Jelentkezz be Regisztrálj
XVII. kerbõl van itt vki? #2
vendég_Charon_*
Írta 2006. február 21. - 12:58
Ez 140 kiló összesen, lehet lendületet számolni.
A mi 120 kilónk (figyelembe véve a fõbb terhelési pontokat és a súlyunkat) ugyanakkor jobban oszlik meg a kerekek között, mint egy normál bringán.
Elsõ kerékre 54 hátsóra 66 kg jut belõlünk (a tandem súlyával most nem számolunk), míg ekkora terhelést egy szimpla bringa elsõ kereke 134 kilós ridernél, hátsó kereke 111 kilós ridernél kap.
(Normálnál tehát 40-60 % körül van a súlyeloszlás, tandemnél 45-55 %.)
Aki meg hitetlen a gumi szélességét tekintve az nézzen már rá egy országúti tandemre.... nekünk csak a nyomást kell emelni a kis guminál és számolni azzal, hogy tolja az elejét a kanyarokban. A terepgumi erõsen túl van méretezve, hogy könnyû legyen irányítani. Ha egy tandem eleje megcsúszik, akkor csak a védõangyal hozhatja újra egyenesbe, mert nem lehet egyszerû ellenkormányzással visszaállítani. Ennyi.
Írta 2006. február 21. - 12:11
Kedves vagy Hozé, de Erika picit több;)
:zawstydzo
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2006. február 21. - 12:07
A bengára megrakott túragép +30-40 kg.
A tandem +10, Erika +50 .
Kedves vagy Hozé, de Erika picit több;)
:love:
Írta 2006. február 21. - 12:04
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2006. február 21. - 11:17
Hát én sem a Maxxis Xenith-et tenném fel rá. De egy izmosabb trekking-slick jó lehet - ne feledjük, hogy bengára megrakott túragépekkel is küldik.
A bengára megrakott túragép +30-40 kg.
A tandem +10, Erika +50 .
Írta 2006. február 21. - 10:50
Írta 2006. február 21. - 10:46
Ma este lepucolom a tandemrõl az út sarát - a pocsolyák mocskát, és átcserélem 1.4-es slick gumira külsõket. Kíváncsi vagyok, hogyan fog gurulni...
Te! Fogja az bírni a súlyt? A 120-140kg azért nem kevés...
Menni fogtok vele, az tuti.
Írta 2006. február 21. - 10:37
vendég_Charon_*
Írta 2006. február 21. - 10:33
http://kep.tar.hu/ch...9508/19874409#2
Mint tudjuk a távolban nincsenek szinek, vagy ha igen akkor sem túl erõsek.
Ehh. Tekerd csak végig. Ez egy emelkedõnek a vége, ahol az út meredek lejtõbe fordul, ami után - mint a távolban is látszik - ugyanilyen magasra kell visszamászni. Bizony ez ismétlõdik fel-le folyton. Nem is tudom miért Gödöllõi DOMBSÁG. :-)
Ma este lepucolom a tandemrõl az út sarát - a pocsolyák mocskát, és átcserélem 1.4-es slick gumira külsõket. Kíváncsi vagyok, hogyan fog gurulni...
Nincs valakinek egy felesleges 46-os tányérja? (44-nél nagyobb bármilyen - elpörgünk síkon és lejtõn...)
Írta 2006. február 20. - 20:35
Írta 2006. február 20. - 20:09
Nyertem 110 Forintot.
("Megyek Némtbe, elverem kurvákra...")
Írta 2006. február 20. - 19:16
Barni: Értem a célzást.
én nyugodt vagyok mint nyúl a hurokban, meg azt is tudom, hogy a jó munkához és alkatrészekhez idõ kell, csak mennék már nagyon tekerni egyet.
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:
Írta 2006. február 20. - 19:13
A kép azonban mintegy dokumentálja a "lebukást" is, melyen jól látható módon a magányos duó (?) társak nélkül vágott neki az országútnak, így reménykedve némi elõny szerzésben a felkészülés terén.
Ez így nem igaz, mert mindenki mögöttük volt kivéve Pite, aki már ilyen állapotban is megsokszorozta elõnyét. A többiek pedig a tandem után lógo nyelvvel tekertek rendületlenül, de a kép tanúsága szerint nem kellõ tempóban...........
Hozé
Egy kicsit felkell vidítani õket, mert komolyan veszik és tényleg túledzik magukat aztán majd csak nézhetünk utánuk:)
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:
Írta 2006. február 20. - 17:08
A kerékpáros magányossága, avagy az országút vándorai- sorozatba illõ kép.
A kompozíció kettõs találat.
Mint tudjuk a távolban nincsenek szinek, vagy ha igen akkor sem túl erõsek. Ezt ellenpontozza az elõtérbe komponált szines sisak képe, kiemelve a tavaszi táj szintelen világát.
A készítõ ugyanakkor ügyesen alkalmazza a tájképkészítés örök alapszabályát is; legyen valami az elõtérben, így adva mélységet a képnek.
Külön dícséretes, hogy a fotós, kedvese fejét alkalmazva a két célt egyszerre éri el.
A kép azonban mintegy dokumentálja a "lebukást" is, melyen jól látható módon a magányos duó (?) társak nélkül vágott neki az országútnak, így reménykedve némi elõny szerzésben a felkészülés terén.
De hiába.
Írta 2006. február 20. - 17:00
Ugyan már! Lehet most is terepezni. A legjobb, hogy nem porzik az erdei ösvény! :-)Hát, egy jó hónapra kiüti a terepet - asszem...
"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;
vendég_Charon_*
Írta 2006. február 20. - 15:34
Egyébként képek: http://kep.tar.hu/charonis/50229508#2
Dante lebuktál:
Na igen, ezzel mindannyian így vagyunk! Március eleje felé lehetne kezdeni egy "nosztalgia-sarazással", mint tavaly!
Írta 2006. február 20. - 15:12
Írta 2006. február 20. - 14:30
Ismerõs, de nem nagyon szoktam aszfaltozni.Ismerõs a környék egyébként? Merre szoktál aszfalton menni?
Bár a sár miatt most muszály lesz.
vendég_Charon_*
Írta 2006. február 20. - 14:13
Írta 2006. február 20. - 14:04
....
Gödöllõ-Veres-Erdõkertes-Galgamácsa-Õrbottyán-Veres-Szada-Mogyoród-Patkó-Haza útvonalon. Érdekes szintek vannak ezen az útvonalon,...
Ha szóltatok volna, hogy mentek, akkor most lenne szinérképetek...