Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XVII. kerbõl van itt vki? #2

- - - - -

• Please log in to reply
1727 replies to this topic

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts

Ma ilyen rút dolog esett meg velem:

Elõfordul néha... Még Dante "mûanyagon nyomom" Csabival is elõ szokott fordulni. Én ezért szoktam max. két évente kormányt cserélni. Annyira nem vészes összeg, hogy kockáztassak egy ilyet. Nem lehet kellemes ha a hegyrõl jössz lefelé. Mivel írtad ezen hozzászólást arra következtetek, hogy "laza" körülmények között történt.
Tavaly a Touron is letört az egyik játékosnak és õ mellkassal lekoccolta a villanyakat.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

Cseya

Cseya

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Ma ilyen rút dolog esett meg velem:

Feltöltött kép

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Még 3 kedvenc kép:
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

És most pedig megyünk nászútra, legyetek jók, ha tudtok!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Danténak ajánlom figyelmébe, hogy feltekertem a karatetábort követõ földút melletti 45 fokos emelkedõn.

Íme:
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Mondjuk qrva nehéz volt, kipörgõ hátsó, meg táncoló elsõ.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Tegnap mezavató túrát tartottunk Erivel (szaggatós ofkorsz).
Táv ötven kilcsi, útvonal FEhér-hegy, Kálvária, Isaszeg fele dzsungelharc, meg onnan a szokásos Pécel, Nagytarcsa.

Képek: http://kep.tar.hu/charonis/50324085#2

Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Az aszfaltos terminátor tetjénél nem jobra kell menni az erdõ szélén, hanem balra belevetni magunkat a sûrûjébe. Rengeteg a szúnyog, a talaj köves, de tekerhetõ, az utolsó 10 méter pedig lépcsõ, de megéri, mert érdekes geológiai képzõdmények vannak fent, meg egy bátorság kilátó. Aki elég bátor, hogy arra felmenjen...

Dawn

Dawn

törzsvendég

• fórumtag
  • 285 posts

Tegnap mentünk Dawnnal 100 kilcsit a Pilisben a legnagyobb melegben. A HHH-ra feltekerni délben nem kispályás, az aszfalton szinte megolvadt a gumi, aztán amerre múlkor Dante is ment - inkább tereppel próbálkoztunk. Lefele Borosjenõre a kéken elsõ harmad köveset leszámítva féktelenül száguldott Párom, csak néztem, hogy most mi van. Szerintem kezd ráérezni a lejtõzésre.
Az egri várnál nekem sikerült feltekernem a terminátoron, majd középtányérral a csobánkai útig. (HHH is megvan végre nagytányérral - igaz volt keresztbeváltás persze)
Hosszú hegy végén elkapott minket egy zuhé, így begurultunk Szentkeresztre a cukrászdába - ajánlom mindenkinek a káposztás pogácsájukat!!! Nagyon finom. Esõ után irány Fagyos-katona, gõzölgõ aszfalt fogadott fent, egészen Sikárosig. Tiszta szauna :-)
Szentlacinál kicsit túlméretezett árakon (400 huf 2 dl leves, 800 kb fél liter, 1500-2500 minden egyéb kaja), ettünk nagyon finom bablevest és tárkonyos husilevestet. Nyami.
Dömörkapu, Lajosforrás volt még terítéken, és sötétedésre haza is értünk.
Ami még nagyon jó döntésnek minõsült, az a "Pestre kocsival" opció. Kétszer tíz kilcsi idegölõ gyalogoskerülgetéstõl megszabadultunk. Elég volt a szentendre-bp közötti kerékpárút kaotikus keresgélése és a gyalogok (parasztok) kerülgetése így is.

Kifelejtetted, hogy Köves-bércre az erdõben szenvedtük fel magunkat, nem pedig arra, amerre a múltkor mentünk...

:love:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
No üdvözlet mindenkinek, hazaestem Bécsbõl,s átmenetileg itthon tartózkodom 1-2 napig. Állat volt....ááááá.....mentünk Wienerwaldba kirándulni, kábé Budai-hg style hegyek. Annyi montis (monti útvonal), hogy csak nah...és vérprofi gépek, Scalpelek, Rowild fully xc bicók stb...

Bevásárolni is érdemes, én pl hegymászócuccokat vettem szennyesen ócsóért (relatív értelemszerûen), pl az itthon 45.000 HUF árú Black Diamond hágóvas ott 60 EUR árra leárazva bevadászható a Bergfuchs Outlet-ben... (úgyhogy pár cuccos befigyelt) (gyakorlatilag még vásárolni is érdemes kimenni, 8000 a vonatjegy, amivel még a 100km-en belüli minden jármûvet (metró, busz stb, de nem csak a helyi BKV, hanem gyakorlatilag minden...) lehet 3 napig használni, szóval elég jó biznisz)

Iszonyat tompa vagyok, 3 napot végigbuliztam, most már zuhanok is az ágyikómba. Holnap már edzeni kell, ennyi sört le kell dolgozni...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Jajj má' te kis te!
Hát pattansz valami jármûre, és elrongyolsz a legközelebbi bringaboltba, és viszel az asszonynak egyet!
Szerintem a Probike jó lesz... :wtf:
(Árkád?)

Nekiálltam végignézni a boltok nyitvatartását és az eljutási idõ, távolság, rendelkezésre álló idõ zárásig mínusz Kistarcsa-Vác-Kistarcsa távolság megtételéhez szükséges idõt és kifutottam a lehetõségekbõl. Árkád ötkor zárt, én meg fél hatra végeztem bokros teendõimmel.

Tegnap mentünk Dawnnal 100 kilcsit a Pilisben a legnagyobb melegben. A HHH-ra feltekerni délben nem kispályás, az aszfalton szinte megolvadt a gumi, aztán amerre múlkor Dante is ment - inkább tereppel próbálkoztunk. Lefele Borosjenõre a kéken elsõ harmad köveset leszámítva féktelenül száguldott Párom, csak néztem, hogy most mi van. Szerintem kezd ráérezni a lejtõzésre.
Az egri várnál nekem sikerült feltekernem a terminátoron, majd középtányérral a csobánkai útig. (HHH is megvan végre nagytányérral - igaz volt keresztbeváltás persze)
Hosszú hegy végén elkapott minket egy zuhé, így begurultunk Szentkeresztre a cukrászdába - ajánlom mindenkinek a káposztás pogácsájukat!!! Nagyon finom. Esõ után irány Fagyos-katona, gõzölgõ aszfalt fogadott fent, egészen Sikárosig. Tiszta szauna :-)
Szentlacinál kicsit túlméretezett árakon (400 huf 2 dl leves, 800 kb fél liter, 1500-2500 minden egyéb kaja), ettünk nagyon finom bablevest és tárkonyos husilevestet. Nyami.
Dömörkapu, Lajosforrás volt még terítéken, és sötétedésre haza is értünk.
Ami még nagyon jó döntésnek minõsült, az a "Pestre kocsival" opció. Kétszer tíz kilcsi idegölõ gyalogoskerülgetéstõl megszabadultunk. Elég volt a szentendre-bp közötti kerékpárút kaotikus keresgélése és a gyalogok (parasztok) kerülgetése így is.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

És én hogy utálom, ezt a kezét dörzsölgetõ, már elõre kárörvendezõ, vigyorgó hangvételt! (Képzavar.)
Rosszat sejtek.

Jobb lesz, izgalmasabb, mint a tavalyi. Falmászás a Terminátoroknak, zúzás a déhás vénájúaknak. Lesznek benne aszfaltos, pihenõs részek is. Az útvonal:
Verõce - Szokolya (90% terep) - Kóspallag (terep) - Törökmezõ (terep, de ha pihenni akarunk, kimehetünk aszfaltra) - Köves-mezõ (ua. mint Törökmezõnél) - Hegyes-tetõ - Nagymaros - Zebegény (95% terep) - Verõce (aszfalt)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
És én hogy utálom, ezt a kezét dörzsölgetõ, már elõre kárörvendezõ, vigyorgó hangvételt! (Képzavar.)
Rosszat sejtek.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ma megnézegettem a "Börzsönyi szivató" egyes részeit. Pontosabban az utolsó harmadát. Jó lesz:D:D:D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Jajj má' te kis te!
Hát pattansz valami jármûre, és elrongyolsz a legközelebbi bringaboltba, és viszel az asszonynak egyet!
Szerintem a Probike jó lesz... :wtf:
(Árkád?)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Hol van nyitva bolt MA most? Pont mi nem jutunk hozzá.... :-P

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts
Benne vagyunk a ... júliusi Bikemagban.
Na nem mi konkrétan, hanem a tandemes páros akik az ehavi lap fõszereplõi -merthát párosan szép az élet- de azért néhányunk szerepel a birodalmi "bádogemberrel" készült képen, mely szintén az ehavi lapszám egyik különlegessége, és itt készítettük a környéken.
Szóval ha még nem vettétek meg, akkor nyomás a bótba beszerezni egyet és nézegetni a képeket, meg megfogadni Charonunk tanácsait ha tandemezni akartok. :bananadan

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Hát mi lendületben voltunk, nem álltunk meg a második pont után. És akkor még valóban "söröcske nicht gespricct" állapot volt.

("If the beer doesn’t want to come in it would be a good decision to climb into the barrel and drink the remained beer inside!")

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
valami olyasmi volt, hogy wann söröcske nicht mehr gespricct, obenlyukacska durchstossen :D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
T. Bíróság!
Az úgy volt, hogy Zoozooék hozták a sört, me' rendes emberek.
Szóval estünk neki rögtön, nézztük a pikcsört a doboz tetején, oszt' próbáltuk utánozni.
Egész jól ment, a 3. pontig, amikoris valami hegyessel kell matatni a doboz tetején. Nem olvastunk mink semmit! Rögtön került egy kombinált szerszámkészlet, és az alkalomhoz illõen egy 3-as imbuszkulccsal benyomtuk a tetejit neki. Hagy szokja.
Jött is a lé, alul felül! Kicsit spriccelt is.
Enyhítõ körülményként tessék kérem figyelembe venni, hogy nem vagyok én kocsmáros, aki ért az ilyen hordócsapoláshoz. Az olvasgatáshoz meg setét volt.
Meg ki is voltunk tikkadva...

hozé (a bûntárs)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Mert nincs bubiskanalunk!!!!

(nincs is kanál)

...............

citromból csak némi lé volt, fahéj pedig minimális - csak, hogy megbolondítsa

..............

Egyébként csak 5 dupla adag fogyott: 4 liter tej, 3 kiló liszt, 20 tojás, fél kiló margarin és persze két és fél liter "tetején habos" márkájú puding :-) meg némi lekvár

..............

A sörcsapoló zoozoonak üzenem, hogy leközelebb ne csak az ábrákat nézze, hanem a szöveget is, esetleg a számokat is!!!! A tetejét nem kell kilyukasztani amíg folyik a sör. Csak ha nem akar jönni már, akkor kell. ;D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

Gofri:

4 dl te, 2 tojás, 30 dkg liszt, 5 dkg margarin, fél csomag szárított élesztõ, csipet só, sitromhéj, egy evõkanál cukor, fahéj

És persze puding!
Csak tudnám mitõl olyan buborékos a teteje!

(ui.: Köszi a 2 dl tejet, 1 tojást, 15 dkg lisztet, 2,5 dkg margarint, negyed csomag szárított élesztõt, fél csipet sót, a fél evõkanál cukrot. A citromhéjra és a fahéjra nem emlékszem).