Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
a nem kell alföldre fék dolgot csak képletesen értettem. ott is van legalább kontra mindegyik bicón, mert megállni meg kell. de nem kellenek komoly fékszerkezetek ez tény. apuka meg tegye pórázra a hülye gyerekét ha a bicikliút vagy esetleg az úttest közepén szaladgál.
a parkolón átgurulós fékpróbálgatást meg tényleg hagyni kell, mert egy komolyabb pályán derül ki igazából hogy egy fék mit tud, melegen hogy fog, és milyen gyorsan hal meg bizonyos méretû tárcsával, x rider alatt. én az avidommal biztonságban érzem magam, legalábbis jobban mint egy tektró vagy ilyesmi fékkel. de halhatatlan senki nem lesz semmitõl az is tény.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
azt nem tuom ki irta hogy kell alfoldre 203-as,(nem kell)de en nem arra reagaltam

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Aham, értem, szóval ezért kell az alfoldön Avid Code 203as tárcsával. Ezt eddig nem tudtam :wallbange

Én egész jól elvoltam a 160as tárcsákkal, egész addig amíg nem jártam SAUH-on. Ott szépen besült elöl hátul mindegyik. Most a Stroker Trail-t a 203as tárcsával hátul kicsit túl erõsnek érzem. Illetve nem is erõsnek, hanem a modulációját nem szoktam még meg.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
nemcsak azér kell a fék hogy a hegyrõl lefele megálj, hanem hogyha eléd ugrik egy kisgyerek akkor nekelljen mondogatni majd az apjának h pedig eza tekrto marhajól fog...

edit:maggi megelõzõtt

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
és ha mondjuk fékezik elõtted egy autó akkor szépen beleslisszolsz a hátuljába, értjük mi...

nem egyformák a fékek van ameliyk jobban fog a másiknál...de azt ne mmagyarázza be nekem senki h jobban jod a Tektro vagy egyébb féke egy komolyabbnál mert az 20-nél blokkolja a kereket, mutassa meg h áll meg vele 70-rõl

mindenhova kell fék ahol lehet bármi kivülrõl bezavaró tényezõ vagy olyan helyzet amikor má csak az segíthet a kontrollban...jó pályakerékpárban télleg nem kell

de montira kell a fék, aki meg azt mondja h nem az megérdemli h kivasalja egy teherautó

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Lehet, hogy tévedek, de pl. Berettyóújfalu közelében nem sok hegy van. Erre írtam az Alföldes dolgot.
És elég sok féket próbáltam már, volt dolgom szarul fogó Hayes-szel, Avid-dal is, és mindegyiknek elég egyedi problémája volt. De tudom, hogy a 160-as tárcsa rohadt kevés tud lenni 200m szintkülönbség után, és marhára nem mindegy mennyire adagolható a hátsó fék egy poros, kavicsos kanyarban. Ezért utálom amikor valaki kijelenti, hogy az õ féke jobban fog XY féknél.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
jah teljesen igazad van alfoldon nem kell fekezni mi?akkor nem voltal meg alfoldi maratonon,alfoldon is vannak kialakitott palyak amit megneznem hogy tekersz vegig foleg ha nem egyedul dongetsz akkor sovany lenne fek nelkul.
en is alfoldi vagyok,nekem xtr tarcsam van bar en eleg surun jarok bukkbe tekreszni,oda vettem igazabol,elotte sima v-fekem volt.de akkor se lennek meg fek nelkul azert mert alfoldon lakom.
ez egy hulyeseg.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
alföldre minek fék? én is épp most kerültem meg a tisza-tavat, de egyszer se kellett a fékhez nyúlni, mert minek? ennyi erõvel garcia se tenne fel féket, (gondolom tõle van az idézet), mert csak nehezebb tõle a gép, vagy pl õ is alhonga meg hasonló hulladékokat használna. ha megnézed a videóit, akkor a hátsó fékhez oda van ragasztva a mutatóujja. lehet hogy nem húzza sokat, de azért nem csak dísznek van ott neki se. ha valakinek elég az a fékerõ amit produkál a féke, akkor minden rendben van, nem kell megvennie a legújabb hidraulikus csodákat se. ennyi. és én a bb5-ömmel meg a bb7-emmel bármikor bárhol egy ujjal megállok, mert nekem az elég. én arra esküszök (bár a dzsúszi hetet jobban szerettem)

ja kedves tomi: az egy dolog hogy alföldön bármi megfog, de azért az barokkos túlzás hogy jobban fog a leghányadékabb fék is a drága hidraulikusoknál. elõször próbálj ki párat a parkolón túl is, és utána tegyél ilyen kijelentéseket. van ahova fölösleges, van ahova kevés is.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Amint az utóbbi pár oldalból kiderült, az Alföldön még a leghányadékabb bowdenes tárcsafék is jobban fog, mint a drága hidraulikusok. Azok csak a hegyi emberek uri huncutsága... És különben is egy andorrai kis köcsög megmondta, hogy a fék a buziknak való ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Igen. Jól látod. Errõl szól ez a topic. :)

12345678

12345678

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Tárcsafék vagy V-fék? melyik a strapabírobb? MTB-re melyik ajánlotabb?

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

ez az :) gondolom a tárcsának semmi köze nincs ehhez, nem levegõs, új fékpofa van benne és nem fog...

Tudom,hogy ezerszer írtam már de hayesbõl a hfx9 a legtutibb,soha sem volt bajom vele,a pofák intenzív használat mellett is kibírnak egy idényt,három éve van meg nekem és még csak most tartok ott,hogy a hátsóba kéne már egy kis olajat pótolni.
203-as tárcsával nem gond megállítania a 100 kilómat,hála istennek,és hayes papának még soha sem tapasztaltam milyen az ha nem fog rendesen a tárcsafék.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts

sziasztok!

van nekem egy hayes stroker ryde fékem, ami elméletileg jó fék.
már a kerékpár megvételekór se akart fogni, többen javasolták, hogy legyek türelemmel és majd bekopik. nos közel 1000 km és semmi, ezért egyik jóbarátomat kértem, hogy nézzen utánna mit is lehet tenni.

azt javasolták, hogy mossam meg alkoholall a tárcsát, megtettem, nem jó
aztán az is szóba került, hogy lehet, hogy megszívta olajjal magát a pofa...hm vadiúj bicaj de ok, megcsiszoltattuk a pofát... nem jó
nem rég arra jutottunk, hogy veszünk bele egy vadiúj pofát, megtettem... semmi.

további javaslat? :)

mondjuk úgy, hogy ez egy ilyen fék, nekem is ez van a gépen sajnos. nem mérhetõ össze azokkal, amiket elõtte használtam...fog fog, de nem az igazi. Ugyvagyok, h most jó aztán, ha széthullik akkor majd lesz valami
Sei, soku Si.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Az elsõ komolyabb bicajomon (Matrix Mistral, ezzel kezdtem el a bringázást, csak valami rohadék ellopta!!!) elõl is tárcsafék volt(igaz, már a második :D ) egy Logan 860-as teleszkópon, hátul pedig Alhonga V-fék. Mindig nagyon jól fogtak.
Ezek szerint szinte minden tárcsafékbõl ki lehet hozni a megfelelõ fékerõt.Értem ezt úgy, ha egy Assess(vagy hogy kell leírni) tárcsaféket jól beállítanak, azzal is biztonságban érezheti magát az ember, de nem fog úgy fogni mint pl egy Hayes, Avid, vagy bármi komolyabb, és az a fékerõ pedig elegendõ egy kezdõnek.

Izomtéridõninja-geológus!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ha meg van csiszolva a betét akkor látszódik hogy milyen anyagú. (vagy ha új persze) de ha neked elég az a fékerõ, akkor teljes a boldogság. egy ideig én is v féket használtam a cc gépemen, aztán rájöttem hogy a tárcsát jobban szeretem. (sajnos hátul nincs tárcsakonzol a vázon ezért ott v fék van, de oda bõven elég az is)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Szerintem ezek nem mûgyantásak.Bár ebben nem vagyok biztos.De összehasonlítva egy olcsó(nagyon olcsó...)tárcsafék betéttel, szemre egyformának tûnik a kettõnek az anyaga.
Mindegy, mert iszonyat jól fog még az én 105 kilóm alatt is.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
akkor neked valszeg mûgyantás betéted van, mert annak kicsivel jobb a fékereje, csak vizesen már kb olyan a fékhatás mint egy vizes v féknél. nekem a sram 9,0 fékemnél ha mûgyantásom volt akkor legalábbis olyan volt pedig pipec volt a fék. mondjuk az avidnál meg pont a gyári fémes fog jobban mint a gyantás kool stop, meg jagwire. ja a fémes hóban fagyban nagykábé ugyanazt a fékhatást produkálja mint szárazon. ellenben a gyantás... legalábbis én ezt tapasztaltam

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Szerintem akkor kifogtam egy jó darabot. :) Van ilyen...

Egyetlen bajom, hogy míg az Avidban egyszer elkopik a fékbetét, addig ebben háromszor...és a tárcsa se viseli nagyon a használatot.De legalább fog...:D

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Tektro-ból only Aquila. Az viszont tényleg vetekszik a BB-kel.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Na, kicsit utánajártam a dolgoknak: kipróbáltam két Avid BB7-est.Még nincsenek teljesen bekopva.A nagybátyámét is kipróbáltam annak idején, és arra a harapós nem kifejezés...
Ja, és az Avidok is remekül be vannak állítva...
Amúgy hogy fogjon a fékem, mindössze remekül beállítottam.

Szerintem azzal a fékerõvel, amivel az én Tektro-m bír, nem kell szégyenkeznem semelyik bowdenes tárcsafék mellett.Hiába, ez van.Néha az olcsó is jó.Néha még jobb is...