Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

ha van a faktornak alkatrésze, akkor 8 ezret megér.
de hogy mitõl folyhat, meg hol: a fékkarban legalább 2 helyen van oylan tömítés, amitõl kifelé jöhet az olaj.
nekem volt ilyen fékem, ugy kb 3 napig. a fékkarfedél (elõre néz) lyukas volt, fosta az olajat. eladtam. (ez nem lehet az, mert az kb 3 éve volt :D)

Király:D:D

És fékerõre milyen?
~100 kg-hoz elég?
És kb. mennyibe van a fékkar javítása?

ja, és más fékek adapterével mûködhet-e(tektro)?

Izomtéridõninja-geológus!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha van a faktornak alkatrésze, akkor 8 ezret megér.
de hogy mitõl folyhat, meg hol: a fékkarban legalább 2 helyen van oylan tömítés, amitõl kifelé jöhet az olaj.
nekem volt ilyen fékem, ugy kb 3 napig. a fékkarfedél (elõre néz) lyukas volt, fosta az olajat. eladtam. (ez nem lehet az, mert az kb 3 éve volt :D)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Szerintetek meg merjem venni?
http://piacter.bikem...t=167037&cat=17

Mondanátok véleményt, úgy bõvebben?
Mi lehet(ha egyáltalán van?) a dolog buktatója?
Az a fékkar-folyás mennyire vészes?
Ha az elsõ tökéletesen mûködik, akkor én ebben a fékben gondolkodom, egyelõre.A hátsó meg majd meg lesz javítva...

Minden választ elõre is köszi.:)

Izomtéridõninja-geológus!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
nekem a hayes volt rakat szar (160-as), inkább vegyél xt-t az eddig bevált, kétszer volt már.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
A kisebb clean sweepekben kevés az anyag (sok a luk), szerintem könnyen defromálódik. Most Hayes van, és teljesen jó. (mondjuk az elsõ 7 collosban gyárilag volt nyolcas).

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts
Meghalt szegín Cleansweep tárcsám (BBDB-ben), van értelme kísérletezni másmilyennel ? Az ócsó BBB, Ashima, Alligator, a2z rotorok iránt valahogy nincs bizalmam (rosszul teszem?), viszont a Hayes V6 és az XT olcsóbb 2-3 ezerrel, kulturáltan néznek is ki, no meg nem is rosszul csengõ nevek.

(Visszakeresgélve a topikban tetszett McPite furkálása :)

Crazycuber

Crazycuber

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

eselyes hogy sok benne a bubi. mikor volt utoljara legtelenitve?

~2hónapja. Ma felfordítottam a kecskét megnézzem mi van. Ugyan is nyomom és nem történik semmi. Levegõs. Beletörödtem raknám el helyére, nézem ott pár csepp vmi átlátszó anyag a csempén. Megszagizom, EZ olaj! :mad: Nem jöttem rá honnan jött de arra jutottam hogy mivel nem vagyok benne otthon ezért inkább elviszem egy szervízbe ott pár ezer ft-ért frankón beállítják és akkor nyugottan alszom.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
eselyes hogy sok benne a bubi. mikor volt utoljara legtelenitve?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Crazycuber

Crazycuber

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

Avid Elixir-rel van valakinek tapasztalata? Tudom, hogy tök új cucc, de hátha.
Haverom akar venni egy ilyen szettet, de le kellene beszélnem õt (most 203/185 '08 Juicy 7 van a bringáján)

Esetleg a srác pénztúltengésben szenved vagy 120kg? :chin:

Tegnap dombról lefelé nose-manuálozgattunk és valahogy elgyengült a fékem. (Hayes nine-203-as V8as tárcsával, gyári betéttel)
Húzom, húzom (már mint a fékkart) és a markolatnál akar fogni valahol...:wtf:
Ki kéne légteleníteni a cuccost? Furcsa nagyon.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Avid Elixir-rel van valakinek tapasztalata? Tudom, hogy tök új cucc, de hátha.
Haverom akar venni egy ilyen szettet, de le kellene beszélnem õt (most 203/185 '08 Juicy 7 van a bringáján)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

:) Motorex-em van, Shimano az sajnos nincs. Megpróbálom a csavarállítást és ha nem jött be, akkor kereslek MSN-en ;)

de ha van motorex olajod (mineral oil), akkor szerintem egyszerübb ha leszívod a régi olajat és az otthon található olajoddal lelégteleníted.
keverni én sem keverném.

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts

Én olyat kérdeznék az XTR 970-s széria az jó fék tárcsában? Vettem, de nem akarom használni csak jövõre. Remélem jót választottam full XC-t tervezek jövõre, néha maraton beugrik majd.
Most csak próbálgattam, nem igazán gyõzött meg ... sajna kicsi volt a fékerõ, remélem csak egyenlõre ... :(?

Üdv nekem 2008 XTR970-es szeriás fékkarom van hozzávaló 2008-as XTR 180/160 tárcsákkal és 2008-as XTR agyakkal,viszont 2003-as (de új) XTR BR-M965 féknyereggel van kombózva.Nekem se jött be igazán,de azért mert nem kopott be hamar.Elmentem Bükkbe 5 napra és azóta kurva jól fog.Ja 96kg vagyok:-)))) Én elnem cserélném az tuti.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

szeretné - csak a fék nem :)
Ha van és meg tudod oldani, akkor ok.
Ha nem, akkor szólj :-)

:) Motorex-em van, Shimano az sajnos nincs. Megpróbálom a csavarállítást és ha nem jött be, akkor kereslek MSN-en ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
szeretné - csak a fék nem :)
Ha van és meg tudod oldani, akkor ok.
Ha nem, akkor szólj :-)

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

nehogy keverd mer megduglak
csak shimano olaj!

:scared: akkor semmiképpen nem keverem! :chin: Vagy keverjem? Szeretnéd? :sex:

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
nehogy keverd mer megduglak
csak shimano olaj!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

a gyári töltés ilyen - egy gyors rátöltéssel ez orvosolható, én is így tettem a sajátommal :)

:cheers:ez az amit tõled vettem:bananadan Megpróbálom a kis csavarral állítani, amit Jorus írt, és ha az nem hozza meg a várt eredményt, akkor rátöltök majd egy picit. Amúgy a Shimano gyári olajat lehet pl a Motorex fékolajjal keverni vagy nem szerencsés?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
A kis fekete hordóval állítod a fékkar távolságot, míg a fékkar tetején levõ kis csavart csavarhúzóval fejbe szúrva, és eltekerve tudod állítani a nyomáspontot. De tessék, itt a teljes manual.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
a gyári töltés ilyen - egy gyors rátöltéssel ez orvosolható, én is így tettem a sajátommal :)

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
Sziasztok!

Tegnap helyeztem üzembe a 2008 XT (775) tárcsafékeket elöl-hátul. A kérdésem annyi, hogy hogy tudok a fékkaron állítani, hogy elõbb fogjon a fék. Tehát, hogy rövidebb legyen a fékkar útja? 0 kilométeres, menetkész szett volt.