Ez szerintem azért rossz példa, mert (gondolom) Leogang is magántulajdon. Az hogy ingyen lejöhetsz rajt a tulaj nemes gesztusa. Nyílván sok értelme nem lenne megtiltani, a célközönség ugyis kifizeti a felvonót, aki meg csak ki akarja próbálni ingyen annak meg jó beetetés, csalogatás, ugyis rászokik a pályára, onnantól kezdve meg õ is megveszi a jegyet.
Szóval örüljünk ha kapunk teret. Azt is megtehetnék, hogy azt mondják, hogy "nem, nem lesz itt semmi, csá".
semmeringen a zauberbergé a hegy, pálya, felvonó. õk üzemeltetik, meg építik.
a bolt meg a mountainbiker-é. viszont az ilyen közös csomagokban hogy bicóbérlés+felvonójegy meg %-osan osztoznak...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Szombathelyi Riderek
Started by
Lord_Leslie
, 2006. January 10. 23:15
Posted 2011. May 16. - 00:23
Posted 2011. May 16. - 00:07
Ja, és jelezném a mélyen tisztelt erdész/természetvédõ/ÕNP-s uraknak, hogy Ausztriában sem a pálya használatáért kell fizetni, hanem a felvonóért. A pálya szabadon használható. Pl. Leogangban a Leoganger Bergbahnentõl veszem a bérletet és nem a Bikepark Leogangtól. Aki felteker a pálya tetejére, az nyugodtan legurulhat ingyen. Itt meg tudomásom szerint nem épít senki felvonót. Ja, és ott vannak ám kijelölt montis útvonalak is, nem csak ez a megtûrjük dolog.
Posted 2011. May 15. - 23:27
Szerintem így nincs értelme hozzáállni, hogy ugyse lesz jó...
A következõ legfontosabb feladat annak kell lennie, hogy megtaláljuk vagy megmondják HOL legyen ez a bizonyos megtûrt nyomvonal, ahol legálisan ûzhetnénk a sportot. Tehát helyet kell találni. Nekem úgy tûnt a videón, hogy azt már mindenki belátta, hogy biciklisek mindig is lesznek és az nem lehet megoldás, hogy kitiltják õket a hegyrõl. A többség szerintem nem is akarja ezt. Az ÖNP a Natúrpark, a rendõrség szerintem csak annyit akar, hogy a túristák figyelmeztetve legyenek a XC-sekre, akik ha gyalogtempóhoz mérten gyorsan is mennek, de elférnek a túristák mellett, a DH-sok meg menjenek egy totál túristáktól elzárt helyen.
Az XC-s legalizálás szerintem esélytelen az erdõtörvény miatt, ami kimondja, hogy jármûvel túristaúton nem szabad menni. De evvel idáig se volt probléma...mondták h a túrázókkal nincs bajuk. Száguldozó hülyék meg mindig is lesznek, ahogy Puby is mondta...autós között is van barom, túrázó között is van barom, dh-s között is van barom. De ha az utóbbi csoport kap egy külön sávot, akkor õ is szívesebben megy oda mint a túristaútra.
Jó megoldás lenne szerintem ha õk adnának "ajándékba" egy sávot, amin mehetünk. A kapott területen lehetne építeni, rendbe tartanánk, kitábláznánk, nem szemetelnénk stb. Mivel 'ajándék' ezért õk maradnak a tulajok, vagyonkezelõk vagy mik és így biztonságban éreznék magukat. Cserébe nekünk nem kellene fizetni a területért. A kitáblázást meg ilyeneket meg megoldanánk magunk között, otthon nyomtatott, laminált táblákkal.
edit: egy rendes bikepark, felszállítással meg mindennel. az az álom. ahhoz meg kéne venni vagy legalábbis bérbe venni a hegyet...
A következõ legfontosabb feladat annak kell lennie, hogy megtaláljuk vagy megmondják HOL legyen ez a bizonyos megtûrt nyomvonal, ahol legálisan ûzhetnénk a sportot. Tehát helyet kell találni. Nekem úgy tûnt a videón, hogy azt már mindenki belátta, hogy biciklisek mindig is lesznek és az nem lehet megoldás, hogy kitiltják õket a hegyrõl. A többség szerintem nem is akarja ezt. Az ÖNP a Natúrpark, a rendõrség szerintem csak annyit akar, hogy a túristák figyelmeztetve legyenek a XC-sekre, akik ha gyalogtempóhoz mérten gyorsan is mennek, de elférnek a túristák mellett, a DH-sok meg menjenek egy totál túristáktól elzárt helyen.
Az XC-s legalizálás szerintem esélytelen az erdõtörvény miatt, ami kimondja, hogy jármûvel túristaúton nem szabad menni. De evvel idáig se volt probléma...mondták h a túrázókkal nincs bajuk. Száguldozó hülyék meg mindig is lesznek, ahogy Puby is mondta...autós között is van barom, túrázó között is van barom, dh-s között is van barom. De ha az utóbbi csoport kap egy külön sávot, akkor õ is szívesebben megy oda mint a túristaútra.
Jó megoldás lenne szerintem ha õk adnának "ajándékba" egy sávot, amin mehetünk. A kapott területen lehetne építeni, rendbe tartanánk, kitábláznánk, nem szemetelnénk stb. Mivel 'ajándék' ezért õk maradnak a tulajok, vagyonkezelõk vagy mik és így biztonságban éreznék magukat. Cserébe nekünk nem kellene fizetni a területért. A kitáblázást meg ilyeneket meg megoldanánk magunk között, otthon nyomtatott, laminált táblákkal.
edit: egy rendes bikepark, felszállítással meg mindennel. az az álom. ahhoz meg kéne venni vagy legalábbis bérbe venni a hegyet...
Posted 2011. May 15. - 22:48
Nyílván ha valaki nem ért egyett valamiben, akkor el lehet húzni az örökkévalóságig ahogy az lenni szokott a bürökráciában.
Na, ezért írtam, amit írtam. Mert Magyarországon élünk. Itt mindig van valaki, aki csak azért is keresztbe tesz. Csak ha már neki nyomorult élete van, másnak se legyen jó.
Posted 2011. May 15. - 22:46
ismét a külsõségek kerültek elõ a hozzászólásokban,de legalább mostantól spkás strandpapucsos a dh-s és nem maszkos állarcos.Végére odaérünk a jól szituált öltönyöshöz is.
Szervusz Csabi ,szervusz Blanka,szervusz Tomika!
Puby
Végigolvastam a cikket. Meg a hozzászólásokat is. Na, azt nem kellett volna. Sikerült megfogniuk a dolog lényegét. Úgy utálom ezt, hogy csak a külsõségek számítanak. Öltönyben is semmibe lehet venni a tárgyalópartnert és strandpapucsban is meg lehet adni a tiszteletet. De ezt sokan nem képesek felfogni.
Az miért van, hogyha kifizetjük a lóvét az erdõhasználatért, akkor egybõl lehet legális a dolog? Ugyanaz a helyzet, mint amikor elkapták a bicajosokat. Ott sem a tett megakadályozása volt a cél, hanem a pénz beszedése.
Egy kérdés: ha feltekerek a hátizsákban a sisakkal de lefelé egy természetvédõ számára száguldva (messze nem dh-s mércével gyorsan) jövök le, akkor én most milyen kategóriába esek? Maszkos bandita, vagy természetjáró turista, esetleg békés bicajos túrázó? Valamint az ezt a fórumot olvasgató ún. természetvédõk is akkor már vehetnék a fáradtságot, hogy hozzászólnak a témához. Vagy õk csak az ötleteket szedik innen, hogy mikor csaphatnak le, és szedhetik be a lóvét.
Posted 2011. May 15. - 22:26
Miért? Ott ült mindenki az asztalnál és mindenki elmondta, hogy miben lenne benne és miben nem.
Ha magánterületet nem érint akkor az erdészeten belül el lehet intézni a terület engedélyezését. ÖNP meg engedélyezi természetvédelmi szempontból. Ha mûutat nem keresztez, akkor mondta a rendõrség szóvivõje, hogy nekik nincs beleszólásuk. Szóval kb ennek a két hatóságnak kell engedélyt adnia. Ez kb egy darab papír amiben le van írva pontosan, hogy mi hol helyezkedik el, ott mit szabad és mit nem.
Szilveszter jobbján ült a srác (nem tudom hogy hívják) elmondta, hogy õ engedélyeztette anno a verseny idején a velemi részt. Gondolom az se tartott másfél évig... Itt ugyanaz lenne, csak nem egy hétvégére kérnénk az engedélyt hanem hosszútávra. Ugyanúgy írja alá a 20éves megállapodást is az illetékes mint a 2napost...
Szerintem.
Edit:
Az Úr aki mesél arról, hogy a jelzéseket szokta festeni (szintén nem jegyeztem meg a nevét, bocsánat) õ is elmondta, hogy anno amikor utakat kért, adtak neki 3 lehetõséget, õ kiválasztott egyett és boldogság volt. Gondolom már ismerte az illetõt akivel tárgyalt. És ennyi az egész. Kapcsolatok, meg kommunikáció. Mindent el lehet intézni bármilyen gyorsan...
Nyílván ha valaki nem ért egyett valamiben, akkor el lehet húzni az örökkévalóságig ahogy az lenni szokott a bürökráciában. De ha élhetõ, megvalósítható terv van - ahogy a jogász Úr is mondja - akkor simán kivitelezhetõ a dolog.
Ha magánterületet nem érint akkor az erdészeten belül el lehet intézni a terület engedélyezését. ÖNP meg engedélyezi természetvédelmi szempontból. Ha mûutat nem keresztez, akkor mondta a rendõrség szóvivõje, hogy nekik nincs beleszólásuk. Szóval kb ennek a két hatóságnak kell engedélyt adnia. Ez kb egy darab papír amiben le van írva pontosan, hogy mi hol helyezkedik el, ott mit szabad és mit nem.
Szilveszter jobbján ült a srác (nem tudom hogy hívják) elmondta, hogy õ engedélyeztette anno a verseny idején a velemi részt. Gondolom az se tartott másfél évig... Itt ugyanaz lenne, csak nem egy hétvégére kérnénk az engedélyt hanem hosszútávra. Ugyanúgy írja alá a 20éves megállapodást is az illetékes mint a 2napost...
Szerintem.
Edit:
Az Úr aki mesél arról, hogy a jelzéseket szokta festeni (szintén nem jegyeztem meg a nevét, bocsánat) õ is elmondta, hogy anno amikor utakat kért, adtak neki 3 lehetõséget, õ kiválasztott egyett és boldogság volt. Gondolom már ismerte az illetõt akivel tárgyalt. És ennyi az egész. Kapcsolatok, meg kommunikáció. Mindent el lehet intézni bármilyen gyorsan...
Nyílván ha valaki nem ért egyett valamiben, akkor el lehet húzni az örökkévalóságig ahogy az lenni szokott a bürökráciában. De ha élhetõ, megvalósítható terv van - ahogy a jogász Úr is mondja - akkor simán kivitelezhetõ a dolog.
Posted 2011. May 15. - 22:19
Posted 2011. May 15. - 21:27
Minden csak a hatóságok hajlandóságán múlik szerintem. Ha végre sikerül találni egy olyan helyet ami mindenkinek megfelel, akkor már csak papírmunka az egész, amit ha van rá hajlandóság pár tollvonással, pecsételéssel el lehet intézni. A kitáblázás, figyelemfelkeltés a pálya nyomvonalán úgy gondolom akár egy-két hétvége alatt megvalósítható lennének...
Hajrá!
Hajrá!
Posted 2011. May 15. - 21:04
Azért az elég elszomorító hogy 2013-ra lehetséges legális pálya.Ebben az országban tényleg minden iszonyat lassan halad....
Posted 2011. May 15. - 20:32
ismét a külsõségek kerültek elõ a hozzászólásokban,de legalább mostantól spkás strandpapucsos a dh-s és nem maszkos állarcos.Végére odaérünk a jól szituált öltönyöshöz is.Nyugat.hu : Egy asztalnál a downhillesek és a hatóságok képviselõi (videó)
Szervusz Csabi ,szervusz Blanka,szervusz Tomika!
Puby
Finom a Kindertojás, csak a sárgáját nehéz lenyelni!
Posted 2011. May 15. - 20:20
Igen, ehhez már valóban olyan szinten kell tudni, aminek én nem vagyok birtokában és lehet már nem is leszek soha. Leginkább az a bajom, hogy a jobb térdem úgy van összelegózva és a doki azt mondta, hogy még egy nagy sérülést nem fog elviselni.
Ti még fiatalok vagytok, ennyi idõsen még nem olyan nagy gond egy hasonló, de sajnos én már sokat látott ember vagyok!
A versenyen ott leszek, szurkolok majd!
Ti még fiatalok vagytok, ennyi idõsen még nem olyan nagy gond egy hasonló, de sajnos én már sokat látott ember vagyok!
A versenyen ott leszek, szurkolok majd!
Posted 2011. May 15. - 19:38
Én ilyen idõben nem tudok bicajozni, és nem is akarok. Plusz tiszta dzsuva is leszek meg a bicaj is.
Posted 2011. May 15. - 18:18
Mert ti k-ra tudtok. Én azért ilyen sárban csak kínlódnék + az én térdemmel egy ficamot nem vállalok be.
Akkor jó volt?
Akkor jó volt?
Posted 2011. May 15. - 17:14
Posted 2011. May 15. - 17:12
biciklizni is lehet. tegnap d.u. 1 tõl 6 ig végig szakadó esõben nyomtuk Semmeringen:)
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.
Posted 2011. May 15. - 16:25
Por aha
Szép kis idõ. Sztem egy havi mennyiség leesett.
Rohadjon meg.
Az is biztos, hogy ezt a mocsok viktor király rendeli hétvégékre, hogy ezzel is belefingjon az emberek arcába....
Igaza van a liliputi törpének, mert focizni ilyenkor is lehet.
Szép kis idõ. Sztem egy havi mennyiség leesett.
Rohadjon meg.
Az is biztos, hogy ezt a mocsok viktor király rendeli hétvégékre, hogy ezzel is belefingjon az emberek arcába....
Igaza van a liliputi törpének, mert focizni ilyenkor is lehet.
Posted 2011. May 15. - 12:39
Posted 2011. May 15. - 12:19
A délután -esti kamerázás jó ötlet
Szerdától néztem jó idõ lesz.....hét vége felé lesz talán por is....igen jól nézne ki lemenõ napfénynél a szálló por a kanyarokban..
Hát kimehetünk sarazni is..bár nemtom milyen tempóval lehetne úgy menni..mennyire nézne ki jól kamerán..
Szerdától néztem jó idõ lesz.....hét vége felé lesz talán por is....igen jól nézne ki lemenõ napfénynél a szálló por a kanyarokban..
Hát kimehetünk sarazni is..bár nemtom milyen tempóval lehetne úgy menni..mennyire nézne ki jól kamerán..
Posted 2011. May 14. - 22:40
Nem megyek én olyan jól. De kamerázhatunk bármikor. Ha szereted a sarat, miattam már hétfõn is. Tuti jól néz ki a csúszkálás meg a fröccsenõ sár is. Csak ne essen kamerázás közben. Egyébként meg kéne próbálni délután/este felé a kamerázást. Ahogy visszanéztem a felvételeket, sajnos eléggé zavaró a besütõ nap. Túl éles a kontraszt a fényes és a sötét részek között. Talán alacsonyabb napállásnál nem olyan zavaró. Talán még nincs túl sötét a kamerának.
Posted 2011. May 14. - 22:22
Nah fasza idõ lett.........holnap ha nem esik lehet kinézek,legalább ásni valamit. De ahogy nézem nem hiszem hogy olyan idõ lesz.
Jöv héten végre délelõttös leszek....mehetünk ezerrel...Hulp!!! Lesz kedved még kamerázni?? Vehetnénk rólad is részeket...
Jöv héten végre délelõttös leszek....mehetünk ezerrel...Hulp!!! Lesz kedved még kamerázni?? Vehetnénk rólad is részeket...