Jo estet!
Egy hozza erto velemenyet kernem szepen egy Mavic Crossride hatso kerekhez.
Minap tekeres, pontosabban ereszkedes kozben a hatso agy egy nagyon csunya hangot kezdett csinalni, az egesz kerekpar vaz rezgett bele.
Szetszedve a hatso kereket, leszedtem a kazettat ami kezzel jott le, semmi szerszam nem kellett hozza (nem tudom ez ok igy) egy gumi gyuru van a ket kis kalapcs alatt. Az a gyuru gyakorlatilag tiszta szaraz volt. En arra kovetkeztettem, hogy mivel szaraz es mikor uresben forog az agy (ereszkedeskor) az ragad a kazettahoz es amiatt csinalja. Kovetkezokepp jartam el: a gumi gyurut es a kazetta vegen talalhato teflonos (gondolom teflon) megzsiroztam. De egy kovetkezo vizes turanal elojott ugyanaz a dolog.
Kerdesem az mit lehet kezdeni vele?
Ki kell e csereljek valamit rajta?
Miert jott le a kazetta test kezzel, miutan kibontottam a csavart, ez normalis.
Remelem ertelmesen fogalmaztam meg a problemat.
A valaszt elore is koszonom
Üdv. Mielõtt még elzavarnak az agytopikba kérdezõsködni, válaszolok. (szmájli mellékelve.)
1: kézzel szétszedhetõ agy nem nagy para, két imbussszal, vagy talán egy 15-ös lapos villással (évjáratfüggõ) húzd össze ne túl állat módon, és meg is vagy.
Vonyítás: a rotorban levõ teflongyûrû kopott. Cssere körülményes, mivel ez a látszólag filléres kis vacak nagyjából beszerezhetetlen. ESETLEG a rotorban levõ 1 szem csapágy kotyogása miatt is zajonghat, ha lóg, indokolt egy csere. Különben meg kend a gyûrût, csak a kilincseket ne vidd túlzásba, mert letapadhat.