Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18554 replies to this topic

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts
ez egy hivatalos grafikon vagy vki pár éve paint-ben rajzolta?:wtf:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ez tul sok tényezõtõl függ.
gumi, terep, dõlésszög, stb.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
Én arra lennék kiváncsi, vajon hány newton-nál csúszik meg a kerék?

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
akkor nem sokat tévedtem ;) :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

a 7.2 az nem m/s és nem a lassulás mértékére vonatkozik 200n kézzel a fékkaron kifejett erõ hatására? csak kérdem, én sem tudom.

Megvan Magura Louise FR= fekhatas/lassulas m/sec2 100 Newton Kezierönel = 7,0m/s2 (180-as tarcsaval) Din 79100 alapjan.

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Hát a Hope ban csalódtam:S Még a hfx is odaveri pedig van köztük egy kis árkülömbség:D na jó az igaz h nem minden a fékkerõ:D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a 7.2 az nem m/s és nem a lassulás mértékére vonatkozik 200n kézzel a fékkaron kifejett erõ hatására? csak kérdem, én sem tudom.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

azt én linkeltem...:)

itt van
http://img.tar.hu/bi...e2/20544394.jpg

ja 160 assal volt legerösebb a héjsz...

Csak a Magura Louiset hianyolom a tablazatrol ::))

Es mi az amilor olyan 7,2 N adatot adnak a Louise FR pl.? Az a kezel huzott erö ami majd a tarcsara vagy???........

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

de én ugy látom hogy mint minden fék a hayes is nagytárcsával a legerösebb, legalábbis a digramm szerint....)

ez magától értetõdik ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
ok akkor majd rámegyek kis alkohollal.
(Bikertigger jo ez a teszt a fékerökröl thx; de én ugy látom hogy mint minden fék a hayes is nagytárcsával a legerösebb, legalábbis a digramm szerint....)
amugy aki tud még ilyen eredményeket az ossza meg velünk pls.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
higitoval ne. csak az alkohol.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
sziasztok

na beszereztem elöre egy Hayes Hfx9es féket.
1. a shimanos adapterre csak ugy ment fel normálisan hogy be kellett tennem 1 alátétet a fék és az adapter közé. (rakok be 1 gyenge min. képet rola) szerintetek ez baj? vagy okozhat vmi bajt? / megnéztem a csavar még igy is simán volt elég hosszu tehát átment az adapteren.Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
2. erös fékezésnél szép kis hangot ad ki. mondhatni harap :) (de amugy jol fel van téve nem surol a tárcsához) ez azért van még ugye mert zsír uj a fékpofa és még nem kopott be...vagy pedig azért mert a shimano tárcsám picit "piszkos neki"? nincs itthon acetonom. mit gondoltok az érne vmit ha pl higitóval megtisztitanám a tárcsát? vagy ilyen tisztitó alkohollal? (ott porozodik vmi 90 fokos méreg a spajzba :D)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Valaki linkelt egyszer egy táblazatott, különfajta fékek (és tárcsamétereket) hasonlitott össze kilonewton-ban (valami erö dolog, de egy fizikus, vagy egy kevésbé hülye majd megmondja a frankot..) és abban ugy emlékszem hogy a magura gustav M volt a nyerö...szép kis 210es tárcsával :)

azt én linkeltem...:)

itt van
http://img.tar.hu/bi...e2/20544394.jpg

ja 160 assal volt legerösebb a héjsz...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Valaki linkelt egyszer egy táblazatott, különfajta fékek (és tárcsamétereket) hasonlitott össze kilonewton-ban (valami erö dolog, de egy fizikus, vagy egy kevésbé hülye majd megmondja a frankot..) és abban ugy emlékszem hogy a magura gustav M volt a nyerö...szép kis 210es tárcsával :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Szentetek mely hodrás féknek van a legnagyobb fék ereje?:D nem mintha venni akarnék csak ugy érdekel.

laborban a héjsznek.....gyakorlatban meg a franc tudja,,,,nekem pl a magura jobban tetszik mint a héjsz, hiába van elméletileg a héjsznek nagyobb fékereje,,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Szentetek mely hodrás féknek van a legnagyobb fék ereje?:D nem mintha venni akarnék csak ugy érdekel.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
off

ez a bringa vegulis egy olcso [nagyon olcso] monti lesz, teljesen alap cuccokkal, amivel el tud tekerni meloba ha ugy adodik, de neha eljohet velem terepre is. itt nicnsenek nagy hegyek, meg eloszor ugyis ilyen parkban tekergeszes lesz.

aztan ha rakap, akkor lehet fejlesztgetni.

aztan van itt elfekvoben egy par tarcsas kerek, meg ez a shimano fek, aztan gondoltam felobhatnam.

de nem fogom ugy tunik. majd ha szuksege lesz ra, akkor kap deore hidraulikusat vagy valami ilyesmi.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Ahogy rob is irta 99% a csajoknak nem teker esöben,sarban ugyhogy egy hyd. V-Brake pl. HS 33 a tökeletes valasztas szerintem es meg csinos zöldben is kaphato ::))

Szerintem a HS33 vagy 11 sok Tarcsafeket maga utan hagyna.
Tavaszal ensem tudtam megmagyarazni az aszonynak, hogy felesleges neki komoly/draga tarcsafekes cajglit venni (kezdö) es ugy oldottam meg a dolgot, hogy magamnak vettem egy uj Trancet neki meg semmit! Enyi ::))

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az olcsó tárcsafékkel az a baj, hogy
a) nehéz huzni (fõleg nõi ujjakkal, meg sz*r bovdenezéssel)
B) nincs fixen érzékelhetõ nyomáspont
c) nem fog.
a nõk 99%-a nem biciklizik sárban/esõben, igy az idõjárásállóság kimarad az indokok közül. szóval én is a véfékre szavazok. vagy esetleg elöl bb5 hátul avid véfék felállásra.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
"jobb";)
problémamentesebb tud lenni, sokkal jobb idõjárásállósággal.
cserébe nehezebb, és lehet akár gyengébb is.
kinek mi.