Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal #3

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3224 replies to this topic

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
remélem nem az én hzmra gondolsz, mert én semmi lenézõt nem akartam írni.
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
na a másik nagyon gáz dolog, amikor többé vagy kevésbé ismeretleneket akarnak arra rávenni, hogy igenis az a frankó amiben õk hisznek és higyjék õk is azt. végülis az ateizmus is hit, hiszen abban hiszel, hogy nincs isten. egyszerûen nem értem miért akar valaki valaki mást meggyõzni arról hogy igenis van isten vagy hogy nincs isten, vagy hogy az én istenem sokkal istenebb, vagy nincs több isten csak egy, és így tovább ...

mindenki abban hisz amiben csak kedve tartja, attól sem kevesebb nem lesz, sem több. csak sokan ezt kihasználják, mint a fogyitablettások a kövéreket. ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Al: a hal nem a hit(pénz) gyülekezetének jele. vagy lehet újabb idõkben kisajátították, de nem az övék(volt)

az meg sosem gond ha az ember hisz valakiben.
az sokkal gázabb ha valakit emiatt lenéznek. és az ilyesmi postok mindössze pont eme irányba mennek, amit egy picit gáznak érzek.
és látom simán, elmondom milyen gimibe jártam, és kultúrkörökben jön a röhögés, és egyebek(pl kalának is volt egy nagyon okos beszólása ezzel kapcsolatosan - amin csak mosolyogni tudtam, mert semmi alapja nem volt:)) etc...
na ez a GÁZ.

szal errõl az egészrõl ennyit.

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
azt amit a szó jelent: a szent háborút az iszlám térítéséért
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
csak a pontosítás miatt, de te mit értesz dzsihádon?

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
a helyek tetszõlegesen behelyettesíthetõek. ahogy a könyvek is. én csak a kereszténységrõl írtam....
a dzsihádról én is írtam, ha jól emlékszem
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
végülis tényleg tök jó hogy a pápa bocsánatot kért amiért szó nélkül türték a nácik tetteit (nem a nácizmussal lett egy lapon említve). az erõszakos hittérítésrõl akkor kérdezzük meg észak és dél amerika õslakóit. de az a jó hogy nem olvasol el mindent. nem a keresztény egyházról van szó, hanem általánosságban az egyházakról. a zsidó, a mohamedán, a buddhista, az akármilyen egyházról akiknek tagjai az általuk favorizált isten nevében használják ki embertársaikat. a keresztes hadjáratokat sem nevezném éppenséggel emberek személyes gyengeségének. az a sok szerencsétlen boldogan dalolva sétált 2000 km-et, mert unta otthon a kapálást és inkább arabokat akart gyilkolni?

de kérdem én, ha hiszek isten(ek)ben (teljesen mindegy melyikben vagy nem is istenben, henem bármilyen ember felett álló entitás(ok)ban) akkor mennyivel nyújt számomra több segítséget a biblia, mint mondjuk példaképpen a korán? és miért éppen a pozsonyi úti templomba menjek és ne a dohány utcai zsinagógába (az említett helyszínek és szereplõk tetszõlegesen behelyettesíthetõk)?

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts

Es ugyanennyi idon keresztul irtott ki szamtalan artatlan embert. Keresztes hadjaratok, boszorkany uldozes, miazmas.

ez indította el a reformációt. Olyan dolgokról beszéltek amik miatt már ezerszer el lett ítélve a KATOLIKUS egyház. A hitet és a hívõket ne bántsuk. És az egyház tényleg emberekbõl áll, akik tévedhetnek, de talán a múltbéli rossz vezetõk miatt nem magát a vallást kéne elítélni. Az meg hogy a nácizmussal említitek egy lapon.........
Sztem az erõszakos hittérítéshez a dzsihád áll közelebb, a keresztények közül meg a jezsuiták talán de azok sokkal visszafogottabbak. Emberek személyes gyengeségeiért, és tetteiért nem az egyház, és fõleg nem a hit a felelõs. Vannak akik félreértelmezik a hitet. Ezért van a Biblia, meg a lelkészek akik segítenek a megértésében. Egyszer vennétek a fáradságot és elmennétek egy Istentiszteletre pl a Pozsonyi úti templomba, kicsit világosabbá válna ez nektek.

Peace
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nem vita, gondolkodás képpen:
az egyház és a hívek közti kapcsolat nem más mint egy stockholm szindróma

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts

Thez

A halacska a Hit gyuli jelkepe. Szoval a Jesus felirat - bar nem orulnek neki ha a baratnom igy hirdetne, hogy o hivo - nem tema, de alatta a halacska azt jelentette, hogy hitgyulis. Marpedig en nem kezdek buta nokkel. Hitgyulis pedig csak buta lehet.

mellesleg a hal az õsegyház jelképe, ugyanis a latin szó egy anagrammát ad, ami azt jelenti, Jézus Krisztus az Isten fia.
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Na vajon miért is írtam ezt?
Mert van egy fórumszabályzatunk...
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts

Al légyszi finomabban a keresztényfikával mert a saját vallásában senkit sem korlátozhatsz és alázhatsz meg még szóban sem!
Fõleg itt nem, mehet a hittéma engem is érdekel csak ne így..

Nem tudtam megállni,hogy ne kotyogjak bele:
idézet: "Fõleg itt nem..."
Nem semmi!!!

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Na jol van. Anyamek hoztak ennivalot. Meg edesseget, ragcsat es gyumolcs salit. Most nekem jo. Szoval megnezek egy broodwar replay-t aztan kene valami dvd-t nezni.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
kala: dehogynem. pont annyit amennyit elmeséltek róla valakik. te mennyivel tudsz többet? ;) de megnyugtatlak én a múlt hétrõl sem tudok sokkal többet. alcheimer rulez :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
A "mi lett volna, ha" kérdést nem ismeri a történelem :)
Endre,akkor a logikád alapján jól sejtem,h te sem tudsz semmit a 74' elötti idõkrõl?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
(erõszakos) hittérítés? nácizmus hallgatólagos tudomásul vétele? ...
nem tudhatod hogy néznénk ki most. de holnap megnézem neked, addigra kész a párhuzamos univerzum masinám ;)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

Rosszul ertelmezted. Jesus kelj fel es jarj mutatvanyaban hisz tobb milliard ember a foldon. En viszont arra gondoltam, hogy a hitgyuliseknel is tobbszor eljatszottak ezt. Azaz kozonseg elott gyogyitottak. En erre irtam, hogy aki elhiszi idiota.

Akkor visszaszívom de ez nem volt egyértelmû szerintem.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Es ugyanennyi idon keresztul irtott ki szamtalan artatlan embert. Keresztes hadjaratok, boszorkany uldozes, miazmas.

az egyház, a hit, évszázadokon-ezredeken át erkölcsöt tudott fenttartani, 'ha nem lett volna', akkor sztem másképp néznénk ki most.

Enyim Paripa

Let the people speak

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Rosszul ertelmezted. Jesus kelj fel es jarj mutatvanyaban hisz tobb milliard ember a foldon. En viszont arra gondoltam, hogy a hitgyuliseknel is tobbszor eljatszottak ezt. Azaz kozonseg elott gyogyitottak. En erre irtam, hogy aki elhiszi idiota.

"Amugy ez utobbit nem tudom, hogy hiheti el egyetlen ember is. A mondas szerint ez csak jesusnak jott ossze anno, de 2005-ben erre sem mondanam, hogy megalapozott. Ha pedig nem hiszi el valaki, akkor nem lep be. Ha belep, akkor elhiszi, tehat buta. Es a harmadik szitu, nem hiszi el, de megis belep. Ekkor szinten buta, hiszen egy olyan egyhaz tagja lesz, amelyrol tudja, hogy hazudik. "

erre gondolok, ebben többmillió ember hisz...

Enyim Paripa

Let the people speak

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
az egyház, a hit, évszázadokon-ezredeken át erkölcsöt tudott fenttartani, 'ha nem lett volna', akkor sztem másképp néznénk ki most.

--most elmegyek kajálni, remélem jól kiosztotok mire visszajövök :)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"