Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Szombathelyi Riderek
Started by
Lord_Leslie
, 2006. January 10. 23:15
Posted 2010. April 12. - 19:19
Andris!
Egyszer linkeltél be valamelyik topikba "real life" bringás videókat görgõzéshez, véletlenül nincs meg a link?
Egyszer linkeltél be valamelyik topikba "real life" bringás videókat görgõzéshez, véletlenül nincs meg a link?
Posted 2010. April 12. - 10:27
Jobbulást Dani, azért mégis csak komolyabb lett a dolog. És ha a combizmok átveszik a szalagok szerepét az ugyanúgy jó? Gondolom azért nem véletlenül találták ki a térdszalagokat.
Részben átvehetik, remélhetõleg nagyjából jó lesz, de azért nem tökéletes.
Posted 2010. April 12. - 07:28
Jobbulást Dani, azért mégis csak komolyabb lett a dolog. És ha a combizmok átveszik a szalagok szerepét az ugyanúgy jó? Gondolom azért nem véletlenül találták ki a térdszalagokat.
Posted 2010. April 11. - 21:32
Dani, errõl eszembe jut egy vicc:
- Idösapám!Csuklik a ló!
- Akkor itasd meg fiam!
- De nem úgy! Össze!!
meg még egy:
- Doktor úr! Kovács úr kifelé menet az ajtó elõtt össze esett, és meghalt!
- Akkor menjen ki és fordítsa meg, mintha jött volna.
Kösz...
Ma kipróbáltam a görgõt, persze még csak egy lábbal:D 50€ért jó vétel volt
Posted 2010. April 11. - 20:43
Dani, errõl eszembe jut egy vicc:
- Idösapám!Csuklik a ló!
- Akkor itasd meg fiam!
- De nem úgy! Össze!!
meg még egy:
Etilin..
Nyugi, nem ma kezdtem a sportolást!
Majd próbáld ki, hogy amikor már elég fáradtak a lábaid, kiállsz egy emelkedõn és tekersz úgy, hogy nem mozgatod magad alatt a bringát, aztán próbáld meg úgy, hogy mozgatod, egyre gyorsabban..
a lábad akaratlanul is követni fogja a kezed mozgását..(ezt minden futó is csak megerõsíteni tudja)
- Idösapám!Csuklik a ló!
- Akkor itasd meg fiam!
- De nem úgy! Össze!!
meg még egy:
Etilin..
Nyugi, nem ma kezdtem a sportolást!
Majd próbáld ki, hogy amikor már elég fáradtak a lábaid, kiállsz egy emelkedõn és tekersz úgy, hogy nem mozgatod magad alatt a bringát, aztán próbáld meg úgy, hogy mozgatod, egyre gyorsabban..
a lábad akaratlanul is követni fogja a kezed mozgását..(ezt minden futó is csak megerõsíteni tudja)
SOHA TÖBBET magyar országon!
Flickr
Posted 2010. April 11. - 17:44
Na itthon vagyok!(Már tegnap óta, de inkább feküdtem egész nap, mert nagyon gyenge voltam)
Elõször is nem porcleválás volt hanem keresztszalag-szakadás, megmûtötték, szombat reggelig egy csõ lógott ki a térdembõl amivel szívták le a vért(ez nagyon szar volt mert nem tudtam tõle mozogni)<-nyilvánvalóan WC-re sem mehettem el, ezért alig ittam, hogy minél kevesebbet keljen használni a "kacsát"... Éjszaka kb 3 órát aludtam, étvágyam nem nagyon volt, ennek az egésznek következménye az lett, hogy miután a sebészet a 4.en van, liftel kellett lejutnom a földszintre és ez annyira megzavarta a vérnyomásomat, hogy amikor kiértem az udvarra elkezdtem szédülni, pár másodperc múlva elájultam.(szerencse hogy ott volt Anya aki elkapott) Kb 5mp-ig nem voltam eszméletnél, majd mikor lefektettek a földre "visszatértem". Vissza bevittek kórházba csináltak egy EKG-t majd pár perc pihenõ(és pár pohár víz) után hazaengedtek...
Szalagokat 2 év múlva lehet újra mûteni(hogy tökéletes legyen), azért kell várni, mert még a csontjaim nõnek(vagyis változnak). Addig is használható lesz a térdem de könnyen kimehet majd...(szóval foci, kézi, kosár, tenisz, squash és hasonlók nem ajánlottak...) Viszont azt mondta, hogy a mûtét elkerülhetõ ha a combomat sikerül megerõsíteni mert akkor az átveheti a szalagok szerepét. Ezzel nem lesz gond kerékpáros lévén:D Úgyhogy reménykedek. Hétfõn kell menni gyógytorna egyeztetésre, majd kiderül hogy mikor kezdhetek el bringázni. Remélem minél elõbb:D
Elõször is nem porcleválás volt hanem keresztszalag-szakadás, megmûtötték, szombat reggelig egy csõ lógott ki a térdembõl amivel szívták le a vért(ez nagyon szar volt mert nem tudtam tõle mozogni)<-nyilvánvalóan WC-re sem mehettem el, ezért alig ittam, hogy minél kevesebbet keljen használni a "kacsát"... Éjszaka kb 3 órát aludtam, étvágyam nem nagyon volt, ennek az egésznek következménye az lett, hogy miután a sebészet a 4.en van, liftel kellett lejutnom a földszintre és ez annyira megzavarta a vérnyomásomat, hogy amikor kiértem az udvarra elkezdtem szédülni, pár másodperc múlva elájultam.(szerencse hogy ott volt Anya aki elkapott) Kb 5mp-ig nem voltam eszméletnél, majd mikor lefektettek a földre "visszatértem". Vissza bevittek kórházba csináltak egy EKG-t majd pár perc pihenõ(és pár pohár víz) után hazaengedtek...
Szalagokat 2 év múlva lehet újra mûteni(hogy tökéletes legyen), azért kell várni, mert még a csontjaim nõnek(vagyis változnak). Addig is használható lesz a térdem de könnyen kimehet majd...(szóval foci, kézi, kosár, tenisz, squash és hasonlók nem ajánlottak...) Viszont azt mondta, hogy a mûtét elkerülhetõ ha a combomat sikerül megerõsíteni mert akkor az átveheti a szalagok szerepét. Ezzel nem lesz gond kerékpáros lévén:D Úgyhogy reménykedek. Hétfõn kell menni gyógytorna egyeztetésre, majd kiderül hogy mikor kezdhetek el bringázni. Remélem minél elõbb:D
Posted 2010. April 11. - 10:06
Posted 2010. April 11. - 07:54
A bicajt nem a karunkal hajtjuk:)
Ha csak a bicaj érdekel (nem akarsz kajakos felsõtestet) akkor ezt se kell tulzásba vinni. Mert az a 4-5 kiló izom ami feljön lassítani fog a hosszú hegyeken.
Contador is nem véletlenül 62 kiló a 177cm-hez.
Ja Spinningen helyezkedni kell ablak vagy ventillátor mellé.
Ha csak a bicaj érdekel (nem akarsz kajakos felsõtestet) akkor ezt se kell tulzásba vinni. Mert az a 4-5 kiló izom ami feljön lassítani fog a hosszú hegyeken.
Contador is nem véletlenül 62 kiló a 177cm-hez.
Ja Spinningen helyezkedni kell ablak vagy ventillátor mellé.
Posted 2010. April 11. - 06:40
kondi alatt a felsõtest erõsítését értettem..
teremben nem lábazok, pláne nem guggolok...hülye nem vagyok!
a múltkor kimentem Városszalónakig, és a sokadik kis emelkedõn már nem tudtam olyan jó erõvel mozgatni a karommal a bringát magam alatt..
a spinninget inkább kihagyom..pici terem, mindenki izzad mint állat, semmi légmozgás...blöee!
teremben nem lábazok, pláne nem guggolok...hülye nem vagyok!
a múltkor kimentem Városszalónakig, és a sokadik kis emelkedõn már nem tudtam olyan jó erõvel mozgatni a karommal a bringát magam alatt..
a spinninget inkább kihagyom..pici terem, mindenki izzad mint állat, semmi légmozgás...blöee!
Flickr
Posted 2010. April 10. - 21:33
Ez így szívás akkor neked.
Konditeremmel azért óvatosan legyél. Nem feltétlenül leszel gyorsabb a gugolástól. Állóképességet pedig inkább rontja.
Menjél inkább Spinningre azt is fizeti a cég, annak több értelme van. Én februárban heti négy ötön voltam. Lehet egymás után töbre is menni. Két három órával még erõsödni is tudsz. Csak ezt le kel foglani egy héttel elõre mert elfogynak a helyek.
Konditeremmel azért óvatosan legyél. Nem feltétlenül leszel gyorsabb a gugolástól. Állóképességet pedig inkább rontja.
Menjél inkább Spinningre azt is fizeti a cég, annak több értelme van. Én februárban heti négy ötön voltam. Lehet egymás után töbre is menni. Két három órával még erõsödni is tudsz. Csak ezt le kel foglani egy héttel elõre mert elfogynak a helyek.
Posted 2010. April 10. - 19:01
Szeva Andris,
Köszegszerdahely után megfordulam és inkább visszamentem Bertihez.
Nagyon durva útvonalon mentünk ez az õ kis mini edzõköre, Rohoncnál van[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/100410/Rohonc_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]
Igen brutál meredekségek vannak benne.
Ha Bozsok felöl méz akkor el kell a határ után egybõl felfele menni a szöllõdombon ott ha felküzdötted magad ( én 30-23-as átétellel 40-50-es pedálfordulattal szenvedtem) akkor balra el a Rohonci tóig majd ott is jön egy 100 méteres de legalább 25%-os emelkedõ.
Fincsi kis kör csak ehhez még erõsödnöm kell néhol eléggé megfordult a fejemben hogy akkor most toljuk:)
Köszegszerdahely után megfordulam és inkább visszamentem Bertihez.
Nagyon durva útvonalon mentünk ez az õ kis mini edzõköre, Rohoncnál van[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/100410/Rohonc_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]
Igen brutál meredekségek vannak benne.
Ha Bozsok felöl méz akkor el kell a határ után egybõl felfele menni a szöllõdombon ott ha felküzdötted magad ( én 30-23-as átétellel 40-50-es pedálfordulattal szenvedtem) akkor balra el a Rohonci tóig majd ott is jön egy 100 méteres de legalább 25%-os emelkedõ.
Fincsi kis kör csak ehhez még erõsödnöm kell néhol eléggé megfordult a fejemben hogy akkor most toljuk:)
Posted 2010. April 10. - 17:16
akkor így mondom. szinte az összes négyszöges cucc amit lehet kapni JIS szabványú, kivéve Campa, Miche.
a különbség egyébként a négyszög kúposságában van csak.
Sheldon Brown on Square Taper Bottom Brackets ISO vs J.I.S.
a különbség egyébként a négyszög kúposságában van csak.
Sheldon Brown on Square Taper Bottom Brackets ISO vs J.I.S.
Posted 2010. April 10. - 17:09
Biciklont még meglátogatom. A fúrumban meg megmondták, hogy ilyen nyerekcsõ nincs. Biztos elmértem.
Ha a hajtókar nem SHimano, sem campa, sem miche akkor honnan tudom, hogy melyik négyszög szabvány?
Ha a hajtókar nem SHimano, sem campa, sem miche akkor honnan tudom, hogy melyik négyszög szabvány?
The quick brown fox jumps over the lazy dog.
Posted 2010. April 10. - 12:53
Srácok. Nem találkozott valaki valahol 24.2-es nyeregcsõvel? Canyonban nincs crc-n nincs, vagy ez vagy össze kéne mennyek.
más: Az országutiknál a négyszögtengely megegyezik a montiéval?
biciklon?
paragvári utca, mûv sulival szemben
Flickr
Posted 2010. April 09. - 22:14
kétféle négyszög van. JIS(shimano) meg az ISO(miche, campa, stb). szerintem mindkettõ megtalálható outin és montin is.
Posted 2010. April 09. - 21:52
Srácok. Nem találkozott valaki valahol 24.2-es nyeregcsõvel? Canyonban nincs crc-n nincs, vagy ez vagy össze kéne mennyek.
The quick brown fox jumps over the lazy dog.
Posted 2010. April 09. - 10:53
a Ritchey Comp kategóriája kb egy szinten van bármelyik noname márkával, trinity, bikepositive stb.
Posted 2010. April 09. - 07:29
Szerintem válaszd a kettõ közül azt, amelyik jobban tetszik. Ezen a szinten már nem nagyon van különbség a bicajok között. A felszereltség nagyjából ugyanaz, talán a kiegészítõk terén a KTM egy hajszálnyival elõrébb van a Ritchey-vel, de gyanítom a Giant sem rak szar dolgokat egy 2000 eurós bicajra. Nekem a Shimano fékek valamiért szimpatikusabbak, mint az Avid.
Posted 2010. April 08. - 19:28
Elfogult vagyok, de elképesztõ jó rendszer a Maestro. Nem pogózik tekeréskor, viszont aktív minden kis huplinál. Az Anthem vázról is elég jókat hallani.
KTM is biztos jó, de nekem valahogy nem tetszenek. Maradjanak a motornál .)
KTM is biztos jó, de nekem valahogy nem tetszenek. Maradjanak a motornál .)