Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XVII. kerbõl van itt vki? #2

- - - - -

• Please log in to reply
1727 replies to this topic

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Hahh, félni egy kis esõcsepptõl. Én mentem, amit mondtam - majdnem :) Most értem haza.
Mennyi szint van a nagytarcsai emelkedõben Polárosok? Az isaszegi elágazástól mérve felfelé a tetejéig. Mondjuk a másik oldal is érdekelne, ha már itt tartunk :)
"Nice boys don't play rock and roll"

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts

De.
Meg lefelé is ennyit mész, különben fenn maradnál. :)

Ha a verseny útvonalát nézzük és körpálya van akkor igen. Pl: ebben azesetben is. De ha a régi klasszikus Duna Maraton -vagy egyéb, nem azonos rajt-cél területtel rendelkezõ verseny- pályáját nézzük akkor nem biztos. Hegyi idõfutamnál lehetséges, hogy 2500 m tiszta szint van benne 0m lejtõvel. :)
Rossz kedvem van. Elindultam volna tekerni és elkezdett csepegni az esõ! :(

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Képeink: http://pix.bikemag.h...t=2548&ppuser=0

Fordított sorrendben...

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
De.
Meg lefelé is ennyit mész, különben fenn maradnál. :)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts
A szint nem azt jelenti, hogy ennyit mész felfele? Persze a magaságot és nem a hosszát nézve.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

És ez amúgy sem mind mászás, csak a fele

Ami azt is jelenti, hogy a meredekség a kétszerese. Feltöltött kép

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
És ez amúgy sem mind mászás, csak a fele

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts
Akkor az nem is olyan brutál! Bükk marcin hosszútávon (100 km) van 2500 szint. Ha itt 40 kilcsin 1000 akkor az 2,5-el szorozva pont 2500 m. Na! Tök laza lesz! :)

Rákosmente KerekSE;

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Így már barátságosabb - fõ a pozitív hozzáállás :)

A vicc, hogy szintet nem írnak bele, de sztem 1000m megvan.

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts
Szilvás Marci nevezés:
http://rakosmente.uw...msg2548#msg2548

Rákosmente KerekSE;

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts
Annyi a gáz vele, hogy a szezon elsõ maratonja. Az embernek bele kell rázódni, a télen elhanyagolt versenyritmust ismét fel kell venni. Amúgy egy jó kis verseny. Nem olyan vészes mint ahogy mondják.

Zoozoo: szombaton a nagyját bejártuk, talán két emelkedõ meg sok sík, mezei út maradt ki. Szombati teljesítményed alapján szerintem nyugodtan vágj bele. Ha az elejét nem kapkodod el és saját tempódban csinálod meg akkor meglesz. Az elsõ maratonon nem a helyezésre kell rámenni, hanm a teljesítésre!

Rákosmente KerekSE;

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Két éve is egy sorból rajtolt mindenki, nem emlékszem bukásra.

A Buda marcit túléltem merevvillával, úgyhogy nem vészes.

Bár vicces volt, pár emberrel jól elszórakoztunk:

Lefelé állandóan leüvöltötték a fejem, felfelé meg én üvöltöttem le az övükét.

A harmadik lejtõn az egyik a röhögéstõl majdnem pofára esett.

Bár volt egy manusz, aki merida lrs-sel volt és letoltam lefelé, de felfelé meg naggyon otthagyott.

Nem kell besz*rni, annyira nem vészes a hely.

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts

Ördögoldal éppen nagyon jól tekerhetõ - leszámítva a meredekségét.
A BM-ben az a gáz, hogy kicsi körpálya - szinte háziverseny érzete van az embernek rajta.

Más:
Harangnak nagyszerû ötlete volt az összes rajtoló egy sorból indítása.... Oké, hog léesznek sprinterek, akik elõrevágnak, de, hogy mekkora bukás lesz, bele sem merek gondolni. :-/

Neked a 40 kilcsis körpálya kicsi?
Egy sorból indulás meg szerintem a legtutibb:
azonnal indulhatsz (nem kell hosszú perceket várni míg elindulnak elõtted: pl Szilvás marci),
már az elején beáll a "sorrend", mindenki megtalálja a helyét, utánna már csak azokat kell elõzni akik elszámolták magukat (kevés az ilyen ember),
és nincs dugó a rajt után 100mre.
És a legkevesebben itt szoktak esni -szerintem.

Rákosmente KerekSE;

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Ördögoldal Bükk hosszútávon). Aki ezt a maratont megcsinálja az nyugodtan mehet idén az itthoniak közül bármelyikre -szerintem.

Ördögoldal éppen nagyon jól tekerhetõ - leszámítva a meredekségét.
A BM-ben az a gáz, hogy kicsi körpálya - szinte háziverseny érzete van az embernek rajta.

Más:
Harangnak nagyszerû ötlete volt az összes rajtoló egy sorból indítása.... Oké, hog léesznek sprinterek, akik elõrevágnak, de, hogy mekkora bukás lesz, bele sem merek gondolni. :-/

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Én nagyon bátor vagyok, de a Kékest nem bírom 5x megmászni terepen ;)

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts

Lehet, hogy benne lennénk...

Zoozoo: Sosem jártál még a Hármason? Mert a csúcs környéke mindenhol köves, keskeny ösvényekkel van tele, ahol elõzni lehetetlen és sokszor csak úgy érdemes haladni, ha gyorsan mész lefele is. nos, ha itt beáll valaki mazsola eléd, kész az esés.

Csak jelzés szinten: én nagyjából ismerem a pályát (nem ez lesz az elsõ BMom) és nagyon keskeny rész minimális van benne. De azokon a részeken is jöhet a jól bevált megoldás: "jobbról, balról, közép, pálya!"
Kõ az más tészta, de az is csak a HHH tetején van jelentõsebb mennyiségben (kb mint az Ördögoldal Bükk hosszútávon). Aki ezt a maratont megcsinálja az nyugodtan mehet idén az itthoniak közül bármelyikre -szerintem.

Rákosmente KerekSE;

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts

Én még agyalok a Budamarcin, majd helyszíni nevezés talán...nekem sajnos túl technikás a pálya, én inkább az "izmos" maratonokat szeretem, ahol inkább az erõmet és kitartásomat tehetem próbára, nem pedig a bátorságomat...

Viszont, baromijó 5letem van. Szombat, CM elõtt egy kis Nagy Szénás és társai a Budai hg-ben?

Dante te szakágat tévesztettél! Neked országútizni kéne. :)
A hegyikerékpározásban ez a szép! Az adrenalin a maxot súrolja mert nem tudod, hogy mi történik a következõ pillanatban, kövön, kanyarban stb... Lehet az ember akármilyen formában, lehet akármilyen csoda masinája, ha nincs bátorsága hozzá akkor nem tudja élvezni. Az országút az erõrõl és a kitartásról, a hegy meg a bátorságról szól elsõsorban és utánna jöhet a többi.

Rákosmente KerekSE;

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Viszont, baromijó 5letem van. Szombat, CM elõtt egy kis Nagy Szénás és társai a Budai hg-ben?

Lehet, hogy benne lennénk...

Zoozoo: Sosem jártál még a Hármason? Mert a csúcs környéke mindenhol köves, keskeny ösvényekkel van tele, ahol elõzni lehetetlen és sokszor csak úgy érdemes haladni, ha gyorsan mész lefele is. nos, ha itt beáll valaki mazsola eléd, kész az esés.

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Megnyugtattál :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én csak sírok, de azért valsz (90%) megyek. Tavaly is mentem. ;) És még én is mindenhol lejöttem, szóval nem egy halál. De mondjuk Szilváshoz és Bükkhöz képest technikás.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)