Jelentkezz be Regisztrálj
XVII. kerbõl van itt vki? #2
vendég_Charon_*
Posted 2006. May 02. - 19:16
De az állcsúcsra érkezést követõen a homlokát is beverte. Egyébként meg tökmindegy, nem? Hordjunk bukót!
Posted 2006. May 02. - 17:18
Láttunk egy közel halálos, vagy inkább nyaktól lefele bénulós esést is Bánkútnál
Biztos, hogy bukóban megúszta volna? Ha jól értelmezem, arccal tompított. Úgy meg tökmindegy, talán a homlokát kicsit védte volna.
Egy tapasztalati ponton túl a bringások az ilyen helyzetekben automatikusan elengedik a kormányt és ugranak lefelé, velem is volt nemrég egy hasonló, amit sikerült lábon kifutnom. Pedig ezt senki nem tanulja külön, vajon hogy alakul ki? A kezdők meg miért fogják görcsösen a kormányt?
(Lásd. apuka)
Posted 2006. May 02. - 10:24
Beszámoló itt:
http://rakosmente.uw...msg2680#msg2680
Amortizálódott alkatrész? Hát -bár még nem néztem át annyira hû társamat- de nem olyan vészes. Még a fékek is fognak egy keveset, a betéteknek talán a fele kopott el.
Dantenál nem lesz hosszú a lista, még ha teljesen ki is írja.
Ezzel szemben láttam sok defektet, leszakadt hátsóváltót, tönkrement tárcsaféket...
és sok kiszált versenyzõt. A befutónál a szélrózsa minden irányából jöttek a versenyzõk, de a legkevesebben a mindenki által várt helyrõl,a pálya végérõl.
"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;
vendég_Charon_*
Posted 2006. May 02. - 09:02
(Danténál elég rövidítésekkel, hogy beleférjen egy postba )
A mi hétvégénk is érdekes volt: szombaton szilvásváradi középtáv pályabejárást csaptunk egy hatalmas méretben kinyomtatott (méterszer-másfeles) pályatérkép és egy 1980-as kiadású Bükk turisztokiva térképova alapján. Ne tudjátok meg, hogy milyen ezek alapján tájékozódni! Ennyi erõvel egy összefirkált rajzlap is megtette volna.
Maga a pálya igazi nrs-nek való - a kezdeti kilátóhoz mászós aszfaltos szerpentint leszámítva - mert murvás, köves (esõben csúszós), szint is van benne, hála égnek nagyrészt egyben. Ami a szinttérkép alapján csak minimális fel-le, meg dimbes-dombos, na az valójában cimbes-combos, így a végére a bringás zimbes-zombis.
Uff.
HORROR ON!!!
Láttunk egy közel halálos, vagy inkább nyaktól lefele bénulós esést is Bánkútnál, a Fehér sas fogadótól lefele egy kövesen. A srácon nem volt sisak, volt alatta egy 20e forintos, kantis, mûanyag pedálos bringának nehezen nevezhetõ tákolmány, és egy szép capat túravezetõjeként jól megmutatta, hogy hogyan kell lejtõzni. KTT. Elsõ kerék megáll (hogy min, arról fogalmam sincs, mert nem volt rajta semmi, a megfogta volna, tehát valszeg belefékezett), õ meg repült elõre-lefele. A kormányt meg nem engedte el, hanem a kezét maga mellett tartva fejjel becsapódva tompított állból. Ahogy érkezett "vigyázzállásban", úgy is maradt. Ömlik a vér az arcából, fülébõl, szájából, hörög - nyaktól lefele nem mozog.
A társaság csak sokkolva nézte, egy leányzó az arcát locsolgatta vízzel, úgy kellett Erinek odarohannia, hogy ne mozdítsák meg, illetve ne fulladjon meg.
Hívtunk mentõt, illetve visszatekertünk az erdészházhoz, hogy szerezzünk autós segítséget. A MENTÕ FULL ASZFALTON FÉL ÓRA ALATT ÉR KI BÁNKÚTRA!!! Mire visszaértünk, a srác 3-4 perc eszméletlenség után magához tért és fel is ült. Kurva nagy mázlija volt.
A társai meg igazán mondhatták volna, hogy ne mászkáljon, hanem üljön, illetve hogy 50 méterre - ahonnan jöttek ott a fogadó. :-(
Két túrázó az eset hatására elõvette a sisakját a hátizsákból.
INKÁBB SISAKBAN, MINT KOPORSÓBAN!!!!
Horror OFF
vendég_Charon_*
Posted 2006. May 02. - 08:51
ÖNVESZÉLYES VAGYOK táblácskát, mert nem csak a vasat, de magadat is amortizálod.
ÖN- és KÖZVESZÉLYES
vendég_Charon_*
Posted 2006. May 02. - 08:48
Láttátok már a Cinkotai úti kerékpárutat? Kezdetnek nem is rossz...
Tudom, hogy nem ugyanarról van szó, de megjegyzem: a 3-as út mellett is van egy felújított a Cinkotai temetõ-tõl a csömöri leágig. Príma a minõsége, de csak egy sáv járható, mert a bozót belóg a felére, és sávot váltani (Demszky-oszlopok) lehetetlen.
Posted 2006. May 02. - 08:35
Õ meg még tán haza sem ért
Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
Posted 2006. May 01. - 19:22
És a karton bringás hol van? - szétázott?
Posted 2006. May 01. - 18:10
Hát nem volt mázlink a Buda Maratonnal... (szóltam, hogy szívás lesz...)
Végülis 3 ember képviselte csapatunkat ezen a kívülrõl is ilyesztõnek tûnõ, sáros, dzsuvás, köves, biciklilezúzós versenyen!
A nap hõsei, akik bár feladták a versenyt féltávnál, de legalább nekivágtak, és megpróbálták! És mint tudjuk a részvétel a fontos!
Barni, Hápi, Sanyi! Gratula! Büszkék vagyunk rátok! :clap:
A nap hõsei:
Üdv!
KisÖcsike
Posted 2006. April 30. - 18:47
Hápi!
Tavaly az elején a bokornál áltam meg kocsival. Ha emlékszel. Megpróbálok nektek fenntartani egy v. két helyet. Fehér táltossal leszek.
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:
Posted 2006. April 30. - 13:08
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2006. April 30. - 12:59
Olvastam, holnap elintézzük, nyugadtan írd be ha esetleg addig nem taliznánk. Mi szerintem olyan kilenc körül vagyunk ott.Hápi, privi küldve!
"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;
Posted 2006. April 30. - 00:23
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2006. April 29. - 20:22
"Isten óvjon mindenkit és mindent ha az õ fiacskája a kerékpárúton teker " kijelentéssel zárta.
Már látom is a szemem elõtt:
Bringa mögött utánfutóként a mami kerekes szatyra, a vázon meg az "áldozat" ücsörög menetszélben lobogó õsz hajjal, és közben értetlen tekintettel méricskéli Hápit és próbálja megérteni a szituációt...:wow:
:ogien:
Durung forever!
Posted 2006. April 29. - 19:51
Annyira új, hogy tegnap este még nem volt leaszfaltozva. Az alap megvan, már csak a kopóréteg kellene bele. A tábla szerint április 25.-ig befejezik a felújítástAz is új, vagy Perwollal mosva?
A nevezett tisztítószerrel és társaival remélem ezután se kell mosni.
Rákosmente KerekSE;
Posted 2006. April 29. - 18:27
Van mégegy a kerületben Kucorgó tértõl kifelé Bp határáig
Az is új, vagy Perwollal mosva?
Posted 2006. April 29. - 18:26
...ha sikerül a Bökényföldirõl kanyarodó autókat túlélni...
Na igen, az megoldás a javából, fõleg ha szembe még ott is várakozik egy kolléga. Tuti kerékpáros-találkozó.
Az említett keresztezõdésnél gondolkoztam, hogy miért nem csinálták meg szintkiemeléssel, mint lentebb az autókijáróknál. Aztán eltûnõdtem, hogy a fõleg kamionforgalmat lebonyolító utcára talán nem egészséges fekvõrendõrt kirakni...
Posted 2006. April 29. - 16:13
Jaja! Készíthetjük a táblát mert tudtomal míg az erdész láncfûrészel "megy" a fának addig Dante barátunk a carbon bringáját használja.És keróval sikerült kivitelezni a mutatványt vagy kocsival?
Ha keróval, akkor rádrakhatjuk az ÖNVESZÉLYES VAGYOK táblácskát, mert nem csak a vasat, de magadat is amortizálod.
Részletek:
Dante "hivatalos sajtótájékoztatójának" részletei! <--katt rá!
u.i: tényleg kezdek fáradni
Rákosmente KerekSE;
Posted 2006. April 29. - 14:59
És keróval sikerült kivitelezni a mutatványt vagy kocsival?Jaja, kivittem egy fát a Hegyalján...de már jobb, csak a sej-haj meg váll kissé (kissé?) sajog még. Összes többi csak külcsíny.
Ha keróval, akkor rádrakhatjuk az ÖNVESZÉLYES VAGYOK táblácskát, mert nem csak a vasat, de magadat is amortizálod.
Posted 2006. April 29. - 13:56
Igazad van! Mert ebben az esetben lehet, hogy fejbevágna a táskájával, amiben egy raklap falazóelem van elrejtve. Ebben az esetben marad a csengõ/kiabálás/madárcsicsergés/hápogás és ha nem hoz eredményt, centizés vagy a "durungmódzser". De minden esetre matricát nyomtatok és ragasztok...Remélem nem fogsz beleszállni az egyik nénike kis kocsijának a kerekébe.... mert õ nem fogja túl jól lereagálni!!
KisÖcsike
Kezdek belefáradni az év végi hajtásba :
"Friss tavaszi szél borzolja a fákat,
átfúj a hajtómûveken,
s a Trekkek állnak!
Egy-két bringás van talpon a vidéken
merre szem ellát úton, erdõben, s a réten,
Nyomukban a fák dõlnek,
gyalogosok repülnek,
s néha õk is egymásba dûlnek.
Egyikük "durungal" jár!
Elõtte senki, mögötte tömeg,
kezd "kritikussá" válni a helyzet!
Rákosmente KerekSE;