Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szombathelyi Riderek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12295 hozzászólás a témában

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Hellótok

Márilyó,ki kell dolgoznotok egy menekülõ útvonalat is majd mert nincs a közelben lakott rész vagy,gyors lejtõ ahol el lehet tünni.Emelkedik mindenfele az út,meg bele lehet keveredni.
Kiruval beszéltük,h megnéznénk vasárnap a Kalaposkõt (Kalapos-kõ)
Sztem aki akar jöhet,vidámkodjunk egyet.

Puby

részemrõl jó egyszer még benne vagyok lebezséljük még.
amugy igazad van miután elmentetek gondoltam gyalog bejárok mindent el is tévedtem sapkámat is elhagytam de végül nagy nehézségek árán visszataláltam.:D

Andris: nyugodtan bele lehet szólni azért forum:)
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
én meg sose szerettem lefelé durvulni, száguldozni a fák között rázkódni a gyökereken attól félve hogy mikor halok meg..
az meg nem az én világom..
én az erdõben a fenyõ illatát szerettem, meg ahogy serceg a talaj a kerék alatt, meg egyéb szentimentális dolgokat..
szóval ilyen tekintetben nekem a parkerdõ is bõven elég..
bocs ha valakinek gyaláztam az Istenét ;)
ígérem többet nem szólok bele a montis témába..megmaradok magamnak az évi 4-5 alkalmas terepezéseimmel...
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

protech1

protech1

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Hellótok

Márilyó,ki kell dolgoznotok egy menekülõ útvonalat is majd mert nincs a közelben lakott rész vagy,gyors lejtõ ahol el lehet tünni.Emelkedik mindenfele az út,meg bele lehet keveredni.
Kiruval beszéltük,h megnéznénk vasárnap a Kalaposkõt (Kalapos-kõ)
Sztem aki akar jöhet,vidámkodjunk egyet.

Puby

KToMi

KToMi

törzsvendég

• fórumtag
  • 613 hozzászólás
Andris: ne haragudj, tényleg nem lefikkantani akartam.
Az én szememben bárki-bármit csinál, és azt lelkesedéssel teszi, az már csak jó lehet.
Élvezd a biciklizést ON-road, ha azt szereted.
Én csak érzékeltetni szerettem volna, hogy miért, és mennyire nem szeretem... kicsit elragadtattam magam :)

protech1

protech1

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Helló

Elgurulgatunk arrafele,de nekem nincs ilyen mûszerem,az a Tominál van Keszthelyen:-(.
Beszélünk ottan majdan.

Puby

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Srácok!
nem kell leszólni egyik stílust sem, mindenki mást szeret, ez teljes mértékben emberfüggõ.
amúgy a részünkrõl mi hnap is megyünk építkezni és végre felérünk a legtetejéig már a nyommal az aljától.

Puby ha arrafelé tekerészgettek , akkor odagurulhatnátok majd megint mint múlt héten, plusz ha lenne nálatok az a szint esés stb mérõ cucc az végképp faszás lenne. 10 percre kéne csak max.

KToMi

KToMi

törzsvendég

• fórumtag
  • 613 hozzászólás
Inkább akkor én abba is hagynám. Nem szeretem az országutizást, de egyáltalán. Nekm az olyan unalémas, snassz dolog... kb olyan, mintha a nappaliban egy kandallóelõtt ülnék, és kötnék egy tea mellett....
Bocs, de inkább kapjon el az erdész, a vadász, vagy Bruce Willis... :)
Félned nem kell, de élvezni se lehet.
Ne haragudj, nem akarom leszólni, amit csinálsz. A FENTI CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM VOLT!!!

protech1

protech1

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

na én meg ezért kezdtem bele az utizásba
így nem kell félnem hogy jön a vadász az erdész a csendõr a rendõr a határõr az erdõkerülõ vagy a cserkészek vagy akárki
engem ne korlátozzon senki ha bringázok!
10 Km a határ, és ott már az autósok is megtanulták kikerülni a bringásokat.

Helló

Má nem haraguggyá ,de egy vérbeli montisnak ez Istengyalázás :-)
Ezt a témakört kár is lenne fosztorgatnunk,van ebben igasság de ez az országútisok igassága.

Holnap megyünk páran tekerni Kõszegre tekergészni.Kirujékkal.
8:30 -ok vagyunk Kõszegen.

Puby

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
na én meg ezért kezdtem bele az utizásba
így nem kell félnem hogy jön a vadász az erdész a csendõr a rendõr a határõr az erdõkerülõ vagy a cserkészek vagy akárki
engem ne korlátozzon senki ha bringázok!
10 Km a határ, és ott már az autósok is megtanulták kikerülni a bringásokat.
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

KToMi

KToMi

törzsvendég

• fórumtag
  • 613 hozzászólás
Én már csak amiatt sem mondanék komoly véleményt, mert nem vagyok régen tagja ennek a közösségnek.
A lényeg számomra, hogy egy olyan pálya szülessen, amit HOSSZÚ TÁVON tudunk használni, és AMI ÖRÖMET OKOZ, HA MEGYEK RAJTA.
Az én tudásomnak nem kell olyan nagy lejtés, de a srácok már egy más szintet képviselnek, ami valóban keményebb lejtést igényel ( az igazi DH olyan ). Az én szempontomból nézve is jobb egy kemény pálya, mivel ott jobban tudok fejlõdni, de az is lehet, hogy egy ilyen kaliberû track-en már nem is tudok majd értelmesen menni ( nem tudom még ). Ebbõl a szempontból érthetõ, hogy a srácok építik azt a pályát.
Én szívesen segítek nekik ebben, de ha õszinte akarok lenni, akkor én is tartok attól, amit Te is írsz :(
Mit szólnátok egy olyanhoz, hogy lemegyünk Kõszegre ( kocsival, felsétálunk az erdõbe ) és többen keresgélünk, amíg egy mindenki számára megfelelõ helyet találunk ( Márió már nagyon sokat keresgélt, és nem talált ). Mit szóltok egy ilyenhez. Csak ott kezdenénk el túrni, ahol mindenki azt mondja "nah ez igen, itt jó lesz".
Én most megmondom, hogy ha olyan helyen építkezünk, ahol megmarad a munkák gyümölcse, akkor minden alkalommal igyexem lemenni, segítek mindenben!!! Ilyen szempontból igazodom! Milyen jó lenne!? Össze lehetne ott futni, bicóznánk, fejlõdnénk, döntögetnénk az idõket :) Jó lenne....
Hajlandó vagyok bármilyen kompromisszumra, engem csakis a sport szeretete vezérel.
Egy biztos: az én tudásomhoz lenne itt Magyarisztán oldalon is alkalmas terep!

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
mennyetek csak el nyugodtan. mi már 3 X voltunk megnézni.:) nemhiába nem kezdtünk bele arrafelé semmibe.

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
BUÉK McLane!!!

Azért én is megnézném mi lehet a Kalapos kõ fele.....de hogy örök életû ezt h érted?

protech1

protech1

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
NNa itt vagyok

Van a magyar embereknek egy igen sajátos gondolkodásmódja ami hátrány és egyben elõny.
Itt mindenki nagyon gyorsan hamar akar mindent és rövid távon gondolkodik.A hosszú távú gondolkodásmód hiányzik a magyarból!
Ezért van az,hogy hiába építünk magyar oldalra a piros-kiemelten védett területre,észreveszik -balhéznak,de 1-2 hónap múlva senki nem basztat!!!
Érdekes dolog ez,meglátják-baszogatás-nincs reakciónk-keresnek más játékot.
Ausztria merõben más ott hosszú távon gondolkodnak és magukénak érzik a problémákat,önkéntesek hada áll maprakészen-és ez nem vicc,kérdezd Kollit.Engedély adtak az osztrák erdõkre,mindent õk csináltak,de kikötötték ha késõbb közlekedik rajt akkor nincs több engedély.
Csináltok valamit ami nagyon király,ez tény.Ha valakit elkapnak,akkor engem vesznek elõ,mint mindig-ez is tény.

Ktomi ezért azt kell mondjam Kalaposkõ örök életû lehet,igaz a szintesés nem olyan komoly de ha jól sejtem Semmering sem a legkomolyabb meredekségû.Ott is van ilyen meg olyan is.
Figy beszéljünk róla sztem érdemes.
Még egyszer ez nem basztatás-kezdünk sokan lenni ahhoz ,hogy valami merõben újat,maradandót alkossunk!
Puby

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.710 hozzászólás
buék mindenkinek
Come on! It's on

Korn

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
1: építés közben mindig figyelünk, ha gáz van abbahagyjuk és elsunnyogunk ahogy eddig is.
2. bringával az életben nem kapnak el.

ha több parás dolog van akkor onnantól felejtõs a történet az igaz.
egy hónapja tevékenykedünk reggeltõl estig, nem járõrnek, még csak sima turisták sem voltak. ami nem azt jelenti hogy nem akadhatunk bele, de az hogy elkapjanak pláne bringával azért arra igencsak hangyányi esély van. de ha ilyesmibe fajulna akkor nem járunk ki oda többet max, elkapatni nem akarjuk mi se magunkat de itt jócskán túl van izgulva a részetekrõl a dolog de tudom hogy jó szándékból.

Dani : sehol nincs iylen lehetõség ezt hidd el nekem. se kalapos kõn se sehol. a lócombtól elkezdve az összes magyar oldali pályákat beleértve elég gyengus valljuk be. nincs lejtés, ha van akkor 100 m ami jó utána megint lapos, szûk, nem lehet rendesen hosszabb ideig nagy tempóval menni, vagy rövid vagy vakarhatod az avart vagy cécé végig.Nekem ezekbõl egy életre elég volt már.
Velem volt még jó, de azt mindig szétverték.De még az sem volt olyan, mint amilyen ez lesz.
Aki meg fél hogy bringával elkapják a hegyen annak meg nem kötelezõ kockáztatni cécézhet a másik oldalon:)
részemrõl ennyit a témáról.

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Én is ezt mondtam neked Márió...nem sok értelme van ha belegondolsz.....na meg hát ugye ausztria...ott a büntetések összege se a hazaié....pedig itthon se kímélnének.
Én szerintem hazai oldalon lenne érdemes építkezni....pl a Pubyék eddigi pályája egy igen jó alap mind erre.
Puby! Asszem te mondtad még hogy régebben beszéltél még már erdészekkel pálya ügyben. Szerinted lenne értelme velük újra felvenni a kapcsolatot, esetleg egy új pálya reményében??.....Kalapos kõnél vagy nemtudom.. még mondtad hogy ott is van vmi jó lehetõség......most már vagyunk páran úgyhiszem....ha látják hogy kialakult egy ilyen egy célért összefogó közösség csak megindítana bennük vmit.......

KToMi

KToMi

törzsvendég

• fórumtag
  • 613 hozzászólás
Nah... egy kis infó, hogy tisztán lássunk!
Beszélgettem a melóhelyen egy vámos ismerõssel ( nem errõl, csak valahogy erre tértünk át, mivel õ is bicajos, és nagyon sokat van a határ túlsó felén ).
Sajnos az van, amire én is számítottam, és ami Puby, Hulp is írt.
Azt mondta, hogy a határõrök ( nem is határõrök, hanem "zsándemari", vagy mi a ménykü az alakulat neve, illetve esetleg a rendõrség is ) amennyiben észreveszik a pálya építését, olyan bírságot fognak kiróni, hogy még a bicót eladva sem tudjuk kifizetni, illetve természet károsítás/rongálás címén eljárást is indítanak ellenünk. Amennyiben nem építésen, hanem használaton fognak, akkor csak pénzbírság van, ami 200-1000 euróig terjedhet!
Õt már egyszer kapták el. Mikor mondtam neki, hogy a határsávon van, annyit mondott, hogy ez két okból is nagyobb rizikó, illetve súlyosbít a dolog megítélésén:
1. a határsávon állítólag van egy MTB pálya....
2. nagyon gyakori az õrjárat

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Sajnos sok jövõt nem jósolok ennek a pályának. Ha jól vettem ki, akkor az osztrák oldalon építitek. Az osztrák hatóság nem szétszedni fogja szerintem, hanem megvárja míg lát ott bicajosokat, aztán majd osztogatja a 200 EUR-s büntetéseket. Nálunk még csak-csak hivatkozhatsz arra, hogy nincsenek kijelölt pályák, ahol bicajozhatnánk, valahol meg azért mégiscsak jó lenne. Náluk viszont vannak épített pályák, és akkor szerintem jogos az elvárás, hogy máshol meg ne építkezz az erdõben. Ha jól tudom a bicajparkokban még a kijelölt pályát sem szabad elhagyni, tehát még ott sem gurulgathatsz akárhol. Ráadásul ez határövezet, tehát nem csak erdész jöhet szembe, hanem határõr/rendõr is. Ettõl függetlenül sok sikert, csak nehogy csalódás legyen a vége.

KToMi

KToMi

törzsvendég

• fórumtag
  • 613 hozzászólás
Egyébként szted egy hasonlóan kiépített pálya mennyire lenne tartós az itteni oldalon ( mondjuk Kalaposkõ ), de most õszintén?

KToMi

KToMi

törzsvendég

• fórumtag
  • 613 hozzászólás
Én is félreérthetõ voltam. Nem akarok beleugatni a dolgokba, hisz én nem régen kezdtem újra a sportot, így tényleg nincs fogalmam arról, amiken ti végigmentetek ( pályákkal kapcsolatos orális dolgok ).
Puby: amiben egyet kell értenem veled, az az, hogy azt az utat nagyon soxor használják ( mivel sorompóval zárt - látni is soktam - hatóságok ), így valóban van esély arra, hogy a hangokból, útátugrás érkezõ, induló létesítményekbõl ki fogják szúrni. Egy biztos: az Osztrák nem fogja hagyni, hogy védett területen te bicajozz ( úgy egyáltalán ), nem azt, hogy szétszeded a földet a bicó kerekével. Ebben maximálisan egyetértek.
Máriónak igazat adok abban, hogy az igazi DH-ra nincs alkalmas terep itthon, illetve ami még baj, hogy itthon a nem frekventált területeken is keresztbe fogják húzni a zsineget, szétbontják az ugratókat, ezt mindannyian tudjuk.
Én arról próbáltam írni, hogy értékelem azt a kitartást, és egyáltaklán azt a tevékenységet, hogy a srácok nem csak sírnak, hogy nincs pálya, hanem csinálnak is valamit - aztán hogy ez mennyire lesz tartós, hát az majdkiderül.
Vettem az üzenetedbõl, hogy itt nem kioktatás van, hanem a felesleges munkától próbálod õket megóvni.
Nem tudom.
Én azt szeretném, ha lenne egy olyan pálya, amin élvezni tudom a biciklizést ( akár 1000 kör után is ), és amit közös erõvel tartunk redben, használunk... ahol össze lehet jönni..... Ha ezt itthon Kõszegen találjuk meg, én abban is nagyon szívesen segítek.
NEKEM A FÕ CÉLOM A "HOSSZÚ TÁVON" LENNE!
Én nem akarok itt okoskodni, hisz csak egy újrakezdõ vagyok, aki nem sokat tud a dolgok hátterérõl.