mivanitt? sokan akik még sosem írtak, no meg rég nem látott arcok is újra írnak, pörög a topik .)
erdészet for prezident
amíg kicsi vagyok hogy közvetlenül beleszóljak/tegyek érte vagy ellene, addig én nem idegesítem magam. úgyse tudok micsinálni. részemrõl igyekszem védeni a természetet, ennyi.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Szombathelyi Riderek
Indította
Lord_Leslie
, 2006. január 10. 23:15
Írta 2009. február 24. - 16:03
Írta 2009. február 24. - 16:02
Szevasztok!
Biczó meg Maul!
Valami péntballt össze kéne hozni, monnyuk ilyen március 7. Szombat?
t
Biczó meg Maul!
Valami péntballt össze kéne hozni, monnyuk ilyen március 7. Szombat?
t
"ezek ám a gondok, nem a faláb!"
Írta 2009. február 24. - 15:46
Én mióta Kõszegre járok:20éve azóta faültetéssel,-mint ritka de hasznos tevékenységgel-nem találkoztam!
Ez akkor jó vagy rossz?
Sajnos nem Õk (ÕNP)a baj gyökere...
Ellentmondóak a látottak a Sunset által beállított képpel szemben!!Meg kell nézni, a hosszú ideje tartó változást mi hétrõl-hétre látjuk!
Sunset nem tudom mennyire tudod, hogy hogy megy a fa biznisz, de valahogy így látom én:
1.-valamilyen betegségre fogott tarvágás->fa elad! vagy haszonná alakít..Ebben az esetben még véletlenül se terjed át a betegség a kijelölt területen túl-pedig az erdõ nem a betegség terjedése által kijelölt alkban lektek telepítve-amõba alakú tarvágás nem szokott lenni.
-->ha jól végzik a dolguk miért hadják hogy megbetegedjen egy hegyoldal??10fa beteg azt nem lehet látni?
-2.A fákat állami dolgozók munkaidõben kivágják, majd munkaidõn kívül hazaviszik...
egy gondolat:ha erdõgazdálkodásról beszélünk-akkor miért fontos a NÖVEKEDÉSI SEBESSÉG? ha nem akarsz belõlle üzletet-és unokáidnak ültetsz miért fontos hogy mikorra nõ meg!? mennyiség vs minõség?
3. általunk nem ismert többi módszer..
Na részemrõl ennyit..
Ezen kívül tisztelem becsülöm a munkájukat-remélem a gyerekeik is tudják majd követni õket Kõszegen-ha lesz még fa..
Ez akkor jó vagy rossz?
Sajnos nem Õk (ÕNP)a baj gyökere...
Ellentmondóak a látottak a Sunset által beállított képpel szemben!!Meg kell nézni, a hosszú ideje tartó változást mi hétrõl-hétre látjuk!
Sunset nem tudom mennyire tudod, hogy hogy megy a fa biznisz, de valahogy így látom én:
1.-valamilyen betegségre fogott tarvágás->fa elad! vagy haszonná alakít..Ebben az esetben még véletlenül se terjed át a betegség a kijelölt területen túl-pedig az erdõ nem a betegség terjedése által kijelölt alkban lektek telepítve-amõba alakú tarvágás nem szokott lenni.
-->ha jól végzik a dolguk miért hadják hogy megbetegedjen egy hegyoldal??10fa beteg azt nem lehet látni?
-2.A fákat állami dolgozók munkaidõben kivágják, majd munkaidõn kívül hazaviszik...
egy gondolat:ha erdõgazdálkodásról beszélünk-akkor miért fontos a NÖVEKEDÉSI SEBESSÉG? ha nem akarsz belõlle üzletet-és unokáidnak ültetsz miért fontos hogy mikorra nõ meg!? mennyiség vs minõség?
3. általunk nem ismert többi módszer..
Na részemrõl ennyit..
Ezen kívül tisztelem becsülöm a munkájukat-remélem a gyerekeik is tudják majd követni õket Kõszegen-ha lesz még fa..
Óvakodj a részeg AutóStohl !!!
Írta 2009. február 24. - 15:12
1x, még régebben Hulppal tekertünk fel békésen a betonon (!), mikor egy "természetvédelmis" megállított, és elkezdett balhézni velem...
igazoltatni is akart
mondom azt várhatja
erre kiszáll, hogy na majd meglátjuk
nekiállt ugrálni, szóltam neki, hogy nem az asszony és a gyerek/vagy gyerekek, nem emléxem elõtt kellene ezt lerendeznünk, oszt erre elkoccolt
szánalmasak ezek
a beton úton köztudomásul sok kárt tesznek a biciklisek, bezzeg a lánctalpas gépek, amiket a favágásoknál használnak, az neeem, az még használ is a Természetnek....
az a baj, hogy tök hülyének nézik az embert
meg is próbálják magyarázni, hogy õk aztán jót cselekednek
hehh
igazoltatni is akart
mondom azt várhatja
erre kiszáll, hogy na majd meglátjuk
nekiállt ugrálni, szóltam neki, hogy nem az asszony és a gyerek/vagy gyerekek, nem emléxem elõtt kellene ezt lerendeznünk, oszt erre elkoccolt
szánalmasak ezek
a beton úton köztudomásul sok kárt tesznek a biciklisek, bezzeg a lánctalpas gépek, amiket a favágásoknál használnak, az neeem, az még használ is a Természetnek....
az a baj, hogy tök hülyének nézik az embert
meg is próbálják magyarázni, hogy õk aztán jót cselekednek
hehh
Come on! It's on
Korn
Korn
Írta 2009. február 24. - 14:36
gondolom az Õrségi Természetvédelmi Látogatóközpontot se véletlenül építették Kõszegre
és szerintem igen, így mûködne és azt a választ kapnád, hogy "Nem.".
és szerintem igen, így mûködne és azt a választ kapnád, hogy "Nem.".
Írta 2009. február 24. - 14:19
A Kõszegi-hegység is az Õrséghez tartozik?
Igen, pontosan!
Annó még a nekünk szánt "értesítés" is tõlük érkezett....
egy kis részlet: "A Kõszegi Tájvédelmi Körzet teljes területén a természetvédelmi hatóság engedélye szükséges a jármûvel történõ közlekedéshez ......" gondolom bringa is beleértve..
ha igen, akkor nem értem a gyakorlatban ez hogy mehet. mondjuk bemegyek az irodájukba, és ott kel rákérdezni, engedélyt kérni, hogy lécci na azon a hegyoldalon had gurulhassak már le?! vagy hogy?
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.
Írta 2009. február 24. - 10:51
drága sunset
szeretnék látni Kõszegen akár egyetlenegy ültetett fát
amit a kivágottak helyére ültettek
ja és ugyanolyan fajtát....
szal tölgy helyett tölgyet, ésígytovább
nem tudom, mennyire ismered a hegyet, és már egy ideje
és marad a véleményem
oka van...persze, a lóvé
nem is kell felmenni Kõszegre, messzirõl látszik minden
szeretnék látni Kõszegen akár egyetlenegy ültetett fát
amit a kivágottak helyére ültettek
ja és ugyanolyan fajtát....
szal tölgy helyett tölgyet, ésígytovább
nem tudom, mennyire ismered a hegyet, és már egy ideje
és marad a véleményem
oka van...persze, a lóvé
nem is kell felmenni Kõszegre, messzirõl látszik minden
Come on! It's on
Korn
Korn
Írta 2009. február 24. - 00:08
A Kõszegi-hegység is az Õrséghez tartozik? Mert az lehet, hogy a nemzeti parkban szépen, okosan csinálják a dolgot, de a Kõszegi-hegyen inkább tarvágásokkal találkozni, aminek a helyén jó sok idõ múlva kinõ a bozót, 50 év múlva meg majd valami faféleség, feltéve, ha elõtte nem mosta le az esõ a termõföldet. Mert ugye erre is volt már példa. És ha véletlenül ültetnek is helyette új fákat, akkor az miért van, hogy a lombhullató erdõ (asszem gyertyán) helyett megjelenik a vörösfenyõ? Csak nem azért mert az negyed annyi idõ alatt megnõ, és lehet kivágni? És a kidõlt korhadt fákat miért nem szállítják el? Ha már annyira lelkükön viselik az erdõ sorsát? Az meg, hogy kinek adják el a fát, akkor mindegy, ha már kivágták. De ugye máris nem mindegy, ha amiatt vágták ki. És az osztrákok inkább megveszik innen a fát, mert mondjuk a turizmusból több a bevételük, mint a fafeldolgozásból. Csak ezt õk már régen felismerték. Aztán nemsokára rájönnek majd, hogy a fát el is lehet égetni erõmûvekben, amikor már túl drága lesz a gáz, aztán akkor majd lesz nemulass.
Az Õrségi Nemzeti Parkról meg csak annyit, hogy basszák meg, tavaly sok ezer ember szórakozását elcseszve nem engedték be a rallyt az erdészeti utakra. Miközben a soktonnás erdészeti jármûvek nap mint nap azokat az utakat használják. No comment.
Az Õrségi Nemzeti Parkról meg csak annyit, hogy basszák meg, tavaly sok ezer ember szórakozását elcseszve nem engedték be a rallyt az erdészeti utakra. Miközben a soktonnás erdészeti jármûvek nap mint nap azokat az utakat használják. No comment.
Írta 2009. február 23. - 22:18
Az erdészek által kijelölt területen való fakitermelésnek általában oka van! Minden fának van érettségi kora mikortól ki lehet termelni és hasznos alapanyagot készíteni belõle!
Ha viszont nem érik el ezt a kort és elõbb kivágják õket, akkor annak is megvan a megfelelõ oka! Gombakárosítás, vagy rovarpusztítás, mely komoly károkat tud okozni ha nem kezelik idõben!
Amúgy az összes Nemzeti park felügyelet közül az ÖNP a leg természet barátabb az erdõgazdálkodást tekintve! Tõlük tanulhatna az egész ország, hogy miként kell egy jól mûködõ flórát fenntartani,hogy az még 100 év múlva is ugyanazt az arcát mutassa.
Szóval amit csináltak, azt nem természetpusztításból csinálták,hanem mert a fák vágási ideje elérkezett és újjakat fognak a helyére ültetni. Amúgy meg hogy kik veszik meg a kitermelt fát, az nem a mi dolgunk, mert õk is pénzbõl élnek és annak fogják eladni aki többet fizet érte!
Ha viszont nem érik el ezt a kort és elõbb kivágják õket, akkor annak is megvan a megfelelõ oka! Gombakárosítás, vagy rovarpusztítás, mely komoly károkat tud okozni ha nem kezelik idõben!
Amúgy az összes Nemzeti park felügyelet közül az ÖNP a leg természet barátabb az erdõgazdálkodást tekintve! Tõlük tanulhatna az egész ország, hogy miként kell egy jól mûködõ flórát fenntartani,hogy az még 100 év múlva is ugyanazt az arcát mutassa.
Szóval amit csináltak, azt nem természetpusztításból csinálták,hanem mert a fák vágási ideje elérkezett és újjakat fognak a helyére ültetni. Amúgy meg hogy kik veszik meg a kitermelt fát, az nem a mi dolgunk, mert õk is pénzbõl élnek és annak fogják eladni aki többet fizet érte!
A legfõbb cél, hogy mindig célba érj!!
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:
Írta 2009. február 23. - 21:57
Nem is értem, miért nõnek fák az erdõben. Ennek így semmi értelme. Ha nem nõnének fák az erdõben, nem kellene kivágni az erdõt a fakitermeléshez.
Írta 2009. február 23. - 20:06
A fák monnyanak le! Legalább nem lenne velük meló. Nem takarnák a kilátást. Hülye bunkók.
The quick brown fox jumps over the lazy dog.
Írta 2009. február 23. - 18:18
ha a fent említett társaságból valaki rokonommá válna engem is utálnátok?
szóval általánosítás rulez
amúgy nekemse tetszik a tarvágás, de azért valamennyire bizakodom benn hogy értik a dolgukat ezek az emberek. az óház alatti rész pl pár éve tök csupasz volt mostmeg hogy megnõttek a fák, nem is lehet látni a várost a kanyarból ahol mindig mindenki nézelõdött.
Írta 2009. február 23. - 18:08
Az nemzeti park, kicsit más szabályok vonatkoznak rá, mint a Kõszegi-hegyre. Viszont szerintem ott simán lelõnek, ha ott bicajozol. Itt csak rádijesztenek.
Írta 2009. február 23. - 13:55
monitorozzák, hogy nehogy kinõjön egy fa
[...]
Nézd Józsi, ott egy fa ki akar nõni, vágd ki a mocskosát!
wroaamm....
crshhhhs
[...]
[...]
Nézd Józsi, ott egy fa ki akar nõni, vágd ki a mocskosát!
wroaamm....
crshhhhs
[...]
Come on! It's on
Korn
Korn
Írta 2009. február 23. - 12:53
Mi bajod a békamentéssel, meg odukezeléssel? -->látszik hogy kamukép-mert kõszegen nincs odu-se fa...fotosopp...
rétkezelés...röhögnöm kell...
a monitoring a csúcs--van egyeltalán mit...?!
rétkezelés...röhögnöm kell...
a monitoring a csúcs--van egyeltalán mit...?!
Írta 2009. február 23. - 08:44
Come on! It's on
Korn
Korn
Írta 2009. február 23. - 08:19
minek nyavajogtok ennyit
koralpe szuper ász tuti hely!
bnõmmel voltunk szombaton Kõszegen kirándulni egyet
a hó alatt full jég van, nagyon vigyázni kell
a másik pedig:
*nagyonhosszúfüttyszó*
hörmann forrás parkoló és a Szent Vid parkoló teljesen tele van kivágott fákkal, kb 4-5 m magasra összepakolva...ameddig a szem ellát
erre már tényleg nem tudok mit mondani, ez már gyalázatos
és a sok beteg fát, miután kivágták, viszik ausztriába
komolyan sírni tudnék
rohadjanak meg az erdészek
az összes
koralpe szuper ász tuti hely!
bnõmmel voltunk szombaton Kõszegen kirándulni egyet
a hó alatt full jég van, nagyon vigyázni kell
a másik pedig:
*nagyonhosszúfüttyszó*
hörmann forrás parkoló és a Szent Vid parkoló teljesen tele van kivágott fákkal, kb 4-5 m magasra összepakolva...ameddig a szem ellát
erre már tényleg nem tudok mit mondani, ez már gyalázatos
és a sok beteg fát, miután kivágták, viszik ausztriába
komolyan sírni tudnék
rohadjanak meg az erdészek
az összes
Come on! It's on
Korn
Korn
Írta 2009. február 22. - 20:06
Ja elegem van a fos idõbõl.. már unom itthon...
dolgozni s etudok normálisan, mert 6kor mármég sötét van..
Hozhatná már valaki a meleget!
dolgozni s etudok normálisan, mert 6kor mármég sötét van..
Hozhatná már valaki a meleget!
Írta 2009. február 22. - 18:27
Kösz, de az én testi adottságaim miatt kb. 5 perc mozgás után izzadok, és nem szívesen ülök egész nap izzadtan a munkahelyemen. Ha ez nem lenne, bicajjal járnék. Bár az is igaz, hogy ilyen idõben valószínûleg akkor sem.