Jelentkezz be Regisztrálj
Szombathelyi Riderek
Posted 2011. May 03. - 20:50
Nah magasépítõ technikus vagy.....akkor már értem a bárkát
Komolyra véve a szót akkor elvileg valamelyest te is intézhetnéd...csak hát jah...az érdekes lenne nekik.....
De igazából ezek a tervek egész korrektek.....én pl csak egy DH pályára gondoltam....nem hittem volna hogy még ilyen-olyan enduro pályákat is akartok.De igazatok van most kell megfogni a lehetõséget!
Posted 2011. May 03. - 20:41
Ha a realítást nézzük akkor a következõre van a legnagyobb esély:Hogy érzed Puby, összefog jönni a dolog szerinted?
Amit elterveztünk annak a fele vállhat valóra kb 2 pályára látok esélyt,1 1300m-es régi útvonal és egy lightos 1600-1700 méterest + kitérõket a nyomvonalba.
Az engedélyezés pedig eltart min 2-3 hónapig.
Ne így legyen az a cél.Elsõ évben a 2 nyomvonal sztem ölég(fõleg hogy berajzoltam nekik a Trianoni Kereszt alatti függõleges katlant!!-brutál rész!) a 2-3 hónap a gáz.
A pályaelmek engedélyezésében (statika,alapanyagok,szerkezet..)látom most a buktatót.Esetleg olyan ember (ács,statikus,mûszaki ellenõr)aki papíron vállalja az átvételt és a felülvizsgálatokat idõszakosan??Van valakinél ilyen kerékpárbarát ismerõs aki térítésmentesen bevállalja ?Természetesen a felmerülõ költségeket fedezzük(utazás,kaja,pia).
Csak hogy lássák komolyan gondoljuk ,és isten igazából nem vállna kárunkra.-sztem a szervek is nyugodtabbak lennének!Például.
Ja,nem csak vaktában lövöldözök hanem elindult a papírmunka és beillesztenénk a mûszaki átvételt is.Lehet az én magasépítõ technikus végzettségem meg gyakorlatom is elég lenne ehhez de biztonságosabb a kívülálló.
Puby
Posted 2011. May 03. - 20:05
Posted 2011. May 03. - 20:03
Búcsú a János-hegytõl? ? interjú a Pilisi Parkerdõ Zrt. szóvivõjével ? interjú, kiemelt ? Bikemag
biztos olvastátok már,érdekes.És az is érdekes,hogy a Bikemag miért nem foglalkozott a Kõszegi témával,úgy látszik nem vállalják fel a DH-t mint kerékpáros szakágat.Hát ez elkeserítõ,mi több szánalmas korlátoltság.
Puby
én beszéltem az egyik bikemagos szerkesztõvel, azt mondták már tárgyalják az ügyet.
Posted 2011. May 03. - 19:18
Posted 2011. May 03. - 19:07
Posted 2011. May 03. - 18:10
biztos olvastátok már,érdekes.És az is érdekes,hogy a Bikemag miért nem foglalkozott a Kõszegi témával,úgy látszik nem vállalják fel a DH-t mint kerékpáros szakágat.Hát ez elkeserítõ,mi több szánalmas korlátoltság.
Puby
Posted 2011. May 03. - 17:52
H.Csak addig amíg verseny / versenyek voltak. simán csak úgy azon sem bringázhatnál, mint ahogy sehol ebben az országban.
Ezt végigviszem ha szétbasz az ideg akkor is,ha nem sikerül akkor meg ember ne álljon elém zöldben vagy barnába a hegyen mert nem állok jót magamért.És most nagyon gyengén fogalmaztam.
Hála belátták az Erdészetnél és az önp is hogy itt cselekedni kell!
Figyeljetek ez nekik is cél kell legyen.Önp nek,hogy ne baszkódjuk szét a hegyet Erdészetnek,hogy nyugodtan tudjanak fát lopni Velem meg Bozsok között a hegy másik oldalán.
Tudom,hogy van jobb hely Dh pályára máshol,de tény hogy adottságaiban mindkét fél részére ez lehet az egyetlen megoldás.
A durva ez:ami 500 méternél magasabb az védett,ami 250-500 között az natura 2000.
Oda meg csak állatok,meg növények valók,ember meg csak dszippel zöldbe meg tudjátok még kik.
Puby
Posted 2011. May 03. - 17:46
mennyiért? csak hogy tisztában legyek az árakkal .)
fogalmam sincs mennyit érhet:D talán 30-40e az egész? ezt a nyarat még kihúzza, aztán ha még aktuális lesz beszélhetünk róla
Posted 2011. May 03. - 17:18
Puby!!! Nem akarok hülyeséget mondani, de asszem a Bagolyírtási pályára kaptak vmi engedélyt a helyi srácok!
Csak addig amíg verseny / versenyek voltak. simán csak úgy azon sem bringázhatnál, mint ahogy sehol ebben az országban.
Posted 2011. May 03. - 16:47
Posted 2011. May 03. - 16:43
outisok
retro olcsó campa alkatrészeket nem tudtok valahol a közelben?
gondolkozom hogy összerakom a colnagot outinak.
8as campa mirage az jóféle?
õsszel/télen lehet tudok majd 8as chorust;)
Posted 2011. May 03. - 16:26
retro olcsó campa alkatrészeket nem tudtok valahol a közelben?
gondolkozom hogy összerakom a colnagot outinak.
8as campa mirage az jóféle?
Posted 2011. May 03. - 14:46
Nah ,de örülök hogy halad a dolog Puby neked meg nagy köszönet hogy így kézbe veszed ezt a dolgot!
Felsõcsatárt megnézhetnénk majd...mondjuk jövõ héten
Posted 2011. May 03. - 13:40
Posted 2011. May 03. - 13:31
Felsõcsatár mint csoki helyszín jöhet számításba.1 óra edzés 1 óra menet és ott sem vtunk.
Nagyobb mint Sé de kisebb mint Kõszeg,és nem tilos a kerékpár!!
Ami Kõszeget illeti,mielõtt bárki elhinne mindent amit hall, elmondom hol tartunk:
1. Az Önp és már az Erdészet is elismerte szóban,hogy az Andalgó(régi DH terület) megfelel mindkettõjüknek
2. Kérték,hogy térképen jelöljem be a területet amelyben a pályák futnakvõ pályák majd-ezt megtettem,a tegnapi napon leadtam a térképet az elõzetes egyeztetésekhez.Ez nem végleges-ezt áttekintik és ha megfelel akkor ez lesz az engedélyeztetésben is!
3. Az Erdészeti Zrt az engedélyezéshez javasolta,hogy a már meglévõ pályát papírjai szerint adjuk be a dokumentációt.A gyorsabb ügyintézés végett.
4. Most keresem,hol van lepapírozott pálya!(ebben segíthetnétek,hol van ilyen Mo.-n?)
Sopront bár említve volt,õk is tudják hogy nincs róla papír,de nem lesz cseszegetés,az Erdészet azt mondta,hogy csináljuk meg itt jól a dokumentációt és legyen ez a mérföldkõ,késõbb ott is papírra fektethetik a béke végett.
Ennyi
Puby
Posted 2011. May 03. - 12:32
regisztráció nélkül bárki tudja olvasni a bikemaget...
Posted 2011. May 03. - 11:57
Vasárnap voltam Sopronban, beszéltem a helyi srácokkal is megint és igazából nekik arra a részre ez a hihetetlen építés meg minden amit csinálnak csak meg van engedve ,de nincs engedélyeztetve / legalizálva.
Õk is ,de ez úton szeretnék megkérni én is mindenkit ,hogy erre ne hivatkozzatok majd a kõszegi pálya engedélyeztetésében (Fõleg Pubyra és Sanyira vonatkozna mert õk intézik ezeket nyilván.)
Nem lenne jó ha az ország legjobb dh pályáját ami mellesleg egy köpésre van tõlünk, ugyan úgy szétcsesznék vagy úgy járnának mint mi Kõszeggel.
A srácoknak rengetek pénzük és több évi munkájuk van benne, külön meg is kérték hogy ezt a Sopronozást hagyjuk ki a történetbõl.