Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
34283 replies to this topic

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

Elmagyaráztuk neki mi van..

Azért erre kíváncsi lettem volna. Vagy ez még a kék/piros/zöld/szivárvány színû tarajas korszakod elõtt volt? :D

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Erdészes sztorihoz: Ott is bunkó, meg nem bunkó emberek dolgoznak. Még Bocskaiban futottunk össze a fõerdésszel, és amikor megkérdezte, hogy mit csinálunk azon a kilenc ugratón meg ötven méternyi north-shore elemekbõl álló pályán, mégse mondhattuk azt hogy á, semmit. Elmagyaráztuk neki mi van, megmutattuk a szemeteszsákot, amit rendszeresen elvittünk, látta hogy csak kidõlt fenyõket építettünk be, ástunk le újra oszlopnak. Még nézegette a szerencsétlenkedésünket egy darabig, meg hozzátette, hogy tényleg jó kis hely, a fõút 500 méter, idetalál a mentõ is...:D aztán elment, nem is láttuk többet.
Tárgyalni kell, anélkül simán lehuligánoznak. Ha észreveszik hogy nem egy suttyó áll elõttük, hanem egy tárgyalóképes fél, máshogy is mûködhetnek a dolgok.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Azért azt remélem, hogy nem fog a dolog kigyûrûzni az országra, mert annak nem lenne jó vége. Ugyanis ebben az országban a hatóságok szeretik az ügyeket erõbõl elintézni. Igazából túl sok mindent nem kellene csinálniuk, csak az érvényben lévõ törvényeket betartatniuk szigorúan és akkor többet nem tehetnénk bringásként az erdõkbe a lábunkat. De jelen állás szerint a nemzeti parkok és tvk-k emberei olyan jó magyar módon (és itt most mondhatjuk, többnyire szerencsénkre) úgy alkalmazzák a törvényt, ahogy az adott helyzetben kedvük tartja. És általában, ha nem találkoznak elfogadhatatlan magatartással normálisan viszonyulnak a bringásokhoz. Lassan 20 éve járom hegyeinket bringával és ezidáig egyszer figyelmeztettek (csendesen és finoman) , hogy az útvonal amin menni akarok nem használható.
A downhill viszont egészen más tészta. Ezzel mindenhol meggyûlik a baja a kerós társaknak az ismert okok miatt. Ezeket a problémákat viszont helyi szinten kell kezelni. Ha nem megy, mert nem sikerül közös nevezõre kerülni a helyi hatóságokkal, akkor viszont gáz van. Sok helyen áll ez a probléma. Sopronban sikerült megoldani. A Mátrában is vannak használható pályák. De Budán a János hegyen totális a tiltás és nem is fog változni a helyzet, fõleg azután amilyen pusztítást végzett a jópár év illegál DH és utána a természet. Szóval ahány hely annyi megoldás.
Remélem egyszer módosítják az erdészeti törvényt és bekerülnek az erdõt legálisan használók közé a hegyibringások (és a lovasok, merthogy most az is tilos:-) is. De tartok tõle, hogy ha ez a kérdés terítékre kerül akkor nem nekünk lesz nagyobb a lobbierõnk és akkor a jelenlegi szabályozás fenntartásával, de egy szigorúbb ellenõrzési utasítással végleg megszûnhet imádott sportunk és az éves kerózások, csak a hatóságilag engedélyezett maratonokra szûkülnek majd. (ez történt északi szomszédunknál is pár éve).
A kõszegi eset szerintem igen sajátos lehet, mert az eljárás módja nagyon bosszúszomjasra sikeredett. Szerintem valaki ott feldobta a bringásokat ( nem egy baráti tekerés, hanem egy nyílt tesztnap volt meghirdetve) és/vagy voltak a hatóságoknak olyan tapasztalataik, ami miatt törleszteni akartak és ilyen barbár módon jártak el. Le a kalappal azok elõtt akik elszenvedték ezt az atrocitást és nem fajult verekedésbe a dolog. Mert én bizony nem tudom, hogy viszonyultam volna ehhez az eljáráshoz.

protech1

protech1

vendég

• fórumtag
  • 202 posts

protech1 üdv itt!

Az alapvetõ problémát ott látom, hogy sajnos ebben az országban annak a bizonyos lónak mindenki csak az egyik oldalát ismeri és az mindig a túloldal. Sajnos kompromisszumra jutni nehéz, szinte lehetetlen dolog, hiszen a bringás mutogat a zöldekre, hogy õk csak bringázni szeretnének, a zöldek meg elvakultan védik a saját dolgaikat és fújfúj köcsögbunkóbringások. Ha belegondolsz, mindkét oldal érthetõ és megérthetõ. A bölcsesség úgy tartja ugye, hogy két pont között a legrövidebb út az egyenes és talán egyszerûbb lenne leültetni a feleket és megbeszélni, hogy hogyan lenne kivitelezhetõ egy olyan dolog, ami mindenkinek jó. Az országban van legális DH pálya, érdemes lenne megkérdezni az azt létrehozókat a mikéntrõl.

Nem, nem a zöldeket akarom védeni, mert tudom mennyire megborult agyú népség, ha az õ területükrõl van szó (a munkám miatt nap, mint nap találkozok velük, gondold el, ti tájvédelmi körzetben akartok bringázni, mi meg sokszor itt a Hortobágyon építeni valamit, ami az UNESCO Nemzeti Örökség része. hadd ne ecseteljem, hogy mennyi a gond ilyenkor...;)), de az sem jó, ha 10 DH bringás a mackós gumijaikkal rendbe teszi a tájvédelmi körzetet. Amit ellenetek csináltak (olvasva a kör e-mail-t), az nem kicsit volt túlkapás és a suttyóság netovábbja, ezt így nem szabad rendezni. Most talán a legokosabb tényleg az lenne, hogy oké, történt ami történt, de akkor üljetek le és tárgyaljátok át, hogy mit szeretnétek, hogyan gondoltátok és hogy erre lehetne-e bármiféle megoldás az õ részükrõl is.

Helló

Igen,egyetértek az általad írtak is helytállóak és teljességgel figyelembe kell venni õket.
Kezd és remélem fog is kigyûrûzni a probléma az egész országra és végre rendbe lesz téve ,hogy a kerékpáros igenis a hegyekbe és az erdõbe is való.
Nem értek egyet enté szégyenteljes privát üzenetével amit nekem küldött és ezzel egy komoly kerékpáros réteget sértettél meg egyben.
Nyugodtan felvállalhatod itt is had tudja meg mindenki ki is vagy valójában.
Olvasom a fórumokat és teszek is a bringásokért,ahol tudok ha itt vannak vasban ha Fehérgyarmaton.

P.
Finom a Kindertojás, csak a sárgáját nehéz lenyelni!

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Valaki aki az ftw bikes felé jár lenne olyan segítõkész, hogy pár apró alkatrészt megvenne és elküldné nekem ajánlott levélként? Elõtte természetesen elutalnám a pénzt.
"Ride today, heal tomorrow"

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 posts
Miben hasonlít húsz deka párizsi és egy bicikli? - wunderbike

hapek

hapek

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Köszönöm mindenkinek a netes küldöldi vásárlásról a tájékoztatást!
Nem is gondoltam volna, hogy ezzel az aprósággal is ekkora vihart váltok ki :-s

A lényeg, hogy azért merészeltem írni, mert hónapok óta nem történt semmi.
Volt aki már ígérte, hogy szétnéz külföldön, de áll a dolog.
A boltban mivel fel se ajánlották -,ahol szerelték - hogy rendelnek nekem is ilyen alkatrészt, csak annyi történt, hogy megnézték, nekik ilyen nincs. Nyilván nekik több olyan kapcsolatuk van, akik általában rendelnek a crc-tõl, s hozzá lehetett volna csapni, s így talán mindenkinek (,vagy csak nekem?) jobb lett volna.
A hümmögéstõl még nem lesz dugattyúm. Ezért gondoltam felteszem a kérdést, ki az aki mostanában rendel, mert ilyet is láttam már a fórumon.
No mindegy, mindenesetre hálásan köszönöm a segítséget!

Soma le is hozta segítõkészen a konzolokat, de sajnos egyik se tartotta meg a lámpát. Köszi!
(Ha jó lett volna, azért egy Tuborg várt rád :-P)

zozoba

zozoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 575 posts
Skacok, jelentkezzen valaki akinek van használt eladó tárcsás (6 furatos ) 32 lyukas hátsó agya! Elõre is köszi! Szin mindegy.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Halihó

Jól írják az elõttem szólók:ha megnézed a netes bankodnál van olyan opció az átutalásnál,
ahol a pénznemet is ki tudod választani....
Epyc:délután felhívlak!! ;)

az alapszámlák csak forint alapúak, amit te írsz ahhoz devizsszámla kell, nem ott lehet választani?

epyc, nem az a kérdés, hogy mit fogadnak el, hanem hogy milyen árfolyamon hogyan számolják a manit

www.bankkartya.hu n elég sok infó van, olvasgassa, akinek szüksége van rá

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Ne bénázzunk már ezen ennyit, tessenek már utána nézni, hogy milyen kártyát fogadnak el.

Feltöltött kép

Ott van feltüntetve a Visa Electron és a Maestro is. Úgyhogy egy gyors regisztráció után kellene beütögetni a megfelelõ helyre az adatokat és fizetni a sztenderd kártyák bármelyikével. Nem értem, hogy mi ezen olyan bonyolult. Már azóta rég beépítetted volna azokat a dugattyúkat...

edit: a www.paypal.co.uk is elfogad Maestro és Visa Electron-t is. Oda is lehet regizni és még könnyebb a dolgod, mint kártyázni.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts
Na tessék, itt a pontos válasz! :)

enté:
szerintem nem eladási árfolyamon váltanak, legalábbis nekem alacsonyabban szokott
kijönni, inkább a középárfolyam körül. De ez abszolut nem hivatalos.

hapek szempontjából viszont az a lényeg, hogy neki nem kell valutát utalgatnia.

na akkor a netes vásátlással kapcsolatBA még valami:

nem forintos vásárlásnál a kártyacég a vásárlás összegét elõször átváltja a saját elszámolási devizanemére(Visa-dollár, Mastercard-Euro), majd ezt az összeget váltja át a bankod forintra így adódik a két átváltás

ha Visa kártyával dollárban ill. Mastercarddal Euróban vásárolsz, akkor az elsõ átváltás elmarad , bármely más devizánál viszont mindkettõnél megvan

ha Euróövezetben vásárolsz gyakrabban akkor Mastercard , ha dolláros területen akkor Visa célszerûbb

Csipisz, mindenki, a május 15-öt lejegyeztem, tudok róla:)

Tom
Csak simán 1x. Max 2x. :)

zozoba

zozoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 575 posts
Tomi itt leledzenek a térképek!

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
Halihó

Jól írják az elõttem szólók:ha megnézed a netes bankodnál van olyan opció az átutalásnál,
ahol a pénznemet is ki tudod választani....
Epyc:délután felhívlak!! ;)

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts

Maxxis Detonator, 1,25-ös! Én nyertem! egyébként mi a nyeremény?! Hehehehe!

2 hideg sör!:)
Mert melegen nem jó ezt tudjuk(csak erõs idegzetûeknek)::D YouTube - Hûûûl a sör !! Mucsi sört hût :D

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
na akkor a netes vásátlással kapcsolatBA még valami:

nem forintos vásárlásnál a kártyacég a vásárlás összegét elõször átváltja a saját elszámolási devizanemére(Visa-dollár, Mastercard-Euro), majd ezt az összeget váltja át a bankod forintra így adódik a két átváltás

ha Visa kártyával dollárban ill. Mastercarddal Euróban vásárolsz, akkor az elsõ átváltás elmarad , bármely más devizánál viszont mindkettõnél megvan

ha Euróövezetben vásárolsz gyakrabban akkor Mastercard , ha dolláros területen akkor Visa célszerûbb

Csipisz, mindenki, a május 15-öt lejegyeztem, tudok róla:)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Nem kellett nekem valutával fizetni, az OTP (meg gondolom a többi pénzintézet is)
az aktuális középárfolyam környékén számolva vonja le forintban a vásárolt termékek árát.

Az elszámolás napján, a deviza eladás árfolyamán váltja át forintra.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,246 posts

Nekem a városin ennél is keskenyebb, 1.3-as Continental SportContact van fent.

Maxxis Detonator, 1,25-ös! Én nyertem! egyébként mi a nyeremény?! Hehehehe!

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts
Ok, értem. De nekem nem kell jelezni, nem vagyok buszsofõr. :)
Egyébként nem okoskodásnak szántam, csak egy észrevétel volt.
Remélem ez segít:
nekem csak egy sima OTP-s LAFO-m van, és ahhoz egy nem
dombornyomott MasterCard, én ezzel rendeltem. Nem kellett nekem
valutával fizetni, az OTP (meg gondolom a többi pénzintézet is)
az aktuális középárfolyam környékén számolva vonja le forintban a
vásárolt termékek árát.

Tomtomtom-nak jelzem:Azért keresek olyat, aki szokott is onnan rendelni, mert még én nem tettem, nincs valutás fizetési lehetõségem...

Tom
Csak simán 1x. Max 2x. :)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
protech1 üdv itt!

Az alapvetõ problémát ott látom, hogy sajnos ebben az országban annak a bizonyos lónak mindenki csak az egyik oldalát ismeri és az mindig a túloldal. Sajnos kompromisszumra jutni nehéz, szinte lehetetlen dolog, hiszen a bringás mutogat a zöldekre, hogy õk csak bringázni szeretnének, a zöldek meg elvakultan védik a saját dolgaikat és fújfúj köcsögbunkóbringások. Ha belegondolsz, mindkét oldal érthetõ és megérthetõ. A bölcsesség úgy tartja ugye, hogy két pont között a legrövidebb út az egyenes és talán egyszerûbb lenne leültetni a feleket és megbeszélni, hogy hogyan lenne kivitelezhetõ egy olyan dolog, ami mindenkinek jó. Az országban van legális DH pálya, érdemes lenne megkérdezni az azt létrehozókat a mikéntrõl.

Nem, nem a zöldeket akarom védeni, mert tudom mennyire megborult agyú népség, ha az õ területükrõl van szó (a munkám miatt nap, mint nap találkozok velük, gondold el, ti tájvédelmi körzetben akartok bringázni, mi meg sokszor itt a Hortobágyon építeni valamit, ami az UNESCO Nemzeti Örökség része. hadd ne ecseteljem, hogy mennyi a gond ilyenkor...;)), de az sem jó, ha 10 DH bringás a mackós gumijaikkal rendbe teszi a tájvédelmi körzetet. Amit ellenetek csináltak (olvasva a kör e-mail-t), az nem kicsit volt túlkapás és a suttyóság netovábbja, ezt így nem szabad rendezni. Most talán a legokosabb tényleg az lenne, hogy oké, történt ami történt, de akkor üljetek le és tárgyaljátok át, hogy mit szeretnétek, hogyan gondoltátok és hogy erre lehetne-e bármiféle megoldás az õ részükrõl is.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

protech1

protech1

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Sziasztok

Bocs hogy idepofátlankodok de ezt mindenképp tudnotok kell.
Íme egy cikk hogyan vélekednek a helyi zöldek a helyi kerékpárosokról akiknek nem adtak engedélyt:
Nyugat.hu : Természetrongáló kerékpárosok az Õrségi Nemzeti Parkban

Üdv
Puby
Finom a Kindertojás, csak a sárgáját nehéz lenyelni!