Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
a sörösdoboznál kevésbé gányabb...

amúgy én speciel nem tudom mire gondolsz, amíg nem volt elöl hátul pm-es fékem, addig sima alátétet használtam mindig

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
1,5-2 mm szélességû kellene.
nem ragaszkodom az Y alalkhoz, azt csak azért írtam, hogy be tudja azonosítani mindenki, hogy pontosan mire gondololok.

szóval akkor nem annyira gány a sima alátét...
köszi.
nekiesek

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
sima alátét? nem kell y alakú.. csak van otthon egy pár

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
mivel lehet helyettesíteni a hidraulikus tárcsafékhez járó kis fém alátéteket - Y alakja van -, amit a féktest és a váz közé tudok tenni, hogy középre essen a tárcsa a két pofa közé?
igen, adtak hozzá, csak nem találom :(

sörösdobozt gondoltam szétvágni, s abból tenni alá...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

flood

flood

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Hello!

Mi a különbség (ha van egyáltalán) a Hayes MX1 MX2 MX4 fékek között?

goldnarmz

goldnarmz

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Sziasztok!

Kérdésem lenne Hayes HFX 9-cel kapcsolatban. Mégpedig a következõ:
Most, hogy akciós áron lehet hozzájutni, lecseréltem a Hardy-mon lévõ (egyelõre csak az) elsõ V-féket tárcsára. Minden gyári, ahogy a szettben benne van, 160-as tárcsával. Na most. Az a gondom vele, hogy a fék nagyon bent fog (távol vannak a fékpofák a tárcsától). A másik bringámon gyárilag HFX-9 van, azon alig kell behúzni a fékkart, és tökéletesen fog.
Kérdés:
Csak olaj hozzátöltésével lehet csökkenteni a "behúzás mértékét" vagy van más megoldás is? Elõre is köszi a segítséget!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nomost vannak "atfedesek" ha a belso atmeroje pont akkora egy X ropigyurunek, mint ami neked kell, es meg passzol is a lukascsavarba amit a fekkarba tekersz, akkor meg lehet probalni massal is.

en azt csinalnam, hogy korbejarnam a boltokat, es vennek avid, hayes, shimano, magura, stb amit tudnak adni gyurubol 1-1et. es akkor lesz otthon vagy 8. Na es akkor lehet probalkozni hogy melyik jo :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Hát ez az én problémám is.
FELAHEGYRE! :scared:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szukseged lesz roppantogyurure. ugyanolyanra amilyen van rajta. De ami rajta van, az egyszerhasznalatos, szoval kell majd egy uj. ha tudsz szerezni nem gond, de ezt en erosen ketlem...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Hali!

Szeretnék megrövidíteni egy Grimeca fékcsövet, mert kb 15-20cm-el hosszabb, mint kellene. A fölösleget nem tudom elhelyezni a vázon. Valakinek van tapasztalata ilyen témában? A fõ probléma nem is a vágás, hanem az csatlakozó visszarakása a csõ végére.
FELAHEGYRE! :scared:

forter

forter

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás

Milyen tárcsa van az elsõfékhez? Csak nem a hullámos? Nekem meredek lejtõkön alacsony sebességnél rángat a BB7 185ös tárcsával, szerintem a tárcsa kialakítása miatt.

Ilyen van:
http://ebike.hu/term...6-csavaros/4906

Vagyis nem a Polygon, ez Roundagon, de hullámos ez is.

Amúgy én egyre inkább kezdem azt hinni, hogy a villa rugalmassága miatt van, nem a tárcsa alakja miatt..

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
köszi, megcsinálom.
közben rájöttem, h mekkora hülye vok:D
akitõl vettem a feket, még karácsonykor, fordítva szerelte rá az adaptert. persze ez is csak a manualok sokadszori átnézésekor tünt fel. :-/ bár a megfordítása sztem a pofák állására nem lenne szabad, h hatással legyen, de miután lereszeltem a pofárol az eddig nem használt részeket, gyakorlatilag tökéletes lett.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Nekem is csinálta, illetve idõnként beáll az egyik dugattyú. Az oka számomra is ismeretlen, talán az aszimetrikus beállítás, kopás okozza. Esetleg koszolódás, vagy besül kicsit a dugattyú oldalán lévõ olaj, kosz. De a megoldás a következõ.

Szereld le a nyerget vedd ki a pofákat, csavarhúzó szárával nyomd vissza a hengereket a féktestbe. Majd óvatosan húzd be a kart, úgy hogy közben csavarhúzó szárával visszatartod a normálisan mozgó dugattyút és csak az mozogjon, amelyik túl kint szokott lenni. Ha kijött a dugattyú fültisztítóval tisztogasd meg a falalát, majd szintén fültisztítóval vigyél fel az oldalára egy kis fékolajat.

Majd nyomd vissza csavarhúzó szárával óvatosan a féktestbe. Aztán újra nyomd ki, majd nyomd vissza.Esetleg ismételd meg a tisztítást/kenést. Addig csináld, amíg a két dugattyú egyformán nem mozog. Utána megtisztíthatod a másik dugattyú falát is.

Pofák vissza és kész. Nekem ez mindig rendberakja.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
tévedtem, mozog a baloldali dugattyú is.
de az miért van, hogy a jobb oldali kint van 1mm-t a ba meg csak utána kezd el dolgozni?
ez volt az alap problémám, azt hittem a légtelenítés megoldja, de nem..
kösz

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
sziasztok,

olyankor mit lehet csinálni, ha egy lx féknek csak az egyik dugattyúja dolgozik? Ezt csak most vettem észre az olajcsere után, mert a kerék felöli már több mint 1mm-t kint van és csak az tolja rá a tárcsát a pofára. Azt hittem levegõs, azért álltam neki szerelni, de nem javult semmit. Nem is igazán a teljesítményével van a gondom, hanem a beállításával, mert állandóan a tárcsát karcolja:-/

köszi

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Hali!
Vettem egy új Tora villát, és cseréltem az elsõ fékben (185-ös BB7) pofákat. Viszont a kettõ valahogy nem komázza egymást, bizonyos fékerõnél elég erõsen megrángatja a fék a villát, elõre-hátra rázza az agyat..
Beállítási hibám van, vagy csak be kell kopnia a féknek?
Arra nem akarok gondolni, hogy gyenge lenne a TORA..

Más:
Budamaraton (nagyon nagy por volt) óta sípol a hátsó fékem (160 BB7). Arra gondoltam, h a nagy lejtõzésben a forró pofa összeszedte a port, és most amiatt zajos (amúgy fog mint a barom azótais). Azóta 100 km-t mentem (nincs idõm, na), de még mindig olyan. Próbáltam koptatni kicsit, mostam vízzel, használtam vizesen, de semmi javulás..

Milyen tárcsa van az elsõfékhez? Csak nem a hullámos? Nekem meredek lejtõkön alacsony sebességnél rángat a BB7 185ös tárcsával, szerintem a tárcsa kialakítása miatt.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
össze is kell kopni, allítgasd hátha abbahagyja
sípolás le kell tojni, legalább hallják ha jössz :)

forter

forter

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Hali!
Vettem egy új Tora villát, és cseréltem az elsõ fékben (185-ös BB7) pofákat. Viszont a kettõ valahogy nem komázza egymást, bizonyos fékerõnél elég erõsen megrángatja a fék a villát, elõre-hátra rázza az agyat..
Beállítási hibám van, vagy csak be kell kopnia a féknek?
Arra nem akarok gondolni, hogy gyenge lenne a TORA..

Más:
Budamaraton (nagyon nagy por volt) óta sípol a hátsó fékem (160 BB7). Arra gondoltam, h a nagy lejtõzésben a forró pofa összeszedte a port, és most amiatt zajos (amúgy fog mint a barom azótais). Azóta 100 km-t mentem (nincs idõm, na), de még mindig olyan. Próbáltam koptatni kicsit, mostam vízzel, használtam vizesen, de semmi javulás..

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
A hullamos tarcsa nem okoz onmagaban darabos fekezest (nem megy bele a hullamokba a fekbetet!) Ha megis ettol van, ott valami nagyon nincs jol beallitva vagy hibas. Probalj allitani rajta ,es nezd meg a betetet nincs e valami baja (pl nem olajos stb). Az is lehet hogy valamid nagyon rugalmas a rendszerben.

kRc

kRc

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Lenne egy elég régóta megoldásra váró problémám. Elöl hátul Avid Juicy 5-om van, elöl 185, hátul 160-as tárcsával /hullámos mindkettõ/.
A gond az hogy "darabosan" fognak. Elég nehéz ezt így elmagyarázni de olyan mintha a hullámon fognának, pedig nem, legalábbis a tárcsa felületén nem így látszik. A hátsó még nem is zavarna mert azon kívül hogy borzalmas hangja van fog rendesen mindkettõ mint az állat. De az elsõ elég rendesen rángatja a telót, parázok hogy elõbb-utóbb eltöri.

Létezik hogy ez hullámos tárcsa miatt van? Ha lecserélném simára /ha jól figyeltem az új Avid tárcsák már hullámmentesek/ sima tárcsára megszünne ez a probléma? Vagy ez valami mástól van?

Jó lenne ha valaki megfejtené ezt nekem, jópár szervízben jártam már... zéró sikerrel.