Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19037 replies to this topic

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Az idei egyetlen update
Új kerékszett: Mavic Crossmax ST 2012 + Avid HS1 tárcsák
Új külsõk: Specialized The Captain Control 2.00
UST kerékszett ellenére maradt a belsõs rendszer. Továbbra sem álltam át, bár a Speci külsök támogatják.
http://lh5.googleuse...00/_fotó 1.JPG
http://lh4.googleuse...o%CC%81%203.JPG
http://lh4.googleuse...o%CC%81%204.JPG

Mindig nagyon tetszett a Trance-ed ezzel a fehér színnel és a pár apró kék kiegészítõvel, nagyon korrekt gép!
Csak biztatni, buzdítani tudlak, próbáld meg a tubeless konfigurációt, pláne ha ennyire adott hozzá minden. 1.5 év távlatából még mindig ez az a lépés, amit a leghasznosabb és egyben legértékesebbnek tapasztaltam meg, egyik alkatrész, váz, hajtáslánc vagy bármi más alkatrész cseréje nem ér fel ezzel. Ódzkodtam tõle kezdetben, csak éppen mióta belsõ nélkül bicajozom, nem volt szúrt defektem. Ez sem 100%-os biztonság, de ahol a tubeless-szel gond van, gond lenne belsõs rendszerrel is. Nálam ajánlott. :)

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Az idei egyetlen update
Új kerékszett: Mavic Crossmax ST 2012 + Avid HS1 tárcsák
Új külsõk: Specialized The Captain Control 2.00
UST kerékszett ellenére maradt a belsõs rendszer. Továbbra sem álltam át, bár a Speci külsök támogatják.
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Az Epic nem top? Ne viccelj már...az egyik legjobb fully..és ebben még a tag sem fog tönkre menni :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Kerényi Z

Kerényi Z

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Ezek most a kis társaim. Tudom nem topp, de nekem nagyon is jók :)

Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Elkészült :)

Feltöltött kép

Hmm ízléses! Nagyon szín :) Karácsonyra Tökéletes

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Szép, és biztos szuper is. Gratula! Tényleg nem sokan hajtanak 32-küllõssel. h:D

Ridley Noah Fast 

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Elkészült :)

Feltöltött kép

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Ha láttad volna, hogy összevolt gányolva.., volt olyan csavar a csomagtartó szemnél, hogy szét kellett feszíteni a csomagtartót, úgy be volt rohadva. MEg az egyik szem csavarostól meg volt fúrva! és egy facsavarral volt "rögzítve". Az elsõ képen még kicsit látszódik egy barna folt a hajtókar hátterében az egy kb fél kilós rozsdás vasdarab volt ami tartotta a láncvédõt.. :D meg ilyenek. Vagy 15 bringát szedtem már szét és raktam össze de ilyen megoldásokkal még nem nagyon volt dolgom. Nem egy pillekönnyû a cucc most sem, de több mint 4kgot leadott a gép így is. Még egy új nyeregcsõ jön majd rá, mert ennek a feje kicsit lelazult a csõben. Szívem szerint egy Ritchey Classicot tennék bele, csak úgy megnõne nagyon a tolvaj faktor.
11:38:11 IM 2012

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
a kormányon nem kellene fordítani kicsi hátrafelé?
(nekem tetszik az alapállapot is amúgy :))

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Utána:

http://imagerz.com/Q...0tvAwMBVltNFgVR

Talán ezen jobban látszik:

http://imagerz.com/Q...0tvAwMBVltNQAVR

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
A "legújabb" téli rombolóm. Iagzából a váz új, az alkatrészek az eddigi téli bringáról ugrottak rá, meg egy féket kapott meg gumikat. Meg egy fékbovdenmegakasztó szemet hátra Andristól. Köszi itt is.

Kicsit fából vaskarika a cucc, de nekem bejön.

Elõtte:

http://imagerz.com/Q...0tvAwMBVltNEgVR

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
en azert szijhajtasra gyurnek :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
tegnap óta ezzel is nyomulok. :D

Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

korabban sokat gondolkodtam ezen az acel vazon. sulyra? plane a 26os karbon utan :) megvan mindket bringa?

13.1, ahogy a képen látható
karbon is megvan:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A Philcentric kb. olyan mint az Exzentriker, mindkettõ szívás és drága, valamint kellhet hozzá félláncszem is. A beszereléshez is spéci szerszám kell ami tovább drágítja az egészet. 850€-ért már méretre gyártott aluvázak kaphatók, ráadásul van rohloff papucsos opció is.

De ennyiért már egész jó komplett ss bringa is kapható.

A sebesség mindent megold.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

már nem emlékszem, négy éve vettem két flakonnal egy magyar webshopból. még az elsõ sem fogyott el. :)

edit:
most lehet inkább ilyet vennék már, ez jobban hasonlít az eredeti frame saver-hez:
https://webshop.atla...u/product/19422

hú, ez király, szerzek én is.
"pacás" kupak alap, elsõ dolgom volt hozzáírni a listához :D

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
A Philcentric kb. olyan mint az Exzentriker, mindkettõ szívás és drága, valamint kellhet hozzá félláncszem is. A beszereléshez is spéci szerszám kell ami tovább drágítja az egészet. 850€-ért már méretre gyártott aluvázak kaphatók, ráadásul van rohloff papucsos opció is.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

De megszaporodtak az On-One-ok!
Nekem már nincs egy sem, a ráncaim is kisimultak! :D

Jövõre a recsegõ excentertõl kell majd tartanom, de legalább a hátsókerék-hátsófék pozícionálási gondok megszûnnek.

Philcentric vagy excenteres középcsapágyház?

A sebesség mindent megold.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
De megszaporodtak az On-One-ok!
Nekem már nincs egy sem, a ráncaim is kisimultak! :D

Jövõre a recsegõ excentertõl kell majd tartanom, de legalább a hátsókerék-hátsófék pozícionálási gondok megszûnnek.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Félkészen.Megakadtam a hajtómûnél
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Nagyon szép setup lesz, a kerékszetted bármikor elfogadnám! :) Elsõ váltóból felsõ bilincses X.9-es SRAM-ot vagy Shimano XT-t keress, ezek még elférnek a kerék elõtt. Vagy régi STX/XT/XTR váltók, 28.6-os vagy 31.8-as, utóbbi szûkítõvel. A "sima" Deore váltók sajnos nem, vagy csak csonkítva.
A nyeregcsõ fehér fényezése mennyire kényes?
Hajtómû passz... Piros RaceFace? :)

frankok lettek az inbredek... kenyelmi szempontbol milyen lett? korabban sokat gondolkodtam ezen az acel vazon. sulyra? plane a 26os karbon utan :) megvan mindket bringa?

emelt kormannyal nem tul magas a sulypont (bar ha jol nezem, 0 fokos a stucni)? probalgattam rizer kormannyal, de nem csak felfele, hanem lefele is rosszabb lett, idegesebben viselkedett a kanyarokban.

a kettanyeros atalakitos dologhoz... vegyel hozza egy 665os atdobot meg a 665os nagytanyerjat (mar ha 36/22ot hasznalsz - szvsz legjobb 29erhez), sokkal megbizhatobban mukodik, mint a gettokonvertalt cuccok. a magassagat a bashguardnak megfeleloen beallitva a legjobb.

A ~10.6 kilós karbon mellett dögnehéz. A Selle Italia ülésem borzasztó kemény fajta, ami már a fully-mon is "tört", ezzel az Inbred sem túl kényelmes. A menetteljesítményekrõl nem tudok sokat írni, viszonylag mély hóban próbáltam. Majd 4-5-6 a szokásos edzõkörömön megtett "kilépõs" tekerésbõl kiderül, mennyire tartja a lépést a Whippettel. A Polar mérései, no meg a számok nem hazudnak. Meg kell mondjam, eddigi (méréssel is jól alátámasztható) tapasztalataim alapján egyre inkább azok táborba tartozom, akik azt mondják, a gyorsaság az emberen múlik leginkább, nem a technikán és a kilókon.
Kormánymagasság jó valahogy, kissé túrázós, de a nyereg síkja alatt van így is a kormányfogás két felsõ pontjának síkja. Egyelõre nem éreztem, hogy az 1 cm-es spacert a stucni fölé kellene tennem. Stucni 0 fokos, igen.
Az elsõ váltásom elég jó lett, de meg is dolgoztam vele, nehezen találtam hozzá megfelelõ váltót. Csonkított régi Deore váltóval már majdnem jól mûködött és majdnem megvettem egy vaterás régi Shimano elsõ váltót hozzá... ...aztán a hétvégi túra elõtti nap váratlanul megtaláltam egy a legutóbbi költözésnél elkallódott XT FD-M771 váltómat, amirõl azt hittem, régen eladtam. Jópár mm-rel kompaktabb kivitel, mint az alap Deore, tökéletesen elfér a kerék mögötte, sárférõhely is van bõven. A magasságot úgy állítottam be, hogy a beállításnál a hajtókarra (illetve elé, kézzel csak ráfogva) tettem egy 44-es tányért és ahhoz mérten mozgattam a váltót vertikálisan. Ha a 36-os tányéron van a lánc, mind a 9 hátsó fokozat használható, nem ér a lánc a terelõkbe a szélsõ állásoknál sem. Akaratlanul is, automatikusan szinte csak ezt használtam a tesztkörömön. Kistányér mellett az alsó 3 leggyorsabb fokozatnál enyhén beleér a lánc a terelõbe, de azokat soha nem használom. A tányérok 36/24-esek, szép és gördülékeny a váltás. 665-ös tányér biztosan jobb lenne, de az 25 ajtó, míg a mostani acél Deore 9,95 volt. :)