Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Sziasztok. Tudnátok abban segíteni hogy Avid Juicy 3-as féket hogyan tudok beállítani. Az történt ugyanis hogy leszereltem a féket és a fékpofák annyira összehúzódtak hogy összerakásnál nem tudom rárakni a tárcsára. Hogyan lehet ezeket eltávolítani egymástól? Elõre is köszi...

Fogsz egy lapos csavarhuzót, beteszed a fékpofák közé és óvatosan minkét felét visszanyomod. Így a dugattyúk ezáltal a fékpofák is visszakerülnek eredeti helyükre. Visszarakod a kereket és örülsz. Célszerû hidraulikus féknél a kerék kivétele után a fékhez adott - ha van egyáltalán a szetben - távtartót vagy bármilyen a hézagnak megfelelõ vastagságú lemezt a pofák közé behelyezni, elkerülve ismét a problémát.

snail1981

snail1981

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Sziasztok. Tudnátok abban segíteni hogy Avid Juicy 3-as féket hogyan tudok beállítani. Az történt ugyanis hogy leszereltem a féket és a fékpofák annyira összehúzódtak hogy összerakásnál nem tudom rárakni a tárcsára. Hogyan lehet ezeket eltávolítani egymástól? Elõre is köszi...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

egy manitou black comp villát raktam bele. Elõtte drop off volt.
És minimális kotyogása van, de a drop off-nak is volt és ott nem rázkódott.
Ugyanannyira volt kotyogós mint most a black, tehát menet közben egyszerüen észrevehetetlen. Tényleg minimális kotyogásról van szó.
Kotyogás az szervizelni való dolog vagy megszüntethetõ más módon is?

akkor szerintem a dropoff cak ennyivel merevebb volt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Szerk, lehet másik topicba kellett volna? :chin:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

saosin

saosin

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
egy manitou black comp villát raktam bele. Elõtte drop off volt.
És minimális kotyogása van, de a drop off-nak is volt és ott nem rázkódott.
Ugyanannyira volt kotyogós mint most a black, tehát menet közben egyszerüen észrevehetetlen. Tényleg minimális kotyogásról van szó.
Kotyogás az szervizelni való dolog vagy megszüntethetõ más módon is?

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts
Milyen villát tettél bele? Nem lehet hogy van egy kis kotyogása?
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

saosin

saosin

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Ja és bocsánat a helyesírási hibákért!

saosin

saosin

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
a féknyereg teéjesen jó helyen van és a pofák is egy szintben vannak a tárcsávan tehát nem féloldalas.
Ilyet még nem is tapasztaltam.
Meg is gyengült a fékereje ezt én annak tudom be hogy mimiméter pontosan ugysem tudom beállitani az uj villához a féknyerget ahogy az az elõzõ villán volt és vaószinûleg csak be kell kopnia (ez nem is igazán érdekel) de ezt a rázkódást egyszerüen nem tudom hova tenni.
Állitgattam a féknyerget kivülre, belülre, elõre, hátra de ugyanaz a helyzet. És csak akkor csak csak az elsõ féket használom nagy sebességnél. ha rá segitek a hátsóval akkor semmi probléma, de nagyon idegesítõ.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
esetleg más helyzetben van a féknyereg a tárcsához képest, mint eddig volt?
vedd ki a fékbetétet, és szabályozd fel ha szükséges (értsd: csiszold le a kiálló részeke ha vannak)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

saosin

saosin

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
helló!

tudja valaki mi a helyzet olyankor amikor egy mechanikus tárcsa fék elõl nagy sebességnél elkezdi rázni a bringa egész elejét... mintha szaggatottan fékezne. történt egy villacsere a bringában.
Lehet hogy csak be kell kopnia ehez a villához vagy felmerülhet hogy más a baja?

üdv

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Akkor, érdemesebb mondjuk egy Stroker Trail-t beújítani, a meglévõ tárcsákhoz, mint nagyobbat venni.
Stroker Trailrõl valakinek valami súlyos ellenérv?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Elbírja - de akkor inkább a hidrás fékre spórolj, és ne költs erre- csak a rendes fék vásárlását tolod ki szépen.

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Nem vagyok súlyos (77kg), de nem vagyok elégedett az MX4, 160 mm es tárcsa kombóval, ezért gondoltam rá. Késõbbiekben hidrás fék a terv...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Elbírja, de ha nem vagy súlyos egyén és/vagy nem déházol komolyabban, akkor minek?

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Helo.
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek elbírja a DJ3 a 8' as tárcsát? (204mm)
Kösz

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
köszi!
elõre jó lesz a 180as tárcsa adapterrel?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,088 posts
marta sl

igen, de nem lesz olyan harapós mint a saját sl tárcsával

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
melyiket választanátok?shimano xtr vagy magura marta sl? :)
ill. a magura marta sl jól müködne cl-es xtr tárcsákkal? ( 180 ill. 160 mm)
köszöntem! :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

az normails hogy ki lehet kattintani, minden juicy5/7-et. azert van hogy esesnel ne vagja haza a fekkarban a dugot

De akkor az elsõ fék mért volt normális? Egyébként a kormányhoz közelebbi csavaron, ami a nyomáspontot buherálja, tekertem bejjebb, és láss csodát, megoldódott. Nagyon jó lett.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az normails hogy ki lehet kattintani, minden juicy5/7-et. azert van hogy esesnel ne vagja haza a fekkarban a dugot
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F