Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2007. június 12. - 14:11

amúgy én speciel nem tudom mire gondolsz, amíg nem volt elöl hátul pm-es fékem, addig sima alátétet használtam mindig
Írta 2007. június 12. - 14:09

nem ragaszkodom az Y alalkhoz, azt csak azért írtam, hogy be tudja azonosítani mindenki, hogy pontosan mire gondololok.
szóval akkor nem annyira gány a sima alátét...
köszi.
nekiesek
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2007. június 12. - 14:08

Írta 2007. június 12. - 13:59

igen, adtak hozzá, csak nem találom

sörösdobozt gondoltam szétvágni, s abból tenni alá...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2007. június 12. - 13:37

Írta 2007. június 12. - 12:39

Kérdésem lenne Hayes HFX 9-cel kapcsolatban. Mégpedig a következõ:
Most, hogy akciós áron lehet hozzájutni, lecseréltem a Hardy-mon lévõ (egyelõre csak az) elsõ V-féket tárcsára. Minden gyári, ahogy a szettben benne van, 160-as tárcsával. Na most. Az a gondom vele, hogy a fék nagyon bent fog (távol vannak a fékpofák a tárcsától). A másik bringámon gyárilag HFX-9 van, azon alig kell behúzni a fékkart, és tökéletesen fog.
Kérdés:
Csak olaj hozzátöltésével lehet csökkenteni a "behúzás mértékét" vagy van más megoldás is? Elõre is köszi a segítséget!
Írta 2007. június 10. - 23:12

en azt csinalnam, hogy korbejarnam a boltokat, es vennek avid, hayes, shimano, magura, stb amit tudnak adni gyurubol 1-1et. es akkor lesz otthon vagy 8. Na es akkor lehet probalkozni hogy melyik jo

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. június 10. - 23:05

Írta 2007. június 10. - 22:26

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. június 10. - 21:55

Szeretnék megrövidíteni egy Grimeca fékcsövet, mert kb 15-20cm-el hosszabb, mint kellene. A fölösleget nem tudom elhelyezni a vázon. Valakinek van tapasztalata ilyen témában? A fõ probléma nem is a vágás, hanem az csatlakozó visszarakása a csõ végére.
Írta 2007. június 10. - 18:48

Milyen tárcsa van az elsõfékhez? Csak nem a hullámos? Nekem meredek lejtõkön alacsony sebességnél rángat a BB7 185ös tárcsával, szerintem a tárcsa kialakítása miatt.
Ilyen van:
http://ebike.hu/term...6-csavaros/4906
Vagyis nem a Polygon, ez Roundagon, de hullámos ez is.
Amúgy én egyre inkább kezdem azt hinni, hogy a villa rugalmassága miatt van, nem a tárcsa alakja miatt..
Írta 2007. június 08. - 08:57

közben rájöttem, h mekkora hülye vok:D
akitõl vettem a feket, még karácsonykor, fordítva szerelte rá az adaptert. persze ez is csak a manualok sokadszori átnézésekor tünt fel. :-/ bár a megfordítása sztem a pofák állására nem lenne szabad, h hatással legyen, de miután lereszeltem a pofárol az eddig nem használt részeket, gyakorlatilag tökéletes lett.
Írta 2007. június 08. - 08:33

Szereld le a nyerget vedd ki a pofákat, csavarhúzó szárával nyomd vissza a hengereket a féktestbe. Majd óvatosan húzd be a kart, úgy hogy közben csavarhúzó szárával visszatartod a normálisan mozgó dugattyút és csak az mozogjon, amelyik túl kint szokott lenni. Ha kijött a dugattyú fültisztítóval tisztogasd meg a falalát, majd szintén fültisztítóval vigyél fel az oldalára egy kis fékolajat.
Majd nyomd vissza csavarhúzó szárával óvatosan a féktestbe. Aztán újra nyomd ki, majd nyomd vissza.Esetleg ismételd meg a tisztítást/kenést. Addig csináld, amíg a két dugattyú egyformán nem mozog. Utána megtisztíthatod a másik dugattyú falát is.
Pofák vissza és kész. Nekem ez mindig rendberakja.
Írta 2007. június 08. - 07:35

de az miért van, hogy a jobb oldali kint van 1mm-t a ba meg csak utána kezd el dolgozni?
ez volt az alap problémám, azt hittem a légtelenítés megoldja, de nem..
kösz
Írta 2007. június 07. - 21:51

olyankor mit lehet csinálni, ha egy lx féknek csak az egyik dugattyúja dolgozik? Ezt csak most vettem észre az olajcsere után, mert a kerék felöli már több mint 1mm-t kint van és csak az tolja rá a tárcsát a pofára. Azt hittem levegõs, azért álltam neki szerelni, de nem javult semmit. Nem is igazán a teljesítményével van a gondom, hanem a beállításával, mert állandóan a tárcsát karcolja:-/
köszi
Írta 2007. június 07. - 17:52

Hali!
Vettem egy új Tora villát, és cseréltem az elsõ fékben (185-ös BB7) pofákat. Viszont a kettõ valahogy nem komázza egymást, bizonyos fékerõnél elég erõsen megrángatja a fék a villát, elõre-hátra rázza az agyat..
Beállítási hibám van, vagy csak be kell kopnia a féknek?
Arra nem akarok gondolni, hogy gyenge lenne a TORA..
Más:
Budamaraton (nagyon nagy por volt) óta sípol a hátsó fékem (160 BB7). Arra gondoltam, h a nagy lejtõzésben a forró pofa összeszedte a port, és most amiatt zajos (amúgy fog mint a barom azótais). Azóta 100 km-t mentem (nincs idõm, na), de még mindig olyan. Próbáltam koptatni kicsit, mostam vízzel, használtam vizesen, de semmi javulás..
Milyen tárcsa van az elsõfékhez? Csak nem a hullámos? Nekem meredek lejtõkön alacsony sebességnél rángat a BB7 185ös tárcsával, szerintem a tárcsa kialakítása miatt.
Írta 2007. június 07. - 14:01

sípolás le kell tojni, legalább hallják ha jössz

Írta 2007. június 07. - 13:27

Vettem egy új Tora villát, és cseréltem az elsõ fékben (185-ös BB7) pofákat. Viszont a kettõ valahogy nem komázza egymást, bizonyos fékerõnél elég erõsen megrángatja a fék a villát, elõre-hátra rázza az agyat..
Beállítási hibám van, vagy csak be kell kopnia a féknek?
Arra nem akarok gondolni, hogy gyenge lenne a TORA..
Más:
Budamaraton (nagyon nagy por volt) óta sípol a hátsó fékem (160 BB7). Arra gondoltam, h a nagy lejtõzésben a forró pofa összeszedte a port, és most amiatt zajos (amúgy fog mint a barom azótais). Azóta 100 km-t mentem (nincs idõm, na), de még mindig olyan. Próbáltam koptatni kicsit, mostam vízzel, használtam vizesen, de semmi javulás..
Írta 2007. június 06. - 20:31

Írta 2007. június 06. - 19:10

Lenne egy elég régóta megoldásra váró problémám. Elöl hátul Avid Juicy 5-om van, elöl 185, hátul 160-as tárcsával /hullámos mindkettõ/.
A gond az hogy "darabosan" fognak. Elég nehéz ezt így elmagyarázni de olyan mintha a hullámon fognának, pedig nem, legalábbis a tárcsa felületén nem így látszik. A hátsó még nem is zavarna mert azon kívül hogy borzalmas hangja van fog rendesen mindkettõ mint az állat. De az elsõ elég rendesen rángatja a telót, parázok hogy elõbb-utóbb eltöri.
Létezik hogy ez hullámos tárcsa miatt van? Ha lecserélném simára /ha jól figyeltem az új Avid tárcsák már hullámmentesek/ sima tárcsára megszünne ez a probléma? Vagy ez valami mástól van?
Jó lenne ha valaki megfejtené ezt nekem, jópár szervízben jártam már... zéró sikerrel.