Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szombathelyi Riderek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12295 hozzászólás a témában

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Utána kérdezek,bár sztem nem igen van ilyen ismerõsöm.
Nah magasépítõ technikus vagy.....akkor már értem a bárkát :D :D
Komolyra véve a szót akkor elvileg valamelyest te is intézhetnéd...csak hát jah...az érdekes lenne nekik.....
De igazából ezek a tervek egész korrektek.....én pl csak egy DH pályára gondoltam....nem hittem volna hogy még ilyen-olyan enduro pályákat is akartok.De igazatok van most kell megfogni a lehetõséget! :)

protech1

protech1

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

Hogy érzed Puby, összefog jönni a dolog szerinted?

Ha a realítást nézzük akkor a következõre van a legnagyobb esély:
Amit elterveztünk annak a fele vállhat valóra kb 2 pályára látok esélyt,1 1300m-es régi útvonal és egy lightos 1600-1700 méterest + kitérõket a nyomvonalba.
Az engedélyezés pedig eltart min 2-3 hónapig.
Ne így legyen az a cél.Elsõ évben a 2 nyomvonal sztem ölég(fõleg hogy berajzoltam nekik a Trianoni Kereszt alatti függõleges katlant!!-brutál rész!) a 2-3 hónap a gáz.
A pályaelmek engedélyezésében (statika,alapanyagok,szerkezet..)látom most a buktatót.Esetleg olyan ember (ács,statikus,mûszaki ellenõr)aki papíron vállalja az átvételt és a felülvizsgálatokat idõszakosan??Van valakinél ilyen kerékpárbarát ismerõs aki térítésmentesen bevállalja ?Természetesen a felmerülõ költségeket fedezzük(utazás,kaja,pia).
Csak hogy lássák komolyan gondoljuk ,és isten igazából nem vállna kárunkra.-sztem a szervek is nyugodtabbak lennének!Például.
Ja,nem csak vaktában lövöldözök hanem elindult a papírmunka és beillesztenénk a mûszaki átvételt is.Lehet az én magasépítõ technikus végzettségem meg gyakorlatom is elég lenne ehhez de biztonságosabb a kívülálló.

Puby
Finom a Kindertojás, csak a sárgáját nehéz lenyelni!

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Hogy érzed Puby, összefog jönni a dolog szerinted?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Búcsú a János-hegytõl? ? interjú a Pilisi Parkerdõ Zrt. szóvivõjével ? interjú, kiemelt ? Bikemag

biztos olvastátok már,érdekes.És az is érdekes,hogy a Bikemag miért nem foglalkozott a Kõszegi témával,úgy látszik nem vállalják fel a DH-t mint kerékpáros szakágat.Hát ez elkeserítõ,mi több szánalmas korlátoltság.

Puby

én beszéltem az egyik bikemagos szerkesztõvel, azt mondták már tárgyalják az ügyet.

KToMi

KToMi

törzsvendég

• fórumtag
  • 613 hozzászólás
Én is nagyra értékelem a kitartásodat! LÁstzik, hogy szereted a sportot, nem a divat a lényeg! Hajrá!!!

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Nagyon drukkolok Puby, hogy összejöjjön valami ez ügyben.

protech1

protech1

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Búcsú a János-hegytõl? ? interjú a Pilisi Parkerdõ Zrt. szóvivõjével ? interjú, kiemelt ? Bikemag

biztos olvastátok már,érdekes.És az is érdekes,hogy a Bikemag miért nem foglalkozott a Kõszegi témával,úgy látszik nem vállalják fel a DH-t mint kerékpáros szakágat.Hát ez elkeserítõ,mi több szánalmas korlátoltság.

Puby

protech1

protech1

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

Csak addig amíg verseny / versenyek voltak. simán csak úgy azon sem bringázhatnál, mint ahogy sehol ebben az országban.

H.

Ezt végigviszem ha szétbasz az ideg akkor is,ha nem sikerül akkor meg ember ne álljon elém zöldben vagy barnába a hegyen mert nem állok jót magamért.És most nagyon gyengén fogalmaztam.
Hála belátták az Erdészetnél és az önp is hogy itt cselekedni kell!
Figyeljetek ez nekik is cél kell legyen.Önp nek,hogy ne baszkódjuk szét a hegyet Erdészetnek,hogy nyugodtan tudjanak fát lopni Velem meg Bozsok között a hegy másik oldalán.
Tudom,hogy van jobb hely Dh pályára máshol,de tény hogy adottságaiban mindkét fél részére ez lehet az egyetlen megoldás.
A durva ez:ami 500 méternél magasabb az védett,ami 250-500 között az natura 2000.
Oda meg csak állatok,meg növények valók,ember meg csak dszippel zöldbe meg tudjátok még kik.

Puby

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

mennyiért? csak hogy tisztában legyek az árakkal .)

fogalmam sincs mennyit érhet:D talán 30-40e az egész? ezt a nyarat még kihúzza, aztán ha még aktuális lesz beszélhetünk róla

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Puby!!! Nem akarok hülyeséget mondani, de asszem a Bagolyírtási pályára kaptak vmi engedélyt a helyi srácok!

Csak addig amíg verseny / versenyek voltak. simán csak úgy azon sem bringázhatnál, mint ahogy sehol ebben az országban.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
mennyiért? csak hogy tisztában legyek az árakkal .)

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

outisok
retro olcsó campa alkatrészeket nem tudtok valahol a közelben?
gondolkozom hogy összerakom a colnagot outinak.

8as campa mirage az jóféle?

õsszel/télen lehet tudok majd 8as chorust;)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
outisok
retro olcsó campa alkatrészeket nem tudtok valahol a közelben?
gondolkozom hogy összerakom a colnagot outinak.

8as campa mirage az jóféle?

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Puby!!! Nem akarok hülyeséget mondani, de asszem a Bagolyírtási pályára kaptak vmi engedélyt a helyi srácok!
Nah ,de örülök hogy halad a dolog :) Puby neked meg nagy köszönet hogy így kézbe veszed ezt a dolgot!
Felsõcsatárt megnézhetnénk majd...mondjuk jövõ héten ;)

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Részben igazad van Matt, de talán itt még többé-kevésbé lehet beszélgetni. Ha megnézed a bicajosok közül sem sokan járnak ide a szombathelyi topicba. Csak szerintem ilyen fészbúk jellegû szarokon nem kéne reklámozni. Meg az a nem mindegy, hogy van ott 5 ember, vagy 50 plusz a nézõk jópár kocsival. Mert ugye az már messzirõl látszik, hogy valami rendezvény van.

protech1

protech1

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Namost látom be kell számolnom pár dologról.
Felsõcsatár mint csoki helyszín jöhet számításba.1 óra edzés 1 óra menet és ott sem vtunk.
Nagyobb mint Sé de kisebb mint Kõszeg,és nem tilos a kerékpár!!
Ami Kõszeget illeti,mielõtt bárki elhinne mindent amit hall, elmondom hol tartunk:
1. Az Önp és már az Erdészet is elismerte szóban,hogy az Andalgó(régi DH terület) megfelel mindkettõjüknek
2. Kérték,hogy térképen jelöljem be a területet amelyben a pályák futnakvõ pályák majd-ezt megtettem,a tegnapi napon leadtam a térképet az elõzetes egyeztetésekhez.Ez nem végleges-ezt áttekintik és ha megfelel akkor ez lesz az engedélyeztetésben is!
3. Az Erdészeti Zrt az engedélyezéshez javasolta,hogy a már meglévõ pályát papírjai szerint adjuk be a dokumentációt.A gyorsabb ügyintézés végett.
4. Most keresem,hol van lepapírozott pálya!(ebben segíthetnétek,hol van ilyen Mo.-n?)
Sopront bár említve volt,õk is tudják hogy nincs róla papír,de nem lesz cseszegetés,az Erdészet azt mondta,hogy csináljuk meg itt jól a dokumentációt és legyen ez a mérföldkõ,késõbb ott is papírra fektethetik a béke végett.

Ennyi

Puby

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
srácok ha ennyire óvatosak akarunk lenni, akkor ne egy nyílt fórumon beszéljünk ezekrõl. ,)
regisztráció nélkül bárki tudja olvasni a bikemaget...

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Hali!

Vasárnap voltam Sopronban, beszéltem a helyi srácokkal is megint és igazából nekik arra a részre ez a hihetetlen építés meg minden amit csinálnak csak meg van engedve ,de nincs engedélyeztetve / legalizálva.

Õk is ,de ez úton szeretnék megkérni én is mindenkit ,hogy erre ne hivatkozzatok majd a kõszegi pálya engedélyeztetésében (Fõleg Pubyra és Sanyira vonatkozna mert õk intézik ezeket nyilván.)

Nem lenne jó ha az ország legjobb dh pályáját ami mellesleg egy köpésre van tõlünk, ugyan úgy szétcsesznék vagy úgy járnának mint mi Kõszeggel.
A srácoknak rengetek pénzük és több évi munkájuk van benne, külön meg is kérték hogy ezt a Sopronozást hagyjuk ki a történetbõl.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Ez a pálya azért jó, mert hét közben ki lehet menni tekerni. Mi építkeztünk Dozmaton is, de sajnos a hétköznapi tekeréshez már az is messze van. Fõleg ezekkel a nagy dögökkel nem egy leányálom kitekerni az aszfalton Felsõcsatárra. Oda-vissza 40-50 km, meg még ott is tologatni... Ha 20-as átlagot számolsz, akkor is 2-2,5 óra csak a kitekerés meg vissza. És már be is sötétedett ilyenkor. Ráadásul eléggé dimbes-dombos az odaút is. Persze hétvégi pályának megteszi. De ha Kõszegen lehet pályát csinálni, akkor szerintem úgyis mindenki oda fog járni.

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Az igaz mondjuk hogy elég hamar lett a elõzõ után.......