Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal #3

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3224 hozzászólás a témában

GreatVictory

GreatVictory

vendég

• fórumtag
  • 141 hozzászólás
Brrrrrr

Mire sikerül összehoznom egy szöveget, addigra megváltozik a téma. ÁÁÁÁÁ, itthagylak titeket.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ez még 1 kicsit korábbi értekezéshez kapcsolódik...

Érdemes szétnézni az oldalon,szórakoztató és érdekes.

GreatVictory

GreatVictory

vendég

• fórumtag
  • 141 hozzászólás
Tudjátok mit?

Aki hisz Istenben, az éljen úgy. Ha meghal, akkor felkerül és az jó. Aki nem hisz Istenben, az meg éljen úgy, hogy jó legyen mindenkinek. Ha mégis van Isten, akkor õ is felkerül és az jó. De a lényeg, hogy idelenn is jó, ha mindenki így cselekszik. Na csókolom!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Na ja, a tudomány mai állása szerint...

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
A tenyekben hiszek, inkabb igy fogalmazok. :)

"A tudomanyt viszont elfogadom tenykent"

Rosszul teszed;)
Én a tudányban kételkedem a legjobban!

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
"A tudomanyt viszont elfogadom tenykent"

Rosszul teszed;)
Én a tudányban kételkedem a legjobban!
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ki :) Es Ti?

al: kipihented magad? :D

Nem teritek senkit, magasan nem erdekel, hogy ki hisz es ki nem. Viszont szeretek vitatkozni - nem veszekedni - es ertelmes beszelgeteseket folytatni. Feljott a tema, hat kifejtettem a nezeteim. De ugy tunik hivokkel nem lehet, mert szemelyes tamadasnak veszik ha valaki nem fogadja el a nezeteiket.

Õ így térít... ;)

Amúgy meg tél van és mindenki be van csavarodva.

Latod, en pedig a hitet nem ertem. A tudomanyt viszont elfogadom tenykent.

De én akkor sem értem ezt a sok tudományos megfejtést...

Enyim Paripa

Let the people speak

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Tudod mi a jo a demokraciaban? Hogy barmit elitelhetek. Van hozza jogom, barmilyen furcsan is hangzik. Es az okfejteseimmel nem tudom mi a problemad, cafolj ha akarsz, de ez az irasod inkabb vicc, mint cafolat. Az egyhaz mindig is volt. Hoppa. Ez volna az indok? Egyebkent pedig kikerem magamnak, hogy osszeollozott gondolatokat szajkozok. Nem olvastam sehol amit leirtam, a sajat fejemben szulettek meg ezek a gondolatok. Ember vagyok, tehat kepes vagyok a gondolkodasra. Ehhez is jogom van. Es valoban van ezernyi kerdes, amire nem tudjuk a valaszt. Viszont en azt is mondom, hogy a tudomany allit valamit es ha hiszek valami felsobb dologban, akkor tagadom a tudomany allitasait. Marpedig en a tudomanyban hiszek es ehhez is jogom van.

Nem mellesleg a biblia kerdesrol szinten meg van a kulon velemenyem. Ha meg el is hinnem, hogy valoban istentol szarmazik a tartalma, akkor sem tudom elfogadni hiteles dokumentumnak. Ki is fejtem, hogy miert. Ezt nem magyarul, nem angolul irtak es nem tobb millio peldanyban irtak. Ez anno elvileg egy nyelven szuletett es az lett sokszorositva, leforditva, miazmas. Honnan a francbol tudja barki is - ha elfogadjuk azt az alaphelyzetet, hogy az eredeti konyvben igazsagok szerepeltek - hogy egy mai bibliaban ugyanaz van, mint anno? Eleg ha a sok atiras es forditas soran csak szavakat, mondatokat valtoztattak, vettek ki vagy raktak bele. Tehat ha elfogadom, hogy volt egy valos konyv, akkor sincs ra semmi garancia, hogy ma is ugyanaz van benne. Es en nem tudom hinni ebben. De egyetlen szoval sem mondtam, hogy barki idiota lenne aki hisz. Egyszeruen fogadjuk el, hogy en nem hiszek istenben, sem mas felsobb hatalomban. En is elfogadom, hogy van aki hisz.

Es nem mellesleg nem ertem mi a gond azzal, hogy kifejtettem a velemenyemet es kijelentettem, hogy nem hiszek. Nem gondolom, hogy ezen barkinek ki kellene akadnia vagy megsertodnie. Fogadd el Te is es kesz. Ennyire egyszeru a dolog. De oszinte leszek, ha isten bebizonyitja, hogy letezik, akkor elfogadom, addig hagyjatok beken. Persze az is megfelelo valasz, hogy porszem vagyok es miert pont velem foglalkozna isten. Ezen esetben viszont szamara sem fontos, hogy higyjek, akkor talan az emberek is elfogadhatjak.

Milyen erõszakos hittérítésrõl hablagyolsz itt?! Ahhoz képest, hogy nem érdekel a dolog, rendesen magyarázol. És néha úgy érzem, hogy csak összeollózott gondolatokat szajkózol/tok. Sztem a hites dolog egy valami. 1Ami segíthet. Mindenki egy porbafingó emberi halandó. Hogy lettél? Mi a célod? Mi az értelme annak, hogy vagy? Stb... Egy raklap olyan kérdés, ami azért nem kevés ember fejében fordul meg nem kevés alkalommal. Ha ezekre a válasz keresést egy "valaki"-ben való hit segíti, akkor tegyen úgy. Tök mindegy, hogy hogy hívják azt a valakit. És ha neki segített, ajánlja másnak is. Mint a világ ezer más területén is tennéd... Az egyház meg van. Mindig is volt. És ha olyan nagyon mûködésképtelen lenne, akkor nem lenne több ezer éves múltja. Ergo én nem bírom, ha valaki akár egy egyházat is elítél. Mint ahogy egy hitgyûlést, vagy vidámvasárnapot, vagy akármit. Nincs joga hozzá senkinek. Ha nem tetszik neki, nem törõdik vele. Mint ahogy én sem. Sztem. (A stílus pedig nem véletlen a sok precíz okfejtés után...)

Enyim Paripa

Let the people speak

GreatVictory

GreatVictory

vendég

• fórumtag
  • 141 hozzászólás
Hogy én is hozzászóljak a témához: kiskoromban templomba kellett járnom. ÚÚÚtáltam. Meg konfirmálkoznom is kellett. Azóta elköteleztem magam az egyházak ellen. Elsõsorban a különbözõ vallások okozta "nézeteltérések" miatt lettem ateista. Nem hittem Istenben, de hiszem, hogy vagyok annyira jó ember, mint egy keresztény. Az különböztet meg a kereszténytõl, hogy nekem a saját lelkiismeretem parancsolja a jó utat, és nem az Istentõl való félés.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás

Õ így térít... ;)

LOL! :D Végülis, ha visszaolvas az ember, veheti annak is.

És ja, hosszú ez a tél. Menjetek ti is természetet járni, meg hegytetején kaját sütni! Akkor jól elfáradtok és nem jön a hülyeség. Vagy egyszerûen ne nyúljon senki drogokhoz! :)

De én akkor sem értem ezt a sok tudományos megfejtést...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Ahhoz képest, hogy nem érdekel a dolog, rendesen magyarázol.

Õ így térít... ;)

Amúgy meg tél van és mindenki be van csavarodva.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Milyen erõszakos hittérítésrõl hablagyolsz itt?! Ahhoz képest, hogy nem érdekel a dolog, rendesen magyarázol. És néha úgy érzem, hogy csak összeollózott gondolatokat szajkózol/tok. Sztem a hites dolog egy valami. 1Ami segíthet. Mindenki egy porbafingó emberi halandó. Hogy lettél? Mi a célod? Mi az értelme annak, hogy vagy? Stb... Egy raklap olyan kérdés, ami azért nem kevés ember fejében fordul meg nem kevés alkalommal. Ha ezekre a válasz keresést egy "valaki"-ben való hit segíti, akkor tegyen úgy. Tök mindegy, hogy hogy hívják azt a valakit. És ha neki segített, ajánlja másnak is. Mint a világ ezer más területén is tennéd... Az egyház meg van. Mindig is volt. És ha olyan nagyon mûködésképtelen lenne, akkor nem lenne több ezer éves múltja. Ergo én nem bírom, ha valaki akár egy egyházat is elítél. Mint ahogy egy hitgyûlést, vagy vidámvasárnapot, vagy akármit. Nincs joga hozzá senkinek. Ha nem tetszik neki, nem törõdik vele. Mint ahogy én sem. Sztem. (A stílus pedig nem véletlen a sok precíz okfejtés után...)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
al: kipihented magad? :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Nem tudom mi abban a fura, ha megkerdojelezek valamit, amire nincs bizonyitek. Egyszeru a tortenet, aki hisz, az hiszi, hogy igaz, aki nem hisz, az meg nem hisz benne es mivel nincs tenyekkel bizonyitva, igy azt hiszem nem furcsalni kell, hanem egyszeruen elfogadni. Es ha nem fogadja el egy hivo, akkor vissza is jutunk az eroszakos hitteriteshez.

Wow. Hát egyesek elég furán látnak dolgokat. Bele sem kezdek. :D És nem is péntek van... ;)

Enyim Paripa

Let the people speak

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Tudom, hogy nem. Viszont azt is tudom, hogy minden hitgyulis autojan, stb. ott figyel a halacska.. Szoval ok hasznaljak es ok mindig. En nem nevetek ki senkit aki egyhazi suliba jart, engem ugyanis nem erdekel. Nem ilyesmik alapjan itelek meg egy embert.

Al: a hal nem a hit(pénz) gyülekezetének jele. vagy lehet újabb idõkben kisajátították, de nem az övék(volt)

az meg sosem gond ha az ember hisz valakiben.
az sokkal gázabb ha valakit emiatt lenéznek. és az ilyesmi postok mindössze pont eme irányba mennek, amit egy picit gáznak érzek.
és látom simán, elmondom milyen gimibe jártam, és kultúrkörökben jön a röhögés, és egyebek(pl kalának is volt egy nagyon okos beszólása ezzel kapcsolatosan - amin csak mosolyogni tudtam, mert semmi alapja nem volt:)) etc...
na ez a GÁZ.

szal errõl az egészrõl ennyit.

Enyim Paripa

Let the people speak

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Wow. Hát egyesek elég furán látnak dolgokat. Bele sem kezdek. :D És nem is péntek van... ;)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
1, nem a hitet es a hivoket, hanem az egyhazakat itelem el es nem csak a katolikus egyhazat. Egyebkent az egyhazi szemelyek is emberek es nem ertem mi indokolna, hogy elfogadjam az o velemenyuket. Az csak egy velemeny, amit a sajat maguk altal intezmenyesitett rendszeren belul kinyilatkoztatnak, a sajat maguk altal krealt beosztasokban.
2, nem megyek el istentiszteletre, ha hinnek is, akkor sem volna szuksegem ehhez egyhazra. Es nem tetszik, hogy ezt javaslod nekem, ez mar majdnem terites...
3, realista vagyok. Nem hiszek a bibliaban, nem tudom ki irta, ki es mit tett hozza, ezert nem tartom hitelesnek.

ez indította el a reformációt. Olyan dolgokról beszéltek amik miatt már ezerszer el lett ítélve a KATOLIKUS egyház. A hitet és a hívõket ne bántsuk. És az egyház tényleg emberekbõl áll, akik tévedhetnek, de talán a múltbéli rossz vezetõk miatt nem magát a vallást kéne elítélni. Az meg hogy a nácizmussal említitek egy lapon.........
Sztem az erõszakos hittérítéshez a dzsihád áll közelebb, a keresztények közül meg a jezsuiták talán de azok sokkal visszafogottabbak. Emberek személyes gyengeségeiért, és tetteiért nem az egyház, és fõleg nem a hit a felelõs. Vannak akik félreértelmezik a hitet. Ezért van a Biblia, meg a lelkészek akik segítenek a megértésében. Egyszer vennétek a fáradságot és elmennétek egy Istentiszteletre pl a Pozsonyi úti templomba, kicsit világosabbá válna ez nektek.

Peace

Enyim Paripa

Let the people speak

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
én most is mosolygok,de mielött félreértenéd,azért,mert ugyebár 1 osztályni leányzót ismerek a sulidból, ééééés... ;)

és amúgy bár katolikusnak kereszteltek , spec. még a lutheri tanok állnak a legközelebb a szívemhez

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
lenézni, kiközösíteni, csúfolni valót mindíg fognak találni a buta emberek, akiket majd követnek további buta emberek, akiket aztán más buta emberek néznek le, közösítenk ki és csúfolnak. bár most nem pont ez volt a téma, de szépen átvezetted. ;) te colos, te létra, te égimeszelõ, te holdat ülve nyaló ... remélem ez nem számít hátrányos megkülönböztetésnek :D már csak azért sem mert én mondhatom, mert én is az vagyok.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
endroo: nem ezt írtam, ez nem is érdekel, senkit sem akarok megtéríteni, azt sem tudom én hiszek e benne.
én annyit írok hogy van ahol lenézik az ember, még azt se mondja hogy õ maga hisz, csak annyit hogy egy evangélikus suliba járt.. kiröhögik etc.
mert õk menõbbek, mert...
na ezt nem értem.
na alvás:)