Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Tavaly is fekete volt.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

közben telefonáltam Ebike-nak és azt mondták, hogy a 08' abban különbözik az elõzõektõl, hogy ennél a fõfékhengert és a hozzá tartozó tömítést megerõsítették. ja és az idei fekete.

Szerintem marketing duma ... a fekete viszont zsir :D
...Ez lesz keremszeppen...

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

szasztok

06' 07' 08' évjáratú juicy5 között van vmi különbség? fõleg a minõségére gondolok. szeretném a hátsó bb7et lecserélni. elöl 06'os juicy5 van lassan 2 éve és semmi gondom nem volt vele. mivel ebike-on van mind3 évjáratból, felmerült bennem, hogy akkor most melyiket

közben telefonáltam Ebike-nak és azt mondták, hogy a 08' abban különbözik az elõzõektõl, hogy ennél a fõfékhengert és a hozzá tartozó tömítést megerõsítették. ja és az idei fekete.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts
visszaolvasgattam jó sokat, de azért megkérdem;

van már egyöntetû fórum verdikt hogy az új xt jobb-e mint pl a tavalyi?
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Egy kis teszt (Mountainbike Magazin)

Magura Louise :

http://www.mountainb...atenblatt.2.htm

Formula The One:

Avid Code:

Hayes Stroker Trail:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

Hat az a baj hogy a tipikus hayes erzet nem tudom mien lehet, nagyon reg csak avidot hasznalok, elotte is mechanikus avid, stb :)

olyan kemény koppanós, van aki azt mondja kis tempónál nem adagolható
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

induljunk ki a kályhától: :)
-miért kell homokfújni a tárcsát? :chin:

arra gondoltam, durvább felület növeli a fék hatékonyságát. de nem bántom inkább..

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

sokan nem próbálták, aki igen az azt mondja érzetre tipikus héjsz, könnyebb mint a hfx-ek voltak, fritzek tesztben sehr gut-ot adtak neki.

ja a ryde változat az gagyi

Hat az a baj hogy a tipikus hayes erzet nem tudom mien lehet, nagyon reg csak avidot hasznalok, elotte is mechanikus avid, stb :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

Mi a velemenyetek az uj Stroker fekekrol ? Pl Stroker Trail ? Erdekes design az tutti, de tenyleg olyan jo ? Arban nem rosz ...

sokan nem próbálták, aki igen az azt mondja érzetre tipikus héjsz, könnyebb mint a hfx-ek voltak, fritzek tesztben sehr gut-ot adtak neki.

ja a ryde változat az gagyi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Mi a velemenyetek az uj Stroker fekekrol ? Pl Stroker Trail ? Erdekes design az tutti, de tenyleg olyan jo ? Arban nem rosz ...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,172 posts

szasztok

06' 07' 08' évjáratú juicy5 között van vmi különbség? fõleg a minõségére gondolok. szeretném a hátsó bb7et lecserélni. elöl 06'os juicy5 van lassan 2 éve és semmi gondom nem volt vele. mivel ebike-on van mind3 évjáratból, felmerült bennem, hogy akkor most melyiket

úgy tudom, a 08-as valamivel könnyebb. meg kicsit kényelmesebb (tapasztalat) a kar formája.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

ha a tárcsa fékezõfelületét homokfújom, az mekkora merénylet a betét ellen..?

Lehet hamarabb bekopik ;)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
induljunk ki a kályhától: :)
-miért kell homokfújni a tárcsát? :chin:

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
ha a tárcsa fékezõfelületét homokfújom, az mekkora merénylet a betét ellen..?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
én eléggé szimetria párti vagyok,úgyhogy csak emiatt ugyanazt az évjáratot venném,amúgy meg szerintem mind1 mert mind remek.:)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
szasztok

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
elvileg más ásványi olaj is jó bele (pl magura), de hogy melyik az olcsóbb? esetleg próbálj meg kunyizni ismerõs boltban, mert a 10 literes kiszerelésbõl csak olcsóbb venni, mint a gyári 50 ml kiszerelés. ráadásul 50 ml kb életed végéig elég.

TheDeath

TheDeath

vendég

• fórumtag
  • 93 posts
ez viszonylag hülye kérdés lesz, de azért fel kell tennem, mert még nicns megoldása: a Shimanohoz a saját gyári olaján kívül lehet bmit is beletölteni (tudom, csak ásványi mehet bele) vagy találtatok már olcsóbb megoldást, mert az még nagykeráron is sok (fõleg, h nem ásványit kb tizedéért tudok venni)
The Death
bringásdolgokszervezõje
www.sportolokegyesulete.hu

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts

Mit tesz az emberfia ha elõre fel akar rakni a 185-ös tárcsa helyett egy 203-asat és az elsõt meg betenné a hátsó 160-as helyére de nem kap megfelelõ adfaptereket?
Figyelem !!! Gyengébb idegzetûek ne nézzék tovább!!! :)

Az elsõhöz vettem egy shimano adaptert de sajna a fékpofa fogantyúja nem fért el,így azt elhajlítottam,h elférjen.
A hátsónál.... nos.... :)
Egy kis matek az egész: IS 160 Rear + PM 185 Front = IS 185 Rear és egy csúnya megoldás. :D De egyenlõre ez marad.

Ez mekkora már, és ami szép benne, hogy mûködik is! :D

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Mit tesz az emberfia ha elõre fel akar rakni a 185-ös tárcsa helyett egy 203-asat és az elsõt meg betenné a hátsó 160-as helyére de nem kap megfelelõ adfaptereket?
Figyelem !!! Gyengébb idegzetûek ne nézzék tovább!!! :)

Az elsõhöz vettem egy shimano adaptert de sajna a fékpofa fogantyúja nem fért el,így azt elhajlítottam,h elférjen.
A hátsónál.... nos.... :)
Egy kis matek az egész: IS 160 Rear + PM 185 Front = IS 185 Rear és egy csúnya megoldás. :D De egyenlõre ez marad.
Feltöltött kép