Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34283 hozzászólás a témában

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Hát Sanyi...
Savazzatok!

Dina-mit

Dina-mit

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Bubi. az elmaradt számod

Krisz: köszi!

Dina

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Hát Tomi....
Nem is tudod mirõl maradtál le :D
Dina is úgy ropta ;)

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Ofmega

Ofmega

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

Ma megrémültem. Tegnap hozott Zotya nekem egy küllõkulcsot, hogy a régi fixi hátsókerekemet ki tudjam centrírozni, mivel amikor használtam, 200km alatt óriási 8-as lett benne. Még annó ingyen csinálta nekem Kálmán a Velvártból, mert támogatni akarta az itteni fixikultúrát. Mivel olajat a fûzéshez nem használt, kicsit bicepszbõl kellet tekerni a kulcsot. Olyan fél óra szenvedés után, és 1-2 elnyalt anya után, úgy döntöttem hogy van nekem itthon 1-2 régi német küllõanyám, azokat nem fogom elnyalni, és legalább átolajozom a meneteket meg a küllõfuratokat. Gondoltam én naívan, mert amikor szedtem szét a kereket, a szemem is kerekedett. Eleve az összes küllõt kicsit sokáig tartott kitekerni, mert szerintem a küllõk hosszúak voltak, de majd az új küllõszámításnál kiderül. De találtam benne 2 küllõt, ami 7! mm-el hosszabb volt mint a többi. Azt hittem rosszul látok. Az persze csak hab a tortán, hogy volt vagy 4 küllõanya ami más méret volt mint a többi :)

Szóval oké hogy ingyenmunka volt, meg lehet hogy nem voltam neki a legszimpatikusabb, de az alkatrészeket azért mégiscsak kifizettem. Ilyen kereket meg a legrosszabb ellenségemnek sem fûznék :) (Ez amúgy kb. 1 éve volt.)

update: Hátsó kerékrõl van szó, és most nézem, hogy mindkét oldalon ugyanolyan hosszú küllõkkel fûzött. Nem, a kerék nem szimmetrikusra lett fûzve, tehát nem ugyanolyan hosszúaknak kellett volna lenniük.

Hm,talán olyan boltba kellene menni,ahol nem raknak be ilyen küllõ hosszokat :)
Szerintem is jó zsíííírozni az anyákat,nem rohad össze.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

Izom: Idén amúgy kint tekertél már?

idén 2x kb, mert a melóbajárás nem számít

az a "baj", hogy szakvizsgázok, melóhelyen is vizsga vizsga hátán, szóval tanulok, mint gép, ja, plusz napi 5 németórám van. hétvégén vagy hazamegyek, vagy pihenek inkább.

esténként futok, tegnap óra bevettem korcs görgõjét is az edzésbe, majd alakul

ha kicsit tovább lesz világos, megpróbálok többet kimenni kerózni

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Izom: Idén amúgy kint tekertél már?

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
óó, én itthon tanulok, ti meg ott buliztok :(

na mindegy, jót futottam ma, holnap görgõ, muszáj egy kis alapot lefektetnem, neveztem pár maratonra:

szilvás közép
duna közép
bükk hosszú
márta közép

FPCS!

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Fel vagytok irva ribancok!

Jenessanyi

Jenessanyi

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Nem szokták kenni a küllõanyákat, sõt én régen még menetrögzítõt is tettem bele, fixinél szerintem még könnyebben fellazulhat.

Nem lazul az fel ha jó a küllõfeszesség. De majd megmondja egy nálam rutinosabb kerékfûzõ, és könyvbõl tanultam. Szoktak olyat is, kinek mi jön be jobban.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Nem szokták kenni a küllõanyákat, sõt én régen még menetrögzítõt is tettem bele, fixinél szerintem még könnyebben fellazulhat.

Jenessanyi

Jenessanyi

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Ma megrémültem. Tegnap hozott Zotya nekem egy küllõkulcsot, hogy a régi fixi hátsókerekemet ki tudjam centrírozni, mivel amikor használtam, 200km alatt óriási 8-as lett benne. Még annó ingyen csinálta nekem Kálmán a Velvártból, mert támogatni akarta az itteni fixikultúrát. Mivel olajat a fûzéshez nem használt, kicsit bicepszbõl kellet tekerni a kulcsot. Olyan fél óra szenvedés után, és 1-2 elnyalt anya után, úgy döntöttem hogy van nekem itthon 1-2 régi német küllõanyám, azokat nem fogom elnyalni, és legalább átolajozom a meneteket meg a küllõfuratokat. Gondoltam én naívan, mert amikor szedtem szét a kereket, a szemem is kerekedett. Eleve az összes küllõt kicsit sokáig tartott kitekerni, mert szerintem a küllõk hosszúak voltak, de majd az új küllõszámításnál kiderül. De találtam benne 2 küllõt, ami 7! mm-el hosszabb volt mint a többi. Azt hittem rosszul látok. Az persze csak hab a tortán, hogy volt vagy 4 küllõanya ami más méret volt mint a többi :)

Szóval oké hogy ingyenmunka volt, meg lehet hogy nem voltam neki a legszimpatikusabb, de az alkatrészeket azért mégiscsak kifizettem. Ilyen kereket meg a legrosszabb ellenségemnek sem fûznék :) (Ez amúgy kb. 1 éve volt.)

update: Hátsó kerékrõl van szó, és most nézem, hogy mindkét oldalon ugyanolyan hosszú küllõkkel fûzött. Nem, a kerék nem szimmetrikusra lett fûzve, tehát nem ugyanolyan hosszúaknak kellett volna lenniük.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Szeretném sokszor...

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Röfi, elhagytad a telefonod?

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

fõleg ha Enté hoz valami régi Merckx-es, Anquetil-es filmet! de az újak is jöhetnek

Halihó

Az olyan volt mint a mesében:volt is meg nem is,láttuk is meg nem is... :D
(talán legközelebb? )

Pókmalac
Fixi

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

Kell valakinek egy régi Puch Clubman, agyváltós, ólomvázas shitbike?
Karbantartásra szorul kissé, a hajtómû romos, és a hátsó felni tönkrevan (totálkár).
Városi shitbike-nak meg lehet csinálni, vagy kicsivel több melóval esetleg egy normálisabb egysebi/fixi talán még lehet belõle. Két év után most megválok tõle, ha kell valakinek, szóljatok! AJÁNDÉK :)

ez egy shit-shitbike?:)

földlakó

földlakó

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Héj gájz, wacap?
Mit néztetek végül tegnap? Lecsával találkoztam össze az este (szerintetek télleg tanult, vagy csak a barátnõjét 'korepetálta'?), õ mondta hogy csináljátok ezt a filmezést, és mér nem tolom ide a képem a fórumra, hogyhogy nemtudom?
Na mosmár tudom :) mennék is legközelebb, fõleg ha Enté hoz valami régi Merckx-es, Anquetil-es filmet! de az újak is jöhetnek, még a Maradok is, bár azt láttam már vagy 5x, mert megvan :) Az American Flyers is király!

Figyeljetek: :offtopic:
Kell valakinek egy régi Puch Clubman, agyváltós, ólomvázas shitbike?
Karbantartásra szorul kissé, a hajtómû romos, és a hátsó felni tönkrevan (totálkár).
Városi shitbike-nak meg lehet csinálni, vagy kicsivel több melóval esetleg egy normálisabb egysebi/fixi talán még lehet belõle. Két év után most megválok tõle, ha kell valakinek, szóljatok! AJÁNDÉK :)

ynga

ynga

törzsvendég

• fórumtag
  • 541 hozzászólás
Van valakinek síoverállja v nadrág-kabátja stb amit elkérhetnék egy hétre? Gyerekméret is jó.:)
Ride 'n' roll

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

négyen elférünk a toyotában?

Halihó

Hogy Röfi kipihenje magát,és hogy ne zavarjuk az úton a duhajkodásunkkal ;) ,Röfi vigye a kerókat,mi meg megyünk Krisszel :D

Pókmalac
Fixi

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
négyen elférünk a toyotában?

Röfike

Röfike

fórumfüggõ