Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts

sztem elég

ha mégsem elõre egy tárcsa meg adapter csere azért nem akkora dolog...hátra meg úgyis elég . sztem még a 160 is

jól van Tigger, köszi
Elméletileg van egy srác, aki most vett bringát, és el akarja adni róla a trailt. 160-as, de gondoltam elöl cserélek egyel nagyobbra azt jóvan,
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

köszi Tigger!
jól van, végre valami használható! :D
akkor trail lesz, azt ha valami kánya van vele, majd legfeljebb csuklasz.... Még egy kérdés és végeztem, elöl hátul 185 elég lesz ugye? Tekintve hogy szeretném az Alpokban is megjáratni a kicsikét a köv. nyáron, és ha minden jól megy sokat fogok ott tartózkodni.

sztem elég

ha mégsem elõre egy tárcsa meg adapter csere azért nem akkora dolog...hátra meg úgyis elég . sztem még a 160 is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
köszi Tigger!
jól van, végre valami használható! :D
akkor trail lesz, azt ha valami kánya van vele, majd legfeljebb csuklasz.... Még egy kérdés és végeztem, elöl hátul 185 elég lesz ugye? Tekintve hogy szeretném az Alpokban is megjáratni a kicsikét a köv. nyáron, és ha minden jól megy sokat fogok ott tartózkodni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Csak nekem olyan nehéz eldönteni, hogy milyen féket rakjak arra a tetves biciklire?
Már két hete kb. ezen agyalok, de csak nem jutok dûlõre. stroker trail vs. juicy5
Akkor a stroker trail fékkarja bírja a strapát?
Tigris te mennyi trailrõl hallottál, amit visszavittek valamilyen okból?

Mókus eldöntöttem neked : stroker trail :)
amúgy amikor melóztam nem volt visszajövõ darab...

Kela 10,4 volt magura luisaval. ehhez jön kb 30 deka a saint-tel. tehát kb 10,7 körül lenne.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

akkor annak már mindegy

nekem a saint-tel lenne picit 11 kg alatt a merevfarú ha lenne

az hogyan? a Kona jelen állapotában van 11,3-4 körül és neked könnyebb volt a váz, Fox, kerekek, meg sztem a fékek is..

Tig: így érthetõ.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
Csak nekem olyan nehéz eldönteni, hogy milyen féket rakjak arra a tetves biciklire?
Már két hete kb. ezen agyalok, de csak nem jutok dûlõre. stroker trail vs. juicy5
Akkor a stroker trail fékkarja bírja a strapát?
Tigris te mennyi trailrõl hallottál, amit visszavittek valamilyen okból?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,090 posts

...
magura-ra panaszkodnak, hogy levegõsödik...

baromság

:)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Nagyjából errõl volt szó. Az még hozzátartozik, hogy kettõ Gram-ot is kipróbáltak, és mindkettõ a tárcsára nyomta az olajat. A Hayes német fõnöke azt mondta, hogy a belsõ teszteken tökéletesen vizsgázott a fék, úh nem teljesen érti a dolgot, de utána néznek, és ha kell javítanak.

Az Ace a méretéhez képest nagyon könnyû, hiszen csak +/-300g (tárcsa nélkül), illetve meglehetõsen olcsó. A Saint kb. egyharmadával drágább., meg nehezebb is. Az enyém a gyári vágatlan kábellel, ami nagyon hosszú, 330 g (tárcsa nélkül és elsõ fék). Ez kereken 50g-mal több, mint a régi Saint XT kar kombóm.

A Hayes karok meg bírják. Legalábbis a hazai dh mezõnyben, Gulyás Misitõl kezdve Török Petiig nagyon sokan használják, és még senkinek nem volt gondja vele. És minden kis csavar kapható hozzá itthon. Ráadásul sz új típusok miatt a régiek még olcsóbbak lettek, holott eddig is nagyon olcsók voltak.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts

Mókus stroker gram - mal amúgy mi volt a bajuk ? azt láttam hogy fikázás csak nem igazán bírom a fritz nyelvet.

180- adagolhatóság 4 a 6bólcsillag
szilárdság, talán állóképesség? (ezt nektek kell tudni szakiknak) 0/6
fékerõ 4/6
eredmény: fenntartásokkal

203-adagolhatóság: 4/6
szilárdság...0/6
fékerõ 5/6
eredmény: fenntartásokkal

összegzés:
a teszt során számos problémával szembesültünk.helyrehozhatatlan torzulások, melyeket a (?) eredményezett, mind a 180-mind a 203-as féknél.
A teszt alatt a tömítõgyûrû hõmérséklet-növekedést nem viselte el, károsodott. A fékkar beesett, és a fékfolyadék egyenesen a tárcsára folyt. ez több esetben is elõfordult.
a fékbetétekben kell keresni ennek az okát. A fékbetét tartólapja(?) alumíniumból van, és ez az anyag a kiemelkedõ hõelvezetésérõl ismert, és a keletkezett hõt rögtön a dugattyúkhoz vezeti el. (ez gondolom nem jó.?) A majdnem u.o. építésû stroker ace az utolsó tesztnél nem mutatott semmilyen problémát. Ennél a tartólapok (fékbetét) acélból vannak, itt ezek a problémák nem jelennek meg. azonban a gram , súly tekintetében még mindig vetélytársa az Ace-nek. (hát akinek csak ez a lényeg?) 160-as tárcsát, bizonyos okok miatt nem tudták kipróbálni.

az a vicces, hogy két helyen néztem meg a tesztet, és nem volt ugyanaz, mármint a teszt maga u.a., csak elírtak benne pár dolgot az újságban. De az értékelés (csillagok) az stimmel.
ennyit tudtunk kihámozni belõle barátnõmmel. Én németül nem nagyon tudok, õ meg nem érti a technikai szavakat. :)
azért remélem valamire jó.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
jaja
nem sok minden fog maradni, kerekek is ujak lesznek, mostamr ugye a vaz is....feke lehet maradnak meg egy picit nem olyan rosszak ezek sem

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

jo csak erted....most ment 14 kilo ala a marav gepen a rebaval...

azert 12 korul jo lenne

meg lehet nem is jarnek jol ezzel a tankfékkel

akkor annak már mindegy

nekem a saint-tel lenne picit 11 kg alatt a merevfarú ha lenne

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
jo csak erted....most ment 14 kilo ala a marav gepen a rebaval...

azert 12 korul jo lenne

meg lehet nem is jarnek jol ezzel a tankfékkel

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

hm...kár

annyira nem nehéz. Te meg mi a pöcsnek grammozol nem vagy egy 50 kilós spagettihuszár ha jól tom...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
hm...kár

bár nem hiszem h sokkal nehezebb lenne a mostani saint-emnél

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

tam, az a fajta lx nekem is nagyon bejövõs volt.

a code egész értelmetlen mód erõs, de azért 2mm-es adagolható:D
csak a kistárcsát elégeti seperc alatt. 180+-os. de azzal meg még brutálabb. ördögi kör:D

code nálam is játszott, de az elsõ szériûból kb az összes ment vissza gariba (tán a tied nem) aztán a fene tudja kijavították e a hibát

Mókus stroker gram - mal amúgy mi volt a bajuk ? azt láttam hogy fikázás csak nem igazán bírom a fritz nyelvet.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts

mennyire nehéz az uj saint?

180- 491gr
203- 525 gr

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
mennyire nehéz az uj saint?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
tam, az a fajta lx nekem is nagyon bejövõs volt.

a code egész értelmetlen mód erõs, de azért 2mm-es adagolható:D
csak a kistárcsát elégeti seperc alatt. 180+-os. de azzal meg még brutálabb. ördögi kör:D

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
én is erõsen szemezek vele. 180-180 as variációban
jókat írt róla a bike, olvastam.
A hayes stroker gram-ot jól lehúzta, magura marta, avid elixir, hayes stroker ace, formula r1--> sehr gut

tetszene a hayes stroker trail, csak félek, hogy elnyekken a fékkar, ha perecelek, ami nem gyakori hál isten, de amilyen szerencsém van, most kezdõdik majd a széria..., nomeg egyszer volt egy szar hfx-9esem és aki egyszer megégeti magát a tûzzel...
magura-ra panaszkodnak, hogy levegõsödik, formulara, hogy nem értenek nagyon hozzá itthon (bocs attól, aki igen) juicy 5 vagy saint maradt asszem, vagy nem? :) persze, amit a pénztárcám is elbír

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
na akkor ez kell nekem 8"/7" kombóban....