Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Ok.Szerintem fémes összetételû lesz majd, úgy hallottam az lassabban kopik, mint a mûgyantás.

Izomtéridõninja-geológus!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
zoomstag ha fékbetétet akarsz venni akkor kérd a saját fékedhez valót. abból lehet több gyártótól is (ha egyáltalán van tektrohoz, bár miért ne lenne), és van többféle összetételû. mindegyik más okból jó, vagy rossz. döntsd el hogy milyet veszel, és rendeld meg, vagy hozasd le a boltba stb.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Én kb ingyenes megoldást tudok ami minden féktisztítót lever. A módszer a sár:D. Kicsit kapa a tárcsa, meg a betét, de garantált a siker. Kis sarat kell tenni a tárcsára, szépen körbe végig. Arra figyelj nagy kavicsok ne legyenek benne. Finom vizes homok is jó. Tehát sár a tárcsán, menet közbe finam fékezel és kész is, ha elsõre nem szedi le az olajos réteget akkor kezelés kettõ ugyanígy. Lehet most hülyének néztek, de ez mûködik. A tárcsafék tisztítók nem tudják tökéletesen leszedni az olajat a tárcsáról és a betétbõl. A betétbe bele ivódik az olaj, azt max kiégetni lehet onnan.
FanatiX

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

izopropil alkohol van benne, tahát ha van otthon ilyen alkoholod, vagy sima 70%-os gyógyszertári alkohol, akkor tiszta ronggyal az is jó. de a féktisztító után nem kell törölni, mert magától elpárolog pikkpakk

Izopropil alkohol és benzin (persze finomított és alacsony forráspontú párlat).
Van olyan is, ami csak tisztán szénhidrogén, gyártója válogatja. A patikában kapható sebbenzin is tökéletes, ugyanakkor a 70%-os alkohol max. az ujjlenyomatok letakarítására jó, komolyabb olajszennyezõdésre alkalmatlan.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Köszi, rob!
igaz, az országutihoz nincs semmi közöm, csak van itthon egy tagbaszakadt HVZ-m, amit sajnálok kidobni :(
Inkább elajándékozom, de nem tolok ki vele...
Köszi mégegyszer.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

tárcsafékben fékbetét
v- és canti fékben fékpofa

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

csak a pontosság kedvéért: fékbetét.

Nálunk fékpofának is hívjuk:), de máskor figyelek rá.
Akkor V-féknél van fékpofa, vagy ott sem?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
csak a pontosság kedvéért: fékbetét.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

nekem würth van nalunk 780ft egy 500ml-es,kuton ne vegyel csak ha mashol nincs ..ott draga

Benzinkúton 1700 Ft 250 ml !!!? Meg a francokat...!Megnéztem, inkább hagyom, hogy lekopjon, ezekre a fékpofákra nem költök most.
Az elképzelhetõ, hogyha veszek valami jófajta fékpofát, akkor passzoljon az enyémhez?Iklyenkor csak a fékpofák köralakjának kell egyeznie, vagy másnak is?
És ha fékpofát veszek, kell tárcsát is cserélni?

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
nekem würth van nalunk 780ft egy 500ml-es,kuton ne vegyel csak ha mashol nincs ..ott draga

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
izopropil alkohol van benne, tahát ha van otthon ilyen alkoholod, vagy sima 70%-os gyógyszertári alkohol, akkor tiszta ronggyal az is jó. de a féktisztító után nem kell törölni, mert magától elpárolog pikkpakk

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
1000 Ft körül van ha jól emlékszem.
Benzinkúton mi az, ami nem drága? :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Köszönöm!
Azt meg lehet kérdezni, hogy milyen árban van? Benzinkútnál mennyivel drágább?
:prosze:

Ami nem drága, hát...aminek országosan fix az ára :D

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Féktisztító spray. Nekem Brembo van.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
És annak a féktisztítónak van valami külön neve is, vagy csak így simán keressem a boltban, hogy féktisztító?
Köszi.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Féktisztító.

Lol. Alföldre nem kell fék. Velem tán' még a BB7-eket sem akartátok megvetetni. Meg minek elõre 185-ös tárcsa. Nehogy az emberfia eljut a dombokba, akkor esetleg meg tudjon állni, mert hát Alföldön lakom, oda nem kell fék.
Aki ezt mondja, annak levenném a féket a bicajáról, és a zsebébe tenném, gyere Alföldre bicajozni. Azért, mert valaki dombos vidékre született, azért nem kell lenézni a síksági parasztokat, hogy júú, nálatok nincs is domb, minek fék, meg minek teleszkóp, hisz sík minden.
És akkor mi van, ha Berettyóújfaluba nincsenek dombok? Attól még lehet tárcsát használni, és vizesen akárhol jobb, mint egy v-fék.
Elnézést, hogy ez nem ide tartozik, de ez már kikívánkozott belõlem.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Én marha megfogtam zsíros kézzel a fékpofákat, meg olaj cseppent a tárcsára(azt már letakarítottam), mit csináljak vele?
Milyen löttyel takarítsam le?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
mi elfogadtuk tényként hogy te elégedett vagy azzal a fékerõvel amit a te olcsóbb féked produkál. nekem pl a mechanikus hayes vagy shimano se jön be. a hidraulikus az már ugye más téma. a vita tõlem is le van zárva.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Ahogy olvasom, én robbantottam ki a vitát, pedig valami olyasmit írtam, hogy a Tektróm fékerejével nem kell szégyenkeznem egy Avid mellett sem.
Azt szerintem nem mondtam, hogy jobb.Ha meg mégis, az a rossz megfogalmazás következménye.De ha most másokat az zavar, hogy egy utolsó gagyi vacak roncs akármi is képes nagy fékerõt produkálni, akkor ezen nem lehet javítani.Ez van.
Ezt az Alföldes dolgot meg egész máshogy képzelitek: nem igazán síkság az egész.Nézzetek meg túrista térképeket, vagy akármit, nézzétek meg a szintvonalakat, és azok sûrûségét, utána lehet mondani, hogy egy sík akármi az egész!

"Ezért utálom amikor valaki kijelenti, hogy az õ féke jobban fog XY féknél."
Ilyet nem írtam, ha igen akkor azért elnézést kérek, de komolyan.

"de azt ne mmagyarázza be nekem senki h jobban jod a Tektro vagy egyébb féke egy komolyabbnál mert az 20-nél blokkolja a kereket, mutassa meg h áll meg vele 70-rõl"
Ilyet sem írtam, de ebben igazad van.
Nekem is kellett már megálnom 60ról.Nem ott álltam meg, ahol akartam, de ez van, ha hirtelen be kell tépni a féket.De lehet akármilyen féked, nem vagy hallhatatlan, ahogy ezt más is írta elõttem.

De most komolyan, az fáj nektek, hogy egy szutyok márka is képes jót csinálni?

Egyszer azért szívesen odaadnám a bringám, hogy tudjátok, mirõl is beszélek.
Szerintem le is zárhatjuk a vitát, és mégegyszer bocsi, hogy valamit nem egyértelmûen írtam le.

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
nekem nem volt osszehasonlitasi alapom mas tarcsas fekkel,nem kiserletezgettem,megvettem az xtr-t,de en eddig megalltam barhol barmikor mikor akartam.180/160