Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szombathelyi Riderek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12295 hozzászólás a témában

Maul

Maul

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.462 hozzászólás
Na b@ssza meg, itt átírom az egészet, erre meg nem engedi módosítani.

Na rosszul írtam az elõbb, mert ha egy interlacelt képet deinteraceled, akkor az logikus, hogy minõségromlás jön létre. De hogy ebbõl a minõség romlásból adódóan lassabb lesz-e avagy sem, ezt nem tudom....

Szóval a canonod az alapba i-s képet, vesz?

Mert ugyanezen vitatkozunk egy másik fórumon is, és pont ez a gond a hdv kamerákkal, hogy hiába 1080i-s mondjuk az xlh1 vagy a z1 vagy a hvx200-azokat még interlacelni kell, és akkot nem biztos,h ogy szebb képet kapsz, mint mondjuk egy 720-as progresszív JVChd100-al....

Szóval tudja a franc, ki kell próbálgatni...

Biczó te arra válaszolj, hogy itthon tartózkodsz, avagy sem a hétvége folyamán!!

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.017 hozzászólás
Maul -most mirõl is beszéltetek?:) avassatok már be..
Óvakodj a részeg AutóStohl !!!

Maul

Maul

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.462 hozzászólás
Hát én mindig interlaceelem a videót, de ugye ez az egész megint kamerafüggõ... Nem tudom, hogy a te kamerád alapban interlacelt képet vesz-e, avagy sem.... Most nem tudom, hogy canonod, vagy jvc-d van-e, mert általában a canonokat le kell még interlacelni, de jvc-ket már nem.....

De ha lassítassz, akkor természetesen ajánlot, indokolnom szerintem nem kell, hogy miért, mert logikus....

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Maul, szerinted amiatt tûnhet lassabbnak az egész, mert be volt állítva, hogy deinterlaced legyen kész videó? Mert pl. számítógépen megnézve nekem gyorsabbnak tûnik. TV-hez meg ugye úgysem kell ez, mert ott váltott soros a megjelenítés.

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.017 hozzászólás
egyetértek, most azon tnõdök hogyha a felvonóból felvett videót gyorsítod-akkor elméleti síkon milyen lesz a kép.. mert ugye ahogy mondtad a felvonó is gyorsúl-de szerintem azokon a felvételeken ami nem kézremegõs volt,ill. ahol nincs viszonyítási pont, mert ,,tisztán" gurultunk-ott lehet gyorsítani mert nem fog látszani-nem lesz ronda.. atöbbin nem nagyon lehet segíteni..

agyon vagdalni nem kell! csak azt a 10mp -et kellene a rossz felvételû sisakot..
De nemtom nem csinálltam még olyat..

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Maul szakkommentár? vazze te vagy a MÉDIUM szakos...
Maul papa nem leszek otthon-melózok..meg beteg is vk. beszívtam a KALICI-vírust.. b@ssza meg aki aki elterjesztette-biztos a neten keresztül kaptam el-bár azt mondják levegõben terjed.. nem volt rám telepítve a NOD32.. és most kidõltem ettõl a furfangos vírustól..

Maul

Maul

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.462 hozzászólás

Jövõ héten készen lesz a bicaj. Gondolom arra megjön a rosszidõ is. Biczó része alatt lassúbb zene van, nem ilyen metál zene jellegû, de szerintem lassítva nem lenne az igazi. Igazán filmbe illõ lassítást high speed kamerával érdemes felvenni, mert akkor lesz szép. Ha normál felvételt lassítok, az bizonyos határon túl már csúnya lesz. Persze ez rengeteg mindentõl függ. A lassított felvétel meg igazából ugrásokhoz, meg trükkökhöz illik, DH-pályán való leguruláshoz szerintem nem annyira.

Így van!!

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Jövõ héten készen lesz a bicaj. Gondolom arra megjön a rosszidõ is. Biczó része alatt lassúbb zene van, nem ilyen metál zene jellegû, de szerintem lassítva nem lenne az igazi. Igazán filmbe illõ lassítást high speed kamerával érdemes felvenni, mert akkor lesz szép. Ha normál felvételt lassítok, az bizonyos határon túl már csúnya lesz. Persze ez rengeteg mindentõl függ. A lassított felvétel meg igazából ugrásokhoz, meg trükkökhöz illik, DH-pályán való leguruláshoz szerintem nem annyira.
Biczó nálad sajna az a baj, hogy eléggé kevés felvétel van olyan, amelyik állványról, a földrõl készült. Ez sajnos az én hülyeségem, hogy minden használható felvételt szeretek beletenni a filmbe, ha már egyszer megszenvedtünk azzal, hogy felvegyük. Ez nem egy olyan film, hogy egy stáb felvett rólunk ötezer jelenetet, aztán kiválasztjuk a két legjobbat. Mindegy, majd valamikor kicsit átalakítom a dolgot, aztán meglátjuk mi sül ki belõle.

Maul

Maul

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.462 hozzászólás
Üdvözlet!

Újra itthon!

Mikor megyünk biciklizni?

A film nekem is kell!

Biczóka itthon leszel hétvégén? Hulp bicajod kész van?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
mi lenne ha lassu zenét raknál alá? :)
és akkor ugy nézne ki h lassitva is van )

nwd7ben is nemegyszer lightos zene mellett ilyen drotkötélpályán követi a csávó a bicóst. najó, az lehet azér van hogy legyen idõd észrevenni a hátraszaltó-vázpörit :D

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.017 hozzászólás
Én ma is megnéztem.. egyébként tetszik Mcclane része a legjobb!
Hulp: A tehén nagyon bonyolúlt állat-de én megfejtem!

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.017 hozzászólás
Hi..-> Andris, nem akarlak félrevezetni de van már 500, 1gb os ingyé tárhely is...:) csak hát a DVD..:) Hulp nem fogja lebutítani érzésem szerint, mert nem ez a célja.. a filmet nem kell látni ahoz hogy elképzeld a méreteket..
tehát a kíváncsiság nem oldja meg az alap problémát.. No meg nem egy videó vanb -hanem sok..!!

Mivel nálunk a célközösség lényegében mi vagyunk, ezért nem érdemes lebutítani..No de meg egy DVD-bõl lehet csinállni 18 megát is.. nem az akarással van, hanem az akarással mert nem akarna senki olyat..

Hulp igazad van,, meg kell nézni.. egyes jeleneteken azért bizti segít majd, nemtom

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
A 330 mega tényleg nem valami sok, és az ADSL nem is feltöltésre való. Mattnank igaza van, a konvertálás is rohadt sokáig tart, a feltöltés meg még tovább. Ráadásul a leogangos videó feltöltögetésével szívtam már eleget, volt egy csomó sikertelen próbálkozás és ezt nincs kedvem itt is eljátszani. Bár az tuti, hogy divx-be konvertálva sokkal gyorsabbnak tûnik amit nagyon nem értek miért van. Ha meglesz a végleges verzió, akkor természetesen bárkinek nagyon szívesen lemásolom, akit érdekel. Már csak a táj szépsége miatt is érdemes megnézni, ha valakit egyáltalán érdekel az ilyesmi.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
hja, be lehetne tömöríteni aviba, de az még megint jópár óra lenne gondolom. így is eleget szívott vele hulp. no meg ha már megakarja nézni az ember akkor szívesebben néz dvd minõséget, ezért ugyis mindenki dvdben fogja inkább elkérni tõle. szerintem akár neked is kiírná ha szépen kéred )
vagy most már el lehet kérni biczajtol meg McClanetõl is és lehet sokszorosítani.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
mert hány órás videót csináltatok?
nem igaz hogy nem lehet "lebutítani" annyira,hogy egy 330 megás tárhelye ne férjen el!!

akarás kérdése az egész

nah; most már télleg kiváncsi vagyok arra a videóra

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.710 hozzászólás
több gb is lehet dvd
:D
Come on! It's on

Korn

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
úgy tudom egy dvd több Gb is lehet.. :scratchhe

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Sehol nem lehet megnézni, mert nem tudjuk sehova feltenni. Újra, meg újra elõjõvõ probléma ez a tárhely dolog, de mindig megragad elméleti síkon, szóval szerintem soha nem fog megoldódni.

http://tv.isg.si/site/?q=filebrowser/

330 Mb tárhely neked,kimondottan videóknak.
Regelsz,ftp-n feltöltöd(totálkomanderrel mondjuk..),elfogadtatod(kitöltessz egy "ûrlapot")

vagy:
http://www.eengoedidee.nl/
regelsz,aztán feltöltöd az oldalon..
52 MB hely max.

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Mondom Biczó, meg fogom próbálni, csak azt is vedd számításba, hogy a felgyorsítással nemcsak te fogsz felgyorsulni, hanem a felvonó, tehát a kamera sebessége is. Szóval a relatív sebesség a kettõ között meg fog maradni, sõt még lehet, hogy furán is fog kinézni. De mondom, megnézem, és utána majd megmondom, hogy jó lett-e vagy nem. A földrõl felvett cuccokat, és a klippedben lévõ sisakkamerás felvételeket is felgyorsítsam?

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.017 hozzászólás
Barna nem mindegy ..nem mindegy hogy UMF-vagy UHF.. így tudom mirõl van szó..

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.017 hozzászólás
Hulp gondoltam hogy ezek után Mcclane videója lesz a legkevesebb probléma.. na de ugye a felvonó együtt haladt velünk egy irányba és az se volt áhm lassú-mert nem csak a sebességét kell nézni, hanem hogy szintben gyorsan haladt lefelé hozzánk képest->ez utóbbira senki nem is gondolna, de ha meggondolod akkor lényegében mondhatni másodpercenként ereszkedett mondjuk 0.5m -ert (ezt csak úgy írtam-nemtom pontosan mennyit) és mivel ennyire haladt lefelé-jóval elöttem járt, mert hiába mentem gyorsan nekem több idõ kellett ugyanahoz a szinthez és máris elveszett a látszólagos +sebességem..szerintem..
sajna a készítésben nem nagyoon tudok segíteni..