Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

vagy xfactor.. nekem postával együtt 20e be lejött

köszi, megnézem.
Mindennel együtt volt annyi? vagy a tárcsát és adaptert külön kellett megvenni?
Vajon jan. közepén még olcsóbbak lesznek a dolgok? mert most nem vagyok Mo.-on, és nem utalgatnék, meg postáztatnék míg nem vagyok otthon.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
vagy xfactor.. nekem postával együtt 20e be lejött
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Ha otthon akarom megvenni, esetleg netrõl, szerény számítások szerint mennyiben van az elsõ-hátsó szett? Esetleg hol a legolcsóbb?

Itt jó áron hozzádvágják. :)
http://bikemarket.hu...77&obc=&ob=&a=9

Esetleg ebike.hu, probike.hu, kerekpar-outlet.hu

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Alpokra én mindenképpen a nagyobb tárcsázást ajánlom, fõleg, hogy a Hayes tárcsák hajlamosak a deformálódásra hõ hatására. (Ha kihûlnek visszaáll az eredeti alak.)

Nem tudom mekkora ember vagy, de ha valami allmonti géprõl van szó, akkor én 80 kg fölött tuti, hogy hátra is nagyot (180 körüli) tennék. Persze, lehet, hogy csak nekem dh-snak lényeges ennyire a brutál fékerõ.:)

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Ha otthon akarom megvenni, esetleg netrõl, szerény számítások szerint mennyiben van az elsõ-hátsó szett? Esetleg hol a legolcsóbb?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

jól van Tigger, köszi
Elméletileg van egy srác, aki most vett bringát, és el akarja adni róla a trailt. 160-as, de gondoltam elöl cserélek egyel nagyobbra azt jóvan,

sztem próbáld így és ha nem elég akkor cserélj...nem vgay Te olyan nehéz ember
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

sztem elég

ha mégsem elõre egy tárcsa meg adapter csere azért nem akkora dolog...hátra meg úgyis elég . sztem még a 160 is

jól van Tigger, köszi
Elméletileg van egy srác, aki most vett bringát, és el akarja adni róla a trailt. 160-as, de gondoltam elöl cserélek egyel nagyobbra azt jóvan,

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

köszi Tigger!
jól van, végre valami használható! :D
akkor trail lesz, azt ha valami kánya van vele, majd legfeljebb csuklasz.... Még egy kérdés és végeztem, elöl hátul 185 elég lesz ugye? Tekintve hogy szeretném az Alpokban is megjáratni a kicsikét a köv. nyáron, és ha minden jól megy sokat fogok ott tartózkodni.

sztem elég

ha mégsem elõre egy tárcsa meg adapter csere azért nem akkora dolog...hátra meg úgyis elég . sztem még a 160 is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
köszi Tigger!
jól van, végre valami használható! :D
akkor trail lesz, azt ha valami kánya van vele, majd legfeljebb csuklasz.... Még egy kérdés és végeztem, elöl hátul 185 elég lesz ugye? Tekintve hogy szeretném az Alpokban is megjáratni a kicsikét a köv. nyáron, és ha minden jól megy sokat fogok ott tartózkodni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Csak nekem olyan nehéz eldönteni, hogy milyen féket rakjak arra a tetves biciklire?
Már két hete kb. ezen agyalok, de csak nem jutok dûlõre. stroker trail vs. juicy5
Akkor a stroker trail fékkarja bírja a strapát?
Tigris te mennyi trailrõl hallottál, amit visszavittek valamilyen okból?

Mókus eldöntöttem neked : stroker trail :)
amúgy amikor melóztam nem volt visszajövõ darab...

Kela 10,4 volt magura luisaval. ehhez jön kb 30 deka a saint-tel. tehát kb 10,7 körül lenne.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

akkor annak már mindegy

nekem a saint-tel lenne picit 11 kg alatt a merevfarú ha lenne

az hogyan? a Kona jelen állapotában van 11,3-4 körül és neked könnyebb volt a váz, Fox, kerekek, meg sztem a fékek is..

Tig: így érthetõ.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Csak nekem olyan nehéz eldönteni, hogy milyen féket rakjak arra a tetves biciklire?
Már két hete kb. ezen agyalok, de csak nem jutok dûlõre. stroker trail vs. juicy5
Akkor a stroker trail fékkarja bírja a strapát?
Tigris te mennyi trailrõl hallottál, amit visszavittek valamilyen okból?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.184 hozzászólás

...
magura-ra panaszkodnak, hogy levegõsödik...

baromság

:)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Nagyjából errõl volt szó. Az még hozzátartozik, hogy kettõ Gram-ot is kipróbáltak, és mindkettõ a tárcsára nyomta az olajat. A Hayes német fõnöke azt mondta, hogy a belsõ teszteken tökéletesen vizsgázott a fék, úh nem teljesen érti a dolgot, de utána néznek, és ha kell javítanak.

Az Ace a méretéhez képest nagyon könnyû, hiszen csak +/-300g (tárcsa nélkül), illetve meglehetõsen olcsó. A Saint kb. egyharmadával drágább., meg nehezebb is. Az enyém a gyári vágatlan kábellel, ami nagyon hosszú, 330 g (tárcsa nélkül és elsõ fék). Ez kereken 50g-mal több, mint a régi Saint XT kar kombóm.

A Hayes karok meg bírják. Legalábbis a hazai dh mezõnyben, Gulyás Misitõl kezdve Török Petiig nagyon sokan használják, és még senkinek nem volt gondja vele. És minden kis csavar kapható hozzá itthon. Ráadásul sz új típusok miatt a régiek még olcsóbbak lettek, holott eddig is nagyon olcsók voltak.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

Mókus stroker gram - mal amúgy mi volt a bajuk ? azt láttam hogy fikázás csak nem igazán bírom a fritz nyelvet.

180- adagolhatóság 4 a 6bólcsillag
szilárdság, talán állóképesség? (ezt nektek kell tudni szakiknak) 0/6
fékerõ 4/6
eredmény: fenntartásokkal

203-adagolhatóság: 4/6
szilárdság...0/6
fékerõ 5/6
eredmény: fenntartásokkal

összegzés:
a teszt során számos problémával szembesültünk.helyrehozhatatlan torzulások, melyeket a (?) eredményezett, mind a 180-mind a 203-as féknél.
A teszt alatt a tömítõgyûrû hõmérséklet-növekedést nem viselte el, károsodott. A fékkar beesett, és a fékfolyadék egyenesen a tárcsára folyt. ez több esetben is elõfordult.
a fékbetétekben kell keresni ennek az okát. A fékbetét tartólapja(?) alumíniumból van, és ez az anyag a kiemelkedõ hõelvezetésérõl ismert, és a keletkezett hõt rögtön a dugattyúkhoz vezeti el. (ez gondolom nem jó.?) A majdnem u.o. építésû stroker ace az utolsó tesztnél nem mutatott semmilyen problémát. Ennél a tartólapok (fékbetét) acélból vannak, itt ezek a problémák nem jelennek meg. azonban a gram , súly tekintetében még mindig vetélytársa az Ace-nek. (hát akinek csak ez a lényeg?) 160-as tárcsát, bizonyos okok miatt nem tudták kipróbálni.

az a vicces, hogy két helyen néztem meg a tesztet, és nem volt ugyanaz, mármint a teszt maga u.a., csak elírtak benne pár dolgot az újságban. De az értékelés (csillagok) az stimmel.
ennyit tudtunk kihámozni belõle barátnõmmel. Én németül nem nagyon tudok, õ meg nem érti a technikai szavakat. :)
azért remélem valamire jó.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
jaja
nem sok minden fog maradni, kerekek is ujak lesznek, mostamr ugye a vaz is....feke lehet maradnak meg egy picit nem olyan rosszak ezek sem

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

jo csak erted....most ment 14 kilo ala a marav gepen a rebaval...

azert 12 korul jo lenne

meg lehet nem is jarnek jol ezzel a tankfékkel

akkor annak már mindegy

nekem a saint-tel lenne picit 11 kg alatt a merevfarú ha lenne

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
jo csak erted....most ment 14 kilo ala a marav gepen a rebaval...

azert 12 korul jo lenne

meg lehet nem is jarnek jol ezzel a tankfékkel

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

hm...kár

annyira nem nehéz. Te meg mi a pöcsnek grammozol nem vagy egy 50 kilós spagettihuszár ha jól tom...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hm...kár

bár nem hiszem h sokkal nehezebb lenne a mostani saint-emnél