Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ilyenekkel nagyon nem nyomul senki, ha tényleg ez lesz a Cube kerókon, akkor majd most fog visszatérni a Formula márka, de jelenleg nem hiszem, hogy bárki be tudna számolni tapasztalatokról. Régen használt vmi pille Formulát egy profi ismerõsöm, neki bejött. ( B4 Racing? )

ehhe ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Formula ORO K18 -ról mi a véleményetek? használ vki innen ilyet?

Formula ORO K18 160mm

meg elég szépen is néz ki:)

Ilyenekkel nagyon nem nyomul senki, ha tényleg ez lesz a Cube kerókon, akkor majd most fog visszatérni a Formula márka, de jelenleg nem hiszem, hogy bárki be tudna számolni tapasztalatokról. Régen használt vmi pille Formulát egy profi ismerõsöm, neki bejött. ( B4 Racing? )

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
formula.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
Formula ORO K18 -ról mi a véleményetek? használ vki innen ilyet?

Formula ORO K18 160mm

leírás :
- Kiváló teljesítményû fékrendszer a nagy múltú olasz gyártótól
- A fékkar bilincs két részbõl áll így könnyen felszerelhetõ
- Megfordítható , akár fordított bekötés is lehetséges
- Fékkar távolság állítható
- Kis helyigény, kb egy V fékkar méret, rejtett túlfolyó tartály
- azonos elsõ és hátsó féktest, adapterezés variálható
- Kétdugattyús kisméretû féktest
- Nagy hatásfokú félfémes gyári fékbetétek
- Könnyû fékbetécsere, a rotor és a féktest eltávolítása nélkül
- Alapkiszerelésben 160mm átmérõjû 6 csavaros tárcsával
- A szett tartalma: fékkar + vezeték + féktest + fékbetétek + adapter + 160mm tárcsa + csavarok, készreszerelve
- nagyobb tárcsa és adapterezés opció
- Elsõ fék adapter nélkül közvetlen PostMount kompatibilis
- Elsõ szett: 393 gramm, Hátsó szett: 417 gramm

meg elég szépen is néz ki:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
meg igy ios agyig van helyesirasi hibakkal... ;)

es ha valamilyen temaban kerdesed van, azt a megfelelo topikba legyszives.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Sziasztok azt szeretném megkérdezni, hogy a kb nyár közepe ill. vége felé aktuális tárcsafék vásárlásra ki milyet ajánl.

Én pl kinéztem magamnak: Avid SD7 vagy FR5 fékkar + Avid BB5 - Alligator 185 -ös tárcsával elõre, (de, ha a sima BB5-ös tárcsa elég akkor azt rakom rá), s mivel a szervízben azt mondták, hogy hátra ne vegyek 185-ös tárcsát mert elcsavarja a vázamat, így 160 mm -eset (alligator / Avid) akarok rárakni.
(Most Elõl Auchanos V-fék + kar dechatlonos pofál, hátúl Ugyanilyen Kar + Shimano Deore Ritchey Piross pofával.)

-(Nyári újjítások: Avid BB5 - Alligator, Avid fékkar, Race Face Exolve XC monoblokk [egyenlõre megpróbálom ezt, ha szétmegy mint a B+ om, veszek rá Truvát], Sram fogsor 8s/9s - lehet láncot is kell vegyek, Sram X.9 váltókar-ok, B+ Revolution elsõ + hátsó agy, Kona villa.)

- (És mostani keróm Magellan Crux 06, B+ zero felnik, Norma agyakkal 05, B+ iSiS monoblock -kattog, Truatív Blaze, Shimano Fogsor 7s, Sram PC38 lánc, Sram X.7 elsõ váltó, Sram SX-5 hátsó váltó, B+ kormány, Sram 5.0 váltórendszer - hátsúl 7s.)

Tehát szerintetek Ez így ok lesz? pl. Nemtudom, hogy a hátsó váltóm képes-e kezelni nagyobbat mint 7s. Ha találtok benne valami gumbancot, amit feltétlen cserélni kell plz írjatok, mert akkor belekalkulálom a költségekbe :D.

Szóval plz nem elkezdeni cikizni a béna fogalmazásért / írásért :D, ja és sry az offért is, de jobb így egyben mint külön leírni az egésszet.

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Hello mindenki!Azt szeretném kérdezni h szerintetekmilyen fékbowdent vegyek avidd bb5-ös elsõ tárcsaékhez és shimano deore hátsó v-fékhez?
Az avid flack jacket árát sokallom.
Elõre is köszi mindenkinek aki válaszol

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
trifo:
shimano fék? mert ha igen, akkor ez az elsõ számú feltétele a mutatványnak ;)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hálálkodni szeretnék.Egyszer olvastam itt, hogy a hidraulikus tárcsafékek fel tudnak levegõsödni, ha a tárcsa távollétében huzkodja az ember a kart.

És ma láttam, hogy tényleg. (Öcsém nem hitte el, amit mondtam).

De a szintén itt olvasott megoldás megmentett a szervízbe menéstõl. Sikerült teljesen kihajtani a levegõt a fékbõl. Nyitott tartály mellett a csövet pövögtetve húzgáltuk finoman a kart, a tárcsát egy kés pengéje helyettesítette. Karhúzás - buborékok - késsel szétfeszegetés - buborékok... Kb 15 perc után elfogytak a bubik, a fékhatás meg elõjött. Hurrá. Köszönet érte még egyszer.

--Trifo

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás
Lehetseges, de nem valoszinu :) az valoszinubb, hogy ferdere kopik a betet(azt meg latnod kellene). Gondolom a dugattyukat sikeresen vissza tudtad nyomni a helyukre, esetleg a feknyereg nincs beallitva jol a villan. Igy latatlanba ennyi reszemrol, ha vegkepp nem megy sk, akkor szerviz.
Sei, soku Si.

barcikadh

barcikadh

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Hello! Van egy hidrás Avid juicy 5 fékem. Kölcsönadtam a fékemet havernak versenyre mert megcsukták felszállításkor a fékkarját... (tárcsa nélkül) ma mikor raktam volna vissza a dugattyúk beljebb voltak és szorult a tárcsán... kiszedtem a fékpofákat és visszább nyomtam a dugattyúkat. LEHETSÉGES HOGY A DUGATTYÚK SÍKJA NEM PÁRHUZAMOS EGYMÁSSAL, EZÁLTAL A FÉKPOFÁK SE???

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.566 hozzászólás
Hülye dolog, de lehet butítani fogom a 2007-es XTR fékeket. Az egész még mindig nagyon frankó, mint ahogyan azt már írtam pár héttel ezelõtt, viszont ez a 10-15 üzemóránkénti (gyakorlatilag ez nálam 1 vagy 1.5 heti rendszerességet jelent) féktakarítás az agyamra megy. A hobby bringázásomhoz erre nekem nincsen szükségem. A hajtást stb. persze takarítom rendszeresen, tehát nem a lustaságról szól a dolog.
Tudja e valaki, hogy a 2008-as xt féknyergekkel mûködik e az idei xtr dual conrol kar? Az már nem ennyire verseny orientált fék, talán nem ennyire kényes. Ráadásul a mostani xt-rõl senki nem mondta ezt a dugattyúkoszolódás dolgot, az elõzõ xtr-rõl meg ugyan ilyen híreket hallottam.
Vagy: Most gyantás pofákat használok. Elképzelhetõ hogy az jobban koszolja a féket a gyorsabb kopás miatt mint a fémes?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Amúgy én egyre inkább kezdem azt hinni, hogy a villa rugalmassága miatt van, nem a tárcsa alakja miatt..

ma nekem is rángatott erõs fékezéskor a BB5/160, cleansweep tárcsával, mire tekertem három kattanásnyit a belsõ (álló) pofán, és utána nem tudtam elõidézni a jelenséget. ebbõl nagyvonalúan következtetést vontam le.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
megoldodott az avid fek kontra pm villa problema. gond nelkul passzolt
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.141 hozzászólás

Olvastam a testbike-on, hogy a magura julie fékhez valaki Deore xt/saint fékkart szerelt. Eszerint a shimano és a magura kiegészítõi kompatibilisek egymással? A szervízben egy srác azt mondta, hogy derítsem ki, hogy a shimano és a magura rendszerekben található roppantógyûrû ugyanolyan-e? Ha az megegyezik, akkor a fékkart fel lehet szerelni.
Ha bárki tud valamit ezekrõl, kérem írja meg! Minden vélemény érdekel!
Köszi elõre is!

Te te mindent mindent kétszer kétszer kérdezel kérdezel ? ?
És és két két helyen helyen ? ?

Piszkos Fred

Piszkos Fred

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok!

Adott egy új bringa, rajta HAYES HFX-carbon tárcsafékek. Amikor elhoztam a bringát jól fogott, de kis nyúzás után azt vettem észre, hogy cicereg mindkét fék. Üzletbe el, állítsanak rajta. Állítottak is, most nem cicereg, de ha meghúzom baromira nyikorog, és a fékhatás is igen gyenge (alig tudtam megállni :))

Ez normális ? Kell neki kis idõ amíg bekopik vagy menjek vissza vele megint ?

Köszi :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a roppantógyûrû majdnem egyforma, igy csavart is kell cserélni, meg csonkot is.

nagypálya

nagypálya

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Olvastam a testbike-on, hogy a magura julie fékhez valaki Deore xt/saint fékkart szerelt. Eszerint a shimano és a magura kiegészítõi kompatibilisek egymással? A szervízben egy srác azt mondta, hogy derítsem ki, hogy a shimano és a magura rendszerekben található roppantógyûrû ugyanolyan-e? Ha az megegyezik, akkor a fékkart fel lehet szerelni.
Ha bárki tud valamit ezekrõl, kérem írja meg! Minden vélemény érdekel!
Köszi elõre is!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

így van

tehat sz.r van a palacsintaban? vegulis mindegy, mert holnap feny derul az igazsagra. valahogy majdcsak odaflexelem :D

RAUH-Welt
B E G R I F F

nagypálya

nagypálya

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok! Segítségetekre lenne szükségem!
Magura Julie fékeim vannak. Érdekelne a véleményetek, hogy lehet-e valahogy tuningolni? Fékkar, fékvezeték, tárcsa, fékbetét csere? Mit javasolnátok? Lehet valahogy kicsit jobbá tenni mint ahogy gyárilag fel van szerelve? Sajnos nincs pénzem új fékekre, ezért próbálnám tuningolgatni, ha lehet.
Amúgy szerintetek milyen fék a julie?
Esetleg milyen jó ár érték arányú fékeket tudnátok alternatívakén javasolni?
Elõre is köszi!