Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
34283 replies to this topic

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,122 posts

Sajnálom Sándor :(

Pedig reménykedtem, hogy meggondolod magad...

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts
Itt mikor lesz ilyen?:):Road Cycling in California - Upper San Gabriel River Bike Trail - GoPro HD - YouTube

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

(3000 hozzászólásnál abbahagyom a fórumozást!)

(NOT!)

Sajnálom Sándor :(

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,122 posts

háromezer!

Arrivederci!

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
háromezer!

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

mcsontos

mcsontos

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
a Debrecen-Sámson keróút szerintem nem annyira siralmas, már amikor belvíz idején nem kacsaúsztató :P
Termelõi méz eladó! Érd. nálam :)

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
Halihó

Az az igazán durva, hogy amikor fél éve Szegeden jártam, még nem volt felbontva ott is a fél város. Most fel van, DE már nagyrészt lenn vannak a sínek, beágyazva a 4-es villamosvonalukhoz.

...mert ott nem homokba fektetik a villamospályát, mint nállunk.Autópályánál is így van,igaz Epyc? :D
(ezt sem értem meg soha én földi halandó)
Járdán meg csak azért szlalomozik a szegény gyerkõc,mert az úttest veszélyes,megmondta az anyukája,hogy ott nem közlekedhet.
Anyukája meg mindenkinek van! :)

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Na igen, az ilyen centizõktõl kiver a víz, MEGA zideg, fõleg, ha gyalogosként sétálok át a kólámért a bótba. De jobban akkor, amikor megindulok a csapón hazafelé az úton jó tempóban (végreszabadvagyok!) és két suttyó elkezd velem versenyezni. Persze én az úton, õk a járdán.... (fasza montenbájkkal, mer a teleszpók arra való, hogy negyvennel is telibe verhesd a paTkát.)
És a durva az, hogy néhányan nap közben is elég szép tempóban szlalomozzák a gyalogosokat. Aztán amikor a 7 éves kiscsaj kilép a boltból, bumm, telibe. anyuka meg persze kapja: "miért nem vigyáz a r..adt kölykére, kib..ott k...a!?" Ott helyben lapáttal verni agyon az ilyet, a bicaját eladományozni kongóba, õt meg elásni a villamossín alá.

Sámson-Nyíradony bringaút? Még sose hallottam róla. Kíváncsian várom!

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Sámsonkertig mentem rajta a múltkor, de siralmas a minõsége. Keskeny és döcögõs. Ami nagyon kellene, az a Vekeri tó- Panoráma út felé, Látókép felé, és a 4-esen legalább a határ útig a bicikliút. A gyerekeim is imád(ná)nak tekerni, de nem tudom õket biztonságosan kijuttatni a városból.
A járdából lerekesztett, felfestett (ld. tócóskert, Mikepércsi út ) gyalog és kerékpárutak pedig sz...rt nem érnek, ugyanott vagyok velük mintha járdáznék. Gyalogos üzemmódban nézve pedig járdaként sem frankó, mert ha ott mennék ahol fel van festve, a tócsában gázolnék bokáig, a villanyoszlopoktól pedig a gyerekek nem tudnak jönni mellettem, márpedig ha lehet csak megfognám a kezüket mert tõlünk félméterre az úton, fõleg csúcsidõben iszonyatos a tempó és a forgalom.
A múltkor egy fószer beszólt, hogy nem látod hogy kerékpárút, holott a járda azon a 10 m-es részen teljesen eltûnt ( a tóciban a hélikernél) azután csont nélkül folytatta az útját a járdán a kispiacnál ugyanabban a tempóban. Ott már nem volt probléma hogy az nem az õ területe. Eleget tekerek a városban is, mégsem szóltam be még senkinek miatta. Elférek.
Az pedig a halálom amikor a gyerekemet szándékosan centizik, mert a vonal mellet megy, holott senki nem jön szembe a paraszttal, semmi nem kényszeríti a dörgölõzésre. Akinek van gyereke az tudja, akinek még nincs az majd megtudja mirõl beszélek. Nem biztos hogy ez a módja a keménykedésnek . Nem mi (sem gyalogos, sem bringás) tehetünk róla hogy ilyen elba...ott a felfestés.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 posts
Meg lehet nézni azt is, hogyan halad a kerékpárút meló a 471 mellet Nyíradony és Hajdúsámson között! Szeptemberben már át kéne adni, de a feléhez még hozzá se kezdtek, ami idáig elkészült azon egész nyáron gyakoroltak.

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts
Most így dolgoznak a villamospálya építésnél!:) Feltöltött kép

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,246 posts

Halihó

Azt nem értem ebben a nagy turkálásban,hogy miért kell mindenhol "egyszerre" hozzáfogni.
Pl: Dózsa Gy utcát már vagy 3 hónapja lezárták az elsõ héten 0 meló..amit eddig is csináltak,ha rendesen melóznának rajta egy hónap alatt meglenne,csak nem úgy,hogy napok telnek úgy el,hogy az adott munkagép meg sem mozdul.
Megcsináltak volna egy szakaszt koncentrált erõkkel és kezdeni a másik helyszinen..vagy így túl hamar végeztek volna,nagyon átlátható lett volna,és nem lehetne ennyi pénzt mosni a melón???

A Homokkert utcát közel 2 évig csatornázták, összesen 3 cég. Az elsõ random bekötéseket végzett, a második próbálta kijavítani az elsõ hibáit, de nem volt rá kapacitásuk , a harmadik profi volt, bár házról házra járt a mûvezetõ, hogy hol vannak a bekötési csonkok az adott helyeken... végül feladta, kiásták az egészet újra és kevesebb, mint egy hónap alatt normálisan megcsinálták... a mûvezetõ naponta kint volt, a melósoknak esélyük se volt lógni. Az , hogy így mennyibe került és volt e felelõsségre vonás (szerintem nem), nem tudom...

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,246 posts

És Van ilyen!

Tegnap este láttam a hajléktalan álltal ellopott kerékpárom, egy fiatal kölyök ült rajta!
Sajnos a plazanál piros lámpánál álltam kocsival(feltúrva az egész környék) és mire vissza tudtam fordulni már sehol sem találtam. Levi és Kutya futott pár kört hátha látják! Nekik köszi ! Jövök nekik fröcccsel vagy sörrel!
Köszi srácok!
A lényeg hogy itt van a városban!

Sajna én most eltünök árkot és aknát ásn,i a vezetékes viznek Hejcére, de hétfõn jövök!
Addig is minden jót nektek!

Kép nincs a keróról, ez a kis kék autómata váltós(azt a részét már Miki barátomnak eladtam belõle) téljáró bringa ha valaki felismeri.

Na tökömbe, az automata váltó a TEVA-nál szokott parkolni, de így ezek szerint az nem a lopott része...

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Az az igazán durva, hogy amikor fél éve Szegeden jártam, még nem volt felbontva ott is a fél város. Most fel van, DE már nagyrészt lenn vannak a sínek, beágyazva a 4-es villamosvonalukhoz.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Halihó

Azt nem értem ebben a nagy turkálásban,hogy miért kell mindenhol "egyszerre" hozzáfogni.
Pl: Dózsa Gy utcát már vagy 3 hónapja lezárták az elsõ héten 0 meló..amit eddig is csináltak,ha rendesen melóznának rajta egy hónap alatt meglenne,csak nem úgy,hogy napok telnek úgy el,hogy az adott munkagép meg sem mozdul.
Megcsináltak volna egy szakaszt koncentrált erõkkel és kezdeni a másik helyszinen..vagy így túl hamar végeztek volna,nagyon átlátható lett volna,és nem lehetne ennyi pénzt mosni a melón???

Elõször is a közmûveket kell rendbe tenni. Ez ment a Dózsa Györgyön, most pl. fingom nincs, hogy mit csinálnak (annyira nem vagyok benne a dologban) :) De sok olyan munka van, amit te nem látsz, mert a föld alatt zajlik. Kábelezés (nem, nem OLYAN jellegû kábelezés :D), vizes, gázos, áramos, szennyvizes, kábeltv, optika, stb. áthelyezése, védõcsövezése, kihúzása-behúzása, meg ilyenek. Sokszor nem olyan egyszerû a történet, mi laikusok bármennyire is hisszük annak. Pl.: most tervezünk városi utcákat és kiderült tervezés közben, hogy Debrecen Városnak semmilyen nyilvántartása nincs a csapadékvíz elvezetõ hálózatokról. Se engedély, se térképek, semmi. Nulla, nuku, zéró. Amit te látsz víznyelõket és csapadékvíz csatornákat, azt hivatalból senki nem tudja, hogy merre megy, mi a kapacitása, milyen csövekkel. És ez csak egy példa. Azt már nem is mondom, hogy pl. lett már úgy gázvezeték nem egyszer eltépve, hogy a gázos felvezette a nyomvonalat, a valóságban meg 6-7 méterrel arrébb volt. Egy ekkora volumenû munkánál ezeket ki kell keresni, ki kell ásni, rendbe kell tenni, ami eléggé nehéz tud lenni, ha nem tudják a népek, hogy mi merre megy ;)

Hidd el, ha EDDIG állt a meló, ezután fog igazán (jön az esõõõõõ!) ;)

Lecsa

Lecsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 888 posts

és nem lehetne ennyi pénzt mosni a melón???

Pénzmosás minden szinten. Ez a mai napunk tanulsága! ;)

Biking may be hard, but it's easier than growing up!

http://porcsinbros.aminus3.com

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
Halihó

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Kép nincs a keróról, ez a kis kék autómata váltós(azt a részét már Miki barátomnak eladtam belõle) téljáró bringa ha valaki felismeri.

Az pedig mekkora forma már az a keró!

(még az, hogy a plázánál fel van túrva minden és labirintus van, de gyerekek, olyan táblák vannak kitéve, amit még én sem tudok értelmezni, pedig jóformán nap-mint-nap csinálok forgalomkorlátozást. tragédia az egész.)

Blazser

Blazser

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Na csakhogy sikerült elküldeni.Kocsiknál szokták feltüntetni hogy automata váltós.Ez inkább kéziváltó nem? :D

zozoba

zozoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 575 posts
És Van ilyen!

Tegnap este láttam a hajléktalan álltal ellopott kerékpárom, egy fiatal kölyök ült rajta!
Sajnos a plazanál piros lámpánál álltam kocsival(feltúrva az egész környék) és mire vissza tudtam fordulni már sehol sem találtam. Levi és Kutya futott pár kört hátha látják! Nekik köszi ! Jövök nekik fröcccsel vagy sörrel!
Köszi srácok!
A lényeg hogy itt van a városban!

Sajna én most eltünök árkot és aknát ásn,i a vezetékes viznek Hejcére, de hétfõn jövök!
Addig is minden jót nektek!