Mi meg jól nem mentünk el,de nem is bánjuk.Max. szegény enté

.Remélem azért ha a táv nem is de a vasárnapi tekerés és a Nagy-Milic legyúrása kárpótolt valamennyit Tomi.
A Kassa maraton nagyon jó volt.Király szervezés,jelölés.Etetõk prímák voltak.Újdonság számomra,hogy volt kirakva egy tálban só és a helyiek a banán darabot megforgatták benne és hamm.Kicsit bizar volt,de Zolika mondta,hogy toljuk,mert jó és már nyelte is a sós banánt.Én kicsit fanyalogva kezdtem,de felderültem mert nagyon jó így.Egy kis sós,édes.Ha nem tudnak adni kolbászkás szendvicset(külföld) akkor egy tál só is megteszi.Zseniális.Úgy látszik magyar szervezõk még nem voltak szlovák maratonon.
Külön kedvencem volt a legmagasabb ponton(1200m környékén) egy kis srác a pultnál hallotta,hogy magyarok vagyunk és lelkesen elkezdte ajánlgtani (tört de édes magyarsággal) a
szilválekvaros sütit.Szívembe zártam a szorgoskodásáért és a magyar szóért.Egyébként mindenki jó fej volt,nem volt semmi smúzolás.(vagy csak nem értettük:-)
A nap teljesítménye cím a Danié és Tamásé(enté).Dani nagyon keményen nyomta a közepet(48km/1600 szint) 2.46 körüli idõvel 5. lett a kategóriájában.(pontosan mennyi is Dani?Elfelejtettem és a honlapon még nincsenek eredmények)
Tomi pedig fél óra késéssel indult a hosszú távosok után (88km,2900 szint) és jól lenyomta a távot,nem is utolsóként!
Hozzá kell tenni,hogy odaát kicsit másként tömegsport a monti.Szép de hüvös idõ volt,ennek ellenére 300 körüli indulóra saccolnám a résztvevõk számát.Akik meg ott voltak igen jól tolták.Köztudott,hogy nem vagyok egy mászó bajnok,de 40-es hölgyekkel meccselni egy maratonon már kicsit hervasztó.Az egyikkel különösen meggyûlt a bajunk, folyton elõzgetett bennünket felfelé.Szerencsére a lefelék elég zúzósak voltak ahhoz,hogy megcsípjük és elõnyre tegyünk szert.Aztán megint jött:scared:.A francba,nyomjuk,mert utolér.Szerencsére cc-s fel-le volt a végén egy jó száguldással és így örömmel tudathatom veletek,hogy 5 perccel lenyomtam ezt a SZÍVÓS HÖLGYET! Hát mondhatom nagyszerû.Na szóval így nyomják az alján lévõk.Akkor fent?
Másnap (vasárnap) Tomi kivételével mindenki punnyadt volt,így meghajolt szegény a többségi akarat elõtt és maradtunk Hejcén.Tekertünk egy Hejce,Hollóháza,Nagy-Milic,Füzér,Nyiri,Telkibánya kört.(42km,kb.1200 szint)
Benne az ország legészakibb pontjával és Zemplén legkeményebb leejtõjével.Voltak technikai és személyi galibák,de jaóóó hangúlatú maradt a végére is a guriga.A nap hõse Zolika volt aki,nem funkcionáló hátsó fékkel és tükör radiál hátsó gumival elindult egy dúrva poros csúszós lefelén.A mutatvány vége egy szimbiotikus póz lett.Zoli megölelte a fát,de csúnyán.Én nagyon beszartam,mert premier plánban láttam az egész kûrt.Kulcscsont törés,rémlett fel az agyamban a szó.Hogy visszük le innen?-cikáztak a gondolataim,miközben rohantam fel a fához.Egyszer csak Zoli kibontakozott az ölelésbõl,szentségelt egyet és a fülét fogta.Na akkor egy kicsit megnyugodtam.Felmértük a károkat.Szerencsére a bukó ért elõször a fához (eltört) és az felfogta az ütés nagy részét.A kéreghez simulás(csapódás) eredménye vérzõ seb a fülön és az arc oldalán.Megvagyunk.További száguldás,faág a küllõk közé,na kinek?Zolikának.7db küllõ szétszakadt.Majd ha megvannak a képek rakjon fel valaki(enté,tunyogi Laci),érdemes a publikumnak megmutatni.És még onnan Zolika eljött terepen,betonon kb 12 km-t Telkibányáig.Ezt a túrát emlegetni fogjuk egy darabig az biztos.
Képek Kassáról.
Bocs ha hosszú lett.
http://www.1kbm.sk/i...wid=292&page=11http://www.1kbm.sk/i...wid=513&page=20