Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
izlések és pofonok... én is most vettem egy hayes hfx9et magamnak. azért döntöttem e mellett, mert:
-elismert jó, általába jónak mondják, már 10 éve szakmába van....
-szép is(flip flop fékkar ami sztem egyáltalán nem bumszli :P)
-1ébként meg nyilván mindennek vannak elönyei ill hátrányai is!
/ezuton keresnék hayes IS adaptert 160as tárcsához/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
sztem a hfx9 egy eleg jo fek. semmi extra. de jo. nekem nem tetszenek a hayes fele bumszli nagy fekkarok, de amugy semmi kifogasom nincs ellene.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

A Helyes HFX-9 mennyire "jó" fék? :) Semmit sem tudok róla, és a tárcsafékekhez is csak minimálisan értek :P

Most, ha a Hayes adatokat tudna adni a HFX9 röl Din 79100 alapjan akkor szamba is megtudnam mondani, de igy csak anyit tudok 1500km utan mondani, hogy joval roszab ::))
Jo tettem,hogy eladtam (mostazert nemvagyok rossz ember mert eszt mondtam), de preciz pontban fekezesre jo, de nem am "slajfoni" vele!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

A Helyes HFX-9 mennyire "jó" fék? :) Semmit sem tudok róla, és a tárcsafékekhez is csak minimálisan értek :P

Errõl a típusról volt a legtöbbször szó eddig a topic történetében.
Keress rá!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha nem is tudod mindet összehasonlitani, azért jól jön hogy mérhetõ adatokat tesznek közre. mert ugye mindekinek más fék a jó fék "érzésre" tehát az alapján nem lehet tesztelni.
ergo valamilyen szinten jó, hogy vannak ilyen grafikonok. mert amugy csak az lenne, hogy én azt mondom, hogy a cleg a legerõsebb fék, valaki meg azt, hogy a gustav, és akkro a kevdes 3. ember pedig döntse el hogy kinek van igaza :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Nem gondoltam ekkora hajcihõ lesz belõle. :D

Mindenki azt vesz mi szimpatikus neki, hiszen a technológia nagyjából adott. (lásd kifejezetten koppintások)

De hogy valaki a hülye grafikonok alapján (csak az alapján) vegyen féket, na az kapitális hülyeség.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Szoval nem egymassal hanem egy masik ceggel volna jo hasonlitani, de mindegy.
En pl. ugy hasonlitottam, hogy vettem a haveromtol egy Louise FR-t egy eves es 7,0m/sec2 nyom. Ö megvette az uj 2007-es karbon -louiset VentiDiscel 4 x dragaban mint en es 7,2 ereje van neki :P.
Ki jart a ketö közül jol? A vagy B? ::))

Jövöre megveszem töle az ujat ö meg csak vasaroljon.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
persze, hogy mindenkinek igaza van :)

de nem tök mindegy, hogy a magura melyik fékét hova sorolja vmilyen szabvány szerint? a julie akkor is túrázgatós fék lesz, a gustav egy tankot is megállít, a marta sl-t meg elfújja a szél. mindegyik másra van tehát teljesen felelselges összehasonlítani õket fékerõben, pláne hogy a legdrágább kb 3x annyiba kerül mint a legolcsóbb.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Szoval, hogy melyik a jobb auto aszt nemtudom en csak Pl. nak vettem az autok adatait.
Gondolom közös velemenyre jutunk majd ,ha mindketönknek egy kicsit igazunk lesz. Nem a Tigger grafikajarol beszeltem, hanem a maguratol nyilvanositott adatokrol ami egy norman alapszik. Furcsa dolog az, hogy nem sok gyarto all ki es hirdet evel a normaval amivel EN eltudnek kezdeni valamit. Abol a szempontbol lenne jo, hogy szamokban lelehetne tisztazni a külömbseget a HFX9, a LX & Co.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
most ez olyan dolog hogy valaki elvégez egy jobb gépész teknikumot /van még olyan ? :) ) jó eséllyel meg tudja tervezni sõt - a betétet és a fékcsövet kivéve - le is tudja gyártani, a laborban legnagyobb fékerõt produkáló tárcsaféket.......csak 99,9 % az esély hogy egy használhatatlan szar lesz......pedig a grafikonon kilógna az újságból a csík akkora fékerõt tud.....

-nem kell belekötni, direkt túloztam kissé --

anno azt a grafikont csak az érdekesség kedvéért linkeltem, nem kell azt szentírásnak venni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
tehát akkor az opel corsa jobb autó mint a pug 207 mert 0,3-del hamarabb gyorsul és 0,2 l-el kevesebbet fogyaszt vmilyen szabvány szerint (ami meglepõ módon általában mindíg annak a cégnek kedvez, amelyik megjelenteti az adott összehasonlítást ;))*

ezek szerint a kezdõ dh-s vegyen cleg dh ??? féket, a cc-s meg hfx 9-et. végülis így is lehet vásárolni :rolleyes: ... ha sok pénzed van.

*fiktív adatok, tetszés szerint behelyettesíthetõ bármivel :)

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Ennek semi köze a markenighez es a katalogusbol vasarlasnak ez egy teny es egy olyan dolog, hogy valaki kitalalta asztis, hogy egy auto gyorsasagat 0-100-ra is meghatarozza valaki, olyan kerdes nelkül, hogy milyen fordulatnal valtottak masodikbol harmadikba es hogy hany kilos az a valaki aki vezet. Meg elfelejtettem, hogy a kocsikat is fekezig 100rol nullara.
Szoval, ha valaki egy kocsit vasarol az utanna nezhet egy adatlapon olyan dolgoknak ami szinten "relativ" mit fogyasztas,gyorsulas vagy fekezes.
Hala istennek kitalalnak hülyegyerekek ilyen dolgokat amivel VALAKI valamit eltud kezdeni az nelkül, hogy gyorsan a bikemagba uj temat keljen nyitnija.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
fõleg ha valakit az hoz lázba, hogy a dugattyú mekkora erõvel nyomja a tárcsát. az nem számít, hogy a kar kényelmes-e, mennyire melegedik a rendszer, melegedés alatt mennyire állítódik a nyomáspont, a nyomáspont mennyire határozott, stb. és akkor még nem is említettem olyan pórias dolgokat, mint a szervizelhetõség vagy az alkatrészellátás ... az ilyenek vásárolnak általában katalógusból a markecingduma alapján és bringázni csak a legritkább esetben szoktak :rolleyes:

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Ez csak egy érdekesség.

Lerágott csont, a fékeket nem laborban használják. A fékerõ nagyságán kívül vannak más tényezõk is, amit a fórumozók tudnak elmondani, hogy élesben hogy szuperál a fék.

Van egy hivatalos Din norma 79100 most ez menyire leragott nemtudom, de lehet többet er mint egy " felvitt" szöver a forumbol, olyanoktol akik esetleg 1 tarcsafeket hasznaltak eletükben. Ha pl. egy Magura Louise Fr 7,0 van "normozva" akkor az valosagba is több mint egy Louise ami 5 valamenyivel van a FORGALMAZOTOL kiadva.
Szoval kinek milyen tapasztalata egy spec. fekkel van az szerintem relativ. Ez a Din norma ( Deutsche Industrie Norm) egy jo kezdes, ha valaki egy uj feket szeretne venni.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
mit gondoltok egy alligator 160-as tárcsa jobb mint egy shimano bowdeneshez valo kistárcsa?
meg ugy általában ki mit tud erröl erröl az alligator cuccról mert nekem már gyanusan olcsó az ára...(attól még lehet h jó)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

szerintem a bike-magazin.de-rõl van.

egész pontosan az újságból szkennelve.....

a fékeket nem laborban használják. A fékerõ nagyságán kívül vannak más tényezõk is, amit a fórumozók tudnak elmondani, hogy élesben hogy szuperál a fék.

hát erre utaltam én is nagyjából :)

laborban a héjsznek.....gyakorlatban meg a franc tudja,,,,nekem pl a magura lujza jobban tetszik mint a héjsz, hiába van elméletileg a héjsznek nagyobb fékereje,,

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ez csak egy érdekesség.

Lerágott csont, a fékeket nem laborban használják. A fékerõ nagyságán kívül vannak más tényezõk is, amit a fórumozók tudnak elmondani, hogy élesben hogy szuperál a fék.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

ez egy hivatalos grafikon vagy vki pár éve paint-ben rajzolta?:wtf:

hát nem hinném h bárki is szabadidejében pláne paintben ilyeneket firkálna :)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
szerintem a bike-magazin.de-rõl van.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.