Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez megnyugtato.

akinek van tapasztalata: bb5 es bb7 kozott nagyon nagy a kulonbseg? es most akkor mindketto azzal az ocsmany roundagon tarcsaval jon?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Willmaker

Willmaker

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Ha egyfolytában cincog, akkor állítani kell rajta, vagy ha jól bevan lõve, akkor majd bekopik. HA csak szakaszosan "cincog" akkor 8as van a tárcsában. Amúgy AVIDBB7 4ewer!!! LEgjobb fék!!!
Jahh, és én sima vfékes karral használom, abból is gagyiB+van, és addig használom még, amíg elnem töröm. majd utánna veszek jobbat. Az avidnak szerintem nemsokhíján tökmindegy milyen fékkart hsználsz, csak ne patkófékes 5ujjas legyen!!!:D

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
az elsõ tárcsa nekem is "cincog", megkérdeztem egy boltban, a szerelõ srác azt mondta, a tárcsák ilyenek, és be kell járódnia, majd lehet valamit állítani rajta...
nálatok is így van/volt?
köszi
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Szinte minden vázon, így a PolarX-en is IS rendszerû a "gyári" fékkonzol kialakítása. Ha ideírnád milyen féked van/lesz, talán még segíthetnénk is.

A kérdést megoldottuk privátban.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

sziasztok!
meg tudnátok mondani h a 2005-ös polarX-hoz milyen tárcsafékadapter kell?

Adaptert nem a vázhoz, hanem a fékhez vesszük. Függ a féktõl és a tárcsa méretétõl.

Shon

Shon

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
sziasztok!
meg tudnátok mondani h a 2005-ös polarX-hez milyen tárcsafékadapter kell?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Meg kanyarfúró mi? :D

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Szerintem egy kis reszelõzsír kell rája és mindjárt nem nyikorog.
Persze elõtte érdemes benézni a lézeres homálymérõvel ,hogy egyenletesen került-e fel a zsírréteg a rotorra ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ha egy bármilyen avid karral jó, akkor sh-val is.
v-fékkar v-fékkar, csak a kidolgozás más, a húzás azonos.
de cantival azért jobb lenne.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
alap shimano vefekkarral mennyire nem fog mukodni egy avid madzagos tarcsafek?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ilyen a tárcsa, ennek ilyen hangja van.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Szerintem csak akkor sikit a féke amikor fékezik nem?

Nekem is ugyan ez volt a gondom a juicy 5ös el, azt mentem 15öt a jános hegyen, azota kusspisztoly van :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ha jol van beállitva és nem ér a tárcsához akkor nem kéne ciripelnie szerintem. nem lehet h 8as van a tárcsában? vagy pedig vmi levél darab, kosz, stb beragadt a féktestbe és a tárcsa éle surolja ezt.....

BASEm

BASEm

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Nekem még mindig karistol, nyikorog kuruttyol... a hátsó bb5ösöm, nem tudjátok mért van ez? (tiszta a tárcsa+fék és jól van beállítva)
Ez a hang elmúlik, mit kell csinálni ahhoz h elmúljon? Kinek volt ilyen fékhangja??

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
köszönöm a segítséget, mostmár képben vok, h h is mûködi ez a fék. igazából bb7 volt betervezve és azon tekergetni kell a piros kerek szart, h hozzáálljon a pofa, de az "1 dugattyús". vmi ilyesmire számítottam itt is ezért nem értettem h mit kell csinálnom, meg rá volt már szerelve az adapterre. kiszedtem a pofákat és akkor láttam h nincsenek elcsúszva a dugattyúk egymáshoz képest csak az egyik oldalt van egy kis váll, ami kívülrõl úgy néz ki, mintha az egyik dugattyú elõrébb lenne, mint a másik, hát nem, de legalább már tudom, h kell szétszedni ;) a hátsót sikerült harmadszorra belõnöm faszára. az elsõ kicsit serceg, ha megpörgtem a kereket. van egy kis 8as a tárcsában, de annyira kicsi, h a villához néve észre se vettem, csak amikor a pofák felöl néztem, eléggé kitekeredett állapotban :D egyenlõre így marad, mert nem éreztem a keréken lassulást a pörgetésnél.
köszi még 1*

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ha van hozzá az a kis piros basz, amit szállítás közben kell belerakni, akkor azt a helyére pattintva és a fékkart párszor meghúzva is prímán középre áll. utána már könyebb belõni.
Feltöltött kép

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Kiveszed a pofákat, és a dugattyúkat óvatosan visszatolod ütközésig valami lapos szerszámmal. Én csavarhúzóval szoktam. A lényeg, hogy amikor felülrõl belenézel a felszerelt fékbe, akkor ne a pofákhoz, hanem a féktesthez viszonyítva lõdd be középre.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
nem, sajnos nem áll egyformán a 2 dugattyú. elöl a belsõ, hátul a külsõ fele kilóg a testbõl. ezzel mit tudok csinálni itthon házilag?
bocs, h ilyeneket kérdezek, de ez az elsõ tárcsafékem.
kicsit javult egyébként az elsõ az adapterhez rögzítõ csavaz meglazítására, gondolom ott nem csak egy furat van hanem nagyobb lyuk mint a csavar.
köszi

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Azt azért csekkold, hogy a két dugattyú egyformán áll alaphelyzetben.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
A féktestet az adapterre rögzítõ két csavart fellazítod.
Behúzod a féket erõsen, kézzel kicsit birizgálod a féktestet, hogy beálljon irányba, ne feszítse a tárcsát semerre. Utána meghúzod a két csavart.

És ennyi, semmi több. Ha ciripel, akkor újra egy másik kerékpozícióban. A tárcsában mindig van valami nyolcas, arra kell törekedni, hogy a tárcsa jobbára szimmetrikusan a pofák között fusson.

Próba cseresznye.