Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nekem a gyantás (puha) érintésre blokkol. saintban
Az xt-ben pedig a fémes szerepel, hasonló megelégedettséggel

bbb-t még ha fizetnének se tennék bele.
volt, köszönöm soha többet.

EBC is volt, több garnitúra, semmivel sem fogott jobban mint a gyári hayes.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
jobban fog, viszont gyorsabban kopik mint a fémes.

BASEm

BASEm

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
milyen a mûgyantás fékbetét?? bb5be akarom mer naon kuruttyol + karistol a fék...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
tam: innen már csak lefelé vezethet az út

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
goodridge cso, meg saint vagy xt fekek meg akarmilyen shimano karok meg hope floating kombinacional van valakinek ertelmesebb otlete?

igazan olcson csak avidot tudok, de annal jobban bejon a shimano kar kenyelem szempontjabol.

melyik ebc kell? zold?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
nekem a bbb tökkkéletes az xtr-be...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ebc-t mint mindenbe ;). olcsón meg bbb. gyári szvsz. gáz és drága

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
saint fékbe milyen betétet érdmes venni?Hátul van kistárcsával.Ha ez segít valamit..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Meg gyakorlatilag fele fórum errõl szól. :)

Én a kettõ közül LX-et vennék. Az LX szint teljesítménye és megbízhatósága nekem maximálisan megfelel.

Jábor

Jábor

törzsvendég

• fórumtag
  • 984 hozzászólás

Hellosztok!
Mi a véleménytek melyik a jobb a Hayes HFX9 vagy a Shimano Deore,LX?
Streetre használnám fõként ,hátúl 160-as tárcsával.

Pont hogy hasonló féket szeretnék énis csak nemtom meiket... :D
Elõzõ oldalon volt hasonlókról szó ;)

Bükki Bringa Barát :rolleyes:
Bringáim

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem deore. olcsó, street-re elég lesz.
sõt, inkább avid bb7, mert azt lehet rotorral is szerelni lévén bovdenes.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

D@NI

D@NI

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Hellosztok!
Mi a véleménytek melyik a jobb a Hayes HFX9 vagy a Shimano Deore,LX?
Streetre használnám fõként ,hátúl 160-as tárcsával.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
formula tárcsafék - XT tárcsa párosítás milyen eredményt hozhat?
XT 6 csavaros tárcsa vs. XTR Centerlock? /mindegy, mert kerék majd új lesz egyszer úgyis./
súly különbség nem számottevõ, bár sztem CL javára van a mérleg, funkcionalitás érdekel fõleg. jobb az XTR tárcsa annyival amennyivel drágább az XT-nél?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Jábor

Jábor

törzsvendég

• fórumtag
  • 984 hozzászólás
Függhet attól is hogy milyen tárcsával használod. Amit adnak hozzá avido-t amin ilyen kis lyukak vannak elég ritkán, azt javaslom hogy azt cseréld le. Egy aligátor tárcsa szerintem tökéletesen megfelelne.
Nekem bb5-m van, de sajna használtan vetem és nemtom milyen ujonnan. De azt tudom hogy egy kezdõ tárcsafék ami jól fog és olcsó.

Bringáim

BASEm

BASEm

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
kinek mennyi idõ volt mire bekopott a bb5ös tárcsáféke(már akinek van/volt), és bekopás elõtt nem volt szar hangja?

Jábor

Jábor

törzsvendég

• fórumtag
  • 984 hozzászólás
Köszi az ajánlatot ! Lehet hogy élnék vele. Nem még nem rendeltem meg, egy jó ideig nem is fogom szerintem. Most épp sporolok ugyanis. Hétvére egy tekerést lehet beiktatunk a fiukkal, továbbit MSN-n.

Bringáim

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
jaja én is a fakalapácsos módszerrröl hallottam már, igaz szerencsére nekem még egyik tárcsámat se kellett centirozni sose :)
Jábor! az én hayesemnek már kb rendesen bekopott a fékpofája tehát ha akarod kipróbálhatod, vagy megrendelted már a shimanot?

Jábor

Jábor

törzsvendég

• fórumtag
  • 984 hozzászólás
Két acél lap közé raktuk.. az nekünk is stimmel, de mi egy szép fakalapáccsal kezdtük el egyenesitgetni. Elég jó lett ;)

Bringáim

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
én ugy oldottam meg a tárcsaegyenlítést h fogtam 2 20 centi átmérõlyü acélapot és közéraktam a tárcsát azt a satuba és kész :D monyu k nem lett jiperszuper egyees de müxik.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

A mult héten csunyán odavertem a hátso tárcsámat és lett benne egy nyocas,amit gyorsan kavbojteknikával visszacibáltam hogy csak kicsit érjen a betéthez.
Van rá valami mod hogy kiegyengessem vagy kuka?
PL:ha satuba fogom és és egyenesbedevalizálom az segit,vagy van esetleg valami trükk.
Mivel üres a zsebem mint az álamkassza ürülnék ha lenne valami sufni megoldás,elöre is köszi!!!!!

En ma egy kb 30cm csavarhuzoval mentem a fektarcsa es a tarcsa felfügesztes köze. Megforgatod a kereket es hallod/latod, hogy hol görbe. Megfeszegeted egy kicsit az ellenkezö iranyba es tovab pörgeted. Legtöbször befele vannak a tarcsak elgörbülve merthogy kivülröl jöj az ütes.