Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Egyáltalán nem nyúlos, közepes, Jagwire bowdenezést használok.

Hidrósoknál is egyik betét mozog csak vagy mindkettõ? Ha egyik akkor a fixhez állítsd jó közel...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
masik dolog, hogy ha huzod a kart, ahogy elerted a disc-et, rogton kopp es megallt a kar, vagy meg kicsit megy tovabb befele amolyan "puha" feelingel ?
Mert lehetetlen ennyi ido alatt de ... lehet hogy levegos a fekem ??
Ezenkivul max a pofak lehetnek felre kopva ... fel lett teve 1 manitoura, majd
2 het utan, mikor mar kopott volna be, at egy marzo-ra , teljesen maskepp beallitva, majd utana meg 1szer ujra lett allitva, ien oan tavtartokkal kellett megbutykoljem, sehogy sem all kozepre. Persze most sem, tehat valahogy ...vagy bena vagyok hozza, vagy egyik oldal jobban nyom es amiatt all "felre".
Emiatt aztan egyik pofa nagyon kozel marad a disc-hez es rendesen csilingelek vele, foleg kanyarokban.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Nálad gebasz lesz, mert igaz hogy erõsebbre mondja az Avid a BB7et mint a Juicy5-öt de nem hinném hogy ennyivel gyengébb lenne... Pedig szineztem meg kicsit párszor az elsõ tárcsát :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
lehet igazad van .... kissebb fek betet kevesebb surlodas, kisebb ho produkcio. Na de hogy azt leszamitva hogy igazabol CC fek a Juicy 5 , azert meg nem kene sz-tem ennyire behaljon komolyabb lejton a kb 16 killos diszno es az en 78 kilom alatt. hmm ...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Érdekes, szerencsére idáig ilyen nálam nem jelettkezett. BB5 meg a fele akkora betét miatt kevésbé fûti a tárcsát.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

Grim, mivel fémes betétek vannak benne tudtommal így még lesz 1-200 Km legalább mire topp lesz, nekem agresszív CC-zés mellett 300 volt idáig a BB7eseim bekopási 'ideje'.

Milyen bowdennel/fékkaral használod? Bár ha nem nyúlós bowden akkor akár mindegy is, mert a Trekena Roundagonos 160is fogott mint egy betontömb :D. Érdekes hogy nem érzem erõsebbnek a mostanim, bár lehet hogy ez az elöl 130 hátul 110es útnak is köszönhetõ vmennyire (elöl be, hátul ki, izzadság meg repül elõre :D ) meg a kevésbé agresszív gumiknak. Jó így is akik kipróbálják a bringámat az elsõ 2 mondatban mindig benne van hogy állat a fék :) . Hogy a 185ös Cleansweep hõben mennyit bír el pluszban az meg kiderül 5-én a 12km-es lejtõn. Bár idén nem akarom elqrni a gumiválasztást és inkább ritka de nagy fékezések várhatók tavalyi csúfós lejövetel helyett...

Nekem a 185os Cleansweep pizza eleg hamar tulmelegszik lejtozeskor, eleg rovid tavon raadasul (juicy 5-el) , olyan 1-2 kilometeren teljesen halott lesz, nem tudom mi lehet az error.Egy ido utan elmegy a fekero, es furcsa rotor hangja lesz mikor meghuzom a feket es eppen csak hogy lassit kicsit. Hatul a bb5 160as roundagon-al ehez kepest jobban birja, egyetlen eselyem az lenne, ha kemenyebb feknel nem csuszkalna ide oda a hatulja. Valoban a telo ut is sokat szamit, a drop off 4 kemeny elso feknel akar 10 centit is behuppan.

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 posts
Hat bowden valami gagyi, de megteszi. Nalam nem az adagolhatosag a lenyeg, hanem hogy fogjon. Fekkar LX :) bowdenhaz meg ha joltudom jagwire (de valami nagyon regi, asszem 3 eves es meg csak nem is rozsdas :) )

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Köszönöm MC Pite, erre gondoltam.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Sztem arra gondolt hogy érzésre... Ahelyett hogy a vállaid 10 centivel kiállnának a hátad síkjából egy combos fékezéstõl :) elöl is van minek összemennie meg hátul is teljesen szétjön a tag; amit ugyanekkora fékezésnél merevgépen, vagy mondjuk egy progresszív 8cm utas villával keményebb megállásnak éreznél. Hangsúlyozom, szerintem erre gondolt - hallod hozé? ;) .

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

A rugóút nagyon sokat elvesz a fékerõbõl, .

???????????

ezt kifejtenéd ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A rugóút nagyon sokat elvesz a fékerõbõl, nálam az avid sd5 majdnem úgy fog a merevgépen, mint a hfx9 203/180 a fullin (más a sebesség is). A 12 km-s lejtõ bükkön nem nagy szám, alig kell fékezni, olyan mint szilvásvárodon az utolsó lejtõ.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Sokat, annak is be kell kopnia... simább, majd tükrös lesz, majd fogni kezd. Nekem mindkét esetben egybe új volt tárcsa+betét is.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

Grim, mivel fémes betétek vannak benne tudtommal így még lesz 1-200 Km legalább mire topp lesz, nekem agresszív CC-zés mellett 300 volt idáig a BB7eseim bekopási 'ideje'.

én megyegettem vele az utcánkban vízszintesen, nemigen akart fogni... aztán amikor az elsõ lejtõn használtam, utána máris elégedett voltam. tehát kb. 5kili.
/LX kar, JW hyper bowden, Acor ház, bár a legtöbbet a kar dobott a rendszeren/
ha ez így fog, nem is akarom tudni, mire képes egy hidrós, 203-as tárcsával :)

módosításgombotrendszeresenhasználom: az nemtom, mennyit számít, de a tárcsa nem volt új ekkor már, csak a fék..

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Milyen bowdennel/fékkaral használod? Bár ha nem nyúlós bowden akkor akár mindegy is, mert a Trekena Roundagonos 160is fogott mint egy betontömb :D. Érdekes hogy nem érzem erõsebbnek a mostanim, bár lehet hogy ez az elöl 130 hátul 110es útnak is köszönhetõ vmennyire (elöl be, hátul ki, izzadság meg repül elõre :D ) meg a kevésbé agresszív gumiknak. Jó így is akik kipróbálják a bringámat az elsõ 2 mondatban mindig benne van hogy állat a fék :) . Hogy a 185ös Cleansweep hõben mennyit bír el pluszban az meg kiderül 5-én a 12km-es lejtõn. Bár idén nem akarom elqrni a gumiválasztást és inkább ritka de nagy fékezések várhatók tavalyi csúfós lejövetel helyett...

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 posts
az ok, de ez legalabb fog...

es akkor sem fogom feltenni a hayest :D pedig mar eloszedtem fiokbol.

UI: nem kell senkinek? elado :P

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts

Nah ma csereltem le vegre az oskovulet deore mazzagos fekemet bb7re egy cleansweep 203 as tarcsaval.
Remelem jo gyorsan be fog kopni, mert igy kicsit idegesit hogy 2 meterrel tovabb allok meg mint szeretnek :D

BB7 is mazzagos... :D

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 posts
Nah ma csereltem le vegre az oskovulet deore mazzagos fekemet bb7re egy cleansweep 203 as tarcsaval.
Remelem jo gyorsan be fog kopni, mert igy kicsit idegesit hogy 2 meterrel tovabb allok meg mint szeretnek :D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
:prosze:

Igen, a piros mechanikás.

B terv a használt BB5 beszerzése (volt), bár egyelõre deore+tektro kombót találtam de 8ért akarta postázni, anyniért meg új BB5öst kapni...

Van ferodolos számom, az eljuttatását is megnézem, illetve felhívtam az ebc-éket, elvileg van nekik (megnézi), és postáznak is, de ahogy elnézem 5K lenne ebcbõl és ezres ha ferodoloztatom - bár utóbbi kevébé biztos, de acconypajtinak nincsnek nagy igényei.
(Az azért tetszett az ebcnél hogy a piros betétet DH/FR-ra ajálnják, vicces lenne ezt a féket arra használni :D )

Köszöntem szépen a segítségeteket! :prosze:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Üdv népek!

Tudnátok segíteni az alábbi betét beazonosításában? Egy hokkeráj RSt tárcsafékben teljesít szolgálatot acconykám gépében, de finoman szólva csereérett... Boltos nem talált betétet, de köv héten már komolyabb helyekre mennénk és kell a nomrális fékerõ, szal meg kéne találnom hogy hol kapni ilyet (lehetõleg nagyker) és mibõl és esetleg melyik. Gondolom vmi logan vagy hasonló cég csinálta az RSTnek a féket, elvileg kéne legyen betét hozzá...

Köszönöm a segítségeteket! (És igen, tudom hogy elsõsorban nem ilyen fékeket használtok/láttok :prosze: )
[Amit ismerek hogy relatíve sokféle betét van az a BBB oldala, de ott egyik sem ilyen alakú :(]

Posted Image

akkor nézd meg az ebc oldalát /asszem ebcbrakes.hu de nem biztos/ van egy letölthetõ pdf katalogus CFA 288 kódón hozza, rst mechanical fékhez, elvileg létezik zöld és piros betét hozzá
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts

Ilyet sztem sehol nem fogsz kapni. Kompletten láttam még RST féket (ha ez a piros mechanikus) , aggyal, ha jól emlékszem, a Neuzer-ben, de sztem betét nekik sincs külön, és ha lenne is esetleg BBB-bõl vagy Goldfrenbõl, országon belül nincs. Vagy új fék, vagy ferrodoloztatás.

Sztem az uj betét helyett vegyél egy Avid BB5-ös féket... ;)