani a régi cuccok.
A másik szerzemény egy pár XTR agyas dt 1.8 küllõs dt xr 4.20ás felnis kerékszett xtr tárcsákkal. Könnyû kis szerkezet.
utolsó szerzemény: x.0 markolatváltó és 9-es hátsóváltó együttes.

Végeredményben megérte az út. Hosszú és fárasztó nap volt.
Köszönet Datrs-nak a fuvarért, és a segítõkész hozzáállásért, Merxi-nek a folyamatos ébrentartásunkért, és asszonynak a rengeteg türelemért, és a szendvicsekért :)
ui: Darts: Egészen különleges a káposztás pogi. Én tejjel eszem, mert úgy jobban csúszik :)
Just for fun.

Dina-mit

Dina-mit

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
127 óra.... csak nem film.

Index - Bulvár - Még él, de lemondtak a nevadai tárnába esett férfiról

Dina

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Már csak egy jó kis film hiányzott a végérõl :D
Cipõm még egész jól bírja,de az ebesi rettenet miatt kellet szellõztetni a végén... ;)

Kiállításon ki mit látott/meg nem?

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi