Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XVII. kerbõl van itt vki? #2

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1727 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Nekem a vége távban 128km lett.

Nah ez durva. Nem kocsival voltál? Neeem, nekem még 100+hoz tél van. :(
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Azt próbáljátok megérteni, hogy 4 fokban, egy adott intenzitás alatt NEM LEHET TEKERNI. 20 fokban semmi baj nem lenne ezzel az elvvel, de ilyen idõben igenis kell izzasztó szakasz. Egyébként 17 km/h átlag (igen, tényleg ennyi volt) azért kicsit alul volt méretezve - régebben mentem sokat húgommal (tök kezdõ), s magától ment simán 20-25-öt. (nyilván nem felfelé) Általában azt látom, hogy síkon nem is annyira nagy a különbség - az erõnlét inkább hegymenetben jön ki.

Egyébként szívesen fogadom a kritikát (ha már én lettem felbújtónak kinevezve :) ), de csak részben jogos. Sok (amennyien voltunk) ember pontosan együtt tekereni sohasem fog tudni - nézzétek meg a nagyobb társaságok által rendezett túrákat (éppenséggel találkoztunk is nem eggyel); õk is 4-8-10 fõs "bolyokra" szakadoznak, s minden elágazásnál / pontnál / nevezetességnél bevárják egymást. De hangsúlyozom, hogy a legnagyobb problémakiváltó a nagyon hideg volt, ilyenkor a lassú tempót (nálam is) néha fel kell pörgetni. (ha most azt játszanánk, hogy mindenki húzzon ide egy strigulát, aki az elsõ 10 perc után nagyon fázott, szerintem összejönne jópár!) Biztos vagyok benne, hogy melegben, jó idõben, nem kell a renitens akcióktól (részemrõl sem). Én értékelem a célt, csak azt nem lehet kompromisszumok nélkül megvalósítani, ezt Nektek is be kell látni.

És nem visszavágásként, csak udvariasan mondom, hogy azért a "szigorúan aszfalt" és a tóhoz vezetõ út fogalma nem fedte át igazán egymást! Erre szerencsés lenne a jövõben figyelni, itt nem egy baráti társaság megviccelésérõl van nyilván szó, hanem az egész kiírás felelõsségérõl - pl gondoljatok bele, hogy mi van, ha valaki, ott, csúszik egyet a vízmosásba. Mondjuk én még a saras jégen elevickélek valahogy tükörgumival, de nem biztos, hogy egy kezdõ élményeit nagyon gazdagítja. A szükségszerû bringamosás meg biztosan nem! Ha aszfalt, akkor aszfalt. Fura, mert mindig én (no meg Dawn) kapunk a laza és az aszfalt szavak sajátos ;) alkalmazásáért beszólást, erre pont ezen az aszfalttúrán posványozom legjobban össze a gépem! :mad: (pl gondoljatok a srácra, aki országútival jött, 1.0-ás tükör-slick gumival!)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás
http://rakosmente.uw...msg2207#msg2207
Mégegyszer köszönet mindenkinek a részvételért.
Képeim:
http://www.kep.tar.hu/hapi/50244324#2

És egy dologra szeretném felhívni a mai nap során külön utakon járó sporttársak figyelmét. Ezt már Charon és Csgy is említette de én inkább kimondom és ezért légyszíves ne sértõdjetek meg, hanem próbáljátok megérteni: nekem személy szerint nagyon nem tetszett, hogy egyes emberek "önállósították" magukat és külön utakon jártak.
Mi a szervezõk ezt nem edzésnek szántuk a jobb képességû kerékpárosok számára.
Célunk a túrával az volt, hogy egy mindenki számára kényelmes tempóban, megerõltetõ emelkedõk nélküli kellemes, élvezetes túrát szervezzünk ismerõs és ismeretlen barátainknak, sporttársainknak, és egy összetartó egységes csapat képét mutassuk a külvilágnak. Ez többé-kevésbé sikerült, de pár ember úgy gondolta, hogy õ kicsit módosít és saját utakon jár.
Tudom, hogy nekünk régóta kerékpározó, jó fizikummal rendelkezõ bringásoknak ez az útvonal szinte semmi izgalmat, kihívást nem tartogatott. De gondoljatok bele, hogy ott volt velünk az az édesapa a lányával, a Hugom, Dóri -és még folytathatnám a sort (telefonon is többen jelezték elõre, hogy nem komoly bringások de szeretnének eljönni és szerintem csak a rossz idõ miatt nem jöttek)- és ha elviszük õket egy erõssebb, tempósabb túrára akkor biztos nem szép és jó élményekkel térnek haza hanem azzal, hogy milyen nehéz, fárasztó túra volt ahova nem biztos, hogy jönnek legközelebb is.
Így legalább -elmondásuk szerint- jól érezték magukat, egy kellemes napot töltöttek el velünk és biztos, hogy ha tudnak legközelebbi rendezvényünkre is eljönnek, esetleg elhozzák barátaikat, ismerõseiket vagy csak híresztelik az Egyesületet. Azt meg had ne fejtsem ki, hogy a szájról szájra terjedõ reklám többet ér mint bármiféle elektronikus vagy nyomtatott változata.
Aki meg edzeni, komoly szintekben és kilóméterekben gazdag útvonalat akar az menjen egyedül, társakkal, de ne egy szervezett túra egységét, programját bomlassza fel.
Majd az idõ haladtával Egyesületünk is szervez komolyabb túrákat, versenyeket ahol mindenki kedvére széthajthatja magát -ha gondolja- és boldogan, kimerülten térhet haza. De ez volt a mi elsõ hivatalos rendezvényünk, s mi úgy gondoltuk, hogy ez elég lesz egy kora tavaszi nap mindenki számára kellemes eltöltéséhez.

Szerintem azzal, hogy megjelensz egy hivatalos rendezvényen vállalod, hogy a rendezvény célját, szabályait elfogadod és ezek szerint cselekszel. Bár itt az "önállósítás" nem jár büntetéssel mint egy versenyen, de ha mindenki a saját feje után menne akkor minek az egész.

Remélem nem voltam túl durva, s e pár szó nem sért meg senkit és az illetékesek elgondolkodnak rajta.

Köszöntem!

ui: rendõri felvezetést nem mi szervezõk kértük, hanem egy utcán szolgálatot teljesítõ járõr ajánlotta fel és mi elfogadtuk.
Ezúton is köszönet érte!

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás
még sok-sok ilyet!!!!!
A legfõbb cél, hogy mindig célba érj!!
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Ez egy felvonulás, túra volt és arra szolgált, hogy ismertebb legyen az egyesület. Ergo azzal, hogy eljöttél a TÖMEGet képviselted. Egy kezdõ bringás nem bírja és nem is élvezi a 30-as tempót. Mellesleg sokan is voltunk.
(De tudom, hogy tudod Feltöltött kép)

A nehezítés nagyon tetszett mindkettõnknek. Bajtemetés emelkedõ 32-es elsõ fogszámmal fincsi. Sarazás a tóhoz nem fincsi :-( Nagytarcsai emelkedõ 9 perc alatt nagggyon fincsi.

Köszönjük a túrát a Remek SE-nek Feltöltött kép és az extrákat Danténak. (Asszem õ volt az értelmi szerzõ.)Feltöltött kép

Charon megelõztél, én is pont ezt akartam írni. A jövõben tervbe vettünk egy KMB (ki mit bír) túrát, ahol mindenki kiélheti magát.
Köszönöm mindenkinek, aki részt vett a mai túrán, és türelmével, fegyelmezettségével segítette, hogy elsõ bizonytalan lépései jól sikerüljenek a mi kis egyesületünknek.

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás
én is hazaértem épségben. Szintet nem tudok mondani,mert nekem ilyen kütyüm nincsen. Nekem a vége távban 128km lett.

Jó volt a végén az a kis összetartás a Hüvõs vendéglõben.
Köszönöm az elnökségnek és a szervezõknek a túrát!!!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
nekem 57 km / 475 m - bár abban a partizánkodás is benne van a legelején. ;)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Tempó nekem picit kevés volt,
ezért be kellett iktatni egy kis "nehezítést".

Ez egy felvonulás, túra volt és arra szolgált, hogy ismertebb legyen az egyesület. Ergo azzal, hogy eljöttél a TÖMEGet képviselted. Egy kezdõ bringás nem bírja és nem is élvezi a 30-as tempót. Mellesleg sokan is voltunk.
(De tudom, hogy tudod Feltöltött kép)

A nehezítés nagyon tetszett mindkettõnknek. Bajtemetés emelkedõ 32-es elsõ fogszámmal fincsi. Sarazás a tóhoz nem fincsi :-( Nagytarcsai emelkedõ 9 perc alatt nagggyon fincsi.

Köszönjük a túrát a Remek SE-nek Feltöltött kép és az extrákat Danténak. (Asszem õ volt az értelmi szerzõ.)Feltöltött kép

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Jó volt.
Kb. 50 km. és 420m szint.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na, jó volt ez a mai túra - köszönet a Szervezõknek! Külön pirospont a rendõri felvezetésért (bár nyilván nem nekünk van rá szükségünk, de a totálkezdõknek mégiscsak jól jön a budapesti horrorban), az nagy ötlet volt. Tempó nekem picit kevés volt, de mondjuk sajnos ez a hideg miatt is így van, ugyanis páran így nem tudtunk bemelegedni, ezért be kellett iktatni egy kis "nehezítést". Hát lehetne már IGAZI tavasz. Bocs a szétesõs hazaútért, gondolom senki sem fázott....;)

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás
Okés!

Sok Boldogságot Neki
:tort:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Szió!

Holnap jössz???? Mert akkor a Fehérvári-Etele sarkán talizhatnánk olyan 1/4-1/2 9 körül de.-t

Nem jellemzõ. Egyéb irányú elfoglaltságaim vannak (például édesanyám születésnapja), így holnap nem tekerek.

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás
Szió!

Holnap jössz???? Mert akkor a Fehérvári-Etele sarkán talizhatnánk olyan 1/4-1/2 9 körül de.-t

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Girhesek.:D Nem bírjátok a kiképzést? A jövõnk záloga:D

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás
Engem sikeresen elért a Hápi influenza. Vasárnap nem birtam a túrát eléggé. Sikerült egy kis orrfolyást összeszednem. De nem baj majd holnap kiizadjuk.

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

Csak ne madárinfluenzát hozzanak....

KisÖcsike

A madárinfulencia volt, van, s lesz is! Csak az emberivel ne keveredjen.
Hapci! :)
Már csak kb. 14 és fél óra és indulunk!

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

KisOcsike

KisOcsike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.090 hozzászólás

Beszéltem szárnyas barátaimmal és bármelyik pillanatban itt lehet! :)

Csak ne madárinfluenzát hozzanak....

KisÖcsike
Aláírásom nem lehet 3 sornál terjedelmesebb, ezért nem is írok ide semmit....

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Hápi, Hozé, Benedek? :D

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás
A HOLNAPI TÚRA MEG LESZ TARTVA! ISMÉTLEM: MEG LESZ TARTVA! Találkat 10:00 azaz tíz órakor a sárga bank elõtt XVII.ker központjában. Az "enyhe" tavaszi idõ ellenére is! És szigorúan aszfalt! Hápi féle aszfalt, nem Dawn meg Dante féle!
Tavasz? Beszéltem szárnyas barátaimmal és bármelyik pillanatban itt lehet! :)

Nyugi.
Sándor József Benedek ...

...zsákban hozzák a meleget! És ki is engeditek? Vagy viszitek tovább?

Rákosmente KerekSE;

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Nyugi.
Sándor József Benedek ...

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."